Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1661 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 13 April 2010 - 05:39 PM

Не се съмнявам... птичето нахалство няма граници ab_041.gif
Папагалката на брат ми /за съжаление почина/ освен, че ни ровеше в чиниите и не можехме да я изгодим от главите си, веднъж потопи цялата си глава в халбата ми с бира... и повърна чудовището някакво просо в чашата... да видиш после как който каквото пие си го пази от малката алкохоличка.
User's Signature

Качена снимка

#1662 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2010 - 06:10 PM

Оооо повърне ли ми в бирата директно в ареста за постоянно сега не ги затварям, после няма да ги отварям ab_041.gif
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1663 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 11:56 AM

Тъкмо моята птичкабеше почнала да свиква с мен и днес, беше адски омълчан. Като се опитах да му сменя вестника под кафеза, се засили излетя и се блъсна с всичка сила в прозореца, това не му беше малко, че и кучо се въодушеви и веднага хукна да го души..веднага го махнах (кучето) но видях, че папагала седи с отворена човка, диша много тежко с разперени крилцА и не знам в момента какво да направя :( Оставих го малко на спокойствие да се съвземе, повдигнах му клетката да може да се прибере...на някой случвало ли му се е съм малко объркана какво да правя сега :(
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#1664 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 12:22 PM

Птичката е по-смокойна в момента, сгушила се е до хранилката, вече не диша тежко...не смея дори да й сложа долната част на клетката и съм пуснала леко радиото, че Румпи обича да слуша...
Това , което мен ме притеснява е, че ми се струва, че гушката й е подута..другото беше, 1че сутринта беше доста омърлушен и намерих 2-3 по-големички пера в клетката. може ли това да е симптом на нещо? В момента се опитвам да се свържа с ветринаря и нищо и се чувствам в безизходица :(
User's Signature

#1665 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 April 2010 - 02:38 PM

Punky, какво стана? Свърза ли се с ветеринаря? За съжаление не мога да ти помогна, но стискам палци всичко да е наред с пилето.
User's Signature

Качена снимка

#1666 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 09:22 PM

Свързах се...за съжаление ми казаха да не се надявам много, изглежда има вънтрешни наранявания, може да не изкара нощта, след като го сложих в клетката почна да повръща кървави, съсирени семенца :( ... Сега съм принудена едва ли не, да гледам как малкото ми момченце гасне, седи си на люлката и почти не мърда. Сложих го в затоплена стая,опитах се да му дам водичка с една лъжичка, но то просто не иска... чувствам се в безизходица...ако някой може да ми даде съвет ще съм му много благодарна.
User's Signature

#1667 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 09:47 PM

Цитат(Punky @ Apr 15 2010, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Свързах се...за съжаление ми казаха да не се надявам много, изглежда има вънтрешни наранявания, може да не изкара нощта, след като го сложих в клетката почна да повръща кървави, съсирени семенца :( ... Сега съм принудена едва ли не, да гледам как малкото ми момченце гасне, седи си на люлката и почти не мърда. Сложих го в затоплена стая,опитах се да му дам водичка с една лъжичка, но то просто не иска... чувствам се в безизходица...ако някой може да ми даде съвет ще съм му много благодарна.

Освен външни наранявание, вероятно има и вътрешни такива които в случая са по опасни заради съсираците. Съжалявам че трябва да го кажа но се пригответе за най - лошото
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1668 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 10:41 PM

Цитат(Punky @ Apr 15 2010, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Съжалявам, моя грешка..имах предвид вътрешни наранявания.
User's Signature

#1669 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 11:05 PM

Не възлагайте надежди, съжълявам...........
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#1670 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 April 2010 - 09:32 AM

Punky, много съжалявам за лошите прогнози... да знаеш, че не сте сами, мисля ви и стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

#1671 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 11:57 AM

Знам, че още е рано да се надявам, но с облекчение, виждам, че Румпи си хапва и си пийва вода...вече не е толкова омърлушен и бързо се окопити, даже с лека трудност се катери...Мисля, че има много борбен дух в това пиленце и въпреки лошите прогнози, все още се надявам, че има искрица надежда.
User's Signature

#1672 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 03:22 PM

Има ли още съсиръци
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#1673 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 19 April 2010 - 10:43 AM

Aragoen, изучавай каквото имаш да изучаваш и почвай да практикуваш, че ще полудея! Искам ЕДИН ВЕТЕРИНАР В БЪЛГАРИЯ, при когото да отида и да ми каже със сигурност какво му е на пилето ми и как да го излекувам. Единият, за когото знам, че разбирал от птици ни натъпка с антибиотици и нищо...... другият каза, че прекаляваме с антибиотиците и да спрем лечението.... и пак нищо. Чоки става все по-успана.... прави каквото прави, после се сгушва и заспива..... сърцето ми се къса като я гледам така..... месеци наред болна.
User's Signature

Качена снимка

#1674 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 10:48 AM

ZviariK, това което си написала ми напомня моя папагал преди да почине... той беше същия... яде,пие вода и пак настръхва и заспива...успех, и дано да се оправи :) стискам палци.

#1675 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2010 - 12:51 PM

Не е повръщал повече съсиреци, но от вчера вечерта, пак ми се струва, че почна да се влошава...постоянно спи накокошинен и ми е жал да го гледам така.
User's Signature

#1676 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2010 - 08:58 PM

Доста време мина..все още ми е доста тъжно за Румпи, но мисля, че просто скоро няма да си взема папагалче. така, че , ако някой иска клетка (малка е, има си поилка, 2 хранилки и люлка) мога да му я подаря :)

Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1677 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 29 December 2010 - 08:41 PM

Здравейте!
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.

#1678 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 09:00 PM

Показване на мнениетоTROUBLE, в 29 December 2010 - 07:46 PM, написа:

Здравейте!
Днес се сдобих с мъжко вълнисто папагалче. Има ли проблем, че е самичко? Бях чела, че така по-бързо щяло да привикне и да се привърже към хората. От 1-2 часа е при мен, малко ме притеснява, че не е пило водичка и не е яло. Кацнало е на едната пръчица, притваря очички, почисти си и перата даже, но не знам... малко ми е притеснено. Досега не бях гледала папагалче.
Отворена съм за всякакви предложения, съвети и т.н.
По-късно ще ви покажа и клетката и самото папагалче.

Няма проблем,че е само стига да му обръщаш достатъчно внимание.То те приема като част от ятото.Ако нямаш време за него му вземи другарче,че може да умре от самота.Не се притеснявай,че не е яло.Моя александър не яде докато го гледам,но като се махнех и започваше.Сега ми е приятелче.Няма страшно,все ще яде.Стресирано е от новото място и от новите хора.Качи снимки да го видим сладура,как се казва?

#1679 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 11:55 PM

TROUBLE, привет! Честито ти папагалче! Нормално е да е "срамежливо" и притеснено първите няколко дни поне. Ще свикне. Остави го да посвикне с обстановката, докато се осъзнае къде е... Не го закачай известно време, има кога да свиква с теб и да се запознавате. :af_089: За това, че е само... вярно е, че се опитомяват по-лесно като са сами. Само че казваш, че е мъжко, което значи, че не е малко, поне на няколко месеца, т.е. - свикнало е с цяло ято най-вероятно. Ако наистина имаш много време и търпение, можеш да си го опитомиш, но със сигурност ще е по-щастливо с компания от неговия вид. Така че ако след първоначалното опознаване на новото място не се отпусне до месец примерно, да започне да ти взима зрънца от ръката или нещо подобно, мисли за другарче. Поздрави от мен и пернатата дружинаПрикачена снимка!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1680 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 30 December 2010 - 12:46 AM

Здравейте отново, благодаря за бързото "включване" :Р
Папагалчето съм го нарекла Рики ;D Утре съм решила да го заведа при личната ветеринарка на кучето ми. Говорих с нея, та ще го заведа утре, просто защото искам да съм сигурна, че е здравичко, а ако му има нещо (да чукна на дърво), то да го хвана навреме.
Значително по-спокойно е. В моята стая е, на бюрото, където е компютъра ми - общо взето, до мен е. Протяга се, чисти се, позаспива от време на време, дори леко се наежва, ако протегна ръка да взема нещо, което е в близост до клетката, а ако се раздвижа из стаята ме следи любопитно. Мисля, че по-добър избор на клетка можех да направя, но уви... засега ще е с тази, докато свикне, не искам да го стресирам излишно. Също така мисля да сменя пластмасовите пръчици с дървени, нали е подходящо? Все още леко ме притеснява, че не е хапнало и пийнало водичка.
Та, ето го и него:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Замислих се за евентуална нужда за другарче. Разбират ли се мъжките помежду си? Не искам женска, тъй като вероятно ще се чифтосат, а аз съм новобранец с папагалите и ще се ошашавя ;D
Но все пак смятам, че ще му се обръща много внимание и мисля, че няма да се наложи.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни