Dog.bg Форуми : Обучение на ротвайлер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Обучение на ротвайлер Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2012 - 12:10 AM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 25 April 2012 - 08:53 PM, написа:

ама ти виждал ли си разлигавен или вироглав рот или пит какво е ако не го сриташ няма да се спре
Ами аз съм виждала. Много пъти.Много години
А на бас ,че сритването няма да помогне?

"ръката храни - крака бие май тоя закон не сте спазвали" :ud_009:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#22 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2012 - 08:12 AM

значи трябва да затретя че не е хубаво да се бие с ръка, ако може изобщо да не се стига и до шут, но зависи от кучето. един мой приятел има питбул и кучето му отказваше да го пусне да си легне на леглото 2-3 вечери просто си легна и го изгонваше с шут и така. лично аз мойто само имитирам че го бия пошляпвам го с чехъла по дупето и така

#23 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоagalina, в 26 April 2012 - 12:10 AM, написа:

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 25 April 2012 - 08:53 PM, написа:

ама ти виждал ли си разлигавен или вироглав рот или пит какво е ако не го сриташ няма да се спре
Ами аз съм виждала. Много пъти.Много години
А на бас ,че сритването няма да помогне?

"ръката храни - крака бие май тоя закон не сте спазвали" :ud_009:

Галеее, не се прави , че не разбираш вернотата на алегоричното "ръката храни - крака бие".

Много добре разбираш какво означава написаното, не по-малко добре знаеш, че има кучета, които НИКОГА и ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УСМИРЕНИ, ако имат лоши идеи в главата. Жалко и тъжно е, но ги има.

И нека не обсъждаме различните методи на "твърдите методи на убеждение". Колкото и да е ужасен, именно този подход ПОНЯКОГА е единствено приложимият.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#24 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 26 April 2012 - 02:21 PM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 25 April 2012 - 10:53 PM, написа:

1. не ми говори с тоя тон
2. казах го защото е възможно ако я е биел с ръка кучето да иска да я хапе
3. какви издевателства какви побой бе мишка
4. като си "вазмотен" връщай се в кръжока по фехтовка педал скапан много ги мразя такива идиоти като тебе не става дума за побой ама ти виждал ли си разлигавен или вироглав рот или пит какво е ако не го сриташ няма да се спре в такъв момент кой знае ква болонка гледаш да те еба в изнежения парцаляк и не ми лафи зад екрана бе плъх

Не си заслужил, по никакъв начин, да ти говоря уважително. Никой здраво мислещ човек от форума, няма да се съгласи с теб, че куче трябва да се бие, за да те слуша. Независимо каква порода е, и с какъв характер. И не се опитвай да лансираш изкази от сорта "виждал ли си разлигавен или вироглав рот или пит какво е ако не го сриташ няма да се спре в такъв моментт". Има методи и техники, които могат да въздействат на поведението на кучето, без да го биеш. Казвам това като човек занимаващ се предимно с проблемни кучета, голяма част от които са от породите, които ти посочваш. И дискусията ми с теб приключва, защото само се тормозя, докато се опитвам да те ограмотя !

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 25 April 2012 - 11:41 PM, написа:

Абе, шушляк, човекът съвсем вярно си е написал нещата, не обиждай, не си ври новоизлюпената дресьорска гага навсякъде и не се опитвай да се правиш на чак толкова възмОтен, да не вземеш наистина да останеш възмОтен някой ден...ей така, най- случайно и по най-възмОтителния начин...

КОКО_ко - преди време водих дискусия с теб, и двамата стигнахме до извода, че си селянин ( това са твои думи " поздрави от селянина с колелото" ).
След като, си "разбирач" на рот-ове, не говори глупости от сорта на това, че ако храниш кучето си със сурово месо ще се узлоби. Или както в този казус, подкрепяш мнение лишено от всякаква компетентност в областта на кучетата. Мился, че ако си поне малко запознат с психиката на кучето, ще ше да знаеш, че с бой нищо не се постига.
П.с. надявам се да си се забалявал с грешката, която съм допуснал в миналият си пост.
Желая ти всичко най - хубаво и деразай :md_064:

П.п. само да вметна "че има кучета, които НИКОГА и ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УСМИРЕНИ, ако имат лоши идеи в главата". Няма куче на тази земя, на което да не можеш да въздействаш, това че ти не можеш или не знаеш как, е друга тема на разговор. Така, че в подобни ситуации просто потърси, човек който си разбира от работата, който да те образова. :rc_036:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 03:34 PM

не просто не си го позволявай само защото си зад монитора, едва ли поставяш въпроса кой какво е заслужил когато го гледаш в очите мишка такава

#26 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 03:40 PM

И друг път съм се чудил, каква е тая нагласа у всички, да съветвате хората с пръст да не си пипват кучето. Не виждате ли резултатът по паркове и форуми? Не е ли пълно с разлигавени и непослушни псета, от възпитание ала "член на семейството"?
И още. Каже някой, че 3-4 месечното кутре го хапе и му ръмжи и се почва - "потърси специалист". Къде и за кво да го търси тоя специалист. Не може ли просто да го посъветвате, че не трябва да оставя кучето да си вее байрака, и ако трябва, да го шамароса.

#27 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 03:43 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 26 April 2012 - 02:21 PM, написа:

КОКО_ко - преди време водих дискусия с теб, и двамата стигнахме до извода, че си селянин ( това са твои думи " поздрави от селянина с колелото" ).
След като, си "разбирач" на рот-ове, не говори глупости от сорта на това, че ако храниш кучето си със сурово месо ще се узлоби.

(чел ли си нещо за Клавдий, Цезар, Нерон или Винету?)
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#28 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 03:55 PM

Шушляк, от онези обикновениете, турските. Като се Узлобиш, поне не го показвай. И ако не знаеш храненето със сурово месо още от древността е ДОКАЗАНОТО средство за Узлобяване на кучета. Затова ти си дерзай по градинките, а на нас специалистите остави да знаем кое как е.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#29 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 26 April 2012 - 04:35 PM

mikivt - ти ако на 3 - 4 месечно кученце посягаш да го шамаросваш, какво остава ако попаднеш на възрастно куче, което има поведенчески проблеми. Нормално е когато някой има проблем с нещо да потърси специалист. На теб като ти се развали ел.Инсталация в къщи или ВиК, не си го правиш сам, а се обаждаш на техниците да отстранят проблема. А относно разлигавените и разглезени кучета, това се дължи на липса на възпитание, а не на липса на бой !
КОКО_ко не ставай смешен, излагаш се с глупостите, които говориш. Още повече като твърдиш, че си специалист. Искам само да ми обясниш, как естествената храна на хищник ( в лицето на куче ) го Узлобява. Изглежда киноложката ти култура е занулена, също толкова, колкото личната ти култура.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 05:06 PM

ей анонимник гладен първо се научи какво значи уважение и йерархия СРЕД ХОРАТА, а не тука да скрит зад монитора да се правиш на много оборотен да те такова и специалиста...

"кучето ми пръдна "- обади се на специалист по-добре, а между другото аз съм "специалист" нещо такова си ти. заяде се с мен - това ти беше първата работа, а след това "експертния ти съвет" към автора е "потърси специалист, между другото аз съм специалист" мишка такава няма да ми се правиш на говорещия с кучета

#31 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 26 April 2012 - 08:25 PM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 26 April 2012 - 05:06 PM, написа:

ей анонимник гладен първо се научи какво значи уважение и йерархия СРЕД ХОРАТА, а не тука да скрит зад монитора да се правиш на много оборотен да те такова и специалиста...

"кучето ми пръдна "- обади се на специалист по-добре, а между другото аз съм "специалист" нещо такова си ти. заяде се с мен - това ти беше първата работа, а след това "експертния ти съвет" към автора е "потърси специалист, между другото аз съм специалист" мишка такава няма да ми се правиш на говорещия с кучета

Анонимен, означава човек, който крие самоличността си ! Аз не се крия, кой съм. А напротив, държа хората да знаят с кого кореспондират. В случая ти си анонимния, който се пеняви и крие зад профилно име.
Аз не се заяждам с теб, аз те упреквам, че си некомпетентен, не осведомен, и неграмотен. А се изказваш всякаш си много вещ, компетентен и умел в работата си с кучетата.
Изказ от сорта на ""ръката храни - крака бие" са най - малкото комплексарски и с нищо не помагат на повдигнатият казус.И още нещо, никъде, не съм казал "потърсете помощ от специалист - респективно мен". Има достатъчно кадърни треньори във форума, има тема, в която треньорите се представят и хората от форума са свободни да работят с когото поискат. Но за хора, като теб, които са неусведомени, неграмотни в областта на кинологията като наука, няма как да знаят, че повечето поведенчески проблеми при кучетата, не могат да се решат с говорене по интернет. Има прекалено много фактори, които въздействат на кучетата, и ако не се подходи правилно може проблемът да се задълбочи. Защото когато ти се развали колата, и ти работиш по нея, без да знаеш какво правиш, вероятността да направиш още по - големи щети е огромна. При кучетата това е в пъти по вероятно, защото те са живи същества и трябва да се подхожда към тях, като такива. Изказ като този " Не е ли пълно с разлигавени и непослушни псета, от възпитание ала "член на семейството" ? " За мен това е изказ, на човек приемащ кучето, като вещ или като "задължение".Не очаквам такива хора да ме разберат, защото за да ме разбере човек за какво говоря в момента, и за какво споря с вас, трябва да го е грижа за това същество, и най - вече да го обича. А когато ти ми обясняваш как не е ритал кучето си и затова не го слуша - извинявай много, но ти за мен си човек, емоционално нестабилен и имаш психическа неспособност, да се справиш с появилия се проблем. За мен кучето е нещо повече от живо същество за което се грижа. То е част от моето семейство, пълноправен член на семейството ми. Затова бъди така добър и се ограмоти, същото нещо е нужно да направи и КОКО_ко защото е явно, че вашата киноложка култура е нулева, както е нулева и вашата запознатост с поведението на кучетата.
Дискусията ми с вас приключва тук, защото достатъчно наспамихме темата. Ако имате нещо, което да ми кажете бъдете така добри и ми пишете на лични, за да не спамим повече темата.
Дерзайте ! :zz_206:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 26 April 2012 - 08:42 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 26 April 2012 - 06:25 PM, написа:

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 26 April 2012 - 05:06 PM, написа:

Анонимен, означава човек, който крие самоличността си ! Аз не се крия, кой съм. А напротив, държа хората да знаят с кого кореспондират. В случая ти си анонимния, който се пеняви и крие зад профилно име.
Аз не се заяждам с теб, аз те упреквам, че си некомпетентен, не осведомен, и неграмотен. А се изказваш всякаш си много вещ, компетентен и умел в работата си с кучетата.
Изказ от сорта на ""ръката храни - крака бие" са най - малкото комплексарски и с нищо не помагат на повдигнатият казус.И още нещо, никъде, не съм казал "потърсете помощ от специалист - респективно мен". Има достатъчно кадърни треньори във форума, има тема, в която треньорите се представят и хората от форума са свободни да работят с когото поискат. Но за хора, като теб, които са неусведомени, неграмотни в областта на кинологията като наука, няма как да знаят, че повечето поведенчески проблеми при кучетата, не могат да се решат с говорене по интернет. Има прекалено много фактори, които въздействат на кучетата, и ако не се подходи правилно може проблемът да се задълбочи. Защото когато ти се развали колата, и ти работиш по нея, без да знаеш какво правиш, вероятността да направиш още по - големи щети е огромна. При кучетата това е в пъти по вероятно, защото те са живи същества и трябва да се подхожда към тях, като такива. Изказ като този " Не е ли пълно с разлигавени и непослушни псета, от възпитание ала "член на семейството" ? " За мен това е изказ, на човек приемащ кучето, като вещ или като "задължение".Не очаквам такива хора да ме разберат, защото за да ме разбере човек за какво говоря в момента, и за какво споря с вас, трябва да го е грижа за това същество, и най - вече да го обича. А когато ти ми обясняваш как не е ритал кучето си и затова не го слуша - извинявай много, но ти за мен си човек, емоционално нестабилен и имаш психическа неспособност, да се справиш с появилия се проблем. За мен кучето е нещо повече от живо същество за което се грижа. То е част от моето семейство, пълноправен член на семейството ми. Затова бъди така добър и се ограмоти, същото нещо е нужно да направи и КОКО_ко защото е явно, че вашата киноложка култура е нулева, както е нулева и вашата запознатост с поведението на кучетата.
Дискусията ми с вас приключва тук, защото достатъчно наспамихме темата. Ако имате нещо, което да ми кажете бъдете така добри и ми пишете на лични, за да не спамим повече темата.
Дерзайте ! :zz_206:

:ae_085: Който разбрал, разбрал. Всеки сам да си прицени, как да се държи с кучето си...
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#33 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 26 April 2012 - 04:35 PM, написа:

mikivt - ти ако на 3 - 4 месечно кученце посягаш да го шамаросваш, какво остава ако попаднеш на възрастно куче, което има поведенчески проблеми. Нормално е когато някой има проблем с нещо да потърси специалист. На теб като ти се развали ел.Инсталация в къщи или ВиК, не си го правиш сам, а се обаждаш на техниците да отстранят проблема. А относно разлигавените и разглезени кучета, това се дължи на липса на възпитание, а не на липса на бой !
КОКО_ко не ставай смешен, излагаш се с глупостите, които говориш. Още повече като твърдиш, че си специалист. Искам само да ми обясниш, как естествената храна на хищник ( в лицето на куче ) го Узлобява. Изглежда киноложката ти култура е занулена, също толкова, колкото личната ти култура.

Хем ти приключва дискусията с нас, хем те сърби бубата да ни пишеш постоянно някакви врели - некипели. Май не си от тези дето държат на мъжката дума...май и не отговаряш особено за действията си...

Ти как мислиш са Узлобявали Ромул и Рем в древния Рим? И как първите хора са карали техните верни кучета-полувълци да скачат на мамути и саблезъби тигри за да пазят жените и дечицата им, скрити дълбоко в пещерите?

Ще те попитам и друго: как в Алабама са карали Блъдхъндите да гонят избягалите чернокожи роби? Да не мислиш, че е имало някой аролски дето да ги учи? Друг път! Знайно е , че на кучетата винаги е давано сурово и задължително кърваво месо (затова са БЛЪД-хънди) за да се стърват и да налитат на човека. А са налитали от глад и настървеност, щото знаят вкуса на кървавото месо.

Ще те питам и нещо друго, поне за мен елементарно: знаеш ли защо на доберманите им е селекцията с малки (тесни) глави? Сигурен съм, че и това дори не знаеш, а тези неща ги знаем всички много отдавна...Отговори ми вярно поне на един от въпросите и ще те призная за достоен човек, специалист в областта на кинологията!

А, сетих се и един въпрос за бавноразвиващи се, дето и на него няма да знаеш как да отговориш: знаеш ли за какво служи лекарството ЛОПАТОЛ и кой му държи патента? Знаеш ти грънци, мой човек... знаеш само да пръцкаш тънко пред екрана!:tb_195:

Сега надявам се да разбереш, че не можеш да се мериш с мен!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#34 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 11:26 PM

По принцип,когато биеш някой по-малък и слаб от тебе,се счита за насилие над по-малкия от по-големия.И принципно,когато прибегнеш до физическо насилие,в случая бой или ритник,това е по-скоро безсилие на този,който възпитава.Възпитание е да обясниш,да покажеш,да повтаряш многократно,да имаш търпение.A да научиш някого на нещо с бой,си е чисто насилие.И дори да научиш кучето си чрез разни варварски методи да те слуша,то да,може би ще го прави,ще те слуша,но от страх,а не защото те обича и му харесва на него.И някой ден може и да изперка и да спре да те слуша и да ти върне "ритника."А има методи на възпитание мнооого и те не включват ритници.За това си има и специалисти,които могат да те научат и да дадат съвети.Да не говорим,че тук става въпрос за ротвайлер,чудесно куче,стига да е обучено правилно.
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#35 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоvesseeto, в 26 April 2012 - 11:26 PM, написа:

По принцип,когато биеш някой по-малък и слаб от тебе,се счита за насилие над по-малкия от по-големия.И принципно,когато прибегнеш до физическо насилие ...

Точно така, весеето. Виждаш ли как без да искаш си го казала много правилно: ПРИНЦИП (• По принцип = Въобще, изобщо.) и ЗАКОН (правило, описващо повтарящо се взаимоотношение между наблюдаваните явления.)

В отношенията с кучетата ЗАКОНИТЕ най-често за всъщност ПРИНЦИПИ, а от тях много често има ИЗКЛЮЧЕНИЯ, затова айде по-полека с обобщенията в стил аролски. Поздрави от Марс. Там със сигурност няма насилие над кучетата под каквато и да е форма. Не за друго, ами щото на Марс няма кучета ... поне засега. Ако имате проблеми с това се обърнете към аролски, той ще ги достави и там. Рехабилитирани ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#36 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 03:15 PM

Пак трябва да отбележим че става дума за доминантни породи..бойни кучета. кучето няма съвест и самосъжаление като му говориш като на човек не му правиш услуга, когато прекали трябва да го накажеш. Може би и да стои затворено в банята 40 мин. ви се струва "непрофесионално" г-н специалистче, но важното е практичното обучение и това в крайна сметка кучето да разбере кое е правилно и кое не. например когато 1 80кг. ротвайлер те ревнува че се целуваш с приятелката ти (примерно) и дойде и почне да скача върху вас на леглото мислиш ли че ще си отиде колкото и строг да си в този момент ? не!!! то знае когато му кажеш "слизай" че трябва да слезе, но няма да поиска заради другия човек и заради това че се глези и те ревнува...1,2,3 и на 4тия път просто го свалям с ритник и повярвай ми грам нямам жал просто му показвам че не е правилно и че трябва да изпълнява това което се иска от него особено когато ЗНАЕ какво е то. имал съм и пинчер не съм го бил никога и питбул имам също рядко го бия някой път му дам 1 шут или с чехала го наложа мислиш че си казва "ох стопанина ме наби ще плачкам". аз с моето куче се разбирам с поглед с 1 дума, но има моменти когато не възприема команда и нищо и си прави лиготии, особено при питбула има такива моменти когато мозъка му изключва напълно. Дори и да не съм прав просто внимавай с тона защото когато ми говориш така в ОБЩЕСТВОТО, а не пред компютъра няма да можеш да ми кажеш "аз приключвам дискусията" тя ще приключи обаче с физическо наказание за тебе КУЧЕ УМРЯЛО

КОКО, абсолютно си прав и всяко правило и принцип си има изключение.

#37 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 04:09 PM

Аролски, не беше ли ти този, който "тренираше" кучета с ЕЛ. НАШИЙНИК? Ммм?

КрАстоносеца, да не си помислиш, че си прав.

#38 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 27 April 2012 - 04:12 PM

КОКО_ко лека поправка, защото честно казано ми е жал като ти чета постовете.
Правилното име на породата е Блъдхаунд а не "БЛЪД-хънди" - което е съставено от две думи ( кръв и хрътка ). Тези кучета са извести и като кръвоследи, и това са кучетата, които имат най - доброто обоняние сред кучетата. Те са единствените кучета, които се приемат като свидетели в съда !
И сте безкрайно прави и двамата с krastonoseca, че за всяко правило си има изключение. В този случай изключението сте вие, защото вие сте изключение от нормално развилите се в психически аспект хора. И мисля, че е редно да посетите, психиатрично заведение. Специалистите психиатри, ще имат много да работят с вас, и съм сигурен, че ще е по - лесно аз да изпратя куче на Марс, от колкото вие да се развиете правилно в психологичен план. Така, че обръщам се към вас с молба да потърсите специалист, защото положението ви е критично и се нуждаете от спешни интервенции :dh_188: Моите Съболезнования, дами и господа но реалноста е такава за жалост.
Знаете ли, само за едно ми е криво. И това, за което ми е криво са кучетата, за които се грижите, жалко наистина за тях, защото не са сполучили на притежатели.
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 04:13 PM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 24 April 2012 - 11:24 PM, написа:

Показване на мнениетоSaara, в 17 April 2012 - 08:12 PM, написа:

Здравейте.Значи имам проблем моята Сара като почна да я галям и тръгва да ме хапе.Някой може ли да помогне. Благодаря Предварително.

ръката храни - крака бие май тоя закон не сте спазвали

Коко_ко,това беше последния зададен въпрос,и последвалия пръв съвет!Вие по-горе споменахте,цитирам:", че има кучета, които НИКОГА и ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УСМИРЕНИ, ако имат лоши идеи в главата. " Дали това куче-Сара,е от тези ,които по никакъв начин не могат да бъдат усмирени :ab_041: ,че веднага давай бой.И по принцип :ae_085: ,от тук тръгна спора.И в крайна сметка,никой от потребителите задали въпрос,не получи компетентен отговор и аз нищо не научих точно от тази тема:Обучение на ротвайлер!!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#40 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 04:45 PM

ей това педалче не спря да цвърка мойто куче живее по-добре от тебе бе гладник изнежен

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни