Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#121 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2007 - 07:49 PM

Цитат

Съжалявам, че първото ми съобщение от ......... мммммм 3 дена е такова, но djokova, гледай да не натрупваш по толкова много съобщения cl) . Не е удобно за четене.

Съжалявам! worthy

#122 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 08:57 PM

l) l) l) Страшем лаф! Рекох да се регна във тоя форум, да го разгледам, а то какво стана? l) l) l) Само аз и мода ни има в листата на регистрираните bl) dribble . Много смешно ми стана l) ! djokova, сайта да не е твой? Ако е твой, добре си го изградил b) ! Поне горе - долу бързо схванах, кое къде е. Ако не е твой, регистрирай се и ти да не си пиша сам l) ! Някой ще ме вземе за побъркан l) !

#123 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 08:23 AM

Аз мисля, че няма смисъл да правим друг форум при положение, че си имаме. cl)
А ето още една снимка: b)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 03:11 PM

Привет и от мен! Благодаря на всички за посрещането!
Сега по същество, djokova, надявам се, че си погледнал(а) статията, към която Блинки даде линк преди няколко дни. Там е описано най-подробно положението с гнезденето. Някога като имам малко повече време, ще разкажа конкретно за нашите папагалчета, как се случи всичко. Но накратко - не се притеснявай ни най-малко, само се радвай, че се харесват. Няма НИКАКВА опасност да решат да си снесат яйчица, докато женската не е напълно осигурена материално (имам предвид - обзаведена къщичка за гнездене на папагалчета)
wink . Но е чудесно, че добре се разбират, защото има много случаи, когато се стига до големи конфликти в клетката, първите ми папагали бяха такива непримирими, накрая единия просто умря, предполагам, че от постоянния тормоз. Но тогава нямах никакви познания по въпроса, бяха ми ги подарили без дума за отглеждането им, само знаех, че трябва да ги храня, поя и да им чистя...Ужас! bl)
Malcolm, какво става с твоите, опознаха ли се вече?
Колкото до другия форум, има ли смисъл човек да се разкъсва насам-натам и да се повтарят нещата? Този тук вече е изпитан и проверен, поне за мен r)
Хайде, толкова за сега от мен, да не ви досадя.
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#125 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 07:42 PM

Еми да ти кажа те миналите и се целуваха и женската го биеше, но тези не правят нито едното от двете. На пролет може да пробвам с гнездилка, но ако не започнат да се целуват като миналите може и да няма смисъл. За сега нито се бият, нито се целуват bl) !

#126 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 07:53 PM

Цитат

l) l) l) Страшем лаф! Рекох да се регна във тоя форум, да го разгледам, а то какво стана? l) l) l) Само аз и мода ни има в листата на регистрираните bl) dribble . Много смешно ми стана l) ! djokova, сайта да не е твой? Ако е твой, добре си го изградил b) ! Поне горе - долу бързо схванах, кое къде е. Ако не е твой, регистрирай се и ти да не си пиша сам l) ! Някой ще ме вземе за побъркан l) !

Ами води се мой и на една приятелка ,ама само тя го прави r) ,аз ще влизам от нейния ник bl) ,че малко неможем да се оправим още b)

Ми форума е напеавен към един сайт ВСИЧКО ЗА КУЧЕТО

Ама Malcolm ти нищо не си писал! bl) Сега ще се навъдят хора!

Не е лошо да има и друг форум между другото сме сложили разни теми за папагалите за кракерите и тн. само да има кой да ги пълни b)

#127 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 07:55 PM

Цитат

Аз мисля, че няма смисъл да правим друг форум при положение, че си имаме. cl)
А ето още една снимка: b)

О, исках да ти кажа r) - моята приятелка е сложила предишната ти снимка на тези папагалчета във форума ,имаш ли нещо против bl) ?

Поздрави! l)

#128 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 09:10 AM

Djokova идеята ти не е добра.

#129 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 11:13 AM

Цитат

Djokova идеята ти не е добра.

Защо bl) ?Форума не е направен за да измести този ,а е към един сайт за кучета ,просто сложихме и форуми за птици и тн. ,че иначе ще е празен bl)

Прикачени файлове

#130 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 01:59 PM

djokova, не съм писал, защото и да бях писал щях да си пиша сам. Да направя нова тема и после сам да си отговарям ли. Освен това не мисля, че ми трябва още 1 форум. Този тук много ми харесва и не мисля да почвам да пиша в някой друг. НЕ РЕКЛАМИРАЙ форума си тук, не е това мястото a) . Ако искаш го качи в google или където намериш за добре, но си мисля, че много хора от този форум ще подкрепят мнението ми. А това "пълнене на форума" как можем да го приемем ние? Може би като го кажеш така и някой ще си мислят каквото и аз. На ума ми е само, че ти искаш да ти стане известен форума. И АКО ОБИЧАШ, МОЛЯ ТЕ НЕ РАЗСИПВАЙ ТОЗИ ФОРУМ a) . Не е удобно да се четат по няколко съобщения едно след друго. Аз гледам и във разделя със котките и в този. Правиш си теми за щяло и нещяло. Не ми се иска да правим и тази тема един голям сблъсък, но поне си мисля, че това съобщение беше нужно!

#131 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 05:58 PM

Цитат

djokova, не съм писал, защото и да бях писал щях да си пиша сам. Да направя нова тема и после сам да си отговарям ли. Освен това не мисля, че ми трябва още 1 форум. Този тук много ми харесва и не мисля да почвам да пиша в някой друг. НЕ РЕКЛАМИРАЙ форума си тук, не е това мястото a) . Ако искаш го качи в google или където намериш за добре, но си мисля, че много хора от този форум ще подкрепят мнението ми. А това "пълнене на форума" как можем да го приемем ние? Може би като го кажеш така и някой ще си мислят каквото и аз. На ума ми е само, че ти искаш да ти стане известен форума. И АКО ОБИЧАШ, МОЛЯ ТЕ НЕ РАЗСИПВАЙ ТОЗИ ФОРУМ a) . Не е удобно да се четат по няколко съобщения едно след друго. Аз гледам и във разделя със котките и в този. Правиш си теми за щяло и нещяло. Не ми се иска да правим и тази тема един голям сблъсък, но поне си мисля, че това съобщение беше нужно!

Като искаш недей да посещаваш.....форума е на този ,който го прави ,а не съм аз.Всеки има право да пише каквото иска стига да е свързано с конкретните животни и да не съдържа нецензурни думи ,целта ми не е била да го рекламирам ,а само да спомена ,ама карай ,явно не съм била разбрана,пак повтарям форума е към един сайт и въобще не е свързан с този.Във форума за котки записах това ,което знам аз ,сега дали е вярно е друг въпрос,всеки си има мнения ,може и аз да не съм съгласна с някой твой мнения ,но те са си твой и явно си имал причина да ги напишеш!Поздрави и успех със снясянето и мътенето на пилетата ти.....Без лоши чувства..!

djokova

#132 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:31 PM

някой може ли да ми каже каква е разликата м/у обикновен вълнист папагал и изложбен такъв? bl)

#133 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:37 PM

Е има стандартни ,а за изложбени не знам
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#134 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2007 - 07:10 PM

Отдавна търся мъжки перлен стандарт - папагалът ми почина и женската остана сама - но не мога да намеря. Човекът, който ги е развъждал моите е от Стара Загора и не продава. Някой да се сеща за друг, който да развъжда стандарти? Вече нямам претенции към цвета...
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 07:15 PM

djokova, аз нямам нищо против теб, аз си казвам мнението просто cl) . Ако във онзи форум имаше някой, който и да пише и имаше нешо различно от тук, няма проблем, но няма. Благодаря за пожеланието и да знаеш аз нямам нишо против теб, само ти казвам.

Сега си мисля, защо не пробваш твоите папагали на пролет. Рядко има някой късмет да има 2 папагала и да му смесат, поне така са ми казвали. Blinki е имала този късмет и виж какви хубави резултати са се получили. Може да си го обучиш да стои по теб дори. Но ти си решаваш.

Поздрави b)

#136 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 11:40 PM

Цитат

djokova, аз нямам нищо против теб, аз си казвам мнението просто cl) . Ако във онзи форум имаше някой, който и да пише и имаше нешо различно от тук, няма проблем, но няма. Благодаря за пожеланието и да знаеш аз нямам нишо против теб, само ти казвам.

Сега си мисля, защо не пробваш твоите папагали на пролет. Рядко има някой късмет да има 2 папагала и да му смесат, поне така са ми казвали. Blinki е имала този късмет и виж какви хубави резултати са се получили. Може да си го обучиш да стои по теб дори. Но ти си решаваш.

Поздрави b)

Това е добре, обаче немога да се оправя ,незнам какво да правя ,а и никой не ми казва s)

#137 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:08 AM

Еми Blinki остави един линк cl) . Всъщност и аз не знам много r) ,но мога да ти кажа горе долу каквото знам. Лесно ще се разбере дали се харесват (целуват се, не се бият), но това мисля, че не е задължително, за да имат успех. Колкото до гнездото ако провериш назад темата, може и да пише нещо, но пак ще карам на спомени b) и ще кажа, че трябва да е 15х15х12 размера на гнездото и отвора трябва да е на 3 сантиметра от дъното, за да може малкото птиче като порастне да може да излезе. Знам, че не трябва да бъдат на пряка слънчева светлина, нито на течение. Трябва им по-дълъг ден докато мътят, следователно гнездо се слага на пролет, а не през зимата.

Blinki, моля те включи се worthy , че аз повече май не знам.

Поздрави

#138 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 12:39 PM

Така, приятели, ето малко снимки на въпросното гнездо за вълнисти папагалчета. Нашата къщичка е купена, има ги в зоомагазините. Размерите й са: 18/18/22 см и върши чудесна работа. Капачето трябва да е подвижно, за да може да се наблюдава от време на време, евентуално да се махат счупени яйца или неоживели (за съжаление има и такива понякога) пиленца. На дъното се насипва слой от поне 5 см много дребни стърготини, наистина е възможно женската да ги изхвърли, но нашата си ги търпи r) . Тази гнездилка се казва вертикална, има и хоризонтални, които са по-ниски, но пък пишеше, че от тях папагалчетата могат да излязат твърде рано и да се наранят.При тази този проблем е решен и не сме имали инциденти. Къщичката се закача с двете кукички отвън на клетката, някъде, където има допълнителна вратичка. Още е рано да се поставят, денят наистина е много къс, но който е решил да се пробва в развъждането, може да си потърси оборудване. И още нещо - добре е вълнистите папагалчета да са навършили поне 1 година, преди да се пристъпи към размножаване. Тогава организмът им е достатъчно укрепнал, въпреки че са полово зрели много по-рано. Но всичко това го пише в статията, да не се повтарям. wink

Прикачени файлове

User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 12:46 PM

Ето и една снимка от вътрешността на къщичката. Папагалчетата са хралупни птици, затова гнездилката е такава, а не прилича на гнездо като някои други домашно отглеждани птички. Сложих вътре три яйчица, които женската ни снесе, след като вече бяхме махнали къщичката. И едно кокоше за мащаб wink . При вълнистите папагалчета поколенията се застъпват. Докато едните бебета отрастват и още са в гнездилката, женската вече снася следващите яйца. И понякога забравя да спре, а това е опасно, може много да се изтощи и да умре. Затова се налага някои яйца да останат неизмътени s). Такива ми ти работи, тези яйчица са от поредното снасяне на нашата красавица, запазих ги, защото много често ни питат колко са големи и всички се учудват много, че от това нещенце излиза жива душичка w) .

Прикачени файлове

User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 03:33 PM

Абе не знам дали са се харесали, но на пролет на моите им слагам гнездилка. Но имам един голям въпрос. Клетката ми има само 1 вратичка bl) . Май ако искам да слагам гнездо трябва да направя още една s) . Кажете ако имате някакви идеи. Моля worthy

Поздрави

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема