Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1161 Потребителят е офлайн   Shrek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2008 - 10:26 PM

Не се притеснявай, Адра ми правеше подобни номера почти до 6 месеца, но после изведнъж спря и сега издържа и по 12-14 часа без разходка, ако ме задържат в работата ;)
User's Signature

Of all the things I've lost
I miss my mind the most

#1162 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 10:58 PM

само питате за неща които са казани 100 пъти вече ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА

#1163 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:12 PM

Да питат хората.. Няма лошо, нали затова е този форум  ;)

#1164 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:17 PM

да затова е форума, но нещо което е казано и попитано може да се намери и то много лесно затова е търсачката :)

#1165 Потребителят е офлайн   Smacky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:20 PM

Е да прав си донякъде  :blink:

#1166 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 09:02 AM

anew за 10 дни Тара няма да се научи да си прави нуждите навън, просто е необходима повече време и упоритост от твоя страна,ще свикне постепенно :blink:
Tali мисля, че твоята Райа не може да не те обича и да не е привързана към теб, понеже главно ти се грижиш за нея, а те винаги разбират това отлично. ;)Може би просто към тебе е по-резервирана, тъй като я респектираш: тя те слуша, приела те е за Алфа кучето в глутницата и ти се подчинява.Останалите ги приема като обекти за игра, доста по-несериозно, отколкото теб.
Моята Тара като ме види ще се съдере да скача около мен и по мен и което е най-учудващото нейната радост се изразява главно в бягане около мен, в мушене между краката ми.Прави едни интересни прибежки, подскоци.Понякога като я видя и й кажа нещо строго, тя веднага разбира и радостта й не е толкова бурна:свива уши и се приближава със силно клатене на опашката.Но най-често се приближавам и й подвиквам игриво, тогава следва едно лудешко скимтене и скачане по двора. ;DЯвно кучето усеща нашето настоение
User's Signature

Качена снимка

#1167 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2008 - 09:44 AM

Съгласна съм с monenci :blink:Наистина усещат настроението на хората.Моята маймунка така се е изтарикатила,че нямам думи ;DКогато се прибирам свива ушите от радост и чака моята реакция...в момента в който й се усмихна и я закача започва да скача като луда и да вие,скача по мен,някой път толкова ми се хвърля та се чудя кой ли ден ще ме бутне ;DОбаче ако е направила беля и й кажа "Какво направи...?" и тя само се приближава до мен едно такова резервирано и нито скача,нито вие...само ме гледа и чака какво ще направя B)И като види,че ще се рамине само със строгия тон започва да се върти около мен и да се подмазва ;DМного е смешна ;DСлед като започна да й се радвам и да си играя с нея започва да спринтира из цялата къща и такава скорост развива,че с мъжа ми измислихме лафа "Хели пак запали моторетката" ;D ;D ;DНяма такъв смях просто ;D

Tali,кучетата не са като хората.То винаги ще те обича,особено след като ти се грижиш най-много за него.Просто може би наистина има голям респект към теб и за това не ти скача ;)Няма място за притеснение.Кучетата се държат с вески по различен начин.При нас с мен се държи по един начин,с мъжа ми по друг,а и двамата си поделяме грижите за Хели,но просто ни усеща харектерите.Когато си ирае с него го хапе по-силно и играта й е по-груба,докато с мен е много по-внимателна и гледа да не ме нарани.Лапа ми ръката,но без да стиска и т.н.Кучето също си има характер...едни са по-буйни,други по-кротки,едни са по-гальовни,други не обичат да ги гушкат(като моето диване ;D).Приеми поведението на Райа такова,каквото е и не се тормози толкова ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#1168 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 May 2008 - 09:53 AM

Мерси много  ;)

#1169 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2008 - 02:10 PM

Да ви питам :blink:Как си опазвате кучетата от кърлежи :rolleyes:Аз забелязах,че тази година има изключително много кърлежи и много се притеснявам,защото козинката на нашите кучета е много гъста и трудно бихме могли да намерим евентуален неканен гост :angry:
Вчера видях по лапичката на Хели как си се разхожда един кърлеж и ми стана лошо :o
Всеки месец и слагам Фронтлайн или Адвантикс,даже последното третиране беше преди няма и две седмици :rolleyes:След всяка разходка я проверяваме обстойно,но явно не винаги успяваме да ги видим.Досега не й се е забивал,но незнам дали няма да й се забие или пък на някой от нас,защото миналата седмица на мъжа ми му се разкарваше един по врата :-
Вие имате ли го този проблем или само в Пловдив все още не е пръскано :angry:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#1170 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 04:12 PM

На много места не е пръскано на приятеля ми му се разкарваше по главата без да се е закачал с малкия и на него намираме ама вече изсъхнали или отиващи към смърт надявам се, че скоро ще пръскат ама кога ще е това?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#1171 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2008 - 08:59 PM

При нас пръскаха преди две седмици. Тази година не съм виждала кърлеж още, дано и не видя... но избягвам да ги водя по местата къдто знам, че е пълно с тези гадини.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1172 Потребителят е офлайн   kemakoz Икона

Публикувано: 19 May 2008 - 09:06 PM

Такам. Значи в момента вече се чудя какво ми е кучето хъски, маламут, или нито едно от двете  :angry: :huh: :mazohist: :samoubiec: :samoubiec:  КАЖЕТЕ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА НА КУЧЕТО МИ моля пишете ми ЛС или тук в темата (за софия)  :sos:

#1173 Потребителят е офлайн   crazy_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2008 - 11:33 PM

kemakoz най-напред прочети темата:
"Как да съм сигурен в родословието "  ;) ;)

#1174 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 09:42 AM

Ако липсва родословие, най-добре на изложба и там kemakoz ще ти кажат най-добре.А може и да питаш стопаните, от които си го взел, да видиш родителите на кучето си.. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1175 Потребителят е офлайн   kemakoz Икона

Публикувано: 20 May 2008 - 05:08 PM

Проблема е, че е без родословие и е от развъдник  :'( а кога и къде ще има изложба, някой може ли да каже ???

#1176 Потребителят е офлайн   crazy_love Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 05:27 PM

Цитат

Проблема е, че е без родословие и е от развъдник  :'( а кога и къде ще има изложба, някой може ли да каже ???

мм според мен ще бъде най-добре да го отведеш на експерт в тази област и да ти каже със сигурност  ;)

#1177 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 05:50 PM

Цитат

без родословие и е от развъдник 

Това е невъзможно. Всъщност възможно е  - ако бъркате развъдник с борса за кучета или място, където (безразборно) развъждат кучета.
Като за начало може да се запознаете със стандарта на породата - тук , хубаво би било да прочетете и какво е родословие и какво е развъдник.
На екпертна оценка може да отидете, когато има изложба. Следете този сайт http://www.brfk.org/, както и подфорума за изложби тук - http://dog.bg/forum/...board,20.0.html
Скоро изложба в София не виждам, но не съм запозната въобще. Ако имате все така голям интерес( в което се съмнявам) ще разберете кога има. Там се записвате на място и трябва да заплатите 25-30лв.
Никога не съм разбирала въпроса "Чисто ли е кучето ми?" ...

#1178 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 08:53 AM

Аз също мисля, че ако беше от развъдник, щеше да си има родословие и тогава въпроса за породността просто нямаше да стои на дневен ред.Там нещата са ясни и точно определени,Маламута си е Маламут, а Хъскито си е Хъски :blink:
По въпроса за "Чисто ли е?"...при нас запознати и съвсем незапознати често обичат да се правят на "експерти" и да питат дали е "чисто" и да дават оценка.Това понякога много ме дразни, а понякога ме и разсмива...зависи от глупостите, които чувам ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#1179 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 05:53 PM

Ох имам голам проблем малкия много си позволява да хапе ии нз какфо да го правя като луд е не ми дава и за секунда да го погаля моля ви кажете какфо да правя не ме слуша въобше  :'(
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:11 PM

Ми малък е - хапе.
И Джек не се спира да хапе, но може да се каже че е сравнително по-благосклонен към мен в това отношение. И все пак вчера успя със засилка да ми перфорира устата. Прави изводи за благосклонност и малко куче  ;D

А аз имам друг въпрос:
Има ли някъде някакви приблизителни параметри - таблица, текст...нещо... за растежа на хъскито до една година? Знам, че все пак е и строго индивидуален процес за всяко хъски, но все пак някакъв ориентир... Аз се поразрових в нета, но с английски сайтове до сега удрям на камък  :huh:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема