Dog.bg Форуми : Обучение на ротвайлер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Обучение на ротвайлер Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2012 - 07:49 PM

Интересно как подмина неудобния реторичен въпрос, Аролски. Каква е разликата между ел. нашийник и шут? Защото ,явно е, че според теб има разлика. Каква е тя?

#42 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 27 April 2012 - 08:55 PM

Показване на мнениетоAnim, в 27 April 2012 - 07:49 PM, написа:

Интересно как подмина неудобния реторичен въпрос, Аролски. Каква е разликата между ел. нашийник и шут? Защото ,явно е, че според теб има разлика. Каква е тя?

В грешка сте, не използвам ел. нашийник, при обучение на кучета. Има редица други методи, които вършат страхотна работа и подобни устройства не са ми необходими.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:05 PM

хайде,хайде. Знам старите теми, знам и за идолизирането на Сизър Милан. И клипчето с онова бялото куче, твой "ученик", което се свиваше като пред плющящ камшик. Не сме слепи - обикновения нашийник не е снабден с разни кутийки, ако ме разбираш...

#44 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 27 April 2012 - 09:16 PM

Никога не съм отричал, че харесвам Милан. Никога не съм отричал че може човек да научи нещо полезно от него. Но ако ми покажеш от онова бялото куче ( което между другото се казва Хера и е порода питбул, ) ако ми покажеш къде съм използвал ел. нашийник, или къде има обикновенния нашийник кутийки ( на ел. нашийник ) Обещавам да направя каквото искаш.
В този случай единственото нещо, което използвах са знанията, опита ми и един повод от естествена кожа. Та ако ме разбираш, след като обвиняваш в нещо, го докажи а не просто да говориш небивалици !
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:24 PM

Сизър Милан не беше ли този, който използва предимно шутове, само че в корема? Що за лицемерие....

#46 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:29 PM

Показване на мнениетоAnim, в 27 April 2012 - 09:24 PM, написа:

Сизър Милан не беше ли този, който използва предимно шутове, само че в корема? Що за лицемерие....

какви шутове бе човек ти добре ли си ???.... о.О

#47 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 27 April 2012 - 09:38 PM

Показване на мнениетоAnim, в 27 April 2012 - 09:05 PM, написа:

хайде,хайде. Знам старите теми, знам и за идолизирането на Сизър Милан. И клипчето с онова бялото куче, твой "ученик", което се свиваше като пред плющящ камшик. Не сме слепи - обикновения нашийник не е снабден с разни кутийки, ако ме разбираш...

Искам да ми покажеш, къде съм използваш ел. нашийник. Защото е много гнусно, да отправяте срещу някого директно обвинение в нещо без да можете да защитите тезата си.
А относно Сизър Милан, всеки е свободен да изрази мнение, независимо какво е то. Какви методи използва той, и защо е редно да попитате него, а не мен. А аз не задължавам никой с моето мнение, нито да се съгласява с него, нито каквото и да е.
Но е редно, когато се включвате в даден казус, да сте запознати с проблема, спора и тн. Иначе си говорите общи приказки и нищо повече :rc_036:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Anim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:47 PM

Жабче, явно е , че има нещо, което всички други, освен теб, знаят отдавна :))))))

Асене, не аз взимам пари за съветите си, така че доказателствената част трябва да дойде от теб.

http://forum.dog.bg/...а/page__st__80

#49 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 27 April 2012 - 09:55 PM

Показване на мнениетоAnim, в 27 April 2012 - 09:47 PM, написа:

Жабче, явно е , че има нещо, което всички други, освен теб, знаят отдавна :))))))

Асене, не аз взимам пари за съветите си, така че доказателствената част трябва да дойде от теб.

Когато трябва да се доказвам, никога не съм пропуснал шанса да го направя. Защото винаги стоя зад думите си, и винаги съм готов да докажа твърденията си. А след като Ти ( обръщам се така към теб, понеже не знам името ти, а ти държиш да е поименно виждам) ме обвиняваш в нещо не виждам какво трябва да ти доказвам. Хайде сега бъди, така добър/добра и докажи това, което каза. Ако ли не държа да се извиниш за отправените обвинения. :md_064:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 10:48 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 27 April 2012 - 09:55 PM, написа:

"БЛЪД-хънди" - Тези кучета са извести и като кръвоследи, и това са кучетата, които имат най - доброто обоняние сред кучетата. Те са единствените кучета, които се приемат като свидетели в съда !

Когато трябва да се доказвам, никога не съм пропуснал шанса да го направя. Защото винаги стоя зад думите си, и винаги съм готов да докажа твърденията си.

Хайде, малко жабче, кажи сега защо не ми отговори на въпросите. А те бяха:

Ти как мислиш са Узлобявали Ромул и Рем в древния Рим?

И как първите хора са карали техните верни кучета-полувълци да скачат на мамути и саблезъби тигри за да пазят жените и дечицата им, скрити дълбоко в пещерите?

Как в Алабама са карали Блъдхъндите да гонят избягалите чернокожи роби? Да не мислиш, че е имало някой аролски дето да ги учи? Друг път! Знайно е , че на кучетата винаги е давано сурово и задължително кърваво месо (затова са БЛЪД-хънди) за да се стърват и да налитат на човека. А са налитали от глад и настървеност, щото знаят вкуса на кървавото месо.

И нещо друго, поне за мен елементарно: знаеш ли защо на доберманите им е селекцията с малки (тесни) глави? Сигурен съм, че и това дори не знаеш, а тези неща ги знаем всички тук във форума много отдавна...

Отговори ми вярно поне на един от въпросите и ще те призная за достоен човек, специалист в областта на кинологията!

А, и въпроса бавноразвиващи се, дето и на него няма да знаеш как да отговориш: знаеш ли за какво служи лекарството ЛОПАТОЛ и кой му държи патента у нас, че и по света? Знаеш ти грънци, малко жабче...

Да не забравя: аз познавам един кокер - чпаньол и една мелиноа + две граничарски кучета, дето са били приемани като свидетели в съда. И то при бракоразводни дела, ако ме разбираш какво искам да ти намекна!

Ха сега докажи твърдението си, че разбираш нещо от тренировки на кучета!!! :r_181:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#51 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 11:58 PM

значи тая мишка пуска ток на кучетата а изкарва мене "изверг" защото удрям питбула си с пантоф вземи се скрий

#52 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 27 April 2012 - 09:38 PM, написа:

Искам да ми покажеш, къде съм използваш ел. нашийник. Защото е много гнусно, да отправяте срещу някого директно обвинение в нещо без да можете да защитите тезата си.
А относно Сизър Милан, всеки е свободен да изрази мнение, независимо какво е то. Какви методи използва той, и защо е редно да попитате него, а не мен. А аз не задължавам никой с моето мнение, нито да се съгласява с него, нито каквото и да е.
Но е редно, когато се включвате в даден казус, да сте запознати с проблема, спора и тн. Иначе си говорите общи приказки и нищо повече :rc_036:

Не знам колко си стоиш зад думите, но ето къде сам казваш, че си използвал ел.нашийник
http://forum.dog.bg/...0/page__st__460

А тук много възхваляваш този метод, дори съветваш хората да го прилагат...
http://forum.dog.bg/..._0&#entry976138

Май не са толкова безпочвени обвиненията на Anim. И какво излиза, кой на кого трябва да се извинява? :)

#53 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2012 - 04:17 PM

ти явно не знаеш какво е шут. смяташ ли че ако биеше кучетата които обучава щеше да е най -извесния трениор на кучета В СВЕТА, защото аз не . и не обобщавай приятелите ти с всички хора :ea_103:

>>> Хайде, малко жабче, кажи сега защо не ми отговори на въпросите. А те бяха:

Ти как мислиш са Узлобявали Ромул и Рем в древния Рим?

И как първите хора са карали техните верни кучета-полувълци да скачат на мамути и саблезъби тигри за да пазят жените и дечицата им, скрити дълбоко в пещерите?

Как в Алабама са карали Блъдхъндите да гонят избягалите чернокожи роби? Да не мислиш, че е имало някой аролски дето да ги учи? Друг път! Знайно е , че на кучетата винаги е давано сурово и задължително кърваво месо (затова са БЛЪД-хънди) за да се стърват и да налитат на човека. А са налитали от глад и настървеност, щото знаят вкуса на кървавото месо.

И нещо друго, поне за мен елементарно: знаеш ли защо на доберманите им е селекцията с малки (тесни) глави? Сигурен съм, че и това дори не знаеш, а тези неща ги знаем всички тук във форума много отдавна...

Отговори ми вярно поне на един от въпросите и ще те призная за достоен човек, специалист в областта на кинологията!

А, и въпроса бавноразвиващи се, дето и на него няма да знаеш как да отговориш: знаеш ли за какво служи лекарството ЛОПАТОЛ и кой му държи патента у нас, че и по света? Знаеш ти грънци, малко жабче...

Да не забравя: аз познавам един кокер - чпаньол и една мелиноа + две граничарски кучета, дето са били приемани като свидетели в съда. И то при бракоразводни дела, ако ме разбираш какво искам да ти намекна!

Ха сега докажи твърдението си, че разбираш нещо от тренировки на кучета!!! :r_181: <<<
ако това се отнася за мен не съм отговорила защото не си ме питал...

#54 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 28 April 2012 - 05:17 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 28 April 2012 - 01:23 PM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 27 April 2012 - 09:38 PM, написа:

Не знам колко си стоиш зад думите, но ето къде сам казваш, че си използвал ел.нашийник
http://forum.dog.bg/...0/page__st__460

А тук много възхваляваш този метод, дори съветваш хората да го прилагат...
http://forum.dog.bg/..._0&#entry976138

Май не са толкова безпочвени обвиненията на Anim. И какво излиза, кой на кого трябва да се извинява? :)

Използването на ел. нашийник от моя страна е ограничено до толкова, до колкото да се образовам и да развия културата си. Но никъде в обучението ми с клиенти не използвам ел. нашийник. Извинение трябва да поднесе, този който обвинява, без да има доказатества или по някакъв начин да докаже тезата си. Примера който даде Anim е относно ето това куче с което аз работих и постигнахме много. Искам да ми покажеш къде точно използвам ел. нашийник.

Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си. Давам ти само един насочващ пример с най - голямата компания за обучение на кучета в САЩ, които използват предимно ел. нашийници за техните тренировки http://www.sitmeanssit.com/ Това означава ли, че те използват неандарталски методи, като "ръка храни - крака бие" или още по неандерталски пример със суровото месо, което уж помагало за озлобяване на кучетата. И ако не ме разбра, разликата между горе посочените първобитни историй и тази така успяла компания е от земята до Марс. И сами си направете извода, от използването на единия и другия метод и ако боя на куче помагаше всичко треньори по света щяха да го практикуват а не да го отхвърлят така остро. Айде със здраве :rc_036:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 07:06 AM

Показване на мнениетоArolski9111, в 28 April 2012 - 05:17 PM, написа:

Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си.

Абе той миличкит аролски не бил, ама всъщност бил, ама съвсем малко бил ползвал ел. нашийник...колкото да види как и какво ... марш в триците бе, мишка!:tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#56 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 09:43 AM

общо взето във всички теми се появява със съвета "обърни се към специалист, между другото аз съм страшен специалист" и аре престани да се обясняваш с километрични постинги, нали млъкваше вече изписа цяла книга сякаш му дреме на някой за тебе и ел. нашийника ти с който ти препоръчвам да се обесиш. просто специалисти като теб не могат да се котират спрямо хора като мен които от ден първи с търпение грижи и любов са изградили връзка с кучето си. и да удрям го с пантофа когато изтрещи, аз съм страшен мъчител на животните както ти сам каза. :tb_195:

#57 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 09:57 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 30 April 2012 - 07:06 AM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 28 April 2012 - 05:17 PM, написа:

Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си.

Абе той миличкит аролски не бил, ама всъщност бил, ама съвсем малко бил ползвал ел. нашийник...колкото да види как и какво ... марш в триците бе, мишка!:tb_195:

сигурно ако се захване с проблемния ротвайлер какъвто е гейчо най-много ротвайлера да го нахапе и по живо по здраво :flagbg:

пп. ротвайлера не обича педерасти това е научно доказано :ea_103: и роми не обичат кучетата

#58 Потребителят е офлайн   Adele Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 01:35 PM

Колко комплексиран трябва да си, че във всеки пост трябва да обиждаш другия и да ти е кеф колко прост си ти самия. Така разваляте представата само за себе си. Това е форум за любители на кучета, а не за любители на селската кръчма.

#59 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 April 2012 - 02:46 PM

Какъв Ви е проблема с ел.нашийник мога ли да попитам?Някой използвал ли е та да знае как действа на кучето и как се работи с него?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 03:01 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 30 April 2012 - 02:46 PM, написа:

Какъв Ви е проблема с ел.нашийник мога ли да попитам?Някой използвал ли е та да знае как действа на кучето и как се работи с него?

Аз специално нямам никакъв проблем със самия нашийник. Не съм сигурна обаче дали е редно да се препоръчва използването му от непрофесионалисти. Намесих се само защото забелязах, че Arolski911 си противоречи. Изобщо не коментирам методите му на обучение.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни