Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 24 July 2007 - 07:39 PM
Iorito, много ти е готино птичето да ти е живо и здраво и да става все по-шумно и нахално както подобава на един истински папагал b) искам да ви питам как издържат вашите гадинки в тая жега, моите си клюмат и си разперват крилцата, много им е топло ( както и на мен... ) и исках да питам какво правите с малките папагалчета като поотраснат в зоомагазини ли ги давате да се продават? Аз наесен мисля да сложа на моите гнездо, но се чудя какво ще правя малките, а едва ли някой от приятелие ми ще иска да си вземе..
Публикувано: 24 July 2007 - 09:57 PM
Не е много удачно да се сложи гнездо наесен. На тях им трябва първоначално време, докато влезнат в гнездото, защото понякога изобщо не става бързо. Второто на тях им трябват дълги дни, така че най-добре е да се развъждат края на пролетта или лятото. Поне така знам де wink
Публикувано: 25 July 2007 - 07:32 AM
Глухарче има и през зимата, но не е с хубави листа като пролетното, разбира се, но става. И покълнали семена винаги могат да се дават, и ябълки. А колкото до размножаването през зимния период - от развъдчици съм чувала че птиците им са мътили дори при температура в помещението -2 градуса (това през онази зима когато имаше температурни рекорди от -20). Така че може би късия ден не ги спира, но друг е въпроса че организма им се изтощава.
Публикувано: 25 July 2007 - 05:07 PM
Аз обаче имам малък проблем с тая двоика след като се излиупиха първите им яйца им махнах гнездото ,но женската продължи да си снася още яйца навсякъде в кафеза... На 2-ри август трябва вече да са излязли от гнездото и тези малки.Тогава какво да правя да го махна ли пак или...?
Публикувано: 26 July 2007 - 08:23 AM
Привет и от нас! Ние сме на планина, затова не сме се обаждали скоро. Колкото до третото поколение - не е добра идея, защото женската ще се изтощи много , по-добре да снесе няколко яйца на дъното на клетката, просто ги махни. Тя после сама ще спре да снася. Иначе рискуваш да загубиш женската.
Добре дошли на всички нови приятели от форума!!! След седмицаа- две ще се чуваме пак редовно.
Malkolm, радвам се,че имам заместник b) .Добре си си научил урока, наистина.
Поздрави на всички!
Добре дошли на всички нови приятели от форума!!! След седмицаа- две ще се чуваме пак редовно.
Malkolm, радвам се,че имам заместник b) .Добре си си научил урока, наистина.
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!