Обучение на ротвайлер
Публикувано: 27 April 2012 - 08:55 PM
Anim, в 27 April 2012 - 07:49 PM, написа:
В грешка сте, не използвам ел. нашийник, при обучение на кучета. Има редица други методи, които вършат страхотна работа и подобни устройства не са ми необходими.

и
техните собственици

Публикувано: 27 April 2012 - 09:05 PM
Публикувано: 27 April 2012 - 09:16 PM
В този случай единственото нещо, което използвах са знанията, опита ми и един повод от естествена кожа. Та ако ме разбираш, след като обвиняваш в нещо, го докажи а не просто да говориш небивалици !

и
техните собственици

Публикувано: 27 April 2012 - 09:38 PM
Anim, в 27 April 2012 - 09:05 PM, написа:
Искам да ми покажеш, къде съм използваш ел. нашийник. Защото е много гнусно, да отправяте срещу някого директно обвинение в нещо без да можете да защитите тезата си.
А относно Сизър Милан, всеки е свободен да изрази мнение, независимо какво е то. Какви методи използва той, и защо е редно да попитате него, а не мен. А аз не задължавам никой с моето мнение, нито да се съгласява с него, нито каквото и да е.
Но е редно, когато се включвате в даден казус, да сте запознати с проблема, спора и тн. Иначе си говорите общи приказки и нищо повече

и
техните собственици

Публикувано: 27 April 2012 - 09:47 PM
Асене, не аз взимам пари за съветите си, така че доказателствената част трябва да дойде от теб.
http://forum.dog.bg/...а/page__st__80
Публикувано: 27 April 2012 - 09:55 PM
Anim, в 27 April 2012 - 09:47 PM, написа:
Асене, не аз взимам пари за съветите си, така че доказателствената част трябва да дойде от теб.
Когато трябва да се доказвам, никога не съм пропуснал шанса да го направя. Защото винаги стоя зад думите си, и винаги съм готов да докажа твърденията си. А след като Ти ( обръщам се така към теб, понеже не знам името ти, а ти държиш да е поименно виждам) ме обвиняваш в нещо не виждам какво трябва да ти доказвам. Хайде сега бъди, така добър/добра и докажи това, което каза. Ако ли не държа да се извиниш за отправените обвинения.

и
техните собственици

Публикувано: 27 April 2012 - 10:48 PM
Arolski9111, в 27 April 2012 - 09:55 PM, написа:
Когато трябва да се доказвам, никога не съм пропуснал шанса да го направя. Защото винаги стоя зад думите си, и винаги съм готов да докажа твърденията си.
Хайде, малко жабче, кажи сега защо не ми отговори на въпросите. А те бяха:
Ти как мислиш са Узлобявали Ромул и Рем в древния Рим?
И как първите хора са карали техните верни кучета-полувълци да скачат на мамути и саблезъби тигри за да пазят жените и дечицата им, скрити дълбоко в пещерите?
Как в Алабама са карали Блъдхъндите да гонят избягалите чернокожи роби? Да не мислиш, че е имало някой аролски дето да ги учи? Друг път! Знайно е , че на кучетата винаги е давано сурово и задължително кърваво месо (затова са БЛЪД-хънди) за да се стърват и да налитат на човека. А са налитали от глад и настървеност, щото знаят вкуса на кървавото месо.
И нещо друго, поне за мен елементарно: знаеш ли защо на доберманите им е селекцията с малки (тесни) глави? Сигурен съм, че и това дори не знаеш, а тези неща ги знаем всички тук във форума много отдавна...
Отговори ми вярно поне на един от въпросите и ще те призная за достоен човек, специалист в областта на кинологията!
А, и въпроса бавноразвиващи се, дето и на него няма да знаеш как да отговориш: знаеш ли за какво служи лекарството ЛОПАТОЛ и кой му държи патента у нас, че и по света? Знаеш ти грънци, малко жабче...
Да не забравя: аз познавам един кокер - чпаньол и една мелиноа + две граничарски кучета, дето са били приемани като свидетели в съда. И то при бракоразводни дела, ако ме разбираш какво искам да ти намекна!
Ха сега докажи твърдението си, че разбираш нещо от тренировки на кучета!!!

Публикувано: 28 April 2012 - 01:23 PM
Arolski9111, в 27 April 2012 - 09:38 PM, написа:
Искам да ми покажеш, къде съм използваш ел. нашийник. Защото е много гнусно, да отправяте срещу някого директно обвинение в нещо без да можете да защитите тезата си.
А относно Сизър Милан, всеки е свободен да изрази мнение, независимо какво е то. Какви методи използва той, и защо е редно да попитате него, а не мен. А аз не задължавам никой с моето мнение, нито да се съгласява с него, нито каквото и да е.
Но е редно, когато се включвате в даден казус, да сте запознати с проблема, спора и тн. Иначе си говорите общи приказки и нищо повече

Не знам колко си стоиш зад думите, но ето къде сам казваш, че си използвал ел.нашийник
http://forum.dog.bg/...0/page__st__460
А тук много възхваляваш този метод, дори съветваш хората да го прилагат...
http://forum.dog.bg/..._0&#entry976138
Май не са толкова безпочвени обвиненията на Anim. И какво излиза, кой на кого трябва да се извинява? :)
Публикувано: 28 April 2012 - 04:17 PM
ти явно не знаеш какво е шут. смяташ ли че ако биеше кучетата които обучава щеше да е най -извесния трениор на кучета В СВЕТА, защото аз не . и не обобщавай приятелите ти с всички хора

>>> Хайде, малко жабче, кажи сега защо не ми отговори на въпросите. А те бяха:
Ти как мислиш са Узлобявали Ромул и Рем в древния Рим?
И как първите хора са карали техните верни кучета-полувълци да скачат на мамути и саблезъби тигри за да пазят жените и дечицата им, скрити дълбоко в пещерите?
Как в Алабама са карали Блъдхъндите да гонят избягалите чернокожи роби? Да не мислиш, че е имало някой аролски дето да ги учи? Друг път! Знайно е , че на кучетата винаги е давано сурово и задължително кърваво месо (затова са БЛЪД-хънди) за да се стърват и да налитат на човека. А са налитали от глад и настървеност, щото знаят вкуса на кървавото месо.
И нещо друго, поне за мен елементарно: знаеш ли защо на доберманите им е селекцията с малки (тесни) глави? Сигурен съм, че и това дори не знаеш, а тези неща ги знаем всички тук във форума много отдавна...
Отговори ми вярно поне на един от въпросите и ще те призная за достоен човек, специалист в областта на кинологията!
А, и въпроса бавноразвиващи се, дето и на него няма да знаеш как да отговориш: знаеш ли за какво служи лекарството ЛОПАТОЛ и кой му държи патента у нас, че и по света? Знаеш ти грънци, малко жабче...
Да не забравя: аз познавам един кокер - чпаньол и една мелиноа + две граничарски кучета, дето са били приемани като свидетели в съда. И то при бракоразводни дела, ако ме разбираш какво искам да ти намекна!
Ха сега докажи твърдението си, че разбираш нещо от тренировки на кучета!!!

ако това се отнася за мен не съм отговорила защото не си ме питал...
Публикувано: 28 April 2012 - 05:17 PM
marin4eto, в 28 April 2012 - 01:23 PM, написа:
Arolski9111, в 27 April 2012 - 09:38 PM, написа:

Не знам колко си стоиш зад думите, но ето къде сам казваш, че си използвал ел.нашийник
http://forum.dog.bg/...0/page__st__460
А тук много възхваляваш този метод, дори съветваш хората да го прилагат...
http://forum.dog.bg/..._0&#entry976138
Май не са толкова безпочвени обвиненията на Anim. И какво излиза, кой на кого трябва да се извинява? :)
Използването на ел. нашийник от моя страна е ограничено до толкова, до колкото да се образовам и да развия културата си. Но никъде в обучението ми с клиенти не използвам ел. нашийник. Извинение трябва да поднесе, този който обвинява, без да има доказатества или по някакъв начин да докаже тезата си. Примера който даде Anim е относно ето това куче с което аз работих и постигнахме много. Искам да ми покажеш къде точно използвам ел. нашийник.
Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си. Давам ти само един насочващ пример с най - голямата компания за обучение на кучета в САЩ, които използват предимно ел. нашийници за техните тренировки http://www.sitmeanssit.com/ Това означава ли, че те използват неандарталски методи, като "ръка храни - крака бие" или още по неандерталски пример със суровото месо, което уж помагало за озлобяване на кучетата. И ако не ме разбра, разликата между горе посочените първобитни историй и тази така успяла компания е от земята до Марс. И сами си направете извода, от използването на единия и другия метод и ако боя на куче помагаше всичко треньори по света щяха да го практикуват а не да го отхвърлят така остро. Айде със здраве

и
техните собственици

Публикувано: 30 April 2012 - 07:06 AM
Arolski9111, в 28 April 2012 - 05:17 PM, написа:
Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си.
Абе той миличкит аролски не бил, ама всъщност бил, ама съвсем малко бил ползвал ел. нашийник...колкото да види как и какво ... марш в триците бе, мишка!

Публикувано: 30 April 2012 - 09:43 AM

Публикувано: 30 April 2012 - 09:57 AM
KOKO_ko, в 30 April 2012 - 07:06 AM, написа:
Arolski9111, в 28 April 2012 - 05:17 PM, написа:
Отново ти казвам, ползвал съм ел. нашийник само до толкова до колкото да обогатя знанията си и опита си.
Абе той миличкит аролски не бил, ама всъщност бил, ама съвсем малко бил ползвал ел. нашийник...колкото да види как и какво ... марш в триците бе, мишка!

сигурно ако се захване с проблемния ротвайлер какъвто е гейчо най-много ротвайлера да го нахапе и по живо по здраво

пп. ротвайлера не обича педерасти това е научно доказано

Публикувано: 30 April 2012 - 02:46 PM
Публикувано: 30 April 2012 - 03:01 PM
ShiBumi_GirL, в 30 April 2012 - 02:46 PM, написа:
Аз специално нямам никакъв проблем със самия нашийник. Не съм сигурна обаче дали е редно да се препоръчва използването му от непрофесионалисти. Намесих се само защото забелязах, че Arolski911 си противоречи. Изобщо не коментирам методите му на обучение.