Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 20 May 2007 - 11:05 AM
sky, може да се възползваш от ситуацията и докато чакаш половинката му, да се опиташ да го опитомиш. Понеже не е вече малък, опитай да изчистиш клетката, махни всичката храна и след час-два му предложи зрънца просо през пречките на клетката - върху пръста ти. Може в началото да се плаши, но гладът е голяма работа wink . После като посвикне така, може през вратичката да си пъхнеш цялата ръка, на дланта пак зрънца просо или друго любимо лакомство и с повече търпение скоро ще ти каца на ръката, за да си клъвне. Но ако е много упорит, връщаш хранилките, да не стане беля от глад...
Ние от вчера си имаме яйчице!!! Нашата женска друг път чакаше да станат 2-3 и тогава лягаше да мъти, този път легна веднага. В стаята е необичайна тишина - мътят папагали, мътят амадини, нещо песните замлъкнаха b) .Но пък като (ако) се излюпят малките, каква врява става... oleeee
Ние от вчера си имаме яйчице!!! Нашата женска друг път чакаше да станат 2-3 и тогава лягаше да мъти, този път легна веднага. В стаята е необичайна тишина - мътят папагали, мътят амадини, нещо песните замлъкнаха b) .Но пък като (ако) се излюпят малките, каква врява става... oleeee

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 21 May 2007 - 12:38 PM
О, благодаря ви на всички за пожеланията! Аз днес чакам второто яйчице (те нали снасят през ден), но още го няма bl) . Но те си знаят работата...
sky, нищо не пречи да опиташ, а и на него ще му се разсее ежедневието с нова дейност, няма да му е толкова самотно. А пък с повечко търпение е напълно осъществимо за няколко дни да започне да ти каца на ръката, докато е в клетката (за навън ще ви трябва повечко работа и доверие).
Поздрави на всички!
sky, нищо не пречи да опиташ, а и на него ще му се разсее ежедневието с нова дейност, няма да му е толкова самотно. А пък с повечко търпение е напълно осъществимо за няколко дни да започне да ти каца на ръката, докато е в клетката (за навън ще ви трябва повечко работа и доверие).
Поздрави на всички!

Публикувано: 28 May 2007 - 09:37 AM
да са ви живи и здрави малките птички и да почерпите по случая ;) r) BEER . Моите хайванчета като че ли почнаха да се оправят - пораснаха им перца и вече не са толкова проскубани, да чукам на дърво r) само че не искат да се къпят - купих им ваничка и им я слагам в клетката махам водата те обаче не влизат вътре, явно не знаят какво да правят защото не ги е страх - кълват я кацат върху нея и не и обръщат много много внимание, та сега ги чакам да разберат как се влиза и да ги гледам как се къпят b)
Публикувано: 29 May 2007 - 06:38 PM
Привет на всички! При мен имаше "лек" технически проблем, продължил повече от седмица и се радвам, че при всички вас като че ли нещата с птичките са ОК!
Нашите имат 3 яйчица! Чакам още, женската мъти много старателно...
sikeiros, предполагам, че твоите междувременно са усетили тръпката от хубавата баня! b) Ще чакаме да разказваш - винаги е голямо шоу - мокър папагал! Само не правете грешката да пуснете такъв перушинец свободно в стаята, че може да стане беля - тръгва да лети, обаче перата - мокри и тежки - и се приземява на безумно място, като повреден самолет s) . Един от нашите се къпеше извън клетката си някога и първият път като реши да лети мокър...не ми се спомня, добре че всичко свърши само с много страх.
Поздрави!
Нашите имат 3 яйчица! Чакам още, женската мъти много старателно...
sikeiros, предполагам, че твоите междувременно са усетили тръпката от хубавата баня! b) Ще чакаме да разказваш - винаги е голямо шоу - мокър папагал! Само не правете грешката да пуснете такъв перушинец свободно в стаята, че може да стане беля - тръгва да лети, обаче перата - мокри и тежки - и се приземява на безумно място, като повреден самолет s) . Един от нашите се къпеше извън клетката си някога и първият път като реши да лети мокър...не ми се спомня, добре че всичко свърши само с много страх.
Поздрави!

Публикувано: 30 May 2007 - 11:48 AM
Моето пиле и то е много проклето,не подлежи на опитомяване.Откакто е само е станало още по-диво,не дава никой да припари до кафеза-започва да пърха като лудо и хвърчат едни перушини...Отказах се от опитомяването му,явно се чувства по- добре като не го закачаме.Ще изчакаме още някой друг ден и ще му вземем женска.
Публикувано: 31 May 2007 - 06:20 PM
Здравейте всички във форума. четох много за вашите птичета - за радости и скърби. В къщи от скоро имаме папагалчета. Имат си всичко необходимо в клетката, за да живеят добре - креда, кост от сепия, пясък. Прави ми впечатление, че на женската е прораснала човката, докато мъжкият се грижи за неговата. Нямам време да ги следя кой кълве от кредата и кой не. Имам едно въпросче: как да постъпим, ако стане много дълга човката й и се стигне до там, че да не може да се храни? Питах в 2 магазина и ми казаха или да я занеса на ветеринар, или да срежем с 2-3 мм човката у дома с нокторезачка. вие как постъпвате, ако е ставало при вас? Или тя сама ще се справи? r)
Публикувано: 31 May 2007 - 07:16 PM
Здравей, julia_d! На мен не ми се е случвало, но съм чела същото, което са ти казали в зоомагазините - ветеринар. Обаче май е доста трудно да се намери вещ ветеринар, който да се занимава с птички s) . Ако си от голям град, ще намериш, иначе може да потърсиш някой, който развъжда папагалчета - те имат най-голям опит и ще се справят професионално. А с нокторезачка, ммм, не знам, поне да видиш първия път някой с опит да го прави... Иначе средство срещу прекалено порастване на човката са кацалки от плодни дръвчета - докато ги гризят "до кокал", си поддържат човките нормални.
Ще ни покажеш ли твоите красавци?! worthy
sky, явно си иска папагалска компания, няма как, ще му купувате приятелка. Ще чакаме снимки на двамата wink .
Ще ни покажеш ли твоите красавци?! worthy
sky, явно си иска папагалска компания, няма как, ще му купувате приятелка. Ще чакаме снимки на двамата wink .

Публикувано: 31 May 2007 - 08:04 PM
Здрасти на julia_d :) моята женска има същия проблем с човката - расте и доста накриво, при нея ветеринаря каза че от крастата се изменя правилния растеж - и при едното посещение той и я изпили. Прави се с един ел. уред, на който се слага накрайник ( на мен доста ми прилича на накрайника, с който се полират пломбите ако се сещаш за какво говоря :) понеже майка ми е зъболекар и съм се заглеждала и мисля че е на същия принцип - гума която като се завърти от уреда силно заглажда неравностите, а при птичките - оформя човките bl) ) маалко се поотплеснах от това което исках да кажа w) и не знам дали го обясних ясно... но човката е от рогово вещество, от каквото са и нашите нокти, така че не е болезнено и освен страха на птичката при процедурата няма от какво друго да се притесняваш