Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1671 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 April 2010 - 11:57 AM

Знам, че още е рано да се надявам, но с облекчение, виждам, че Румпи си хапва и си пийва вода...вече не е толкова омърлушен и бързо се окопити, даже с лека трудност се катери...Мисля, че има много борбен дух в това пиленце и въпреки лошите прогнози, все още се надявам, че има искрица надежда.
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#1672 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:22 PM

Има ли още съсиръци
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1673 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 19 April 2010 - 10:43 AM

Aragoen, изучавай каквото имаш да изучаваш и почвай да практикуваш, че ще полудея! Искам ЕДИН ВЕТЕРИНАР В БЪЛГАРИЯ, при когото да отида и да ми каже със сигурност какво му е на пилето ми и как да го излекувам. Единият, за когото знам, че разбирал от птици ни натъпка с антибиотици и нищо...... другият каза, че прекаляваме с антибиотиците и да спрем лечението.... и пак нищо. Чоки става все по-успана.... прави каквото прави, после се сгушва и заспива..... сърцето ми се къса като я гледам така..... месеци наред болна.
User's Signature

Качена снимка

#1674 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 10:48 AM

ZviariK, това което си написала ми напомня моя папагал преди да почине... той беше същия... яде,пие вода и пак настръхва и заспива...успех, и дано да се оправи :) стискам палци.

#1675 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2010 - 12:51 PM

Не е повръщал повече съсиреци, но от вчера вечерта, пак ми се струва, че почна да се влошава...постоянно спи накокошинен и ми е жал да го гледам така.
User's Signature

#1676 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 08:58 PM

Доста време мина..все още ми е доста тъжно за Румпи, но мисля, че просто скоро няма да си взема папагалче. така, че , ако някой иска клетка (малка е, има си поилка, 2 хранилки и люлка) мога да му я подаря :)

Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1677 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 29 December 2010 - 08:41 PM

Здравейте!
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.

#1678 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:00 PM

Показване на мнениетоTROUBLE, в 29 December 2010 - 07:46 PM, написа:

Здравейте!
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.

Няма проблем,че е само стига да му обръщаш достатъчно внимание.То те приема като част от ятото.Ако нямаш време за него му вземи другарче,че може да умре от самота.Не се притеснявай,че не е яло.Моя александър не яде докато го гледам,но като се махнех и започваше.Сега ми е приятелче.Няма страшно,все ще яде.Стресирано е от новото място и от новите хора.Качи снимки да го видим сладура,как се казва?

#1679 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 11:55 PM

TROUBLE, привет! Честито ти папагалче! Нормално е да е "срамежливо" и притеснено първите няколко дни поне. Ще свикне. Остави го да посвикне с обстановката, докато се осъзнае къде е... Не го закачай известно време, има кога да свиква с теб и да се запознавате. :af_089: За това, че е само... вярно е, че се опитомяват по-лесно като са сами. Само че казваш, че е мъжко, което значи, че не е малко, поне на няколко месеца, т.е. - свикнало е с цяло ято най-вероятно. Ако наистина имаш много време и търпение, можеш да си го опитомиш, но със сигурност ще е по-щастливо с компания от неговия вид. Така че ако след първоначалното опознаване на новото място не се отпусне до месец примерно, да започне да ти взима зрънца от ръката или нещо подобно, мисли за другарче. Поздрави от мен и пернатата дружинаПрикачена снимка!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1680 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 30 December 2010 - 12:46 AM

Здравейте отново, благодаря за бързото "включване" :Р
Папагалчето съм го нарекла Рики ;D Утре съм решила да го заведа при личната ветеринарка на кучето ми. Говорих с нея, та ще го заведа утре, просто защото искам да съм сигурна, че е здравичко, а ако му има нещо (да чукна на дърво), то да го хвана навреме.
Значително по-спокойно е. В моята стая е, на бюрото, където е компютъра ми - общо взето, до мен е. Протяга се, чисти се, позаспива от време на време, дори леко се наежва, ако протегна ръка да взема нещо, което е в близост до клетката, а ако се раздвижа из стаята ме следи любопитно. Мисля, че по-добър избор на клетка можех да направя, но уви... засега ще е с тази, докато свикне, не искам да го стресирам излишно. Също така мисля да сменя пластмасовите пръчици с дървени, нали е подходящо? Все още леко ме притеснява, че не е хапнало и пийнало водичка.
Та, ето го и него:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Замислих се за евентуална нужда за другарче. Разбират ли се мъжките помежду си? Не искам женска, тъй като вероятно ще се чифтосат, а аз съм новобранец с папагалите и ще се ошашавя ;D
Но все пак смятам, че ще му се обръща много внимание и мисля, че няма да се наложи.

#1681 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 04:53 PM

Привет отново! Много е красиво новото ти приятелче!!! Не знам обаче дали е от светлината, само на втората снимка се вижда малко по-ясно, но на мен ми се струва,че Рики е момиченце... Щом ще ходите до вет, тя ще ви каже най-добре. Каквото и да е, е мноооого сладко!
Пръчиците можеш да смениш без никакво притеснение, най-добре с такива от плодни дръвчета, даже ако са с кората направо много си играят, чоплят, дърпат... Само едно хубаво измиване с гореща вода преди това, после цепваш крайчетата и закрепяш в клетката. Само прецени да са достатъчно дълги, да се закрепят и от двете страни, няма да стане като тези пластмасовите само от едната.
Колкото до въпроса дали се разбират мъжките - разбират се перфектно - тези на снимката в предишния ми пост са 3-ма младежи :md_064: , двамата са близнаци, от наше си люпило, след като приятелите, на които ги бяхме подарили, заминаха за чужбина, си дойдоха обратно при нас... А с третото - Ноли - нямат нищо общо (за кръвна връка говоря), то беше приятелче на питомния ни Лори, който за съжаление умря лятото. Но се разбират повече от добре. Важното е да имат достатъчно пространство. Колкото до притесненията да имаш двойка мъжко и женско, хехе, колко хора се надяват да им снесат яйчица и не им се получава... Няма страшно, за да гнездят им трябват по-специални условия - най-малкото гнездилка, така че няма опасност да се множат само защото са двойка. :smile: Ще го мислиш това по-натам, като видиш как ви върви съвместното разбирателство :af_089: .
Поздрави от мен, Ноли и Близнаците!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1682 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоPunky, в 16 December 2010 - 06:03 PM, написа:

Доста време мина..все още ми е доста тъжно за Румпи, но мисля, че просто скоро няма да си взема папагалче. така, че , ако някой иска клетка (малка е, има си поилка, 2 хранилки и люлка) мога да му я подаря :)

Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата :db_046:

Взимам клетката само с момичето :db_046:
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1683 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 08:14 PM

Здравейте!
Рики е добре, много е любопитен, вече го пускам да си лети из стаята, дава ми да го галя, каца ми на пръста, когато си мушна ръката в клетката, апетит определено си има момчето, както и глас! ;D Прибирането е мисията възможна, ама писането в стаята, когато той е пуснат - невъзможна! ;D Заиграе ли химикалката и веднага е кацнал при мен на бюрото и ходи по нея, няма отърване, не мога да пиша ;D
Между другото, смятам тези дни да му сменя клетката, дали е подходящ момент? Свикнал е почти на 100% с мен и другите членове на семейството (само към кучето няма интерес ;D), пък по-нататък мисля да му взема другарче. Не смятам, че му е скучно или нещо такова, а просто мисля, че така ще му е по-добре.
Ей, да не забравя - забравих да попитам вет. дали е момченце или момиченце - срам и позор! Работата е там, че има доста синьо по клюнчето, обаче малко под този цвят има малко лилаво?! Та се чудя...
Поздрави на всички, тези дни ще ви го покажа :Р

#1684 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 06:34 PM

Здравейте,представям ви моите влюбени терористи.Имам ги от половин година,пускам ги редовно да летят из стаята,но категорично отказват да се прибират.Всеки път са едни гонитби докато ги прибера...Добре,че нямаме съседи-щяха да ме помислят за луда.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1685 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 10:29 PM

Здравейте :) И аз имам вълнисти папагалчета от половин година :) Казват се Куки и Мистър Бю :mf_069: Големи са сладури . Вчера реших да ги пусна отново да летят из стаята,но отказаха да излязат.Вратичката им беше отворена около час и половина,а те не поискаха да напуснат клетката си.Също така предните пъти като ги пусна да летят,те кацат на перваза или на някое друго място и не летят..стоят си там и се целуват :wf_039: Та искам да ви попитам дали това е нормално и какво означава това,че отказват да летят. Благодаря предварително :)

#1686 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 11:52 PM

Не са пускани отдавна и са предпазливи,много добре знаят че вратичката е отворена,просто им дайте повече време.Мойте корели почти не летят качват се на клетката и прекарват времето там.Аз също имам вълнист Джаспър,който утре отива в новия си дом.Него го намерих в парка,но понеже имам много животни не мога да се грижа и за него.Иначе са много готини птички. :ba_025:

#1687 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 11:59 AM

Моята Куки също я намерихме,но в двора на училище.До него момент не бях гледала папагали,но и това стана :tongue: Купихме клетка ,а не след дълго и другарчето й :) Колкото до излизането от клетката,днес пак ще ги прибвам,да се надяваме,че ще се престрашат :mf_069:

#1688 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:54 PM

До преди малко вратичката им беше отворенаа и излязоха :be_107: Кацнаха си пак на перваза,но това,което ме изненада e че после се прибраха самиии (първо женската влезе,а след това и мъжкия ) :happy: Нямаше ги гонитбите като предните пъти :)))) :mc_200:

#1689 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 02:35 PM

Здравейте ! Не съм писала отдавна ... Моят папагал овдовя, за жалост, случват се и такива работи Качена снимка . Женската ми папагалка умря на 7 години, преди 5 месеца. Мъжкият и той е на тази възраст, сега е сам, доста добре си живее, лети по цял ден, чопли нещо, щурее, "кара се" с врабците... Бяхме решили да не купуваме друг заради евентуалната разлика във възрастта, но от едно скоро време се чудим дали да не вземем неразделка или корела Качена снимка . Знам, че с корелите съжителстват добре, но за неразделките нямам информация.... Въобще идеята добра ли е според вас, или е по- добре да си го гледаме самичък, пък след време, като ни напусне и той, да си вземем други на една възраст?
Пилето е весело и жизнено, само че аз не съм свикнала да го гледам сам и си мисля, че му липсва другарче...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1690 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 04:51 PM

Привет. Вълнист папагал не може да съжителства заедно с неразделка, ще има кръв...но вълнист и корела може. Що се отнася до това дали да вземете друг вълнист папагал или корела, вие си решете.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни