Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 July 2009 - 11:53 AM
Публикувано: 16 July 2009 - 01:19 PM
мод: молбата не се приема! пряко или косвено тук не се толерира междусъседско развъждане, и за това въпреки въпроса, няма да има отделна тема за това раждане тук. развъдчиците могат да ти отговорят, нищо че това е от компетенцията на ветеринарните лекари и за това се мисли много по-рано!
Публикувано: 16 July 2009 - 03:41 PM
Публикувано: 16 July 2009 - 09:07 PM
Публикувано: 16 July 2009 - 10:06 PM
От моя опит знам радко са кучетата,които раждат леко особено когато е за първи път. Ако ви е мило кучето не я оставяйте да ражда сама!!! Ще познаете,че започва да ражда обикновенно по следните признаци - кучето става неспокойно, спира да яде и най - вече започва да и пада температурата ( става около 37градуса ) важно е да се следи как започва родилния процес защото може да изтекът води а да няма контракции...в такъв случай се вика незабавно вет. Може да се наложи да се помага при вадене на бебе,спасяване и куп други инфарктни ситуации. Трябжа да имате цхиси чаршафи за смяна, мястото кадето ражда трябжа да е уединено...да не рещи някоя котка или друго куче да минава,че ще стане страшно. А най - хубаво е кучето да роди в пригодено за него помещение или стая, да няма течение.
Ами това е горе - долу...успех в раждането.
Публикувано: 17 July 2009 - 10:24 AM
Публикувано: 17 July 2009 - 10:43 AM
Иначе... и на мен ми е жал. До колкото разбрах, това куче е само да две години и половина, а ще ражда за трети път ...

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 July 2009 - 12:34 PM

А колкото до кучката останах с впечатление,че след като така се пита е за първи път... от неопитен стопанин. Щом ще ражда за трети път значи все някакъв опит имат тези хора защо сега се пита?
Хора,оставете кучето да почине ще се скапе

Публикувано: 17 July 2009 - 12:42 PM
North face, в Jul 17 2009, 01:34 PM, написа:

А колкото до кучката останах с впечатление,че след като така се пита е за първи път... от неопитен стопанин. Щом ще ражда за трети път значи все някакъв опит имат тези хора защо сега се пита?
Хора,оставете кучето да почине ще се скапе

Доколкото разбрах кучето е заплождано 2 пъти от предишната собственичка, а за сегашното трето май не е пожелание на собственика....
Публикувано: 17 July 2009 - 06:43 PM
Във ветеринарната клиника ми казаха, че на хъскитата се правила и четвърта ваксина, която всъщност е ре-имунизация на втората ваксина, това така ли е? И още нещо, колко време след третата ваксина, и вероятно преди четвъртата, кучето може да се извежда навън?
Публикувано: 17 July 2009 - 07:05 PM
Flawless, в Jul 17 2009, 07:43 PM, написа:
Във ветеринарната клиника ми казаха, че на хъскитата се правила и четвърта ваксина, която всъщност е ре-имунизация на втората ваксина, това така ли е? И още нещо, колко време след третата ваксина, и вероятно преди четвъртата, кучето може да се извежда навън?
Ние правихме три ваксини , следваща , ми написаха година след първата ваксинка. Незнам дали така е правилно , но при нас е така .
Публикувано: 17 July 2009 - 07:09 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 08:20 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 09:17 PM
Публикувано: 17 July 2009 - 10:12 PM
Ако кучето ти няма родословие, ако ще и хъскито с най-перфектния външен вид да е и да отговаря 100% на стандарта е нечистокръвно.
Няма да го разбереш от първия път ... и аз още не мога да го разбера.
Инъче малко са хъскитата отговарящи 100% на стандарта на породата. Почти всяко си има някакви мънички и ли по големи недостатъци. Ето например моя звер има завита на геврек опашка, което от незнам си колко време се смятало за отклонение от стандарта. Ще чакам отново да върнат завитата опашка в стандарта ... туку виж станало след 5 години

Опитай се поне да го снмиаш в изправена стойка и да е спокойно.
Моето куче когато се размазва на пода държи ушите си на страни. Когато е на щрек са право на горе. А когато се лигави са назад плътно прилепнали към главата.
Има една възраст между 4-ти и 7-ми месец когато ушите като че ли растат по бързо от главата и изглеждат като сателитни антени на булсатком :)
ето го моето на 4 месеца

а ето го сега на 10 месеца

Публикувано: 17 July 2009 - 11:35 PM

По отношение питането на mui21 - да, родословието е доказателство за породност, единственото реално доказателство. не е доказателство за качество, нито е гарант, че кучето ще отговаря на всички критерии на стандарта ... защото много пъти съм казвала - идеалното куче не съществува в реалността. То е описано в стандарта и го има в представите на развъдчиците, то е това куче, към което те се стремят.
Така че, ако имаш документ за породност, (родословие) това означава, че поне 4 поколения назад родителите и дедите на твоето куче са били именно такива и също са имали такива документи от своя страна пак 4 поколения назад. Така породите се държат в определени граници на допустимото от стандарта. За да може, когато едно хъски от Сев. Америка се срещне с хъски от Южна Африка или Северна Европа ... те да отговарят на едни и същи критерии, да си приличат и да са в рамките на породните типове. За това е и труда на организациите по света, клубовете и в частност развъдчиците. Това е много труд, години на ред овеществен човешки труд, толкова дълго пазен ... и който толкова лесно може да бъде погубен ... само с едно погрешно заплождане.
Flawless - не зная да съществува четвърта ваксина, която да е реваксинация на втората. Нещо може би не ти е станало ясно както трябва. При всички ваксини схемите на ваксинация са с три ваксини. Четвърта може да се явява евент ваксината против бяс или допълнителна ваксина срущу корона вирус, но това пак не е реваксинация на втората.
ваксина.

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 July 2009 - 12:16 AM
Huskypower, в Jul 18 2009, 12:35 AM, написа:
Мисля, че някой македонец специалист го беше написал скоро тук във форума.
Поне преводач от сръбски и македонски си имам добър в къщи

Както и да е ... всеки може да си пише каквото си иска нали .... не помня обаче когато той го написа това ти да се беше намесила да го корегираш.
Публикувано: 18 July 2009 - 05:54 AM
Huskypower, в Jul 18 2009, 12:35 AM, написа:
ваксина.
Всъщност много добре разбрах какво ми каза техничката в клиниката, затова поставям въпроса и тук! Тя каза, че се прави ре-имунизация на втората ваксина, защото така трябвало при хъскитата!
А колко време след третата ваксина може да се извежда кучето?