Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 July 2008 - 09:55 PM
Публикувано: 16 July 2008 - 10:26 PM
Цитат
Ако кучето се храни с домашно приготвенахрана калций се дава като добавка до към десет месечна възраст. Дозата е според килограмите на кучето. Повечето препарати са - 1 таблетка за 10 кг.

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 July 2008 - 08:34 PM
Публикувано: 18 July 2008 - 09:20 PM
Цитат
Ако малкото кученце се е изходило у дома там, където не трябва, в никакъв случай не бива да завирате носа му в изпражненията. В такъв случай трябва само с повишен тон на гласа да подадете командата "Не!" и да го отведето до определената му "тоалетна". След това веднага почистете замърсеното място и напръскайте с дезодорант, за да се премахне специфичната миризма. Това се прави с цел кученцето да не си "хареса" мястото и привлечено от остатъчните миризми, да направи отново "белята". Бъдете търпеливи - никога не наказвайте възпитаника си за това, че възприемеа бавно или за случайни грешки. От друга страна, когато то изпълнява всичко правилно, проявете радост и доволство, поощрете го с лакомство и го погалете.
Това е от една книга, която чета. На частта с
Цитат
И ако някога ти се наложи да го накажеш за нещо - не го бий по главата (никога) и никога не го удряй с твоя ръка - защото кучето действа по инстинкт - той е в глутница и ти си алфа вълка (тоест господаря му) - и като го удариш ще загубиш респекта си - по добре с някакъв вестник, за да насочи гнева си върху него.
Това всичко е от книгата "Енциклопедия за кучето"
Надявам се съм помогнал :blink:

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner
Публикувано: 20 July 2008 - 03:15 PM
едно хъскикуче на каква възраст е ?
Кога трябва да са му израснали и оформени всички зъбки ? понеже знаете във връзка с моята Черка , намерих друго изгубено/изхвърлено женско
хъски черно - бяло с кафяви очи. Та , лекаря каза , че е около 8 месечно
но може и да е повече , макар че е много слабо/занемарено
, има дълги крачета които долу в лапата като стъпят изглеждат доста големички
и са дългички в момента , но може просто така да излгежда тъй като е доста слабо в тялото.Всички зъби са израсли , мисля но има бебешка
физиономия....
Публикувано: 20 July 2008 - 04:34 PM
яма да му е приятно докато свикне, но това е начина. Слагай му я често, като отначало я оставяш за по малко (30мин- 1 час), после вече по повечко ;)
Същото е и за повода. Упражнявайте се вкъщи преди да тръгнете на разходка, за да може когато излезе навън да не ти прави проблеми ;) Но за това има още време :blink:
Много :wub: на сладурчо!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 20 July 2008 - 05:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 July 2008 - 08:51 PM
Публикувано: 20 July 2008 - 11:20 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 July 2008 - 08:23 AM
Цитат
Аз куче имам от скоро. Но преди това 3 години имах котка и тя като беше малка получаваше такива гърчове. Дядо ми е вет. и първия път като получи му се обадих веднага да го питам какво става, той ми каза, че котката е изпаднала в хипогликемична криза (или нещо такова) и каза да и дам нщо сладко. Натопих си пръста в ягодов мармалад и и го заврях в гърлото, след съвсем малко време престана. След това пак получи един път и се справихме по същия начин. Може и да не е трайно решение за твоето куче, но като почне да се гърчи му дай нещо сладко. Възможно е просто нивото на захар в кръвта му да е драстично занижена.
Публикувано: 21 July 2008 - 11:29 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 July 2008 - 12:38 PM
Публикувано: 21 July 2008 - 12:53 PM
Цитат
То май при различните кучета е различно. От Бък нямаме нито една щета, освен едно умряло цвете, което преместихме в другата стая, за да не го яде Бък и забравихме да го поливаме. ;D. Ако не искаш да ти гризе чехлите, просто не оставяй чехли при него. Има спасение, но ти трябва да се стараеш, Макс да разбере от рано, че не бива да гризе наляво и надясно. Всеки път като захапе нещо, му бутай играчката в устата, да знае, че тя е за тази цел.