Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 26 August 2008 - 11:54 AM

15 there's still time for you
Time to buy and time to lose
15, there's never a wish better than this
When you only got 100 years to live
Публикувано: 26 August 2008 - 02:01 PM
Имай си в предвид, че като го вземеш няма веднага да го завържеш или оставиш на двора. Трябва да е шпри теб, да го наглеждаш постоянно, ако искаш да израстне здраво и красиво! В тези горещини трябва да е на закрито и прохладно място! Тъй като лично при нас няма такова, климатика играе ролята! ;)
Хъскито не е пазач, не е злобно, то е мило и дружелюбно по природа :wub: Играе му се, весели му се, скача му се, беснее му се! Като весело дете, което никога няма да порастне ;D :kuchence:
С две думи подкотовката трябва да е:
ако е на двор: безопастно място за игра, сенчесто и прохладно място за спане, безопасен дом (къщичка), защото времето в момента от време на време ни игаре лоши шеги!, ако е на въже ( :- :( ) колкото е възможно по дълго, но това не означава 1,5 см., в топлото имат нужда опт много вода, така, че...не збаравяй! Ако има още, съфорумците ще допълват!
ако е в дома, нещарта са почти същите, обезопасяваш и го обичаш, но си имай в предвид че малкия пакостник/ца няма да е научен и ще ти прави бели. Това е неизбежно и в двата случая, но много забавно и приятно ;) Купувай му често играчки за да има какво да гризе и занимава ;)
а въпроса за чистокръвност....зависи какво имаш в предвид ---> Черно-бяло със сини очи, или кученце от развъдник, макар и без сини очи? Образно казано ;)
П.с. Желаещите за хъски са прекалено много! Някои са готови на много неща, за да го постигнат, така че разграденото място не е решение! :- :sos: Имай си в предвид, че не е един случая на откраднато хъски от напълно ЗАГРАДЕН двор!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 26 August 2008 - 04:05 PM

Публикувано: 26 August 2008 - 04:29 PM
Публикувано: 26 August 2008 - 04:38 PM

Публикувано: 26 August 2008 - 05:33 PM
Друг е варианта ако не искаш от развъдник,. Намираш си кученце по интернет, в момента е периода на разгонените кучки, така че скоро ще се напълни! :sos: :( Но няма да имаш документа за чистокръвност, освен ако не знаят абсолютно всички роднини (в това число пра пра пра баби и дядовци, и чичовци и т.н.) Развъдника според мен е по добрият вариант! Така ще си сигурен че по нататък няма да се разболее или заприлича на самоед :rolleyes: Но, в крайна сметка, което и да вземеш ще те радва много, но сам прецени ;)
Успех!
П.с. Съвет: първо оправете двора, съседите и мястото ( да е далеч от клиентите) ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 26 August 2008 - 05:46 PM

Публикувано: 26 August 2008 - 09:11 PM
1. гледаш кучето у дома
2. правиш едно заграждение на двора - нещо като голяма клетка, където ще можеш да го затваряш и да го заключваш ако щешу за да не го откраднат. Иначе мисля че никой няма да виси да ти пази кучето докато те няма. Излизането от двора или краденето стават за няма и 5 мин.
За да си вземеш куче, каквото и да е то, трябва да подходиш отговорно и да осигуриш преди това много неща. Така че първо добре помисли, дали на кучето ще му е добре и дали ще можеш да се справиш. Успех!

JulyVell Siberians
Публикувано: 26 August 2008 - 09:17 PM
Цитат
1. гледаш кучето у дома
2. правиш едно заграждение на двора - нещо като голяма клетка, където ще можеш да го затваряш и да го заключваш ако щешу за да не го откраднат. Иначе мисля че никой няма да виси да ти пази кучето докато те няма. Излизането от двора или краденето стават за няма и 5 мин.
За да си вземеш куче, каквото и да е то, трябва да подходиш отговорно и да осигуриш преди това много неща. Така че първо добре помисли, дали на кучето ще му е добре и дали ще можеш да се справиш. Успех!

Публикувано: 26 August 2008 - 09:25 PM
Имам позната, на която хъскито и два пъти скача от терасата не третия етаж от радост, че я вижда като идва :rolleyes:

JulyVell Siberians
Публикувано: 26 August 2008 - 09:42 PM
Цитат
Имам позната, на която хъскито и два пъти скача от терасата не третия етаж от радост, че я вижда като идва :rolleyes:
Леле :rolleyes: това е лудо по стопанката си :rolleyes:
Публикувано: 26 August 2008 - 09:50 PM
Цитат

Публикувано: 26 August 2008 - 10:10 PM
Публикувано: 27 August 2008 - 11:03 AM
Моята Тара до 6 м също беше с мен, и с клиенти, но не е много удобно, понеже всички искат да я галят, пипат, снимат и си беше един цирк ;D а, и всеки ти дава акъли как да си гледаш кучето, разпитват...въобще много нерви ще потрошиш така.
Също идеята ти за въже,да седи вързано на въже, пък било то и дълго според мен не е добра-хъскито ще прегризе въжето ти още първия ден и ще избяга.Моята редовно гризеше нашийници, въжета и други достъпни за гризане неща, като само се опитахме да я връзваме дори и за половин час.Само верига с метален нашийник спаси положението...така беше до 10-я месец.Друг вариянт е,че си измъкваше главата от всичко,от стегнат нашийник...без значение дали е кожен или метален и търчеше свободна по двора и рови, копае ...бели колкото искаш. Вече се кротна и е много послушна, но никой вече и не я връзва,разхожда си се спокойно по целия двор, пази лехите с цветя, спря ровенето-не зная докога. ;D Оградата ни е висока поне 1.80 м., за да съм сигурна, че няма да я прескочи, като види котка или друго куче...
За разходите на месец е различно...може и по 100 лв.като начало за храни и ваксини, за обезпаразитяване, после разходите не са толкова големи.Всеки стопанин си преценява с какво и как ще храни кучето си, как ще го гледа ;)
Публикувано: 27 August 2008 - 02:28 PM
Цитат
Моята Тара до 6 м също беше с мен, и с клиенти, но не е много удобно, понеже всички искат да я галят, пипат, снимат и си беше един цирк ;D а, и всеки ти дава акъли как да си гледаш кучето, разпитват...въобще много нерви ще потрошиш така.
Също идеята ти за въже,да седи вързано на въже, пък било то и дълго според мен не е добра-хъскито ще прегризе въжето ти още първия ден и ще избяга.Моята редовно гризеше нашийници, въжета и други достъпни за гризане неща, като само се опитахме да я връзваме дори и за половин час.Само верига с метален нашийник спаси положението...така беше до 10-я месец.Друг вариянт е,че си измъкваше главата от всичко,от стегнат нашийник...без значение дали е кожен или метален и търчеше свободна по двора и рови, копае ...бели колкото искаш. Вече се кротна и е много послушна, но никой вече и не я връзва,разхожда си се спокойно по целия двор, пази лехите с цветя, спря ровенето-не зная докога. ;D Оградата ни е висока поне 1.80 м., за да съм сигурна, че няма да я прескочи, като види котка или друго куче...
За разходите на месец е различно...може и по 100 лв.като начало за храни и ваксини, за обезпаразитяване, после разходите не са толкова големи.Всеки стопанин си преценява с какво и как ще храни кучето си, как ще го гледа ;)

Публикувано: 27 August 2008 - 03:42 PM
Не трябва да се изкарва по парковете преди да са минали ваксините.Не рискувай да го заразиш с някоя болест, преди да е развило имунитет. :-
Публикувано: 27 August 2008 - 03:45 PM

Публикувано: 27 August 2008 - 03:49 PM
Цитат
С постоянство и търпение всичко ще стане :blink: ;)
Публикувано: 27 August 2008 - 05:15 PM
Цитат
Ще може ако от малко го тренираш на командата "ела" и ако го накараш че това да му слагаш повод не е наказанием, което не значи че трябва да рискуваш и да го пускаш в райони с коли :)