Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#981 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2007 - 01:41 PM

Това че беснее е добре - жизнено е значи. Относно това че не е издало звук - дай му малко време, все пак ново място, самичко е... Иначе започна ли да се храни???

#982 Потребителят е офлайн   vilkooo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 01:51 PM

Ами нито е яло нито е пило,а пък много а**  :rolleyes: иначе е добре но не яде.....

#983 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 07:02 PM

Цитат

Ами нито е яло нито е пило,а пък много а**  :rolleyes: иначе е добре но не яде.....

Споко и моето беше така първия ден.Не се притеснявай..ще започне да папка(и после няма да спре  ;D)  ;).А акито си е от яденето в магазина все пак. ;D Да ти е честито и много време да му се радваш!Видях на снимката в другата тема,че е момченце.Нали? :blink:Давай още снимки!

#984 Потребителят е офлайн   vilkooo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 07:14 PM

Да момченце е и вече пропя  :yahoo: и сега не млъква  ;D и разбрах,че не слуша метъл....забавно  ;D още снимки утре,че сега камерата си почива  :P

#985 Потребителят е офлайн   Чочи Икона

Публикувано: 23 October 2007 - 04:50 PM

Писах и в обяви, но и тук да пиша. Търся си мъжко вълнисто папагалче като имам условие да е бебенце. Пиша тук, защото по зоомагазините много често се продават стари или болни папагалчета, все пак живеят доста птички на едно място и в момента в който едно се разболее и всички са болни. При домашното възпроизводство нещата стоят по друг начин. :blink:
Много искам да е с жълто зелена украска, но и на синичко няма да се разсърдя.

#986 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:53 PM

Здр! изглежда че и през зимата ще гледаме маници  :P неска се появи първото яйце,но ми се вижда леко по - голямо от обикновенно..дано да излезе нещо от него...  :kisel:

Чочи , как ще разбереш , че папагалчето е мъжко като ще е бебенце? :P
User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:20 AM

Честито, iorito! Тъкмо за Коледа ще си имаш поотраснали бебета :)
Никой ли няма идея защо продължават да ми умират бебетата  :'( Мислих, мислих къде сгреших, не можах да го измисля. Как така отгледани пилета залиняват, каква беше тази болест. От 4 пилета вече 2 умряха, третото сега е при мен и му давам антибиотик, но сигурно и то ще умре. Четвъртото, най-голямото, вече има нов дом, но се притеснявам че и на него може нещо да се случи. И странното е, че се разболяват само бебетата на първата майка. Двете сирачета, които са в същата снесилка, са много жизнени (е, дано такива и да си останат). Мина ми през ума като идея да "обвиня" женската - тя е невероятна майка, но реално аз не знам възрастта й и колко пъти досега е люпила пилета. Купих я заедно с мъжкия като "работеща двойка" , но тогава не си дадох сметка защо някой е решил да ги продава, след като са работещи. А някъде четох че женска която е имала много поколения, накрая отглежда хилави и болнави бебета. Моля някой ако има идея къде може да е проблема, да сподели. Чувствам се ужасно разочарована, такова желание имах и толкова се радвах в началото, а то какво стана...

#988 Потребителят е офлайн   Чочи Икона

Публикувано: 26 October 2007 - 02:55 PM

iorito пола на папагалчетата се определя и по други признаци.  ;D Един от най-сигурните е човката. На мъжките папагалчета е синичко над човчицата, а на женските кафяво. Казвали са ми обаче, че като са малки се случва и на мъжкото и на женското да е розовко.

#989 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 07:10 PM

Nevi, незнам на какво може да се дължи това..но наистина и на моята женска третото поколение бяха по-различни и по-бавно се развиваха..Дано да не е от това , защото немога да си представя какви ще са от следващото поколение..

Чочи, точно за това ти говоря..восковицата на папагалчетата в първите месеци си променя цвета около два-три пъти..(поне мойте са така) за това неможе да се определи пола на малките още при излизането от гнездото..незнам ти за какви признаци си си помислил/а  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 02:54 PM

Здрасти!Моите папита са много добре.Лори все повече привиква към мен (по смело стъпва на ръката ми).Малко по-бавно от Чико свиква,но няма значение.А пък Чико като си подам ръката вътре и сложа пръстче пред него се замисля няколко секунди и подава краче  :blink:.Много са ми сладички!
Обаче преди малко им отворих да излязат.Лори излезе литна малко и кацна на клетката както обикновено(те там отгоре си стоят),а Чико като излезе и кацна на клетката също.Но после нещо почна да прелетява много малко разстояние(към 50-60 см) и да се връща пак отгоре и то често.Незнам защо...Да не би нещо да му е станало?

#991 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2007 - 08:36 PM

Ехо,къде са всички?Голямо затишие има напоследък...

#992 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 02:48 PM

аз съм си тук !  :drugarche: имаме четири яйца  :Танц: :podigravka:
User's Signature

Качена снимка

#993 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 03:54 PM

браво,Iorito!Твоите птички нямат спиране,явно им харесва да се множат!Колко папагалчета ти станаха вече?Дано са ти живи и здрави. :blink:

#994 Потребителят е офлайн   Hogwarts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 05:38 PM

Току що си взех нова женска.Много е красива.После ще сложа пик. :yahoo: :wub: Ам обаче имам единпроблем.Тъй като я взехме от магазина и веднага на място я сложихме в старата ми клетка.И сега не иска да отива в по-голямата клетка.И съм допрял сега двата отвора и когато иска тогава да влиза.Иначе мисоля да не я стресирам.Някой имал ли е подобен проблем и как най-често е е справял с него тъй-като тя може и никога да сне иска да отиде в голямата клетка.

#995 Потребителят е офлайн   Hogwarts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 12:54 AM

Вече со отиде при мъжкия.Само, че той нещо страхлив, всеки път когато тя отиде при него, той веднага отива на друга казалка. ;D Може би с течение на времето ще свикне.Гледах в различни сайтове за обучаването на птиците с така наречения кликър (clicker).Някой знае ли къде се продават.Горе-долу колко струват и т.н.Аз съм от Стара Загора.

#996 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 06:20 PM

sky,еми сега са си както отначало 13 ,защото доста от малките ги подарих и две от старите умряха ..за това нямам голям напредък..

Hogwarts , нямам представа колко струва..не сам го използвала
User's Signature

Качена снимка

#997 Потребителят е офлайн   Hogwarts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 06:59 PM

iorito ,  а по принцип знаеш ли други методи с които птичката свиква със стопаниан си и му стъпва на ръхката и т.н.?

#998 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 11:21 AM

еми аз не съм се опитвала по-големите да ги опитомявам или нещо подобно..само докато са малки
User's Signature

Качена снимка

#999 Потребителят е офлайн   Чочи Икона

Публикувано: 05 November 2007 - 01:11 PM

Вече имам вълнисто папагалче. От два дни е при мен а вече ми се качва на пръста и позволява да го разнасям така. Аз постоянно му говоря и то се опитва да ми "отговаря" на неговия си пилешки език. Четох, че вълнистите папагалчтеа след 3-4 месец започвали да произнасят някои думички при постоянна работа с тях. Истина ли е? Папагалчетата ви произнасят ли отделни думички? Имам един въпрос свързан с температурните условия на които обичат да живеят папагалите. Каква температура би била критична за папагалчетата?

#1000 Потребителят е офлайн   Hogwarts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 02:24 PM

Еми до колкото знам могат да издържат на по-ниски температури, обаче не трябва да има течение, тъй като много лесно се разболяват.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни