Dog.bg Форуми : гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гранулите

#81 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2007 - 04:23 PM

Цитат

Има разлика между вакуумиран и херметически затворен съд. Ако ги държите във вакуумиран те ще си запазят хранителните и вкусови свойства най-дълго време, ако са във херметически затворен/въпросното бидонче/ въздухът в него пак би могъл да предизвика гранясване на мазнините при дълъг престой, но е по-добре от това да са отворени и влагата и температурата да оказват неблагоприятното си въздействие постоянно. Най-приемливият вариант е да поставяте в малки бидончета храна за 1 седмица и така като отваряте ежедневно само малка част от храната да има достъп до въздуха, а основната да стои затворена.

Там е проблема,че като отидеш в магазина и вземеш няколко килограма ти гребат от големия чувал отворен кой знае от кога.А познай колко често се купуват скъпи храни.Хората гледат реклами,там някакви кучета подскачат то радост виждайки купичка с педигри.И те купуват ли купуват пакети от близкия хоремаг... oleeee
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#82 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:50 AM

Цитат

[Там е проблема,че като отидеш в магазина и вземеш няколко килограма ти гребат от големия чувал отворен кой знае от кога.А познай колко често се купуват скъпи храни.Хората гледат реклами,там някакви кучета подскачат то радост виждайки купичка с педигри.И те купуват ли купуват пакети от близкия хоремаг... oleeee

Ми затова правиш най-логичното, купуваш цял чувал, хем ще ти излезе и далеч по-евтино.

П.С. По лични наблюдения, чувалите с любимец и елит стоят доста по-дълго отворени от тези с качествените храни.

#83 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:31 AM

Да, но когато имаш дребно куче, което яде по 130 грама на ден, един чувал от 15 кг да речем ти стига за доста време, и ще стои отворен за не по-малък период от време. За пример : В магазина, в който пазарувам имат общо 3 клиента, които хранят кучетата си със същата храна, с която и аз храня. Ние всички, общо 4 човека много по-бързо ще свършим чувала,отколкото ако го купя аз, тоест по-добре е да купувам насипно. 1super
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#84 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:51 AM

Цитат

Да, но когато имаш дребно куче, което яде по 130 грама на ден, един чувал от 15 кг да речем ти стига за доста време, и ще стои отворен за не по-малък период от време. За пример : В магазина, в който пазарувам имат общо 3 клиента, които хранят кучетата си със същата храна, с която и аз храня. Ние всички, общо 4 човека много по-бързо ще свършим чувала,отколкото ако го купя аз, тоест по-добре е да купувам насипно. 1super

Ако си купиш контейнер за съхраняването на храната, няма да имаш проблем, те се затварят добре. А в магазина чувалът много-много не е затворен.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#85 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 11:54 AM

Eни, искаш да кажеш че е по-добре вкъщи да седи една година, но добре затворен, от колкото 1 месец в магазина, но отворен?

#86 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:33 PM

Цитат

Eни, искаш да кажеш че е по-добре вкъщи да седи една година, но добре затворен, от колкото 1 месец в магазина, но отворен?

Изобщо не искам да го кажа, просто не допускам, че 10 или 15 кг храна ще се яде една година!? Пък има и по-малки разфасовки. Само знам, че храната, която купувах по 3 кг в найлонови пликчета от магазина, се оказа че не е същата като тази в чувала, който взех на едро. А марката беше една. Иначе всеки преценява как е по-добре. Просто тук споделяме опит и мнения.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:43 PM

15 кг ще ми стигне точно за 115 дена, което си е 3 месеца. bl) Ако от 15 кг-мов чувал вземаме 3-ма човека, това е 1 месец. Далеч по-добре. Иначе ако имах едро куче съм съгласна, че купуването с чували е практично. Но в моя случай - не става. Пък и не мога да знам до кога ще яде тази храна, какъвто е специален кучо r) мани, мани. А това с контейнера, има ли такива по 15 кг? bl)
Ени, права си. Тук споделяме опит и търсим съвет. 1super И благодарение на твоя опит и това, че го сподели, няма да рискувам с малки разфасовки, а ще вземам насипно. b)
User's Signature

from Марли&me

#88 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:44 PM

Всеки сам си решава, но аз лично никога не бих купила насипна храна - просто няма как да си сигурен в съдържанието на чувала - може да е стара, гранясала, мухлясала, смесена, друга....
Освен това купуването на цял чувал е винаги по-евтино, а ако го купиш от дистрибутор още по-евтино (нали в крайна сметка всички искаме да храним съкровищата си с най-добрата/и съответно най-скъпата/ храна).
За малки кучета може би случаят, който описва sanita е удачен, но ако имаш пес, който лапа между 300 и 500, че и нагоре грама на ден/на порция, чувалът ти ще свърши за 2-3 месеца и няма да изветрее кой знае колко много. Или си купуваш голям контейнер, или си насипваш в по-малки кутийки (напр. от течен шоколад), изкарваш въздуха на чувала, затваряш го добре и го съхраняваш на тъмно(да не е на пряка слънчева светлина) и хладно място.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:05 PM

Ени, просто питам r) в случая за котка, но е същото. тя би трябвало да яде по 50 грама на ден (за простота на сметките ще вземем тази цифра, макар тя да яде доста по малко от това), което прави 1кг на месец. или ще ядем 15 кг чувал точно 15 месеца bl) има и по-малки разфасовки разбира се, но 5кг пак са си близо половин година... заради това питам дали според теб е по-добре вкъщи да си го съхранявам или да си визам насипно.

#90 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:07 PM

Цитат

А това с контейнера, има ли такива по 15 кг? bl)
Ени, права си. Тук споделяме опит и търсим съвет. 1super И благодарение на твоя опит и това, че го сподели, няма да рискувам с малки разфасовки, а ще вземам насипно. b)

sanita, аз всъщност купувах точно насипна храна, но ми правеше впечатление, че видът и много рядко беше един и същ. Имаше разлика в големината на гранулите, бяха много сухи, но продавачът всеки път ми гребваше от чувал с марката храна, която исках. Започнах да се съмнявам, че купувам точно тази храна. Вече не бях сигурна с какво храня кучето си. Логично беше да си мисля, че хората, произвеждащи тази храна /американска е/, няма да я предлагат всеки път с различен вид. А опакования вариант пак беше разфасовка на магазина - в полиетиленово пликче. И понеже реших, че не бива да се правят компромиси с храната, намерих откъде мога да вземам чували на едро, от там си купих и контейнерче на Роял канин, точно 15 кг е, и, дори ми е малко, защото чувалите, които вземам са около 22 кг. Все пак в София имате по-голям избор, в провинцията е малко по-различно. Тук не смеят да вземат от по-скъпите храни, защото не се търсели много и т.н. А за по-малки опаковки - имам предвид оригиналните пак, дето са по 3 кг. Не съм сигурна, но може би и те ще излизат по-евтино, отколкото насипната храна. Тук вече разсъждавам теоретично, но то може да се провери.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:09 PM

Цитат

Ени, просто питам r)  в случая за котка, но е същото. тя би трябвало да яде по 50 грама на ден (за простота на сметките ще вземем тази цифра, макар тя да яде доста по малко от това), което прави 1кг на месец. или ще ядем 15 кг чувал точно 15 месеца bl) има и по-малки разфасовки разбира се, но 5кг пак са си близо половин година... заради това питам дали според теб е по-добре вкъщи да си го съхранявам или да си визам насипно.

manus, съжалявам, никога не съм имала котка и понятие си нямам по колко яде. В този случай, да, прав/а си, 15 кг чувал е много като количество да го държиш вкъщи, пък макар и в контейнер. Всъщност, като гледам, кучешките гранули имат доста голяма трйност, повече от година. Знам ли, ако стоят добре затворени в контейнера...................Най-добре е някой, дето има опит с c) да каже. b)
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:11 PM

мда r)
на няколко пъти съм взимал пакетирана храна (която в нашия случай излиза по скъпа от насипната... нямам идея защо), която е по едра от насипната и котката я хареса значително повече. но проблема със съхраненето си остава... s)

#93 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:30 PM

Цитат

sanita, аз всъщност купувах точно насипна храна, но ми правеше впечатление, че видът и много рядко беше един и същ. Имаше разлика в големината на гранулите, бяха много сухи, но продавачът всеки път ми гребваше от чувал с марката храна, която исках. Започнах да се съмнявам, че купувам точно тази храна. Вече не бях сигурна с какво храня кучето си. Логично беше да си мисля, че хората, произвеждащи тази храна /американска е/, няма да я предлагат всеки път с различен вид. А опакования вариант пак беше разфасовка на магазина - в полиетиленово пликче. И понеже реших, че не бива да се правят компромиси с храната, намерих откъде мога да вземам чували на едро, от там си купих и контейнерче на Роял канин, точно 15 кг е, и, дори ми е малко, защото чувалите, които вземам са около 22 кг. Все пак в София имате по-голям избор, в провинцията е малко по-различно. Тук не смеят да вземат от по-скъпите храни, защото не се търсели много и т.н. А за по-малки опаковки - имам предвид оригиналните пак, дето са по 3 кг. Не съм сигурна, но може би и те ще излизат по-евтино, отколкото насипната храна. Тук вече разсъждавам теоретично, но то може да се провери.

Ени, аз също съм от провинцията. Наистина тук нещата са малко по-сложни, но за щастие на 4-5 места в града предлагат роял канин.Имам доверие на собственика на магазина и съм сигурна, че получавам това, за което в действителност плащам. Преди време имаше една промоция 2 или 3 кг и получаваш контейнер и мерително капаче, но тогава не хранех с тази храна. Сега при първа възможност ще си набява един контейнер от 1-2-3 кг b)
User's Signature

from Марли&me

#94 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 04:00 PM

Някой знае ли координатите на вносителя на affinity ADVANCE (испанска) или място от където може да се пазарува на едро.Не мисля че търговеца който ми я продава насипно ще ми каже каквото и да било
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#95 Потребителят е офлайн   Bebe Astra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 08:56 PM

А някой да знае откъде мога да купя роял канин (пакетиран 15 кг или по-малко). за дребно куче в София?

#96 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 09:50 PM

Цитат

А някой да знае откъде мога да купя роял канин (пакетиран 15 кг или по-малко). за дребно куче в София?

На ул.Солунска Между ул.Витошка и площат Славеиков има от500гр до голями чували 1super
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#97 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 09:54 PM

Интересувам се в гранолираната храна има ли консерванти и овкусители например в ROYAL CANIN w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#98 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 January 2007 - 10:04 PM

Хващам първата опаковка от Роял Канина на котката и в състава пише консервант един единствен - калиев сорбат. Ветеринарите да кажат дали е вреден, на мен ми се върти нещо из главата, че не е.

Едит: проверих, калиевия сорбат е безвреден и се използва и за човешки хранителни продукти, като например сирена.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#99 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 11:03 PM

Цитат

Интересувам се в гранолираната храна има ли консерванти и овкусители например в ROYAL CANIN w) w) w)

Има и консерванти и овкусители a)

#100 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 January 2007 - 11:21 PM

Цитат

Цитат

Интересувам се в гранолираната храна има ли консерванти и овкусители например в ROYAL CANIN  w)  w)  w)

Има и консерванти и овкусители a)

А доказателствата къде са Ви?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема