Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 08 August 2009 - 02:15 PM

sundy. внимавай, че моята "краста" ме доведе до четири броя - добре, че се спрях, защото иначе можеше да стана производител на пухени изделия. Скоро си харесах едно чудно папагалче и едва се удържах, все си мисля, че ако трябва да сложа и трета клетка в стаята си ще трябва скоро аз да се изнеса от нея

Иначе от години си мечтая за жако или аратинга яндая, за тях, за разлика от вълнистите, има много добър развъдник, птичките им са напълно социализирани и не се е налагало да висят по гадни зоомагазини

Публикувано: 08 August 2009 - 04:44 PM
Днес бях на пазара в Подуене да проуча как стои въпросът с клетките. Една доста голяма си харесах - 35лв беше, което много ме изненада, защото същите по он-лайн магазините бяха над 90лв. Клетката беше с приблизителни размери 70-40-30. Може и малко да ви лъжа за размерите, но имаше същата такава, н ос дебели решетки за големите видове папагали.
И последно да ви попитам нещо. Какво ви е мнението за купуване на птиченце от подуенския пазар /София/? Мислите ли, че са здрави??? Знам,че повечето хора смятат, че животните там са болни. Аз също мисля,че е така, но като на всякъде не може да се слагат всички под общ знаменател. Въпросът ми е масата каква е??? Вие бихте ли взели папагалче от там???
Ние всъщност искаме д аси вземем папагалчетата от някой, който се е грижил з атях и са отраснали в нечий дом, не в няккави безумни условия във ферми и после в зоомагазините. Да имате идея къде може да намерим такъв човек?
П.С. Планираме да го вземем поне след месец и половина, когато ще приключим с ремонтните дейности.
Публикувано: 08 August 2009 - 11:45 PM
А какво ще кажете за мястото за клетката и самата клетка?
И още един въпрос, ще гледам да е последен, че много досадна станах. Ако взема сега едни птиченце и след месеци взема друго как биха реагирали? Имате ли опит с такива ситуации? Дали се разбират или като не с асвикнали заедно, не биха се спогодили? Много ми е притеснено за това, но от друга страна по-лесно се социализирали ако са самички.

Публикувано: 09 August 2009 - 12:06 AM
За спогаждането между пилетата никога не можеш да имаш гаранция. При мен и четирите са се появявали едно след друго - първото е намерено, останалите купувани през няколко месеца. Обособиха се като двойки - едната двойка е от две мацки, като първата /намерената/ я мислехме за мъж. Две по две си живеят в отделни клетки, но не мога да ги сложа четирите в една, защото нападат мъжкия /той горкия е толкова кротък, че другите го спукват от бой/. Е, то и неговата дама го дарява с някой пердах профилактично, но не е чак толкова сериозно.
Та може да се спогодят, може и да не се.
Наистина се социализират по-лесно като са самички, но мисля, че това не трябва да ти е водещо. Ако всички сте на работа, а папагалчето стои по цял ден само е гадно.......не, че не може, но си представи ти да си все сама.....
За питането не се притеснявай. Хубаво е, че питаш - има много хора, които първо си вземат животно, после като излязат проблемите, се сещат, че е трябвало да се интересуват по-рано.
Публикувано: 09 August 2009 - 12:29 AM
За ппагалчето не се притеснявам изобщо, защото на мен така ми се обертава тази година, че май ще си седя в къщи. Така че ще съм изцяло на разположение на животинките ми. Няма да скучае пиленцето!

офф топик: Да ви питам знаете ли какъв е този папагал? Извинявам се, че тук ви занимавам, но не знам къде да попитам. Ето за този се чудя какъв е. Целият е жълт, само на очите има червено. Видях такъв, попитах аккъв е, но продавачът 2 пъти ми каза, аз не чух и ме досрамя да питам 3-ти път.
Прикачени снимки
Публикувано: 09 August 2009 - 10:50 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 09 August 2009 - 10:52 AM
Като се замисля...имаше подобна разцветка какарики, може такова да си видяла.
Публикувано: 09 August 2009 - 10:59 AM

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 09 August 2009 - 10:31 PM
А ние ще си взимаме след около месец папгалчето / папагалчетата и тогава ще потърся сериозно отгледано от някого пиленце. Не ми се ще да е от зоомагазин. Искам да знам от кого го взимам и предпочитам да дам парите на някой, който се грижи за пилетата си, не на магазин, подхранващ разни борси за животни.
Публикувано: 09 August 2009 - 10:52 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 09 August 2009 - 11:25 PM

mite, късмет с яйчицата!!! Пусни някоя снимка ако имаш и е възможно да се направи, разбира се. Дано да имате пиленца! Здраво стискам палци!
Публикувано: 10 August 2009 - 07:23 AM

Цитат
.gif)
Публикувано: 10 August 2009 - 12:55 PM
При мен възникна и още един въпрос. Ако си купувам пиленцата от зоомагазин и ги купувам едн ослед друго, четох че трябва да мине карантитен период от около месец. Нищо не пишеше, обаче, за това какво се дава на птичките през него. Примерно някакви разтвори или витамини? Или това е период само, за да установиш дали няма да прояви симптоми на някаква болест?
П. С. Това за мен ще е трудно с карантината, защото нямам втора клетка, ама да видим какво ще решим с мъж ми.
Публикувано: 10 August 2009 - 01:04 PM

Цитат
.gif)