Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1431 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2009 - 12:52 PM

Съжалявам
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1432 Потребителят е офлайн   Slaveya Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 04:46 PM

Здравейте,

Аз съм нов потребител във форума и искам да споделя с вас моята история. Отскоро съм горд собственик на две сладки мъжки вълнисти папагалчета, всяко от които ме очарова. Те не живеят заедно, едното Нео го гледам от 3 месеца в офиса където работя, а другото Сосо е в къщи от 1 месец.
Нео живее при доста екстремни условия в компютърна фирма с около 60 човека, но изключително бързо се адаптира и сега е напълно опитомен. Ходи по монитори, мишки, клавиатури, по ръце, рамена, лети из целия офиса и май ядоса шефовете, защото отскоро има забрана да излиза от клетката в работно време. Иначе си живее добре и сам, има си изкуствена птичка, която ухажва и с която си говори, а на мен дава да го чеша, наежва ми се и се вре в пръста ми да го пощя. Вече почна да говори и си казва името :) :) :). Освен това живее в истински огромен птичи палат пълен с играчки, които постоянно дърпа, а за внимание да не говорим...има си 60 човека на главата. Обожавам го това папагалче, такава радост ми носи, че не мога да го опиша....:).
Соско е в нас отскоро и той също добре си живее сам, почти е опитомен, клетката стои постоянно отворена, сам си влиза и излиза, идва ми на пръста и само пее. Като ме види и почва да тананика и да ме гледа умолително да му пусна музика...Обожава рок :).
Искам също да препоръчам и аз доктор Борис Велев за всякакви проблеми относно папагалчетата, освен че е един от малкото доктори, които разбират от птици ( един вече ми омори едно папагалче от невежество ), е много отзивчив, не е скъпар и дава много добри съвети относно отглеждането на птиците. Соско като го взехме се оказа още от магазина болен и се наложи да потърсим помоща на доктора и сега птичето изглежда добре.

#1433 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 30 June 2009 - 09:59 AM

FanTaSm!c, съжалявам за Бела и изпитвам малко вина. Като каза, че си седи на кацалката ми хрумна, че може да има някакъв проблем, но после реших, че се вманиачавам и по-добре да не те притеснявам. Разбра ли от какво е починала? Мъжкият как е? Ходихте ли на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#1434 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2009 - 11:21 AM

много съжалявам FanTaSm!c

#1435 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 30 2009, 10:59 AM, написа:

FanTaSm!c, съжалявам за Бела и изпитвам малко вина. Като каза, че си седи на кацалката ми хрумна, че може да има някакъв проблем, но после реших, че се вманиачавам и по-добре да не те притеснявам. Разбра ли от какво е починала? Мъжкият как е? Ходихте ли на ветеринар?

Ами, на сутринта седеше като мъртво, дори мъжкия се разхождаше върху него. Аз реших да го изкарам, ако е болно от някаква заразна болест или незнам, трябваше да го изкарам. Сложих го на земята, горкото седеше като мъртво отново. След това започна да диша по - често, отваряше си очите. Сложихме му малко храна и вода, но нито яде, нито пи. После се опитваше да излети, но краката му не издържаха. Явно имаше нещо на тях понеже незнам на мен ли ми се привидя или имаше кръв. Изобщо не можеше да ги мърда. Сложихме го в една стая, че беше на терасата и ако падне горкото, ще го изядат. Час по - късно бе умряло...с отворени очи. :re_037: :dh_188:

Та Едуард седя няколко дни без приятелче и полудя. Купихме ново папагалче - Джаклин :af_089: Мноого се разбират. Новата е бяло - синя, с много бледо жълто на главата. Пощят се, хранят се, всичко е ОК. :wb_052:

На ветеринар не ходихме, понеже си нямат и на хабер от папгали :dry:

User's Signature

~

#1436 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 04:10 PM

хубаво е че не си го оставил само :smile:

#1437 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 03:50 PM

Днес забелязах, че мъжкият ми папагал накуцва с десния си крак и очевидно го боли... Огледах всичко по крака, няма подутина, синина или нещо с ноктите, много странна работа... Избягва да го наторварва, центъра на тежестта му е на ляво. Какво може да е според вас? Иначе не се е одрямал, яде си, не пее като друг път, ама то е обяснимо защо. И още нещо- восковицата му беше синя, сега е тъмнокафява, но не знам откога си е сменила цвета, може да е отдавна, не съм обърнала внимание- да не би да е признак на някаква инфекция ud_009.gif ?
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1438 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 July 2009 - 09:48 PM

Снимай и качи снимки... ако можеш да направиш и клипче как стои на крачето....
Първото от четирите ми вълнисти папагалчета беше намерено и тогава беше с бледо синя восковица. Реших, че е мъж и беше наречен Жожи. Доста време по-късно стана кафява и се оказа, че е Жожа... вече ги разпознавам добре, но тогава се подведох :)
User's Signature

Качена снимка

#1439 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 01:39 PM

Ох, моето пиле вече е много по- добре, явно нещо се беше травмирал... Стъпва си на крака, пее, пощи си се, все едно не е било smile.gif Само дето ме стресна вчера! А восковицата още е кафява, странна работа, ама той си е доказано момче, правил е неща, дето само момчетата ги правят wub.gif на женската...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1440 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 27 July 2009 - 04:28 PM

Какво толкова е правил - ако няма бебета не признавам ab_041.gif Да знаеш, че целувки и подобни ласки са приятелски.....не се заблуждавай по това. Наистина ще се радвам да пуснеш някоя снимка.
User's Signature

Качена снимка

#1441 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 01:13 PM

Прав/а си- бебета няма ab_041.gif защото си изядоха яйцата дивечите... Женската на 2 пъти снесе по 3 яйца и те омазаха мустаците с тях ud_009.gif Днес Синчо е добре, ама не мога да го снимам, че са в една волиера и изобщо не стоят на едно място диваците....ще опитам като се укротят.
User's Signature

#1442 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 08:38 PM

моите също направиха така една годона ab_041.gif

#1443 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 09:25 PM

Здравейте!
Аз съм новичка в областта на папагалчетата и имам няколко въпросчета, на които ще съм ви много благодарна ако отговорите. Те ще ми помогнат да реша дали да си вземем папагалчета. Като мнооого мънчика имах двечки много красиви, бяха първите ми животни и много си ги обичах. Сега с мъжа ми умуваме дали да си вземем, но понеже нямам много ясни спомени за отглеждането им /бях на 4 години като ги имах/ ми трябват отговори на някои въпроси.

Вече знам някои неща за отглеждането им, но останаха тези въпроси:
1. Четох,че трябва да се къпят в прах, а тук четох за ваничка с вода ud_009.gif В кое трябва да се къпят последно и всъщност едното изключва ли другото???
2. Когато се пускат извън клетката, цапат ли много? Има ли някаква възможност да се приучат да си вършат нещата в клетката / всъщност очаквам отговор Не /
3. Много шум ли вдигат? Спят ли през нощта или си цвъркат и тогава? Относно шума, се сещате,че си играех навън на тази възраст и нямам представа колко са цвъркали и пеели.

Засега са ми тези въпросите. Ще съм ви благодарна, ако ми пишете!!! smile.gif

#1444 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 09:46 PM

Здравей и добре дошла :)

Относно за къпането едното не изключва другото просто трябва за да си поддържат перата :)
Това е птица неможеш да я научих като кучето да си върши работата кадето и когато трябва
Вечерта спят да но сутрин стават рано и почват да пеят за това можеш да им сложиш нещо което да държи клетката тъмна докато станете и го махнете примерно чершав :)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1445 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 10:59 PM

Благодаря за отговора и приветствието!
Много ме притеснява това с цапането при полет. Дано измисля някакъв вариант за него. Имат ли да кажем навик да се спират някъде, предполагам, че ще предпочитат по-високи места? Така мога да слагам отдолу вестници, но това са си някакви мои предположения по интуиция, може да бъркам тотално...

#1446 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 August 2009 - 08:16 AM

Ако чак толкова те притеснява цапането не мисля, че ще си много щастлива с папагалче - то цапа, ама много! С вестници или без пак ще цапа, защото докато кацне на любимото си високо място вече е обходило цялата стая. Не цапа само като е на свобода из стаята, ами и от клетката хвърчи какво ли не - перушина, просо, лайна.
Ако все пак си склонна да го приемеш, да знаеш, че много цапат, но се чисти лесно и бързо, което разбира се се конпенсира от това, че трябва да чистиш честичко be_107.gif . Аз лично си чистя стаята по два пъти на ден - преди и след работа. 20 минути след като изчистя около клетката и из цялата стая вече има перушина и просо, но ... според мен се преживява. Все пак това са живи същества с техните особености, не са играчки.
Беше питала дали са шумни - да, шумни са и то доста. Аз не намятам клетките на моите с платове, защото ми е малко гадничко. Като стане светло започват да пеят, ама да знаеш, че не звучат като славейчета, по-скоро като дребни истерици ab_041.gif
Като всяко друго живо същество изискват достатъчно внимание и грижи - всеки ден им почиствам хранилките от прасни люспи, всеки ден им сменам водата /лятото по два пъти на ден/, всеки ден им почиствам пода на клетките, а събота или неделя ги мия по-основно.
Папагалчето, особено ако е само ще има нужда да му отделяте много внимание, защото за него е пълен кошмар да е самотно. Ако не можеш да отделиш поне 2 часа на ден само за внимание на папагалчето, по-добре е то да си има компания от поне още едно папагалче. Хубаво им е когато са повече, защото в естествената си среда се движат на ята.
А, има и друго важно - при късмет и добро гледане вълнистото папагалче може да живее 10-15 години. Замисли се гледа ли ти си папагалче толкова дълго време, то наистина е ангажимент - при това ангажимент към живо същество.
Ако все пак решиш, че въпреки всичко искаш да гледаш вълнисто папагалче - да знаеш, че са едни прекрасни същества, които носят много радост и положителни емоции!
User's Signature

Качена снимка

#1447 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 12:54 PM

Благодаря за отговора и предупреждението! Ние все още мислим по въпроса, защото имаме и други животни / по настоящем 6 хамстера и едно зайче/, а смятаме да взимаме още едно зайче след някой друг месец. Та за папагалчеата ще си помислим сериозно. За време, имам, за шума - те са в друга стая, в която сме през деня и на съня няма да ни пречат. Притеснява ме д ане се разпищят съседите, защото сме в панел. Дали са чак толкова шумни ако са двечки? Дали ще имам проблеми със съседите или не писукат чак толкова? За цапането - и без това чистя всеки ден след заека, май няма да е проблем. Ще трябва да измисля нещо за под клетката, че ако си вземем, ще са близо до масата и май не енай-рационалното място. ab_041.gif Нищо, по-вкусни манджи ще ядем ab_041.gif

А сред вашите папагалчета има ли говорящи? /освен Нео, за който прочетох. Браво на пиленцето!!!/

#1448 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2009 - 02:56 PM

моите само знаят да свирят мелодий ab_041.gif

#1449 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 August 2009 - 11:59 PM

На съседите не вярвам да им пречат папагалчетата. Ако готвите при тях обаче трябва да внимавате - не е хубаво да стоят всеки ден на изпарения от готвене. Не трябва да са на пряка слънчева светлина, не трябва и да им е тъмно...не трябва да са на течение, а е хубаво да имат свеж въздух.
Сигурно звучи сложно, но не е aa_002.gif
Моите не говорят. Има шанс вълнистото папагалче да се научи /е, няма да е като жако, но пак може да дърдори няколко научени думички/ ако го вземеш от бебе и започнеш да го учиш......и при положение, че няма друга птица при него. Ако има още едно пиле - губиш, ще си "говорят" на пилешки и ти можеш само да се надяваш. Все пак си мисля, че не е толкова важно вълнистото папагалче да говори.
User's Signature

Качена снимка

#1450 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 August 2009 - 10:31 AM

Хмм, т`ва с говоренето... "моя" пернат дивеч май има някакви психически отклонения - говори си сам, но на два гласа и лошото е, че си отговаря ud_009.gif Цял ден му слушам "разговорите", дори няколко пъти излизам на балкона да видя с кой си говори (честно - все ми се струва, че отвън някой му отговаря и оглеждам околията за "приятелчето" му vg_095.gif ) Откъде ми кацна такъв приказливец не знам, ама се замислям като излекуваме човката да му взема компания... голяма краста са тия дребните кресльовци wc_055.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема