Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1721 Потребителят е офлайн   Pasion Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2008 - 11:27 PM

А моето е на 3 месеца значи е добре мерси ;)

#1722 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 11:54 AM

Хора аз искам да си взимам хъски . Имам няколко въпроса . Ще може ли да седи вързано с дълго въже например на двора докато няма никой до него , защото е разградено и не искам да избяга или някой да го открадне и докога ще бяга , когато порасне ще седи ли в двора без да бяга и без да се оставя някой да го вземе а до тогава здраве и живот мястото ще се загради а и по двора минават много хора както и някои роднини така че и те ще могат да го наглеждат докато съм на училище например.(Може и вътре да го оставям , но мисля че за него ще е по добре да е на чист въздух.)Какво трябва да подготвя преди да го взема и най - вече каде в Пловдив или в Асеновград мога да си закупя чистокръвно.Благодаря ви предварително.
User's Signature

15 there's still time for you
Time to buy and time to lose
15, there's never a wish better than this
When you only got 100 years to live

#1723 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 02:01 PM

Съвет: Не си взимай куче, докато не му осигуриш безопастно място за живеене.  Щом искаш хъски...добре, но си имай в предвид, че няма да седи в двора без да иска бяга. Те са волни птици, искат пространство за игра, забавления и бягане. Щом имате двор, супер, но докато не го обезопасиш, моето мнение е да изчакаш! Хъски вързано с въже..... не ми се струва добра идея, даже ми се струва лоша :( Обоснових се по горе защо!
Имай си в предвид, че като го вземеш няма веднага да го завържеш или оставиш на двора. Трябва да е шпри теб, да го наглеждаш постоянно, ако искаш да израстне здраво и красиво! В тези горещини трябва да е на закрито и прохладно място! Тъй като лично при нас няма такова, климатика играе ролята!  ;)
Хъскито не е пазач, не е злобно, то е мило и дружелюбно по природа :wub: Играе му се, весели му се, скача му се, беснее му  се! Като весело дете, което никога няма да порастне ;D :kuchence:
С две думи подкотовката трябва да е:
ако е на двор: безопастно място за игра, сенчесто и прохладно място за спане, безопасен дом (къщичка), защото времето в момента от време на време ни игаре лоши шеги!, ако е на въже (  :-  :( ) колкото е възможно по дълго, но това не означава 1,5 см., в топлото имат нужда опт много вода, така, че...не збаравяй! Ако има още, съфорумците ще допълват!
ако е в дома, нещарта са почти същите, обезопасяваш и го обичаш, но си имай в предвид че малкия пакостник/ца няма да е научен и ще ти прави бели. Това е неизбежно и в двата случая, но много забавно и приятно ;) Купувай му често играчки за да има какво да гризе и занимава ;)

а въпроса за чистокръвност....зависи какво имаш в предвид ---> Черно-бяло със сини очи, или кученце от развъдник, макар и без сини очи? Образно казано  ;)

П.с. Желаещите за хъски са прекалено много! Някои са готови на много неща, за да го постигнат, така че разграденото място не е решение! :- :sos: Имай си в предвид, че не е един случая на откраднато хъски от напълно ЗАГРАДЕН двор!
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1724 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 04:05 PM

Ама то ще е на двора докато ме няма иначе ще си спи в къщата а лятото съм си в къщи така че няма проблем с горещините.Само ме притеснява че клиентите които влизат в двора може да си го харесат и да го вземат ако някои не го наглежда. Доколкото разградения двор има да се дооправи една оградка ... неможе ли в процес на правене да го взема.Мисля че все някои ще има който да го наглежда , но хората са мн злобни както съдедите ни например.Много голям процент има да го отровят или да му направят нещо ако никой не го наглежда ... поне мое мнение!Но все ще се опитам да намеря някой който да ми помага когато ме няма в къщи.А какво ще кажите от каде да си взема кученце.Чистокръвно имам предвид сиво-бяло или черно-бяло със сини очи или например едно синьо и едно кафяво.Не е задължително да е от развъдник даже предпочитам от някой собственик.Благодаря предварително.
User's Signature

#1725 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 04:29 PM

Ами ако наистина искаш чистокръвно,варианта ти е само един = РАЗВЪДНИК. Ти сам си отговори на някои въпроси,щом казваш че имаш лоши съседи дали въобще е удачно кучето да е на двор без надзор  ;)А и Росито беше достатъчно изчерпателна в отговора си  :blink:Като препоръка преди да си вземеш хъски влез в тези теми:  Трудният характер и обучение на сибирското хъски и Информация за закупуване на Хъски,то и в другите не е зле да прочетеш ........................Успех
User's Signature

Качена снимка

#1726 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 04:38 PM

Аз нямам време и няма с кой да ходя до Варна или до София.За това ви питам дали знаете някаде в Асеновград или в Пловдив дали някой не продава.
User's Signature

#1727 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 05:33 PM

За местоположение на развъдници...не съм много запозната, но единствените които знам са в София, а за единия даже не съм сигурна  :rolleyes:
Друг е варианта ако не искаш от развъдник,. Намираш си кученце по интернет, в момента е периода на разгонените кучки, така че скоро ще се напълни! :sos: :( Но няма да имаш документа за чистокръвност, освен ако не знаят абсолютно всички роднини (в това число пра пра пра баби и дядовци, и чичовци и т.н.) Развъдника според мен е по добрият вариант! Така ще си сигурен че по нататък няма да се разболее или заприлича на самоед  :rolleyes: Но, в крайна сметка, което и да вземеш ще те радва много, но сам прецени ;)
Успех!

П.с. Съвет: първо оправете двора, съседите и мястото ( да е далеч от клиентите)  ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#1728 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 05:46 PM

Ами двора ок ама за съседите и за клиентите нищо няма да стане така че ... А доколкото развъдника ако има наблизо до Пловдив някой иначе няма как .. ае хора помагайте :)
User's Signature

#1729 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2008 - 09:11 PM

Нямаме как да помагаме. Така както описваш нещата ми се струва, че тоа куче няма да го имаш дълго време. Щом двора ти не е добре заграден - ама подчертавам ДОБРЕ заграден - да не може да се промъкне, прескочи или подкопае някъде. Тогава имаш 2 варианта
1. гледаш кучето у дома
2. правиш едно заграждение на двора - нещо като голяма клетка, където ще можеш да го затваряш и да го заключваш ако щешу за да не го откраднат. Иначе мисля че никой няма да виси да ти пази кучето докато те няма. Излизането от двора или краденето стават за няма и 5 мин.
За да си вземеш куче, каквото и да е то, трябва да подходиш отговорно и да осигуриш преди това много неща. Така че първо добре помисли, дали на кучето ще му е добре и дали ще можеш да се справиш. Успех!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1730 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 09:17 PM

Цитат

Нямаме как да помагаме. Така както описваш нещата ми се струва, че тоа куче няма да го имаш дълго време. Щом двора ти не е добре заграден - ама подчертавам ДОБРЕ заграден - да не може да се промъкне, прескочи или подкопае някъде. Тогава имаш 2 варианта
1. гледаш кучето у дома
2. правиш едно заграждение на двора - нещо като голяма клетка, където ще можеш да го затваряш и да го заключваш ако щешу за да не го откраднат. Иначе мисля че никой няма да виси да ти пази кучето докато те няма. Излизането от двора или краденето стават за няма и 5 мин.
За да си вземеш куче, каквото и да е то, трябва да подходиш отговорно и да осигуриш преди това много неща. Така че първо добре помисли, дали на кучето ще му е добре и дали ще можеш да се справиш. Успех!
Докато ме няма може ли да седи на терасата ? тя е добре заградена не е малка не е и голяма средна ... мен ме няма 5-6 часа а иначе то ще си спи вътре до мен и ще си го пускам на двора тогава когато съм с него ... Освен да му взема едно котенце за дръжинка :D Майтап си правя.Мерси предварително.
User's Signature

#1731 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2008 - 09:25 PM

Ами... не знам каква ти е терасата. Как е заградена, на кой етаж е... пада ли се от нея, скача ли се?
Имам позната, на която хъскито и два пъти скача от терасата не третия етаж от радост, че я вижда като идва :rolleyes:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1732 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2008 - 09:42 PM

Цитат

Ами... не знам каква ти е терасата. Как е заградена, на кой етаж е... пада ли се от нея, скача ли се?
Имам позната, на която хъскито и два пъти скача от терасата не третия етаж от радост, че я вижда като идва :rolleyes:

Леле  :rolleyes: това е лудо по стопанката си  :rolleyes:
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1733 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 09:50 PM

Цитат

Айде аз утре ще ти направя снимки на терасата и на двора ако искаш...а ние сме в къща на 2рия етаж.За терасата кучето трудно ще скочи мисля. А може ли г/д да ми кажите разходите на месец които ще отиват за хъскито?
User's Signature

#1734 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2008 - 10:10 PM

Според мен при всеки човек е различно  ;)
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#1735 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 11:03 AM

cMaKu :blink: на терасата става, ако не е много малка и слънчева.
Моята Тара до 6 м също беше с мен, и с клиенти, но не е много удобно, понеже всички искат да я галят, пипат, снимат и си беше един цирк ;D а, и всеки ти дава акъли как да си гледаш кучето, разпитват...въобще много нерви ще потрошиш така.
Също идеята ти за въже,да седи вързано на въже, пък било то и дълго според мен не е добра-хъскито ще прегризе въжето ти още първия ден и ще избяга.Моята редовно гризеше нашийници, въжета и други достъпни за гризане неща, като само се опитахме да я връзваме дори и за половин час.Само верига с метален нашийник спаси положението...така беше до 10-я месец.Друг вариянт е,че си измъкваше главата от всичко,от стегнат нашийник...без значение дали е кожен или метален и търчеше свободна по двора и рови, копае ...бели колкото искаш. Вече се кротна и е много послушна, но никой вече и не я връзва,разхожда си се спокойно по целия двор, пази лехите с цветя, спря ровенето-не зная докога. ;D Оградата ни е висока поне 1.80 м., за да съм сигурна, че няма да я прескочи, като види котка или друго куче...
За разходите на месец е различно...може и по 100 лв.като начало за храни и ваксини, за обезпаразитяване, после разходите не са толкова големи.Всеки стопанин си преценява с какво и как ще храни кучето си, как ще го гледа ;)
User's Signature

Качена снимка

#1736 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 02:28 PM

Цитат

cMaKu :blink: на терасата става, ако не е много малка и слънчева.
Моята Тара до 6 м също беше с мен, и с клиенти, но не е много удобно, понеже всички искат да я галят, пипат, снимат и си беше един цирк ;D а, и всеки ти дава акъли как да си гледаш кучето, разпитват...въобще много нерви ще потрошиш така.
Също идеята ти за въже,да седи вързано на въже, пък било то и дълго според мен не е добра-хъскито ще прегризе въжето ти още първия ден и ще избяга.Моята редовно гризеше нашийници, въжета и други достъпни за гризане неща, като само се опитахме да я връзваме дори и за половин час.Само верига с метален нашийник спаси положението...така беше до 10-я месец.Друг вариянт е,че си измъкваше главата от всичко,от стегнат нашийник...без значение дали е кожен или метален и търчеше свободна по двора и рови, копае ...бели колкото искаш. Вече се кротна и е много послушна, но никой вече и не я връзва,разхожда си се спокойно по целия двор, пази лехите с цветя, спря ровенето-не зная докога. ;D Оградата ни е висока поне 1.80 м., за да съм сигурна, че няма да я прескочи, като види котка или друго куче...
За разходите на месец е различно...може и по 100 лв.като начало за храни и ваксини, за обезпаразитяване, после разходите не са толкова големи.Всеки стопанин си преценява с какво и как ще храни кучето си, как ще го гледа ;)
Много мерси за информацията.А терасата се напича но ще измисли някакъв сенник или нещо за да не пече много.Всъщност то не я напича цял ден.А имам въпрос кога кучето ще започне да ме харесва и да не иска да бяга за да мога да го пускам и в парка да тича освен в двора ни?
User's Signature

#1737 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 03:42 PM

cMaKu ще те харесва и обича, но пак ще иска да е свободно и да тича на воля-това е в природата на Сибирските Хъскита ;D винаги ще гледа да се отскубне и да избяга, затова трябва да го учиш на команди/като първата е "ЕЛА ТУК!" - то трябва да знае със сигурност тази команда и да се връща при теб.Учи го от малко-от 2-3 м. възраст,още като го вземеш.Давай му наградки, лакомства при изпълнението на тази важна команда ;)
Не трябва да се изкарва по парковете преди да са минали ваксините.Не рискувай да го заразиш с някоя болест, преди да е развило имунитет. :-
User's Signature

Качена снимка

#1738 Потребителят е офлайн   cMaKu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 03:45 PM

Това ми е ясно , исках да знам дали някога ще мога да го пускам само без каиш в някой парк като порасне да тича на воля и пак да се връща а доколкото командата "ЕЛА ТУК" ще е доста трудно :)
User's Signature

#1739 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2008 - 03:49 PM

Цитат

Това ми е ясно , исках да знам дали някога ще мога да го пускам само без каиш в някой парк като порасне да тича на воля и пак да се връща а доколкото командата "ЕЛА ТУК" ще е доста трудно :)

С постоянство и търпение всичко ще стане :blink: ;)

#1740 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 05:15 PM

Цитат

Ще може ако от малко го тренираш на командата "ела" и ако го накараш че това да му слагаш повод не е наказанием, което не значи че трябва да рискуваш и да го пускаш в райони с коли :)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни