гранулите
Публикувано: 08 December 2006 - 09:30 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 09 December 2006 - 07:50 PM
ПС. За съжаление ми се е налагало да обяснявам на 3ма ветеринари каква е разликата между храните премиум и супер премиум клас. Така че за НЯКОИ ветеринари четенето на този форум също е от полза... надявам се.
Публикувано: 09 December 2006 - 11:20 PM

Публикувано: 09 December 2006 - 11:56 PM
Цитат
А КАДЕ ДРУГАДЕ bash

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 10 December 2006 - 12:14 AM
Съгласна съм напълно - има смисъл тази тема откъм въпроса "вредни ли са" гранулите и как точно, няма смисъл, ако ще се превръща в словоблюдство на тема отглеждане на кучета.
Между другото, докторе, Dara НИКЪДЕ не спомена, че обяснява на докторите разликата между премиум и супер-премиум клас, за да ЛЕКУВАТ с хранене животно... факт е (хайде да не задълбаваме пак...), че това е терминология, която точно ВЕТЕРИНАРНИЯТ ЛЕКАР няма нужда да знае, както аз нямам нужда да знам например каква е нормалната стойност на билирубина в изследванията на урина. И мнозина доктори не знаят разликата в термините, несвързани с работата им - нормално е.
Да се уточня: МОЛЯ ВИ!, не навлизайте в спор и НЕ съм саркастична. Ветеринарят на кучетата ми не е длъжен да разбира от породи, не е длъжен да разбира и от гранулирани храни повече отколкото изискват познанията върху диетологията (колко протеин, мазнини, калций, фосфор и бла-бла трябва да съдържа храната). Не е длъжен да разбира и от още няколко неща, свързани с кинологията и/или с отглеждането на кучета, и/или и с двете - това нито го прави по-лош доктор, нито влияе с нещо на способностите му.
Даже нещо повече - ветеринарният лекар НЕ бива да си приписва познания извън областта на дейността си, каквито не владее (например - да разбира от породи). Но това е друга тема и ми намирисва, че пак тръгва по тънката линия на споровете.
Както и да е. Стиснете си ръцете.

Публикувано: 10 December 2006 - 02:25 PM
Разбира се, ако се сблъскам с некдърен ветеринар(защото за съжаление има и такива, надявам се да стават все по-малко) няма да си премълчавам, това е абсолютно сигурно.
Публикувано: 10 December 2006 - 08:46 PM
Премиума всъщност добра ли е или се заблуждавам.......
Публикувано: 12 December 2006 - 05:41 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 06:28 PM
Публикувано: 24 December 2006 - 12:32 AM
Цитат
1. Ами има един аргумент на Vabank, за който никога не се бях замисляла, но който звучи доста убедително - наказателната отговорност, която носи сайтът, ако някоя фирма реши, че изказвания във форума подронват авторитета й и водят до загуби. Не знам за съжаление какво гласи законът по този въпрос - може би е добре, ако администрацията даде линк/ове към такава информация - много върпоси сигурно ще отпадната, а и хората ще се замислят как да форумлират изказванията си.
И все пак мисля, че темата, която предложих - само с представяне на отделните храни - без негативен коментар, може да бъде полезна.
2. Човекът, когото визираш, е сложил този надпис в подписа си. Никое правило не забранява това. Ако не си обърнал внимание - развъдчици слагат името на развъдника си, лекари - на кабинетите си. Нали една от основните цели на сайта е да си помагаме в отглеждането на домашните ни любимци - щом по определени съображения е забранена пряката реклама - това е един удобен начин човек да се ориентира кого да попита за това или онова.
2 Danny,
1. ами ако първото действително е възможно, в което доста се съмнявам, по страниците на форума има достатъчно материали за завеждане на една дузина дела.
2. дали мога да сложа в подписа към съобщенията си надпис - "не купувайте храни марка ХХХ, не струват"? удобен начин да информираш и напомняш на останалите във форума какво да избягват нали?
Публикувано: 24 December 2006 - 09:22 AM
DIAN72, ако щеш вярвай, модераторският и админският екип няма да позволят да се стигне отново до идиотска "война на храни", което е досадно за потребителите в крайна сметка - другото настрана. Никой не ти пречи да останеш на собствено мнение какво трябва и не трябва, защо трябва и не трябва и как трябва или не трябва да се прави във форума... Ако имаш притеснения по въпроса - в "За сайта" има чудесна тема за оплаквания, която дори (поне по идея) се чете от въпросния модераторско-админски екип, там можеш да публикуваш притесненията и мненията си по този въпрос.
Темата по възраженията срещу не-публикуването на конкретни безпочвени твърдения за марки храни се изчерпва дотук. Благодаря.

Публикувано: 24 December 2006 - 10:25 AM
Публикувано: 24 December 2006 - 11:46 AM
А сухата я овкусявай с бульона от готвеното - може би ще им хареса повече.
Има мнение, че не е добре да се храни кучето и с готвени и със суха храна едновремнно. Нямам мнение аз лично по въпроса. Казвам го като инфо. Много хора хранят именно така и кучетата нямат проблем.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 December 2006 - 12:05 PM

Публикувано: 24 December 2006 - 12:56 PM
Цитат
А сухата я овкусявай с бульона от готвеното - може би ще им хареса повече.
Има мнение, че не е добре да се храни кучето и с готвени и със суха храна едновремнно. Нямам мнение аз лично по въпроса. Казвам го като инфо. Много хора хранят именно така и кучетата нямат проблем.
Благодаря,а сухата храна какъв клас да бъде за тях и колко да им давам през зимният месец като нямат толкова движение?
Публикувано: 24 December 2006 - 02:59 PM
А по колко? Това е много индивидулано за всяко куче. Давай да речем колкото е дозировката указана на пакета храна или малко по-малко. Следи ги. То се вижда -за седмица ако почнат са се окръглят я намали, докато постигнеш желаната форма на кучето r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 December 2006 - 03:38 PM
Хайде да пишем на кирилица и при това да попрочетем тук-там, преди да се изказваме, във вет-форума особено? Току-виж някой вече написал някъде за котките и гранулата? Някой друг пък може да е чувал, че за котките е полезно да ядат сушени фурми и маслини и с това да си храни котката.... което не е задължително вярно обаче.
Извинявам се за сарказма, досърбяха ме пръстите.
от Мода
Публикувано: 29 December 2006 - 08:11 PM

Публикувано: 02 January 2007 - 10:05 AM
По нашето скромно мнение, гранулираните храни от висок клас са най-добрият вариант както за кученцето, така и за стопанина му. Ама били скъпи.... - виж първото изречение!!!
Без да налагаме мнение, искаме да споделим нашата рецепта за храненне на нашите йорки - 50 гр. гранулирана храна на Роял Канин, съобразена с възрастта смесена с 50 гр. /около 2 супени лъжици/ телешки, пилешки или рибен "пастет" приготвен от нас самите по следния начин: 1 килограм месо, ситно нарязано или смляно /когато готвим риба, задължително филе, без кости/, половин килограм ориз, добре сварени и изцедени от водата, 2-3 капки чист зехтин и всичко това пасирано с пасатор. И това е всичко, лапат като изоглавени, да не им е уроки. Освен това всеки получава по две-три парченца ябълка за десерт.
Тук трябва да се отбележи, че това е дневна дажба за кученца със средно тегло 2,5 кг. Освен това количеството на пастета е по-голямо, защото и йорките са повечко. Иначе имайте пред вид, че пастета може да стои в добре затворен съд в хладилника не повече от 2-3 дни, така че ако решите да опитате, съобразете количеството с дневните нужди на вашия любимец.
И на края искам да обърна внимание, че рибата която даваме е само соленоводна, като най-много се харесва филе от сьомга - бе то и на мен най-много ми харесва, ама няма b) .
YORK FIESTA KENNEL