Публикувано: 20 February 2007 - 11:07 PM
Ще опитам, но предупреждавам, че съм отрицателно пристрастна към тях. Преди години се излъгах да купя едно пакетче от около 10 гр. на същата фирма, която в една съседна тема предлага специална вода за птиците. Беше по-скъпо от килограм хубава храна за вълнисти cl) . Трябваше да се слага по щипка в другата смеска. Тогава още не беше задължително да се превежда съдържанието на български, така че си го преведох сама. И какво се оказа - бисквита, натрошен лешник и оцветени зрънца просо NNN .Оттогава въобще не съм се заглеждала по тези добавки. Опитвам се да им съставя аз балансирано меню, не е кой знае колко трудно. Правя им покълнали семена, давам редовно моркови, ябълки, докато има - свежи листа от глухарче и всякакви там домашни зеленчуци и плодове през лятото и се чувстват чудесно! Лъскави пера, много песни и игри, линеенето го усещам само по падналите перца на дъното на клетката. А мъникът Лори има опасност да получи ново име - Свирчо. От ден на ден свирука все повече и повече. Всъщност е много по-важно да получават необходимото внимание, отколкото разни измишльотини в храната, за които дивите им роднини не са и помисляли. (Е, разбира се, и балансирана храна, къде без нея). Според мен това са си повече рекламни трикове, отколкото полза за птичките. Обаче пак ще кажа, че не съм експерт. Това си е само мое мнение, нищо друго wink .
Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!