Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 19 May 2008 - 09:02 AM
Tali мисля, че твоята Райа не може да не те обича и да не е привързана към теб, понеже главно ти се грижиш за нея, а те винаги разбират това отлично. ;)Може би просто към тебе е по-резервирана, тъй като я респектираш: тя те слуша, приела те е за Алфа кучето в глутницата и ти се подчинява.Останалите ги приема като обекти за игра, доста по-несериозно, отколкото теб.
Моята Тара като ме види ще се съдере да скача около мен и по мен и което е най-учудващото нейната радост се изразява главно в бягане около мен, в мушене между краката ми.Прави едни интересни прибежки, подскоци.Понякога като я видя и й кажа нещо строго, тя веднага разбира и радостта й не е толкова бурна:свива уши и се приближава със силно клатене на опашката.Но най-често се приближавам и й подвиквам игриво, тогава следва едно лудешко скимтене и скачане по двора. ;DЯвно кучето усеща нашето настоение
Публикувано: 19 May 2008 - 09:44 AM
Tali,кучетата не са като хората.То винаги ще те обича,особено след като ти се грижиш най-много за него.Просто може би наистина има голям респект към теб и за това не ти скача ;)Няма място за притеснение.Кучетата се държат с вески по различен начин.При нас с мен се държи по един начин,с мъжа ми по друг,а и двамата си поделяме грижите за Хели,но просто ни усеща харектерите.Когато си ирае с него го хапе по-силно и играта й е по-груба,докато с мен е много по-внимателна и гледа да не ме нарани.Лапа ми ръката,но без да стиска и т.н.Кучето също си има характер...едни са по-буйни,други по-кротки,едни са по-гальовни,други не обичат да ги гушкат(като моето диване ;D).Приеми поведението на Райа такова,каквото е и не се тормози толкова ;)
Публикувано: 19 May 2008 - 09:53 AM
Публикувано: 19 May 2008 - 02:10 PM
Вчера видях по лапичката на Хели как си се разхожда един кърлеж и ми стана лошо :o
Всеки месец и слагам Фронтлайн или Адвантикс,даже последното третиране беше преди няма и две седмици :rolleyes:След всяка разходка я проверяваме обстойно,но явно не винаги успяваме да ги видим.Досега не й се е забивал,но незнам дали няма да й се забие или пък на някой от нас,защото миналата седмица на мъжа ми му се разкарваше един по врата :-
Вие имате ли го този проблем или само в Пловдив все още не е пръскано :angry:
Публикувано: 19 May 2008 - 04:12 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 19 May 2008 - 08:59 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 May 2008 - 09:06 PM
Публикувано: 20 May 2008 - 05:50 PM
Цитат
Това е невъзможно. Всъщност възможно е - ако бъркате развъдник с борса за кучета или място, където (безразборно) развъждат кучета.
Като за начало може да се запознаете със стандарта на породата - тук , хубаво би било да прочетете и какво е родословие и какво е развъдник.
На екпертна оценка може да отидете, когато има изложба. Следете този сайт http://www.brfk.org/, както и подфорума за изложби тук - http://dog.bg/forum/...board,20.0.html
Скоро изложба в София не виждам, но не съм запозната въобще. Ако имате все така голям интерес( в което се съмнявам) ще разберете кога има. Там се записвате на място и трябва да заплатите 25-30лв.
Никога не съм разбирала въпроса "Чисто ли е кучето ми?" ...
Публикувано: 21 May 2008 - 08:53 AM
По въпроса за "Чисто ли е?"...при нас запознати и съвсем незапознати често обичат да се правят на "експерти" и да питат дали е "чисто" и да дават оценка.Това понякога много ме дразни, а понякога ме и разсмива...зависи от глупостите, които чувам ;D ;D ;D
Публикувано: 21 May 2008 - 06:11 PM
И Джек не се спира да хапе, но може да се каже че е сравнително по-благосклонен към мен в това отношение. И все пак вчера успя със засилка да ми перфорира устата. Прави изводи за благосклонност и малко куче ;D
А аз имам друг въпрос:
Има ли някъде някакви приблизителни параметри - таблица, текст...нещо... за растежа на хъскито до една година? Знам, че все пак е и строго индивидуален процес за всяко хъски, но все пак някакъв ориентир... Аз се поразрових в нета, но с английски сайтове до сега удрям на камък :huh: