Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1541 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2008 - 09:55 PM

Само до около 3тия месец, не трябва да се прекалява.. давай по половинка на ден.

#1542 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2008 - 10:26 PM

Цитат

Само до около 3тия месец, не трябва да се прекалява.. давай по половинка на ден.

Ако кучето се храни с домашно приготвенахрана калций се дава като добавка до към десет месечна възраст. Дозата е според килограмите на кучето. Повечето препарати са - 1 таблетка за 10 кг.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1543 Потребителят е офлайн   K0stadin0v Икона

Публикувано: 18 July 2008 - 08:34 PM

От 2 дена си имам едно малко бижу. Чета форума и сайта непрекъснато и се опитвам да запомням всичко. На 2 месеца и малко е кутрето. За сега най-трудно ми е да го науча да ходи по нужда на терасата. Някакъв съвет? Хареса си едно кюше в коридора и само там почна да си ходи. Другото, което искам да попитам е, какви добавки трябва да му давам сега с храната. Храня го с Royal Canin за бебета, трябва ли да му я разнообразявам с нещо друго ?

#1544 Потребителят е офлайн   VaLk0v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 09:20 PM

Цитат

Ходене по малка и по голяма нужда : Един от най-важните проблеми е обучението за ходене по малка и по голяма нужда("ходене до тоалетна").То трябва да започне веднага щом кучето започне да приема твърда храна (около 6 седмици след раждането).Ако сте вкъщи през по-голямата част от деня и имате възможност по-често да извеждате кученцето (след навършване на 2-месечна възраст), правете това веднага щом то се събуди, след всяко ядене, след всяка по-продължителна физическа дейност, когато не е уринирало дълго време и, най-вече - когато дава признаци, че иска да го направи. Не го изнасяйте на ръце нека то върви с вас, за да научи маршрута. Не забравяйте да повтаряте винаги с равен глас "Пишкай!" или друга подобна команда, а след свършването - ласкаво да го поощрите(с погалване и даване на лакомство). През нощта поставяйте вестници до външната врата. Ако живеете в апартамент или през деня отъствате продължително време, определете една стая, чийто под може да бъде покриван с хартия, и оставете кученцето в нея. То скоро ще си избере "тоалетен участък". Тогава махнете останалата хартия. Постепенно премествайте "тоалетната" към външната врата. Когато времето е хубаво, изнасяйте я навън, а накрая изобщо я махнете.
Ако малкото кученце се е изходило у дома там, където не трябва, в никакъв случай не бива да завирате носа му в изпражненията. В такъв случай трябва само с повишен тон на гласа да подадете командата "Не!" и да го отведето до определената му "тоалетна". След това веднага почистете замърсеното място и напръскайте с дезодорант, за да се премахне специфичната миризма. Това се прави с цел кученцето да не си "хареса" мястото и привлечено от остатъчните миризми, да направи отново "белята". Бъдете търпеливи - никога не наказвайте възпитаника си за това, че възприемеа бавно или за случайни грешки. От друга страна, когато то изпълнява всичко правилно, проявете радост и доволство, поощрете го с лакомство и го погалете. 

Това е от една книга, която чета. На частта с

Цитат

Ако малкото кученце се е изходило у дома там, където не трябва, в никакъв случай не бива да завирате носа му в изпражненията.
- това не се прави, защото кученцето е още малко и не може да разбере защо е наказано - то не свързва това, че е направило "беля" с вина - това са физиологични нужди.
И ако някога ти се наложи да го накажеш за нещо - не го бий по главата (никога) и никога не го удряй с твоя ръка - защото кучето действа по инстинкт - той е в глутница и ти си алфа вълка (тоест господаря му) - и като го удариш ще загубиш респекта си - по добре с някакъв вестник, за да насочи гнева си върху него.
Това всичко е от книгата "Енциклопедия за кучето"
Надявам се съм помогнал  :blink:
User's Signature

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner

#1545 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2008 - 02:12 PM

Здравейте искам да попитам кагато му намокря муцунката с вода и му се появяват някакви черни петънца дали е нещо сериозно или просто такъв си е
User's Signature

Качена снимка

#1546 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2008 - 03:15 PM

Искам да ви попитам , как най - лесно се разбира
едно хъскикуче на каква възраст е ?

Кога трябва да са му израснали и оформени всички зъбки ? понеже знаете във връзка с моята Черка , намерих друго изгубено/изхвърлено женско
хъски черно - бяло с кафяви очи. Та , лекаря каза , че е около 8 месечно
но може и да е повече , макар че е много слабо/занемарено
, има дълги крачета които долу в лапата като стъпят изглеждат доста големички
и са дългички в момента , но може просто така да излгежда тъй като е доста слабо в тялото.Всички зъби са израсли , мисля но има бебешка
физиономия....

#1547 Потребителят е офлайн   sislito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 04:26 PM

Здравейте как точно мога да науча моето кученце да върви с повод и дали това ще стане когато му дойде времето защото сега той е на 41 дена :blink:

#1548 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 04:34 PM

Просто му оставяш каишката на вратлето  ;) Н
яма да му е приятно докато свикне, но това е начина. Слагай му я често, като отначало я оставяш за по малко (30мин- 1 час), после вече по повечко  ;)

Същото е и за повода. Упражнявайте се вкъщи преди да тръгнете на разходка, за да може когато излезе навън да не ти прави проблеми  ;) Но за това има още време  :blink:

Много  :wub: на сладурчо!
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1549 Потребителят е офлайн   sislito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 05:46 PM

Благодаря много Rositoo той вече свикна да стои с каишка и повод но нищо повече застава на едно място и неще да се помръдне :huh:

#1550 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 July 2008 - 05:47 PM

http://dog.bg/forum/...ic,10798.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1551 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 08:51 PM

Добър вечер, значи Макс за втори път тоя месец получава гърч. Първия път лекаря каза че е епилептичен и е на нервна основа или аз не съм разбрал. Днеска пак на обяд докато спеше отново почна да се гърчи и да му излиза пяна от устата. Понеже лекарите ги мързи да работят утре ще ходим при нашия вет. Та въпроса ми е  вашите кучета получавали ли са такива гърчове, или само моя. Четох че може да е генетично заложено, но не съм вижал нито майката нито бащата на Макс и незнам, други ми казват че от голямата жега. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#1552 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2008 - 11:20 PM

При всяко положение не е нормално, което и да е куче да получава гърч. Може да е епилепсия, може да не е. Епилепсията може да е генетична, може да е придобита. Трябва докторите да поставят точната диагноза. Дано да не е епилепсия!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1553 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 12:34 AM

Ами като му го описах на доктора какво е станало той каза, че е  епилептичен гърч и ако зачестят гърчовете щял да изпише някакви хапчета.
User's Signature

#1554 Потребителят е офлайн   K0stadin0v Икона

Публикувано: 21 July 2008 - 08:23 AM

Цитат

Добър вечер, значи Макс за втори път тоя месец получава гърч. Първия път лекаря каза че е епилептичен и е на нервна основа или аз не съм разбрал. Днеска пак на обяд докато спеше отново почна да се гърчи и да му излиза пяна от устата. Понеже лекарите ги мързи да работят утре ще ходим при нашия вет. Та въпроса ми е  вашите кучета получавали ли са такива гърчове, или само моя. Четох че може да е генетично заложено, но не съм вижал нито майката нито бащата на Макс и незнам, други ми казват че от голямата жега. :rolleyes:

Аз куче имам от скоро. Но преди това 3 години имах котка и тя като беше малка получаваше такива гърчове. Дядо ми е вет. и първия път като получи му се обадих веднага да го питам какво става, той ми каза, че котката е изпаднала в хипогликемична криза (или нещо такова) и каза да и дам нщо сладко. Натопих си пръста в ягодов мармалад и и го заврях в гърлото, след съвсем малко време престана. След това пак получи един път и се справихме по същия начин. Може и да не е трайно решение за твоето куче, но като почне да се гърчи му дай нещо сладко. Възможно е просто нивото на захар в кръвта му да е драстично занижена.

#1555 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 09:52 AM

Да се надяваме да няма следващ път. Мерси за съвета, ако пак се случи така ще му дам малко шоколад, че знам ли с  конфитюр и пръста ми в устата му не ми звучи добре.
User's Signature

#1556 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 July 2008 - 10:11 AM

Не ми изглежда добра идея -по-добре е лекар да види, изследва и чак тогава да реши. И при всички случаи -не и шоколад, той е много вреден за кучетата.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1557 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2008 - 11:29 AM

Епилептичния припадък е строго специфичен. Едно от характерните неща за него е асиметричното разширяване на зениците. Случва се различни припадъци/гърчове/ да бъдат сбъркани с епилептичен. Проочети за епилепсията при кучетата. В нета има доста инфо. Разкажи всеки детайл на гърча на своя доктор.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#1558 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 12:38 PM

Незнам дали въпроса ми е глупав,но кога/на каква възраст/ щураците ви започнаха да правят сериозни бели- столове,дивани,тапети......Питам,защото Макс все още нищо  сериозно не е скалпирал освен наколко чехли.Дали като почне да сменя зъбите,щетите ще са по-сериозни,защото мисля да правя ремонт скоро и да знам дали да не изчакам да смени зъбките ;)
User's Signature

Качена снимка

#1559 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 July 2008 - 12:53 PM

Цитат

Незнам дали въпроса ми е глупав,но кога/на каква възраст/ щураците ви започнаха да правят сериозни бели-

То май при различните кучета е различно. От Бък нямаме нито една щета, освен едно умряло цвете, което преместихме в другата стая, за да не го яде Бък и забравихме да го поливаме.  ;D. Ако не искаш да ти гризе чехлите, просто не оставяй чехли при него. Има спасение, но ти трябва да се стараеш, Макс да разбере от рано, че не бива да гризе наляво и надясно. Всеки път като захапе нещо, му бутай играчката в устата, да знае, че тя е за тази цел. 
User's Signature

Качена снимка

#1560 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 12:56 PM

Е да това с цветята съм го предотвратила,в другата стая където не влиза,а и чехлите вече са в шкафа ;D Но си мисля дали в по-късен етап няма да му хрумне идеята с гризането на тапети,ъгли и т.н.За сега не проявява интерес.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема