Dog.bg Форуми : гранулите

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

гранулите

#61 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 December 2006 - 09:30 PM

Не мисля, че ветеринарния форум е мястото където да получавате препоръки как да отглеждате кучето си. Намерете специализиран за породата или общ за основни неща, които е необходимо да знаете.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#62 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2006 - 07:50 PM

Уважаем д-р Коко, нямам удоволствието да ви познавам, но ми позволете да не се съглася с Вас. Точно тук е мястото, където да помагаме на хората да отглеждат кучетата си по най-добрия начин.

ПС. За съжаление ми се е налагало да обяснявам на 3ма ветеринари каква е разликата между храните премиум и супер премиум клас. Така че за НЯКОИ ветеринари четенето на този форум също е от полза... надявам се.

#63 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2006 - 11:20 PM

Тогава аз съм четвъртия лекар , на който ще трябва да обясните как казвайки с какво да се храни кучето и как да се отглежда да излекува дадено заболяване. Този раздел мисля, че е за съвети и насоки ако някои от любимците ви е болен. Нямам нищо против дискусията за това дали са вредни гранулите, получава се една своево рода статистика, която е полезна, но просто не тук в този раздел.
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 11:56 PM

Цитат

Тогава аз съм четвъртия лекар , на който ще трябва да обясните как казвайки с какво да се храни кучето и как да се отглежда да излекува дадено заболяване. Този раздел мисля, че е за съвети и насоки ако някои от любимците ви е болен. Нямам нищо против дискусията за това дали са вредни гранулите, получава се една своево рода статистика, която е полезна, но просто не тук в този раздел.

А КАДЕ ДРУГАДЕ bash
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#65 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 12:14 AM

В Къщата на кучето например - в темата за храненето... wink
Съгласна съм напълно - има смисъл тази тема откъм въпроса "вредни ли са" гранулите и как точно, няма смисъл, ако ще се превръща в словоблюдство на тема отглеждане на кучета.
Между другото, докторе, Dara НИКЪДЕ не спомена, че обяснява на докторите разликата между премиум и супер-премиум клас, за да ЛЕКУВАТ с хранене животно... факт е (хайде да не задълбаваме пак...), че това е терминология, която точно ВЕТЕРИНАРНИЯТ ЛЕКАР няма нужда да знае, както аз нямам нужда да знам например каква е нормалната стойност на билирубина в изследванията на урина. И мнозина доктори не знаят разликата в термините, несвързани с работата им - нормално е.
Да се уточня: МОЛЯ ВИ!, не навлизайте в спор и НЕ съм саркастична. Ветеринарят на кучетата ми не е длъжен да разбира от породи, не е длъжен да разбира и от гранулирани храни повече отколкото изискват познанията върху диетологията (колко протеин, мазнини, калций, фосфор и бла-бла трябва да съдържа храната). Не е длъжен да разбира и от още няколко неща, свързани с кинологията и/или с отглеждането на кучета, и/или и с двете - това нито го прави по-лош доктор, нито влияе с нещо на способностите му.
Даже нещо повече - ветеринарният лекар НЕ бива да си приписва познания извън областта на дейността си, каквито не владее (например - да разбира от породи). Но това е друга тема и ми намирисва, че пак тръгва по тънката линия на споровете.
Както и да е. Стиснете си ръцете.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#66 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 02:25 PM

Аз изключително много уважавам работата на ветеринарните доктори, така че нито едно мое мнение не цели каквото и да било заяждане. Форумът е място за общуване, където всеки е свободен да изкаже мнението си.
Разбира се, ако се сблъскам с некдърен ветеринар(защото за съжаление има и такива, надявам се да стават все по-малко) няма да си премълчавам, това е абсолютно сигурно.

#67 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 08:46 PM

Dara, може ли да обясниш разликата между премиум и супер- премиум храните, защото последния път като купувах храна на кучо, взех от двата класа на една и също фирма,той повече хареса премиума и аз съм съгласна с него b) , защото смятам, че премиума също е добре, но с какво е по-хубава супер-премиум?
Премиума всъщност добра ли е или се заблуждавам.......
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#68 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 05:41 PM

Разликата е в процента на усвояемост, което пък от своя страна е следствие на това какъв протеин е използван. В супер премиум храните има и повече добавки от рода на омега3 и омега6 мастни киселини (тъй нареченото липсващо звено), витамини и други.

#69 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2006 - 06:28 PM

Благодаря за инфото b)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#70 Потребителят е офлайн   DIAN72 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2006 - 12:32 AM

Цитат

2 DIAN72

1. Ами има един аргумент на Vabank, за който никога не се бях замисляла, но който звучи доста убедително - наказателната отговорност, която носи сайтът, ако някоя фирма реши, че изказвания във форума подронват авторитета й и водят до загуби. Не знам за съжаление какво гласи законът по този въпрос - може би е добре, ако администрацията даде линк/ове към такава информация - много върпоси сигурно ще отпадната, а и хората ще се замислят как да форумлират изказванията си.
И все пак мисля, че темата, която предложих - само с представяне на отделните храни - без негативен коментар, може да бъде полезна.

2. Човекът, когото визираш, е сложил този надпис в подписа си. Никое правило не забранява това. Ако не си обърнал внимание - развъдчици слагат името на развъдника си, лекари - на кабинетите си. Нали една от основните цели на сайта е да си помагаме в отглеждането на домашните ни любимци - щом по определени съображения е забранена пряката реклама - това е един удобен начин човек да се ориентира кого да попита за това или онова.

2 Danny,

1. ами ако първото действително е възможно, в което доста се съмнявам, по страниците на форума има достатъчно материали за завеждане на една дузина дела.
2. дали мога да сложа в подписа към съобщенията си надпис - "не купувайте храни марка ХХХ, не струват"? удобен начин да информираш и напомняш на останалите във форума какво да избягват нали?

#71 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2006 - 09:22 AM

Нищо не те спира да сложиш в подписа си и подобно твърдение - доколкото поне на мен ми е известно, правило срещу анти-реклама в подписите няма.
DIAN72, ако щеш вярвай, модераторският и админският екип няма да позволят да се стигне отново до идиотска "война на храни", което е досадно за потребителите в крайна сметка - другото настрана. Никой не ти пречи да останеш на собствено мнение какво трябва и не трябва, защо трябва и не трябва и как трябва или не трябва да се прави във форума... Ако имаш притеснения по въпроса - в "За сайта" има чудесна тема за оплаквания, която дори (поне по идея) се чете от въпросния модераторско-админски екип, там можеш да публикуваш притесненията и мненията си по този въпрос.
Темата по възраженията срещу не-публикуването на конкретни безпочвени твърдения за марки храни се изчерпва дотук. Благодаря.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#72 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 24 December 2006 - 10:25 AM

Може ли да ми кажете за пекинези на 2 и 3,5г. тежащи съответно 4 и 5кг.,какъв клас суха храна да им давам и колко,като се има предвид че тичат малко навън? Досега пробвах всички варианти на хранене и непрекъснато имам усещането че някъде бъркам! Когато им давам готвена храна (бъбреци, дроб,пиле с ориз и зеленчуци варени) имат проблеми с коремчетата и получават разстройство,а когато давам суха на Проплан не се яде докато не умрат от глад и пак хапват съвсем малко oleeee Всеки храни по различен начин кучето си и всеки казва че е прав,а аз просто искам да са здрави и нахранени пълноценно. Моля ,нека някой компетентен ми помогне да разреша проблема !
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 December 2006 - 11:46 AM

Мисля,че когато готвиш трябва ориза да е доста повече, в сравнение с месата, махни дроба, остави предимно пилето и повече ориз.
А сухата я овкусявай с бульона от готвеното - може би ще им хареса повече.
Има мнение, че не е добре да се храни кучето и с готвени и със суха храна едновремнно. Нямам мнение аз лично по въпроса. Казвам го като инфо. Много хора хранят именно така и кучетата нямат проблем.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#74 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2006 - 12:05 PM

ами аз на моя куч му готвя-предимно,но когато имам мног да уча или друга работа и вземам суха....и така и е вкусни...нищо и няма....но съм забелязала ЧЕ когато да речем и дам 3 пъти под ред сухо...спира да яде..омръзва и bl) но аз прредпочитам да си и готвя 1super
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 24 December 2006 - 12:56 PM

Цитат

Мисля,че когато готвиш трябва ориза да е доста повече, в сравнение с месата, махни дроба, остави предимно пилето и повече ориз.
А сухата я овкусявай с бульона от готвеното - може би ще им хареса повече.
Има мнение, че не е добре да се храни кучето и с готвени и със суха храна едновремнно. Нямам мнение аз лично по въпроса. Казвам го като инфо. Много хора хранят именно така и кучетата нямат проблем.

Благодаря,а сухата храна какъв клас да бъде за тях и колко да им давам през зимният месец като нямат толкова движение?
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#76 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 December 2006 - 02:59 PM

И на двата въпроса няма един отговор. Първо зависи от възможностите ти, бих ти казала - храни с Роял Канин, ако ти е скъп - даваш надолу в цените, докато постигнеш възможната за теб цена и съответната храна. Грубо казано, (само не ме нападайте) храна над 5 лв килото е добра (говоря за цена на голям чувал от 15 кг, примерно).
А по колко? Това е много индивидулано за всяко куче. Давай да речем колкото е дозировката указана на пакета храна или малко по-малко. Следи ги. То се вижда -за седмица ако почнат са се окръглят я намали, докато постигнеш желаната форма на кучето r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#77 Потребителят е офлайн   splendora07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 December 2006 - 03:38 PM

i az imam kote i go hranq s granuli,4uvala s1m 4e granulite pridizvikvat b1bre4na nedostat14nost zatova raznoobrazqvam hraneneto na koteto mi s konservi i mu davam specialni kote6ki vitamini r) c)

Хайде да пишем на кирилица и при това да попрочетем тук-там, преди да се изказваме, във вет-форума особено? Току-виж някой вече написал някъде за котките и гранулата? Някой друг пък може да е чувал, че за котките е полезно да ядат сушени фурми и маслини и с това да си храни котката.... което не е задължително вярно обаче.
Извинявам се за сарказма, досърбяха ме пръстите.
от Мода

#78 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 06:47 PM

Имам конкретен въпрос.
Съхранението на гранулите трябва ли да е във вакумиран съд?
Ако е така, може ли да се съхраняват в пластмасово бидонче, което се затваря херметически?

#79 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2006 - 08:11 PM

Има разлика между вакуумиран и херметически затворен съд. Ако ги държите във вакуумиран те ще си запазят хранителните и вкусови свойства най-дълго време, ако са във херметически затворен/въпросното бидонче/ въздухът в него пак би могъл да предизвика гранясване на мазнините при дълъг престой, но е по-добре от това да са отворени и влагата и температурата да оказват неблагоприятното си въздействие постоянно. Най-приемливият вариант е да поставяте в малки бидончета храна за 1 седмица и така като отваряте ежедневно само малка част от храната да има достъп до въздуха, а основната да стои затворена.
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   yorkbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 10:05 AM

Както се казва, "Който си има брада, трябва да си има и гребен", т.е. след като човек е решил да си вземе домашен любимец /куче или коте/, трябва да знае, че освен любов и радост, присъствието на новия член на семйството е свързано с грижи и финансови разходи и ако не може да си ги позволи, по-добре хич да не се захваща или да помисли каква точно порода да си избере. Тук искам да отбележа, че няма добра или лоша порода, просто някои кучовци са по-подходящи за отглеждане в неголямо жилище и изискват относително по-малки разходи за храна от други.
По нашето скромно мнение, гранулираните храни от висок клас са най-добрият вариант както за кученцето, така и за стопанина му. Ама били скъпи.... - виж първото изречение!!!
Без да налагаме мнение, искаме да споделим нашата рецепта за храненне на нашите йорки - 50 гр. гранулирана храна на Роял Канин, съобразена с възрастта смесена с 50 гр. /около 2 супени лъжици/ телешки, пилешки или рибен "пастет" приготвен от нас самите по следния начин: 1 килограм месо, ситно нарязано или смляно /когато готвим риба, задължително филе, без кости/, половин килограм ориз, добре сварени и изцедени от водата, 2-3 капки чист зехтин и всичко това пасирано с пасатор. И това е всичко, лапат като изоглавени, да не им е уроки. Освен това всеки получава по две-три парченца ябълка за десерт.
Тук трябва да се отбележи, че това е дневна дажба за кученца със средно тегло 2,5 кг. Освен това количеството на пастета е по-голямо, защото и йорките са повечко. Иначе имайте пред вид, че пастета може да стои в добре затворен съд в хладилника не повече от 2-3 дни, така че ако решите да опитате, съобразете количеството с дневните нужди на вашия любимец.
И на края искам да обърна внимание, че рибата която даваме е само соленоводна, като най-много се харесва филе от сьомга - бе то и на мен най-много ми харесва, ама няма b) .

YORK FIESTA KENNEL

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни