Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1201 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2008 - 04:53 AM

И аз от месец някъде си имам вълнисти.Много са яки,само още не съм им свикнала със сутрешното будене. ;D Като имам повече време ще гледам да прочета цялата тема. :blink:

#1202 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2008 - 06:05 PM

Няма и да свикнеш със сутрешното будене!Аз всяка сутрин около 7 ставам и ги оставям на тъмно в коридора и те заспиват,после като си стана и си ги слагам пак в хола.Можеш и да ги завиваш с нещо вечер,за да почнат да чуруликат чак като ги отвиеш.

#1203 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 09:01 PM

Да това е вариант.  :blink:

#1204 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2008 - 11:45 AM

Aма Zvezdichke ти имаш и заек,нали?Гледаш ли още някакви животни?Голям фен съм на хората на които в къщите им е "зоолудница"!Аз преди да се изнеса от нас имах толкова много животни в стаята си,че като си купих водни жаби майка ми чак след около месец ги забеляза... ;D

#1205 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 08:09 PM

Да имам  :zaek: и  куче,но се надявам скоро да си взема и костенурковци. :blink:  А тези жаби как си ги гледала,най-голямата ми фобия е от жаби. :(

#1206 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2008 - 11:26 AM

Ха ха,много са готини жабките,бяха водни и съм ги гледала в аквариум.Като пораснаха започнаха и да издават едни къркорещи звуци като стане тъмно.Бяха малки и чисто белички-големи сладури.Хранеха се с храната на костенурките.

#1207 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 12:23 PM

Представям си ако бяха излязли от аквариума! ;D :P

Нещо никой не пише в тази тема напоследък!Как са папагалчетата ви? :blink:

#1208 Потребителят е офлайн   hrisicb Икона

Публикувано: 11 August 2008 - 01:07 PM

Здравейте!
Преди 4 години купихме на сина ни 2 вълнисти папагалчета. Оказаха се женско и мъжко. За Коледа същата година му подариха още едно - то се оказа мъжко. Трите папагалчета си живееха добре, макар че два бяха мъжки. През юни едното мъжко избяга през терасата, изпуснахме го. Останаха двете и бяха добре. Никога не сме им слагали гнездилка, но вчера сутринта женската се беше настанила в хранилката като квачка - разперила крила. Помислихме, че иска да снася. Набързо скалъпихме нещо като гнездо и го сложихме на дъното на клетката. Тя след известно време се разположи там и пак така лежеше разперила крила. Беше много неспокойна, а предния ден нищо и нямаше. Вместо очакваното от нас яйце, след известно време тя умря. Не зная какво стана с горкото пиле.  Тя не беше нито омърлушена, нито накокошинена. През пролетта избягалият мъжки беше явно болен и тогава го лекувах с Доксициклин и се оправи, но сега тя нямаше никакви признаци да е болна.
Сега не знам дали да купуваме друго папагалче, защото мъжкото остана само. Страхувам се, че може да умре от самота.

#1209 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2008 - 09:24 PM

Здравей ,hrisicb! Добре дошла във форума! Според мен е по-добре да му вземете друго папагалче, защото това е вече свикнало да не е само.Аз съм губила по подобен начин моя птица и мъжкият буквално изпадна в депресия, на която аз не можах да издържа - не ядеше, само стоеше накокошинен докато не му взех друго пиле. И свикването с новото е трудно- той се разкрещя и се блъскаше в клетката,не го е нападал, но си личеше ,че не го иска...Но свикна след два-три дена, все пак самотата е по-лошо нещо  :yahoo: Та по- добре му вземи другарче..Успех!
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1210 Потребителят е офлайн   lufjivotnite_xD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 August 2008 - 10:19 PM

Днес получих папагалче за няколко дни...Кротичко(само едничко) не е някакво страхливо.. доста е сладко.Оставих го да спи на закрита тераса.. и незнам дали има някакъв проблем..Но в къщи имаме бебе.. и незнам дали е добре да внасям папагала вътре,за да не получи бебока някаква алергия..Бебчето е на 3-4 месеца.Ще ми кажете ли дали че има някакъв проблем да внасям папагалчето в къщи  :( Сякаш така ми се струва някак изолирано..изгонено и направо ми става жал за него...Но дали ще е вреден на бебчо  :( Иначе с гледането ще се справя.. не ми е за първи път;]

#1211 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 08:08 AM

lufjivotnite_xD ,нямам голям опит с бебчета все още  ;D но мисля че е по-добре папито да си остане на терасата заради перушинките дето хвърчат навсякъде.Пък и нали е само за няколко дена..просто ходи малко по-често там  :blink:

User's Signature

Качена снимка

#1212 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 09:13 PM

Айде и аз да пусна снимка на Поли :)

#1213 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 09:28 PM

Е-ее ,Поли е голям сладур  :wub:
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1214 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2008 - 10:20 PM

Мерси тя тая снимка не е от сега.Сега е мн по надебелял :)

#1215 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 01:33 PM

Абе я кажете какво му има на папагалчето ми само спи някакво перата си ги е пуснал смисал някакси настрахнало е какво му имааааааа  :'(

#1216 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 01:36 PM

Здрасти, отдавна не съм писал тук, но пък ще се включа тук :)

Цитат

И аз от месец някъде си имам вълнисти.Много са яки,само още не съм им свикнала със сутрешното будене. ;D Като имам повече време ще гледам да прочета цялата тема. :blink:

Не е сигурно, че няма да свикнеш. Аз по-миналата зима гледах 2 папагала и 2 амадини. И двата вида са ранобудни. Зимната ваканция, която беше около 15 дена се наспивах много яко, но само втората част. Първите 5-6 дена всяка сутрин ставах около или преди 8, защото ме будеха. Но свикнах и си се наспивах като хората в последната част на ваканцията, не за друго, просто спряха да ми правят впечатление. Друг пример, не с папагали, имаме приятели в Благоевград. Като отидем на гости във вилата им, която е на няма и 10 метра от ЖП линията, едвам спа вечер. Питах ги, как издържат изобщо. Отговора беше, че са свикнали и даже не им прави впечатление. Така че след време мисля, че и ти ще им свикнеш.

Поздрави!

#1217 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 01:46 PM

Цитат

Днес получих папагалче за няколко дни...Кротичко(само едничко) не е някакво страхливо.. доста е сладко.Оставих го да спи на закрита тераса.. и незнам дали има някакъв проблем..Но в къщи имаме бебе.. и незнам дали е добре да внасям папагала вътре,за да не получи бебока някаква алергия..Бебчето е на 3-4 месеца.Ще ми кажете ли дали че има някакъв проблем да внасям папагалчето в къщи  :( Сякаш така ми се струва някак изолирано..изгонено и направо ми става жал за него...Но дали ще е вреден на бебчо  :( Иначе с гледането ще се справя.. не ми е за първи път;]

Ами по-принцип е добре папагалите да стоят на чист въздух. Ако отваряш да се проветрява през деня, но когато вече се е затоплило би било добре за него. Не е добре много рано, за да не се разболее от промените в температурата (от сутринта към обяда и от обратното- от топло към студено). Нещо друго, което е изключително важно, не трябва в най-голямата жега да стои на слънце, дори да е непряка светлината, през прозорец. Трябва да е на сянка, мисля че е ясно защо. За това как ще въздейства на бебето не мога да дам мнение, но ако е на терасата едва ли ще бъде проблем :)

Цитат

Абе я кажете какво му има на папагалчето ми само спи някакво перата си ги е пуснал смисал някакси настрахнало е какво му имааааааа  :'(

Не съм сигурен, но може и да е болно. Не искам да те стряскам, но започнат ли много да спят птиците (сутрин и преди вечерта), която по-принцип са най- активни (говоря от личен опит) ако не се вземат мерки, може да се стигне и до смърт. Така ми умряха женски вълнист папагал и женска зеброва амадина. Ще направиш много добре ако го заведеш на лекар.
Нещо друго, което се сещам е примерно като казваш папагалчето ми: само ли е? Вълнистите папагали са ятни птици, не е добре да се гледат самички, освен ако не им обръщаш много внимание, да си играеш с тях. Може да е причината да е така омърлушено. Успех и дано се оправи  :(

#1218 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 05:06 PM

Здраейте и аз имам една вълниста папагалка казва се КОКОПЕТЪЛКА  ;D
Имам един проблем и ако може да ми отговорите проблемът е следният:
Много му са големи ноктите и днес му отрязахме само краи4етата...мислите ли 4е така трябва?Човката и и стигна до гушата и все расте.Питам защото с времето може да и стане трудно да яде.4овка не може да се реже за това питам какво да правя?????
Яде все още,но и остава просо в това завитото към гушката и като яде хвърля и не обелени семенца явно неможе...
Моля Ви пишете ми да я заведа на вет да я одрежат или да я из4акам да падне(така ми бяха казали в един друг форум)
И може би е възможно защотоотгоре се изтъни доста но незнам...
купувам и такива като пло4ица да си изтрива клиуна но не иска...сега съм и взела крекер с просо и витамини белким там си е изтрие малко...... :rolleyes:
ПОМАГАЙТЕ

#1219 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 08:41 PM

Ох, не съм влизала страшно отдавна. Малкълм, здрасти, липсваше тук  :blink:!
sladuranka, ноктите на папагалите се режат, спокойно, добре сте направили. Човките също се режат, но ви трябва специалист, иначе наистина няма да може да се храни и може да умре от глад. Потърсете добър ветеринар, би трябвало да се справи с това. Не съм чувала човка да пада...
На другите май Малкълм е отговорил.
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1220 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2008 - 08:47 PM

Може ли някой да ми првпоръ4а ветеринар за папагал4ето ми...Аз съм от Пловдив...

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни