Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 17 April 2010 - 11:57 AM

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 17 April 2010 - 03:22 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 19 April 2010 - 10:43 AM
Публикувано: 16 December 2010 - 08:58 PM
Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 29 December 2010 - 08:41 PM
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.
Публикувано: 29 December 2010 - 09:00 PM
TROUBLE, в 29 December 2010 - 07:46 PM, написа:
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.
Няма проблем,че е само стига да му обръщаш достатъчно внимание.То те приема като част от ятото.Ако нямаш време за него му вземи другарче,че може да умре от самота.Не се притеснявай,че не е яло.Моя александър не яде докато го гледам,но като се махнех и започваше.Сега ми е приятелче.Няма страшно,все ще яде.Стресирано е от новото място и от новите хора.Качи снимки да го видим сладура,как се казва?
Публикувано: 29 December 2010 - 11:55 PM

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 30 December 2010 - 12:46 AM
Папагалчето съм го нарекла Рики ;D Утре съм решила да го заведа при личната ветеринарка на кучето ми. Говорих с нея, та ще го заведа утре, просто защото искам да съм сигурна, че е здравичко, а ако му има нещо (да чукна на дърво), то да го хвана навреме.
Значително по-спокойно е. В моята стая е, на бюрото, където е компютъра ми - общо взето, до мен е. Протяга се, чисти се, позаспива от време на време, дори леко се наежва, ако протегна ръка да взема нещо, което е в близост до клетката, а ако се раздвижа из стаята ме следи любопитно. Мисля, че по-добър избор на клетка можех да направя, но уви... засега ще е с тази, докато свикне, не искам да го стресирам излишно. Също така мисля да сменя пластмасовите пръчици с дървени, нали е подходящо? Все още леко ме притеснява, че не е хапнало и пийнало водичка.
Та, ето го и него:

Замислих се за евентуална нужда за другарче. Разбират ли се мъжките помежду си? Не искам женска, тъй като вероятно ще се чифтосат, а аз съм новобранец с папагалите и ще се ошашавя ;D
Но все пак смятам, че ще му се обръща много внимание и мисля, че няма да се наложи.
Публикувано: 30 December 2010 - 04:53 PM
Пръчиците можеш да смениш без никакво притеснение, най-добре с такива от плодни дръвчета, даже ако са с кората направо много си играят, чоплят, дърпат... Само едно хубаво измиване с гореща вода преди това, после цепваш крайчетата и закрепяш в клетката. Само прецени да са достатъчно дълги, да се закрепят и от двете страни, няма да стане като тези пластмасовите само от едната.
Колкото до въпроса дали се разбират мъжките - разбират се перфектно - тези на снимката в предишния ми пост са 3-ма младежи

Поздрави от мен, Ноли и Близнаците!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 01 January 2011 - 04:02 PM
Punky, в 16 December 2010 - 06:03 PM, написа:
Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата

Взимам клетката само с момичето

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 10 January 2011 - 08:14 PM
Рики е добре, много е любопитен, вече го пускам да си лети из стаята, дава ми да го галя, каца ми на пръста, когато си мушна ръката в клетката, апетит определено си има момчето, както и глас! ;D Прибирането е мисията възможна, ама писането в стаята, когато той е пуснат - невъзможна! ;D Заиграе ли химикалката и веднага е кацнал при мен на бюрото и ходи по нея, няма отърване, не мога да пиша ;D
Между другото, смятам тези дни да му сменя клетката, дали е подходящ момент? Свикнал е почти на 100% с мен и другите членове на семейството (само към кучето няма интерес ;D), пък по-нататък мисля да му взема другарче. Не смятам, че му е скучно или нещо такова, а просто мисля, че така ще му е по-добре.
Ей, да не забравя - забравих да попитам вет. дали е момченце или момиченце - срам и позор! Работата е там, че има доста синьо по клюнчето, обаче малко под този цвят има малко лилаво?! Та се чудя...
Поздрави на всички, тези дни ще ви го покажа :Р
Публикувано: 11 February 2011 - 06:34 PM
Публикувано: 30 March 2011 - 10:29 PM

Публикувано: 30 March 2011 - 11:52 PM

Публикувано: 31 March 2011 - 11:59 AM

Публикувано: 28 April 2011 - 02:35 PM

Пилето е весело и жизнено, само че аз не съм свикнала да го гледам сам и си мисля, че му липсва другарче...

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!