Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 07 April 2008 - 05:12 PM
Може да му е било студено, но по-вероятно е от стрес да е треперил (според мен, ама като гледам - друг не се обажда). Нали ти казах - не го щракай сега, има време, ти не си се сдържал :( . (Иначе наистина е голям красавец!!!). И тебе да те сложат на ново място, където всичко ти е непознато, с разни великани наоколо, които размахват странни неща около тебе, ще се разтрепериш сигурно ;) . Влез му в положение и наблюдавай раничките... Днес беше доста топло времето, ако е било от студ вчера, би трябвало треперенето да е спряло.

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 08 April 2008 - 06:06 PM
Ооо, значи все пак не всички са забравили темичката ни ;)! Привет, sky!!! Радвам се да прочета добри новини :blink:!
А нашата ваничка е счупена :'(, по-скоро разполовена - господин Амадин с цялото си 20-30 грамово тегло успя някак си да я разглоби, скачайки вътре и сега чака някой да я залепи ;D. Така че къпане и при нас не е имало скоро. А при стария вариант със сапунерката в клетката в ролята на ваничка наистина всичко ставаше във вода (но пък се забавляваха пернатите, така че... ).
Поздрави!
А нашата ваничка е счупена :'(, по-скоро разполовена - господин Амадин с цялото си 20-30 грамово тегло успя някак си да я разглоби, скачайки вътре и сега чака някой да я залепи ;D. Така че къпане и при нас не е имало скоро. А при стария вариант със сапунерката в клетката в ролята на ваничка наистина всичко ставаше във вода (но пък се забавляваха пернатите, така че... ).
Поздрави!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 09 April 2008 - 12:56 PM
Привет на всички! :blink:Днес се сдобихме с другарче за Кико.Обиколих десетина зоомагазина докато намеря женска ,която е поне на 7-8 месеца.Новото ни птиче е зелено(съжалявам ,че не мога да кача снимки)със жълта главичка.Не можаха да ми кажат на колко месеца е точно ,но със сигурност си личи ,че е женско.Жената от зоомагазина каза,че папагалчетата са на около 1 година,но не се знае.Важното е ,че е голяма красавица и е много кротка.Кръстихме я Поли.От няколко часа е вкъщи и е много тихо около клетката.Все още се опознават ,но стоят далече един от друг.Дано този път имаме повече късмет със женската и Кико да не е вече самотен дивак.Току виж малко се кротне покрай Поли. :blink:
Публикувано: 10 April 2008 - 09:50 AM
Здравейте!Днес има малко повече шум около клетката.Кико започна да се перчи и непрекъснато обикаля около женската.Ходи да я пощи и подлага главичка и тя да го пощи,но Поли не е толкова отзивчива.В момента са извън клетката .Поли все още е наплашена и опознава терена,но пък лети след Кико.Надявам се ,че когато той се прибере в кафеза ,тя ще го последва.Ще се радвам ако започнат да се разбират. :blink:
Публикувано: 11 April 2008 - 12:00 PM
Вчера и днес Клара почти влезна цялата в гнездото.Много любопитна стана.Само че имам едно питане.Последно на 27-ми март ги видях да се чивтосват.А ето днеска пак.Това означава ли че скоро няма да има малки защото в неделя ще стане 1 месец от първото чивтосване а в интернет четох че до 10 дена след чивтосването снасят яйца.Та искам да питам възможно ли е въпреки че се чивтосаха днеска примерно още утре да снесе.
Публикувано: 11 April 2008 - 12:21 PM
Да ви се похваля-харесаха се.Днес е много романтично около клетката-чуват се едни гърлени звуци,пощят се и се хранят взаимно.По всичко личи ,че ще се разбират.Поли е много любопитна и бързо свиква с новия си дом.
Milkan4o,много си нетърпелив :blink:!Не мога ди ти дам съвети за размножаването ,но ако ги оставиш намира ,те си знаят работата.Явно ти искаш пиленца повече от тях.Дано и това да стане скоро. :blink:
Milkan4o,много си нетърпелив :blink:!Не мога ди ти дам съвети за размножаването ,но ако ги оставиш намира ,те си знаят работата.Явно ти искаш пиленца повече от тях.Дано и това да стане скоро. :blink:
Публикувано: 11 April 2008 - 08:13 PM
Milkan4o по възможно е днес или утре да се таковат и тогава вече след 10 дена ..защото едва ли е задържала в себе си това толкова време женската пак и няма как да се стиска ако не са и харесали промените с гнездото,но щом любопитства предполагам че скоро ще имаш яйчице ;) (търпение ! :P )
аз събрах още една двойка защотот се харесаха направих им гнездо ама тай като са малко по млади(не мн на 1 година аз сам ги гледала от яйчица) и още не са действали ..пак и немога да ги наблюдавам мн заради училището :(.при старата двойка имам 5 маници 6-тото го смачкаха,а при другата двойка имам 3 яйца. :blink: такам отчета сварши ;D
sky , честита нова Поли! ;D ;)
аз събрах още една двойка защотот се харесаха направих им гнездо ама тай като са малко по млади(не мн на 1 година аз сам ги гледала от яйчица) и още не са действали ..пак и немога да ги наблюдавам мн заради училището :(.при старата двойка имам 5 маници 6-тото го смачкаха,а при другата двойка имам 3 яйца. :blink: такам отчета сварши ;D
sky , честита нова Поли! ;D ;)
Публикувано: 12 April 2008 - 07:21 PM
sky , да мой са всичките но не съм успяла да снимам още 4 някаде..
Milkan4o , повярвай ми щях да намеря каде да ги сложа.. малко повече клетки стават,но на мен не ми пречат,но...изглежда не съм съобразила че и та са ЗВЕРОВЕ меко казано - нали събрах две двойки в една клетка всяка си имаше гнездо,хранилки и поилки..а сутринта като отидах големите бяха изван гнездата и целите накалвани и кървави , а малките....просто незнам :'( тва е някаква ужасна гледка малките на земята изпотъпкани и ..стените на гнездото и те в кръв НЯМАМ ДУМИ.
но това е само заради мен поне ще знам друг път да не го правя.късмет с вашите папита(и дай боже никога да не видите нещо подобно) бб
Milkan4o , повярвай ми щях да намеря каде да ги сложа.. малко повече клетки стават,но на мен не ми пречат,но...изглежда не съм съобразила че и та са ЗВЕРОВЕ меко казано - нали събрах две двойки в една клетка всяка си имаше гнездо,хранилки и поилки..а сутринта като отидах големите бяха изван гнездата и целите накалвани и кървави , а малките....просто незнам :'( тва е някаква ужасна гледка малките на земята изпотъпкани и ..стените на гнездото и те в кръв НЯМАМ ДУМИ.
но това е само заради мен поне ще знам друг път да не го правя.късмет с вашите папита(и дай боже никога да не видите нещо подобно) бб