Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#521 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2007 - 03:27 PM

да я махна така ли е то пише в книжката за тях да им давам зеленчуци е тогава какви зеленчуци да им давам а и искам да ви попитам вие каде слагате умрялите папагали cry2

#522 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 03:49 PM

Задължително имат нужда от плодове и зеленчуци,но явно зеленчуците на пазара са много наторявани,а това явно е много опасно за птичките.Може би лятото няма да е така.Дано моята Бела да се оправи

#523 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 07:17 PM

Ами Поли не е свикнал изцяло мн рядко яде при мен , но ще продължа с опитомяжането
User's Signature

Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 07:27 PM

Вярно ли е , че докато йенските снасят е хубаво да им се дава по едно твърдосварено яйце???
User's Signature

Качена снимка

#525 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2007 - 09:24 PM

Вярно е, но цяло яйце на ден ще им дойде в повече, сега вече е топло и може и да се развали. Слагай по едно парче, когато видиш, че са го изяли - ново и така...Освен това - задължително пясък + счукани черупки от варени яйца, креда или сепиева кост (всичко това - за достатъчно калций, за да са добре оформени яйцата). Ако правиш покълнали семена и даваш и глухарче, няма да има проблем с липса на витамини. Могат да се правят и разни смески с бисквити, кисело мляко, настърган морков, яйце, глухарче, да стане на каша, но това трябва да се дава само рано сутрин и да се вади след малко неизяденото, защото много бързо вкисва. s) това е засега, дано на всички са ви здрави перушинестите приятелчета!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#526 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 12:46 PM

На моето птиче май не му остава много живот.Днес изглежда много зле-непрекъснато спи и сякаш се мъчи да повръща.Седи клюмнало на кацалката с настръхнала перушина и почти не реагира.От време на време се мести и това е.Дано поне не я боли.Затова не исках да си вземам птички ,толкова е тъжно когато умират.Не могат да ти кажат какво ги боли и не ни остава нищо друго освен да ги гледаме до края и да се надяваме,че не изпитват болка.Макар,че е много слаба и изтощена от болестта все още се надявам,че има някакъв шанс...

#527 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 01:51 PM

Преди малко ги пуснах да летят из стаята.Ако това са последните часове на Бела,то нека ги прекара извън клетката с другарчето си.Тя не че хвърчи много -прелетя два пъти из стаята и кацна на полюлея, а Кико обикаля около нея,и сякаш знае,че е много болна-само я пощи и не се опитва да я сваля,както друг път.

#528 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 02:35 PM

Sky, много жално ми стана като чета за Бела s) много е гадно че така става но така е за съжаление с всички домашни животинки. на моето папагалче като му беше лошо миналата седмица женската и тя така се усукваше притеснено около него, много е тъжно особено когато гледаш как страдат такива малки душички - една шепа живот

#529 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 02:44 PM

sky, и моето папагалче умря по този начин.няколко часа клюмаше.падаше от кацалката на дъното на клетката и там също падаше ;( умря точно на 31.12.06 s)

#530 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 08:31 PM

Цитат

да ви споделя - птичките ми са болнички s) снощи ги заведох на лекар и се оказа че имали краста - тая тапанарка така ми ги е продала ама аз като не разбирам много и като ги гледам че са свежи и си играят и не ми е минало през акъла че са зле. мъжкия е развил и инфекция и снощи беше много зле, направо изглеждаше че умира, бихаму инжекция и сега са на антибиотик и ще им мажа човките с 1 лекарство, стискайте палци да оздравеят

Какъв антибиотик даваше на твоите птички и как им го даваше?Те оздравяха ли?Какви са симптомите на тази краста?Ще ти бъда благодарна ако ми отговориш

#531 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 08:54 PM

Аз все още им давам антибиотик, ще го пият 7 дена, то е на прах и им го разтварям във водата за пиене казва се Дор Нов, това ми даде ветеринаря и освен това им мажа човките всеки ден по 1 път с 1 разтвор от ампула, пак от същия вет., не мога да ти кажа какъв е точно тоя разтвор ама мирише на газ n). Иначе 1 мой колега има опит с папагалчета и ми каза че им минавало много бързо като се мажат човките с олио, но аз мисля да направя 10 дена откакто ги мажа с това от вет-а и ако няма подобрение ще пробвам и с олио bl). Та за симптомите - още като ги взех и ми направи впечатление че женската има нещо като налеп по човката ама мислех че се е изцапала с нещо защото то малко наподобява все едно птичето се е търкало в креда. Лекаря ми каза че е краста, аз после прочетох че се причинява от някакъв вид микроскопични кърлежи, така че има логика да ги мажа и с това дето мирише на газ, и с олио. Тази болест поразявала и крачетата но за щастие при моите не се е стигнало дотам, сега се лекуваме и дано да се оправят нацяло. Ако искаш да питаш още нещо за крастата, питай - струва ми се че скоро ще се превърна в експерт l)

#532 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:20 PM

Привет, привет. Аз обикновено само чета, защото си мисля, че нямам кой знае какъв опит и няма какво да кажа, пък и си падам малко срамежливо "духче". Но пък тази тема много ми харесва. Аз много обичам папагалите. Имах си 3. За съжаление не успях да ги отгледам. И сега ужасно ме е страх, че ако си взема нови пак няма да се справя. Но ако проявите интерес мога да ви разкажа за тях, краткото ни съжителство беше изпълнено с весели моменти. Те и трите бяха страхотни индивидуалисти! Но всъщност се включих за да дам съвет за папагалчето с разтройство, ако не е късно. Първата ми женска мисля че умря точно заради това. Когато купих втората, помолих продавачката (тя беше и вет)да ми каже как да се справям с такъв проблем и тя ми препоръча при разтройство да давам на пилето витамин ц от ампула. С пипетка направо в човката. Да ви кажа при мен подийства. А в случай на най-лошото... моите пиленца почиват в една забравена градинка зад блока. Погребани с почести.
Желая здраве и дълъг живот на пернатковците и техните стопани! super best

#533 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:35 PM

Благодаря ви за бързите отговори и за съветите.Птичето все още е живо ,но незнам докога .Ако не е късно утре ще пробвам с витаминС.

#534 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 08:14 AM

Купих си книга за вълнистите папагалчета, много е интересна и има много полезна информация вътре, ако някой се интересува : www.helikon.bg, няма описание тук за съжаление но книгата е доста описателна и изчерпателна.

#535 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 08:55 PM

Моето папагалче здраво се е вкопчило в живота.Все още изглежда болно,но се храни.Вече 7 дни пие антибиотици и му давам вит.С.Прекарва голяма част от деня спейки,но се надявам ,че ще оздравее,понеже преди 3 дни беше много по- зле(мислех,че няма да изкарам нощта).

#536 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 08:07 AM

sky,това е обнадеждаваща новина, дано наистина се оправи напълно!!! super best Ще чакаме още новини от вас!
sikeiros, в твоята книга има ли нещо повече за обучаване на опитомен вълнист папагал? Защото едното от нашите е много питомно, но освен да ни каца по глави и ръце и да търкаля разни топчета, май не може нищо друго, а ще е интересно да го научим на разни номера. Но досега май не съм виждала нищо за опитомяване на вълнисти, за по-големите има маса изписани неща, а тези някак остават по-незабелязани, макар че са си супер сладури и умници!
Поздрави!
User's Signature

#537 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 12:07 PM

Книгата е по-скоро за поведението им, за навиците, защо реагират по даден начин а не по друг и че това идва от поведението им в природата, за болести, развъждане, грижи, има много малко информация за обучаване, иначе и аз искам да намеря отнякъде такава информация от хора с опит, но в книгата има доста интересни неща и си заслужава да се купи, още повече че не е и скъпа.

#538 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 12:50 PM

Някой може ли да ми помогне , като ми каже на коя страница от темата горе-долу се намира това за покълналите семена...Клоко време търся и нищо не намирам bl)
User's Signature

Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 09:28 PM

Много съжалявам, в мен е грешката s) . Забравила съм в коя тема точно съм публикувала това за покълналите, още веднъж се извинявам, виж във "Въпроси за финки", на 26 стр. има нещо. Обаче не си откривам моите "писания", утре ще видя къде са точно... ouu
User's Signature

#540 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 05:37 PM

Няма нищо Snowy , видях в тази новата тема само не разбрах има ли някакво значение какви са семената и от кои е най - добре да давам на папагалите ми b)
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема