Папагалката на брат ми /за съжаление почина/ освен, че ни ровеше в чиниите и не можехме да я изгодим от главите си, веднъж потопи цялата си глава в халбата ми с бира... и повърна чудовището някакво просо в чашата... да видиш после как който каквото пие си го пази от малката алкохоличка.
Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 13 April 2010 - 05:39 PM
Папагалката на брат ми /за съжаление почина/ освен, че ни ровеше в чиниите и не можехме да я изгодим от главите си, веднъж потопи цялата си глава в халбата ми с бира... и повърна чудовището някакво просо в чашата... да видиш после как който каквото пие си го пази от малката алкохоличка.
Публикувано: 13 April 2010 - 06:10 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 15 April 2010 - 11:56 AM

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 15 April 2010 - 12:22 PM
Това , което мен ме притеснява е, че ми се струва, че гушката й е подута..другото беше, 1че сутринта беше доста омърлушен и намерих 2-3 по-големички пера в клетката. може ли това да е симптом на нещо? В момента се опитвам да се свържа с ветринаря и нищо и се чувствам в безизходица :(

Публикувано: 15 April 2010 - 09:22 PM

Публикувано: 15 April 2010 - 09:47 PM
Освен външни наранявание, вероятно има и вътрешни такива които в случая са по опасни заради съсираците. Съжалявам че трябва да го кажа но се пригответе за най - лошото

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 15 April 2010 - 10:41 PM
Съжалявам, моя грешка..имах предвид вътрешни наранявания.

Публикувано: 15 April 2010 - 11:05 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 17 April 2010 - 11:57 AM

Публикувано: 17 April 2010 - 03:22 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 19 April 2010 - 10:43 AM
Публикувано: 16 December 2010 - 08:58 PM
Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата

Публикувано: 29 December 2010 - 08:41 PM
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.
Публикувано: 29 December 2010 - 09:00 PM
TROUBLE, в 29 December 2010 - 07:46 PM, написа:
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.
Няма проблем,че е само стига да му обръщаш достатъчно внимание.То те приема като част от ятото.Ако нямаш време за него му вземи другарче,че може да умре от самота.Не се притеснявай,че не е яло.Моя александър не яде докато го гледам,но като се махнех и започваше.Сега ми е приятелче.Няма страшно,все ще яде.Стресирано е от новото място и от новите хора.Качи снимки да го видим сладура,как се казва?
Публикувано: 29 December 2010 - 11:55 PM

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 30 December 2010 - 12:46 AM
Папагалчето съм го нарекла Рики ;D Утре съм решила да го заведа при личната ветеринарка на кучето ми. Говорих с нея, та ще го заведа утре, просто защото искам да съм сигурна, че е здравичко, а ако му има нещо (да чукна на дърво), то да го хвана навреме.
Значително по-спокойно е. В моята стая е, на бюрото, където е компютъра ми - общо взето, до мен е. Протяга се, чисти се, позаспива от време на време, дори леко се наежва, ако протегна ръка да взема нещо, което е в близост до клетката, а ако се раздвижа из стаята ме следи любопитно. Мисля, че по-добър избор на клетка можех да направя, но уви... засега ще е с тази, докато свикне, не искам да го стресирам излишно. Също така мисля да сменя пластмасовите пръчици с дървени, нали е подходящо? Все още леко ме притеснява, че не е хапнало и пийнало водичка.
Та, ето го и него:

Замислих се за евентуална нужда за другарче. Разбират ли се мъжките помежду си? Не искам женска, тъй като вероятно ще се чифтосат, а аз съм новобранец с папагалите и ще се ошашавя ;D
Но все пак смятам, че ще му се обръща много внимание и мисля, че няма да се наложи.

Вход

Горе
Цитиране +