Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 24 July 2008 - 06:05 PM
Публикувано: 25 July 2008 - 11:45 AM
Публикувано: 11 August 2008 - 01:07 PM
Преди 4 години купихме на сина ни 2 вълнисти папагалчета. Оказаха се женско и мъжко. За Коледа същата година му подариха още едно - то се оказа мъжко. Трите папагалчета си живееха добре, макар че два бяха мъжки. През юни едното мъжко избяга през терасата, изпуснахме го. Останаха двете и бяха добре. Никога не сме им слагали гнездилка, но вчера сутринта женската се беше настанила в хранилката като квачка - разперила крила. Помислихме, че иска да снася. Набързо скалъпихме нещо като гнездо и го сложихме на дъното на клетката. Тя след известно време се разположи там и пак така лежеше разперила крила. Беше много неспокойна, а предния ден нищо и нямаше. Вместо очакваното от нас яйце, след известно време тя умря. Не зная какво стана с горкото пиле. Тя не беше нито омърлушена, нито накокошинена. През пролетта избягалият мъжки беше явно болен и тогава го лекувах с Доксициклин и се оправи, но сега тя нямаше никакви признаци да е болна.
Сега не знам дали да купуваме друго папагалче, защото мъжкото остана само. Страхувам се, че може да умре от самота.
Публикувано: 12 August 2008 - 09:24 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 13 August 2008 - 10:19 PM
Публикувано: 14 August 2008 - 09:28 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 17 August 2008 - 01:36 PM
Цитат
Не е сигурно, че няма да свикнеш. Аз по-миналата зима гледах 2 папагала и 2 амадини. И двата вида са ранобудни. Зимната ваканция, която беше около 15 дена се наспивах много яко, но само втората част. Първите 5-6 дена всяка сутрин ставах около или преди 8, защото ме будеха. Но свикнах и си се наспивах като хората в последната част на ваканцията, не за друго, просто спряха да ми правят впечатление. Друг пример, не с папагали, имаме приятели в Благоевград. Като отидем на гости във вилата им, която е на няма и 10 метра от ЖП линията, едвам спа вечер. Питах ги, как издържат изобщо. Отговора беше, че са свикнали и даже не им прави впечатление. Така че след време мисля, че и ти ще им свикнеш.
Поздрави!
Публикувано: 17 August 2008 - 01:46 PM
Цитат
Ами по-принцип е добре папагалите да стоят на чист въздух. Ако отваряш да се проветрява през деня, но когато вече се е затоплило би било добре за него. Не е добре много рано, за да не се разболее от промените в температурата (от сутринта към обяда и от обратното- от топло към студено). Нещо друго, което е изключително важно, не трябва в най-голямата жега да стои на слънце, дори да е непряка светлината, през прозорец. Трябва да е на сянка, мисля че е ясно защо. За това как ще въздейства на бебето не мога да дам мнение, но ако е на терасата едва ли ще бъде проблем :)
Цитат
Не съм сигурен, но може и да е болно. Не искам да те стряскам, но започнат ли много да спят птиците (сутрин и преди вечерта), която по-принцип са най- активни (говоря от личен опит) ако не се вземат мерки, може да се стигне и до смърт. Така ми умряха женски вълнист папагал и женска зеброва амадина. Ще направиш много добре ако го заведеш на лекар.
Нещо друго, което се сещам е примерно като казваш папагалчето ми: само ли е? Вълнистите папагали са ятни птици, не е добре да се гледат самички, освен ако не им обръщаш много внимание, да си играеш с тях. Може да е причината да е така омърлушено. Успех и дано се оправи :(
Публикувано: 17 August 2008 - 05:06 PM
Имам един проблем и ако може да ми отговорите проблемът е следният:
Много му са големи ноктите и днес му отрязахме само краи4етата...мислите ли 4е така трябва?Човката и и стигна до гушата и все расте.Питам защото с времето може да и стане трудно да яде.4овка не може да се реже за това питам какво да правя?????
Яде все още,но и остава просо в това завитото към гушката и като яде хвърля и не обелени семенца явно неможе...
Моля Ви пишете ми да я заведа на вет да я одрежат или да я из4акам да падне(така ми бяха казали в един друг форум)
И може би е възможно защотоотгоре се изтъни доста но незнам...
купувам и такива като пло4ица да си изтрива клиуна но не иска...сега съм и взела крекер с просо и витамини белким там си е изтрие малко...... :rolleyes:
ПОМАГАЙТЕ
Публикувано: 17 August 2008 - 08:41 PM
sladuranka, ноктите на папагалите се режат, спокойно, добре сте направили. Човките също се режат, но ви трябва специалист, иначе наистина няма да може да се храни и може да умре от глад. Потърсете добър ветеринар, би трябвало да се справи с това. Не съм чувала човка да пада...
На другите май Малкълм е отговорил.

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!