Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 10 September 2007 - 03:03 PM
Привет! Да, първите 2 са момченце и момиченце, Nevi, не ти се струва. Аз само да доуточня, че това с взимането от гнездилките, преди да са излезли става все пак когато вече са прогледнали и имат перушинка, макар и не цялостно. Иначе е опасно, много са крехки. А и това взимане и пипане става за малко, в началото - 5 минути, после обратно при майката. Всъщност, нашата женска е доста спокойна и аз затова си позволявам да й пипам бебетата, не знам дали е универсален вариант...
Поздрави на всички!
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 12 September 2007 - 04:38 PM
Здр 1super ето ги малките w) утре чакаме четвъртото..
Прикачени файлове
-
collage.jpg (54.59K)
Брой сваляния: 195
Публикувано: 14 September 2007 - 08:21 AM
Здравейте! Днес се регистрирах и това ми е първото саобщение! качила сам снимка на моя папагал Поли w)
Прикачени файлове
-
DSC00090.JPG (5.31K)
Брой сваляния: 103
Публикувано: 14 September 2007 - 08:23 AM
Ето още една негова снимка b)
Прикачени файлове
-
DSC00091.JPG (7.39K)
Брой сваляния: 114
Публикувано: 16 September 2007 - 11:17 PM
Бравооооооо! Честито, Nevi!!! super best Да са живи, здрави, много игриви и да ни ги показваш как растат (ако може, разбира се wink )! Много се радвам!!! Ох, бебенца папагалченца - суууууупер! w)
И при iorito гледам, че нещата са напреднали - честито и на вас!
Иначе малките се излюпват през ден - по реда на снасяне на яйцата, които също се появяват през ден.
Ех, че хубави новини! Помогнахте ми да се усмихна след тежък ден, благодаря! r)
Иначе при нас нещата нямат някаква промяна - чакаме родителски тела да вземат съдбоносно решение дали ще допуснат в дома си перушинковци wink .Последните две от малките ни днес излизаха, да поразузнаят какъв е този шарен свят, опитват се да се хранят, но още им се "опъва" хлъзгавото просено зрънце b) , очаквам до 2 дни да се научат да се хранят сами. Нямам време да си играя с тях, но все пак не са плашливи, свикнаха от мънички да ги галим и не кълват.
Поздрави на всички! И още веднъж - честити бебета!!! victoryVVV
И при iorito гледам, че нещата са напреднали - честито и на вас!
Иначе малките се излюпват през ден - по реда на снасяне на яйцата, които също се появяват през ден.
Ех, че хубави новини! Помогнахте ми да се усмихна след тежък ден, благодаря! r)
Иначе при нас нещата нямат някаква промяна - чакаме родителски тела да вземат съдбоносно решение дали ще допуснат в дома си перушинковци wink .Последните две от малките ни днес излизаха, да поразузнаят какъв е този шарен свят, опитват се да се хранят, но още им се "опъва" хлъзгавото просено зрънце b) , очаквам до 2 дни да се научат да се хранят сами. Нямам време да си играя с тях, но все пак не са плашливи, свикнаха от мънички да ги галим и не кълват.
Поздрави на всички! И още веднъж - честити бебета!!! victoryVVV

Публикувано: 18 September 2007 - 05:28 AM
Да, голяма радост са бебетата. Някои от тях вече са обещани, ама не знам дали няма да ми се досвидят.
Имам една папагалка, казва се Кики, но вече от много време и викаме Кривундела. Така ми хареса като я видях в магазина - мъничка, яркозелена, а то излезе едно ужасно проклето създание. Обичам си я много, но тя досега е живяла с трима мъжкари, и тримата умряха. Като я пуснах в ятото, биеше всеки който дръзне да се доближи до нея. Такива бяха отношенията й с другите, че като кацне на някой клон, всички се изнасят. Но най-лошото беше че постоянно безпокоеше тази която сега е майка. Така че принудих се пак да я върна в малкото кафезче, и за да не е сама, пуснах при нея един мъжки, много красив, но той пък незнайно зашо не успя да си намери приятелка. До онзи ден нямаше нищо необичайно в отношенията им - тя го бие, той търпи...вчера обаче наблюдавам как той я храни, а после тя нежно го чеше по главичката...много се зарадвах за нея. Направо ми стоплиха душата. Според вас мога ли да ги върна пак при другите?? Дали най-сетне тя се е променила??А ако сложа снесилка в кафеза, дали ще стане нещо, защото кафеза е до волиерата и птиците все пак се виждат???
snowy, дано твоите бебета да намерят подходящ дом където да се грижат за тях с любов.
iorito, твоите сладури приключиха ли вече с излюпването???
Имам една папагалка, казва се Кики, но вече от много време и викаме Кривундела. Така ми хареса като я видях в магазина - мъничка, яркозелена, а то излезе едно ужасно проклето създание. Обичам си я много, но тя досега е живяла с трима мъжкари, и тримата умряха. Като я пуснах в ятото, биеше всеки който дръзне да се доближи до нея. Такива бяха отношенията й с другите, че като кацне на някой клон, всички се изнасят. Но най-лошото беше че постоянно безпокоеше тази която сега е майка. Така че принудих се пак да я върна в малкото кафезче, и за да не е сама, пуснах при нея един мъжки, много красив, но той пък незнайно зашо не успя да си намери приятелка. До онзи ден нямаше нищо необичайно в отношенията им - тя го бие, той търпи...вчера обаче наблюдавам как той я храни, а после тя нежно го чеше по главичката...много се зарадвах за нея. Направо ми стоплиха душата. Според вас мога ли да ги върна пак при другите?? Дали най-сетне тя се е променила??А ако сложа снесилка в кафеза, дали ще стане нещо, защото кафеза е до волиерата и птиците все пак се виждат???
snowy, дано твоите бебета да намерят подходящ дом където да се грижат за тях с любов.
iorito, твоите сладури приключиха ли вече с излюпването???