Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 22 March 2008 - 05:39 PM
здр :) Snowy, може ли да ми кажеш пише ли нещо повече в книжката ти защо не трябжа да се дава сепиева кост? и колко време преди да се очаква потомство от птичките? защото в колкото и зоомагазини да отида на всички папагалчета им слагат и последното което купих от Плд мн явно мн му харесваше сепиевата кост (търкаляше се по дъното на клетката с него и го кълвеше разбира се) и реших да взема и на др ми папагали..сега всички си го кълват освен работещата двойка(вече имат 6 яйца :blink: ) някой ден и снимки може да кача,но сега са на почивка на тавана,защото е уж топло..
а Milkan4o, малките наистина са мн нежнички и според мен тези стърготини със сигурност не стават(на мойте един пат им бях сложила такава и..незнам как но я разпраснаха из цялата клетка),а подозирам че може и да има друг проблем за това,че невлизат-там където си сложил книгата за покрив на гнездото ако има някаква малка дупка или нещо такова може и да не им се струва достатъчно сигурно(лично мое предположение :blink:) а друго е че май нямаш мн търпение :P мойте гнездото им седеше около месец докато го забележат.. ;D
а Milkan4o, малките наистина са мн нежнички и според мен тези стърготини със сигурност не стават(на мойте един пат им бях сложила такава и..незнам как но я разпраснаха из цялата клетка),а подозирам че може и да има друг проблем за това,че невлизат-там където си сложил книгата за покрив на гнездото ако има някаква малка дупка или нещо такова може и да не им се струва достатъчно сигурно(лично мое предположение :blink:) а друго е че май нямаш мн търпение :P мойте гнездото им седеше около месец докато го забележат.. ;D
Публикувано: 23 March 2008 - 11:51 AM
ioritо, цитирам буквално от книжката: "Освен от витамини, вълнистите папагалчета се нуждаят от варовик и фосфор. Отново в магазините можете да купите варовикови камъчета.
Не ви съветвам да давате на вашите пернати любимци често предлаганата т.н. сепиева кост, която представлява вроговената черупка на сепия. Тя не е подходяща особено за женските папагали, защото съдържа натриев хлорид и може да доведе до невъзможност за снасяне на яйца."
С други думи - явно са много солени тези сепиеви кости. Иначе наистина ги обичат много ;).
Не ви съветвам да давате на вашите пернати любимци често предлаганата т.н. сепиева кост, която представлява вроговената черупка на сепия. Тя не е подходяща особено за женските папагали, защото съдържа натриев хлорид и може да доведе до невъзможност за снасяне на яйца."
С други думи - явно са много солени тези сепиеви кости. Иначе наистина ги обичат много ;).

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 25 March 2008 - 11:35 PM
iorito ти колко папагала имаш ? прати по актуални снимки. моите още нямат яйца :( надявам се скоро да има вече оглеждат гнездото доста по често днеска даже Клара беше влезнала наполовина в него и тогава телефона ми звънна и тя се уплаши и излезе :'(
Публикувано: 27 March 2008 - 04:32 PM
Това е хранилка, само че щурчото решава отвреме навреме да си хапне откъм отвора за пълнене, докато си лети из стаята. Иначе има едно "краче", което е вътре в клетката и откъдето се храни (прилича на поилка). Удобни са ми, защото може да се зареждат на няколко дни веднъж, примерно като пътуваме не ги мисля...

Публикувано: 29 March 2008 - 06:35 PM
Здравейте. Вече почвам да се отчайвам още нямат яйца. :( Аз си мисла че може да е заради това че дупката е много ниско и вътре на дъното влиза светлина и се вижда почти цялото дъно и да си мислат че не е сигорно я ми кажете може ли да е от това ?