Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#171 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2007 - 09:55 PM

Цитат

Нещо изчезнахте, хей, любители на папагалчета!!! Чакайте да раздвижа духовете малко wink . Нашият Лори май се опитва да говори! Издава едни странни звуци в гърлото, все едно се чува телефонна (лоша) връзка, не знам точно как да ги определя. Съвсем различни са от обичайното му чуруликане. И аз не знам да се радвам ли, или да изпадам в паника bl) . Щом се учи сам, кой знае какво ще се научи да говори!!! Разказваха ми за един човек, чийто папагал се научил да юрка кучето с гласа на собственика: "Еди кой си, марш на място!" и горкото животинче се хващало всеки път(обаче не му помня името). oleeee Или да се научи да имитира телефонен звън, или звънец...Леле, леле, дано да му мине, че нямам никакво време да се занимавам да го уча да изговаря специални фрази . А и той е в детската стая, ще научи това, което чува най-често ;) .Е, поне няма скука с тези перушинковци! b)

Не бива да се притесняваш имаш късмет ,че папагала ти се опитва ,а аз какво да кажа за моите като само ми кряскат b)

#172 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 08:27 AM

Нормално е само да кряскат, все пак са два папагала и не могат да се научат да говорят b) , Snowy, информирай ни, ако има някакъв напредък във дрънкането l) !

#173 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 11:39 AM

Моят папагал само кряка,не се и опитва да говори за жалост s) .

#174 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 11:49 AM

Еми те някой хора май пуснаха постове как да се научи да се говори, ако искаш пробвай да го обучиш, едва ли е толкова трудно bl) !

#175 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 07:47 PM

Едва ли е толкова лесно bl) bl)

#176 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2007 - 08:34 PM

Еми не знам, но като е само може би . Няма значение, аз не съм и пробвал, защото нямам време, аи са две.

s) Абе какво им става на моите, гледам мъжкия 1 път съвсем леко (и невинно според мен тогава) я клъвна по гърба, но като видях след това как беше отворил клюн в знак на нападение, а тя как се беше свила до него, сякаш се беше поклонила (е тук вече изобщо не ми изглеждаше невинно). Мисля, че е така, защото тя преди му прекъсваше песента, гонеше го и той е решил, че тъй като това си е негова територия от мнооого време, да си я вземе обратно. Но при това развитие на нещата не мисля да слагам гнездо!

#177 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 04:37 PM

Привет! Отдавна не съм се появявала, хайде от мен малко "акъл" l) Моето предложение е да ги разделиш в отделни клетки за няколко дни(ако имаш възможност и място) . После пак ги събери- може да са разбрали колко е гадно да живееш сам. wink Всъщност съветът не е шега, а от опитни хора.
А да ви разкажа Лори какви ги върши! l) w) Аз си пиша домашните, той лети из стаята, после кацна на тетрадката ми и започна да се разхожда b) . След малко се премести на главата ми. Изведнъж се озовах лице в лице с една човка bl) : Лори се беше провесил от косата ми с главата надолу и се люлееше като чистачка пред лицето ми- наляво-надясно! bl) l) Голям смях! Ама когато реши да разгледа окото ми отблизо... cl) просто го изгоних. l)
Друг случай: Играя си с предишната ни папагалка Ричи два дни преди концерт, в който участвах. Тя е кацнала на пръста ми, а той е точно до лицето ми. Изведнъж реши да пробва дали ще може да кацне на носа ми bl) . Следователно се опита, но не успя l) , но носът ми беше издраскан. Добре че ми мина преди концерта! l) n)
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   nika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 05:06 PM

Здравейте!
Не съм писала скоро, но ви чета редовно. Мислите ли, че съм сложила правилно гнездилката?
Клетката е голяма и гнездилката е вътре s) ...

Качена снимка
w)
User's Signature

ГОЛЯМО СЪРЦЕ В МАЛКО ТЕЛЦЕ !! Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 06:06 PM

Ако имаш възможност да отваряш и проверяваш от време на време какво става вътре ,то тогава няма проблеми.Щом като клетката е достатъчно голяма
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#180 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2007 - 08:19 PM

Malcolm,аз тъкмо ти чета коментара и гледам моите се скараха и паднаха на дъното на клетката и викам аре и при мен така ,като при тебе ,ама сега гледам ,че си чуроликат ,разбират се ,аз моите няма да ги разделям те ще се оправят......яяя и те малко раота да свършат!!!

Поздрави! 1super

#181 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 09:53 AM

С многа мъка Ви споделям че много слаткото и мило папагалче Поли умря снощи. s) s) s) s)

#182 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 11:06 AM

Ооо здрасти Блинки!

Навсякъде може да сложиш гнездото мисля, но не е ли малко рано още?

Ей сега ги разделям, ще видят те щом се бият дали ще видят другар l) , но трябва да реша кой да е в по-малката клетка! Мисля да е Бобо, защото той е виновен!

Вълничка, моите искрени съболезнования!

#183 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2007 - 12:58 PM

Цитат

С многа мъка Ви споделям че много слаткото и мило папагалче Поли умря снощи. s) s) s) s)

Вълничка,много съжалявам и искам да ти кажа ,че знам какво ти е и моят Пако умря тоя смотан месец ,но какво да се прави на мен ми е още тъжно ,но сега си имам нови приятели Дейзи и Tweety ,те никога няма да заместят Пако в сърцето ми ,но трябва да продължим напред s) s)

#184 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:14 AM

Колко време да стоят разделени, че другата клетка е малка и Бобо, какъвто е едър и нещо май пространството не му стига bl) !

#185 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 10:21 AM

Ех, Вълничке, много жалко за щурата Поли!!! За съжаление понякога става така - неочаквано и адски бързо ни напускат, ние така и не разбрахме защо предишната ни женска умря, нямаше никаква видима причина... Аз тъкмо бях измислила какво да правиш, за да спре да крещи... Е, ако решиш пак да си вземеш папагалче, знаеш, че нашите са готови да си дадат едно или две от бъдещите пилета ...Още веднъж, съжалявам, но горе главата!!!
Malcolm, май не знам колко време да са разделени, но май ще е добре поне седмица, че да им стане мъчно един за друг wink . Сега ще погледна и ако открия нещо повече, ще пиша пак.
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#186 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:46 AM

Добре, ама може ли да са в една стая, защото малко трудно ще намеря друга стая, в която да са добре дошли bl) !

#187 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 01:35 PM

Съжалявам, наистина не знам. Мисля, че няма проблем да са в една стая. Все пак ти не искаш да ги опитомяваш, а само да им дадеш урок wink . Ето единственото, което открих по въпроса: "Ако все пак птиците ви са упорити, разделете ги за известен период и с радост ще забележите след това колко нежни са една към друга. Има двойки, които и след дълги опити не пристъпват към чифтосване. В този случай ще е по-добре да потърсите нови партньори". Аз ти пожелавам твоите да не са чак толкова упорити! Сега ми идва на ум, че може да направиш нещо като преградка (например картонена, не знам как са ти разположени), за да не се виждат. Иначе с чуването няма проблем b) .
nika, всички стискаме палци на твоята двойка!!! Наистина трябва да имаш спокоен достъп до капака на къщичката, както казва nikigeen. Ако папагалите ти не се притесняват, когато бъркаш в дома им, няма проблем. Но пък така не ти се налага да слагаш противотежести като нас (понеже клетката ни не е много голяма, тръгва да ляга на една страна, когато закачим къщичката и става една...).
Колкото до дължината на деня - те докато се сетят какво да правят...тъкмо ще нарастне достатъчно. Иначе ако се слага за първи път гнездилка и ги чакаш месеци да се "сетят", може да дойде следващият тъмен сезон
b) .
Поздрави на всички! super best
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 02:08 PM

Snowy, много благодаря, ей сега им слагам един картон между тях, имам доста. А щом казваш, че може и сега да слагам гнездилката ще видя кога ще ходя до зоо магазина, но нали 1 седмица ще са разделени, та до тогава ще намеря нещо. А на каква цена са да не мъкна в мен излишни пари?

#189 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 02:13 PM

Нашата гнездилка беше 5 лв., но преди няколко години. Сега не знам как са цените. s)
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 02:23 PM

И така може да се яде... l) Някои докато решаваме задачи n) , вижте какво снима брат ми. l) Аз предпочитам да снимам кучо, но те със Snowy имат добри попадения с Лори.
Имаме нов зоомагазин в града! Най-после... И има доста чуруликчовци! Дано да станат повече любителите на птици и други сладки животинки... b)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема