Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#211 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2007 - 08:58 PM

Стига стига сега! Не нападайте така и не измествайте темата worthy !

#212 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 03:43 PM

djokova, какво става с женската ти? Тя не се ли страхува, като я хващаш така, за да я снимаш? Нашият е питомен, но никак не обича някой да го хваща през крилата и да му смущава движенията и ние избягваме да го правим. Само ако се наложи рязане на някое нокътче, тогава...
Malcolm, а твоите как са, все още ли са разделени?
Не мога да се сдържа, видяхте ли Лори на едното от първите места в конкурса за снимка на януари в категория "Природа"? Много беше задълбочен в четене...
Хайде, чао засега от мен!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#213 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2007 - 07:35 PM

Утре ще ги събера, да почакат още 1 ден!

#214 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 12:57 PM

Цитат

djokova, какво става с женската ти? Тя не се ли страхува, като я хващаш така, за да я снимаш? Нашият е питомен, но никак не обича някой да го хваща през крилата и да му смущава движенията и ние избягваме да го правим. Само ако се наложи рязане на някое нокътче, тогава...

Ами ,не се страхува.Любимата й играчка е gsm-а ми така ,че много се радва.А аз я държа ,че иначе само снимки на човка ще разглеждате b) Много ми е умна ,ама още не е питомна и не е разгледала сичко ,та само обикаля и се привежда като някой престъпник и си открадва по нещо n) После е голям зор ,докато си го зема обратно ,мъкне нагоре надолу разни моливи ,листове...направо... b) .Онзи ден отивам до кухнята и като се върнах - гледам една носна курпичка се движи ,посегнах и тя излетя bl) ,шашнах се ,пък после чак видях ,че тя нашта излязла през задната вратичка (не кърпичката ,а папагала l) ) n) oleeee

Поздрави! drink

#215 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 03:09 PM

Цитат

,ама още не е питомна и не е разгледала сичко ,та само обикаля и се привежда като някой престъпник и си открадва по нещо n) После е голям зор ,докато си го зема обратно

Това ми звучи страшно познато b) ! Първият ни питомен папагал умираше да краде на децата парченца от пъзели и да си лети с тях насам-натам! nono После падаше голямо търсене, докато намерим последното парченце, че да се приключи картинката. Обаче твоята явно е щангистка, нашите молив не могат да повдигнат за нищо на света wink .
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 07:57 PM

Ох събрах си папагалите, тя не го позна, стоя от горе на клетката, докато той си хапваше и едвам едвам се престраши да слезе долу, ама поне сега не издават нито звук нито нищо!

#217 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 10:37 PM

Цитат

Това ми звучи страшно познато b) ! Първият ни питомен папагал умираше да краде на децата парченца от пъзели и да си лети с тях насам-натам! nono После падаше голямо търсене, докато намерим последното парченце, че да се приключи картинката. Обаче твоята явно е щангистка, нашите молив не могат да повдигнат за нищо на света wink .

Ами да хем е мъничка ,хем силна bl) r) ...направо може да се каже ,че само изненади мога а очаквам.Ама ми е много смешно как обикаля и влачи разни неща ,все едно строи нещо ,ама въпроса е ,че не ги трупа на едно място ,ами захвърля някаде и после аз да събирам.Друга интересна случка е когато искам да взема нещо "зарязано" от нея на земята или дивана или....тя тича със 100км в час bl) и веднага - чичичичичи и дърпа ли дърпа ...все едно с херкулес(папагалския) се боря bl) wink

Поздрави! 1super

#218 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 11:57 PM

Абе вашите не ви ли оакват с извинение bl) , защото моите за това не ги пускам?

#219 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:58 PM

Ами, възможно е по принцип. Ние имахме една катерушка, направена от детски конструктор. Бяхме я сложили в капак от голяма кутия шоколадови бонбони и Лори май се научи там...Сега като го пускаме, това се случва предимно в клетката, в смисъл - каца върху клетката си и - цвък, после пак идва при нас wink . Друго, което сме засекли е, че такива "събития" се случват през 20 мин. wink .Така че ако ги пуснеш за 1 час, има опасност да намериш всичко на всичко 4 такива "изненади", които при това се чистят лесно с хартийка, особено ако вече са изсъхнали. Но ти си решаваш 1super . А двойката ни в момента не лети, защото е в стая, пълна с цветя и ме е страх да не си хапнат от някое и да се отровят...
А какво става с двойката ти? Заобичаха ли се вече?! super best
Ето една по-прясна снимчица на нашите красавци! w)

Прикачени файлове

User's Signature

#220 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 07:44 PM

Ох, ми утре, докато уча ще полетят малко, но аз 1 път изпуснах Бобо и той си стоеше отгоре на клетката, и може би наистина няма да имам проблем. А пък честно да ти призная няма разлика от преди освен че сега не си "викат".

#221 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 01:26 AM

Знаех си аз, че нашата малка щуротийка (Лори) ще направи някоя дивотия с това "говорене". Научил се е да подсвирква, както свиркаме на кучето. bl) Добре че ни е чувал през вратата, та имитацията му е по-тихичка, иначе щеше да я побърква горкичката. А малкият, с неговото чувство за хумор, предложи да го научим да вика: "Айра, ела ме изяж!" (Айра е кучето). b) Аз като имам време само му повтарям името и "Лори е добра птичка!", обаче това се случва доста рядко, та не знам как ще се развият нещата... А пък имам идея да му пускам записи на баща му, който пее много мелодично. Те се чуват през коридора, но най-вече като включат по-силните звуци, но ако му пусна запис в стаята ... bl) ще видим.
Malcolm, ако не си ги пускал досега, има вероятност дълго да не се сетят да излязат. И още един съвет - по-добре ги пускай, когато навън се застъмва. Така, когато решиш да ги прибираш, може да фиксираш къде са, да изгасиш лампата и да ги хванеш (ще трябва на 2 етапа), без да се гоните из цялата стая и да умират от страх. А, да, и да те хапят! Извинявай, ако прекалявам със съветите!!! s)
User's Signature

#222 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:03 AM

Ооо, няма проблем, аз съм отворен за съвети. Аз така като ги изпуснах ги хванах, като загасих лампата, но наистина някой много яко хапят. Мъжкия нямаше проблем, хванах го, не успя да ме захапе, прибрах го, но женската като я впи тая човка oleeee добре че не беше много остър клюна й, че щеше да ми пусне кръв. И явно и беше много удобен палеца ми, и вкарвам я аз в клетката, пускам я, но тя упорите и седи с човка ме захапала, после ми стоя червено на пръста 2 дена bl) .

#223 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 03:50 PM

Snowy ,синия папагал ли е женският ти?Защото ако е ,ама и другия да е - моята е много мъничка bl)
А за цветята аз у нас едва ги опазвам заека ги опасва пък и стария ми папагал ядеше аз му давах ,обче спрях.
Хахаха Malcolm случката ти ми е позната ,така ми висеше папагала на пръста и не пуска.Кръв ми потече и той като усети ,че не е вампир още и кръвта не му харесва и туп пусна се.Ама на пръста ми дупка имаше a) a) О и да ви питам лошо ли е да подрежа крилата.Какво мислите по въпроса с подрязването?

Поздрави! victoryVVV cheers

#224 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:08 PM

Да, синята е женската - Рика. Сега като погледнах пак снимката, изглеждат по-големи, отколкото са в действителност, защото са снимани много отблизо. Иначе са си нормална големина, Лори е същият. r) Относно цветята, аз си мислех (много, много отдавна, преди да загубим една двойка заради това), че те си имат някакво "шесто чувство" и усещат кои растения са полезни, кои не за тях. Да, ама не! Явно толкова отдавна са откъснати от естествената си среда, че зависят вече изцяло от човека. И някои стайни растения не им понасят. Виж, за зайците не знам.
А защо искаш да им подрязваш крилата? Това съм виждала да се прави на големи папагали, които лятото свободно се разхождаха в градината на едно заведение, за да не излетят. Но домашни вълнисти папагалчета не знам защо да се подлагат на тази операция bl) ???
Поздрави!
User's Signature

#225 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:49 PM

Подрязването се прави за да не може да лети, а ако искаш да го пускаш примерно я си го представи как си подскача вече безволно и уморено опитвайки се да излети?

В къши ситуацията е следната, мъжкия е до вратата ми, аз я заключих, за да не мине някой с вратата през него, а и за да не избяга. Женската си е в клетката и вече не знам кога ще излезе, като вратичката е отворена.

Много ли е опасно когато излети да се блъсне? Горкият много се паникьоса и се блъсна 2 пъти в прозореца и 1 път май се спря в стената s) (много засилка беше набрал и докато се плъзгаше по земята за да спре се блъсна? Моля за по бърз отговор, защото ми се струва, че се удари по главата и сега си стой на земята, макар че може да е защото е уплашен, но просто наблюдава всичко наоколо и не мърда много много s) .

#226 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:54 PM

Моят бърз отговор: може да е получил мозъчно сътресение, но по-вероятно нищо му няма, ще се оправи след малко. НОООООО, Блинки сега ми казва за един вълнист папагал, който след удар в огледалото останал на място. Дано нямаш този гаден късмет!!! Нашите са се блъскали в стени и прозорци до степен на приземяване след силния сблъсък и след малко се оправяха, продължаваха да летят. Но това е само, докато опознаят стаята, най-вероятно следващия път ще са вече наясно кое къде е. Но ако имаш голямо огледало, може да му хвърлиш нещо отгоре, да не стане някоя беля все пак! bl)
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 04:59 PM

Еми той след удара продължи да лети и след втория, но реши да се приземи и нали ти казвам какво стана, а сега си се разхожда, до преди малко си оправяше перушината и така, май си е добре. Даже женската е по - стресната от него и не знам как ще я накарам да излезе, но той се обърка излезе, докато им сменях храната, не знам защо точно тогава, като е отворена вратата постоянно.

#228 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 05:09 PM

Добре! 1super Те все пак имат доста здрава черепна кутия. А за да я накараш да излезе женската, опитай да я примамиш с някакво лакомство, ако вече знаеш нещо особено, което много й харесва, кракер например... Ако не иска, остави я! Ще й стане интересно и ще излезе в някой момент. За да я стимулираш обаче към "откривателство", може да сложиш една кацалка, която стърчи от вратичката навън. Ако ли не - само тя губи от тази ситуация, следващият път да не е такъв инат b) .
Поздрави!
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 05:34 PM

Ми аз си мисля мъжкия цяла вечер да откривателства (много яка думичка), а на нея като и е отворена вратичката да излиза сама. Даже си мислех да я хвана и да я изкарам, но няма смисъл, сега ако иска, ако не не!

#230 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 06:11 PM

За подразяването само питах.А за това ,че се целуват какво да правя.....да ги пробвам ли на пролет или...охх незнам

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни