Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 30 April 2008 - 09:13 AM
Цитат
Лош избор.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 April 2008 - 09:47 AM
И тая смотана бучка дето имаме отстрани.. как ме изнервя, но доктора каза че е от инжекциите който и биха преди 2 седмици и ще мине. /надявам се /
А за разстройстовото, доктора каза че може да и даваме и "smekta" ... сега в момента нищо не и давам, няма май смисъл да я тъпча с лекарства.
Публикувано: 30 April 2008 - 11:22 AM
И докато е толкова малко като му сменяш храните
естесвено,че ще има стомашни проблеми. Да порасне
малко и ще се оправи,тогава трябва да яде разнообразна храна.
Толкова пъти е обсъждан този проблем във форума.
Да ти е живо и здраво мъничето. :wub:
Публикувано: 30 April 2008 - 11:24 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 April 2008 - 11:29 AM
А преди това не трябва да яде храна с витамини ли? ... или коя е тази разнообразна на витамини храна?

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 April 2008 - 11:36 AM
После когато мине този проблем,доколото знам,е хубаво да яде разнообразна храна,смисъл гранули + консерва или ориз с месце..който както иска,това исках да кажа със думата разнообразна.
Поправи ме,ако съм сбъркала Huskypower (не се съмнявам,че ще го направиш).Това е доколото знам.
Публикувано: 30 April 2008 - 11:44 AM
Цитат
Цитат
Чудя се още колко ли храни ще смениш?! :rolleyes:
Па после се чуди защо кучето има разстройство. B)
колко храни според теб сме сменили.. в момента яде, двете комбинирано 1 пакет от едната с един пакет от другата смесени.. какво да направя че кучето не яде роял канин...
макар че всчики толкова я хвалите тази храна.. в началото ядеше само нея но последната седмица изобщо неще да я подуши, стигна се до там че като сядаме да вечеряме тя краде сух хляб от масата и го яде като невиждала.. доктора каза да я оставим и тя като огладнее ще неще ще яде храната, но не..
цяла седмица не хапна от тях, секи ден изхвърлях старите и слагах нови.. но не.. апетит има и то страшен, почна да изяжда на котката храната, принудихме се да храним котето върху х ладилника защото
кучето му изяжда всичко.. сега като спрях роял канин почна да яде!!
Публикувано: 30 April 2008 - 11:54 AM
Цитат
Поддържам, и нашите бебета са на тази храна в момента и сме много доволни ;) Не е хубаво да се сменят често храните защото се получава разтройство, за мен е и неудачен варянт да мешаш храните.
Публикувано: 30 April 2008 - 12:15 PM
Цитат
Даже няма нужда от добавки към гранулите / ориз и т.н. / така ако някой ден се заинати...като му сложиш кремвирш или кашкавалче пак ще омете паницата.
Публикувано: 30 April 2008 - 12:22 PM
Публикувано: 30 April 2008 - 12:24 PM
Публикувано: 30 April 2008 - 02:01 PM
Цитат
После когато мине този проблем,доколото знам,е хубаво да яде разнообразна храна,смисъл гранули + консерва или ориз с месце..който както иска,това исках да кажа със думата разнообразна.
Поправи ме,ако съм сбъркала Huskypower (не се съмнявам,че ще го направиш).Това е доколото знам.
Кучетата принципно се нуждаят повече от пълноценна храна, от колкото разнообразна. Те нямат вкусовата диференциация, която ние хората имаме и в този смисъл могат да ядат едно и също без проблем, стига организма им да си набавя необходимите неща.
Иначе всеки си храни кученцето, както прецени за най-добре.
Смяната на храната както и разнообразяването често може да доведе до разстройство, не само при малки, но и при големи кучета. Просто стомасите им реагират на промените.
За това попитах какво искаш да кажеш с разнообразяването и се извинявам ако нещо не е прозвучало добре. ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 April 2008 - 03:23 PM
Цитат
проблема е че тя предпочита филия сух хляб и го яде с голямо желание пред това да яде роял канин...
всеки път като се пипне хлява в кухнята кучето е като лудо, почва да скача да скимти.. и в същото време купичката с храна си седи пълна с гранули...
лошото е когато е оставена сама, вече има тактика как да се покатери на шкафа, и като се прибера има хляб навсякъде.. тепърва се учим на обноски :( и че да си зима сама не е хубаво, обаче то е упорито животно и понякога като му говоря сякаш ми се присмива.
Публикувано: 30 April 2008 - 03:55 PM
Цитат
Цитат
проблема е че тя предпочита филия сух хляб и го яде с голямо желание пред това да яде роял канин...
всеки път като се пипне хлява в кухнята кучето е като лудо, почва да скача да скимти.. и в същото време купичката с храна си седи пълна с гранули...
лошото е когато е оставена сама, вече има тактика как да се покатери на шкафа, и като се прибера има хляб навсякъде.. тепърва се учим на обноски :( и че да си зима сама не е хубаво, обаче то е упорито животно и понякога като му говоря сякаш ми се присмива.
Това е защото има достъп до кухнята... :- а кучетата принципно нямат работа там. те трябва да си имат свое място за хранене и своя храна и да не се дразнят през останалото време с други неща и да просят и крадат от кухнята, както това се случи вчера у нас, но хванахме кой е бил крадеца, защото се подриска после ;D пък и той си е вечният заподозрян ;)

JulyVell Siberians