Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3601 Потребителят е офлайн   buneto Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2009 - 12:55 PM

Имам женско хъски на 8 г. ! Разгонена е от 2 седмици! Преди пет дни и дадох да яде сладолед и искренно съжалявам, че го направих. Започна да се изпуска в къщи, а никога до сега не го е правила. На следващия ден веднага я заведох на лекар и я гледаха на ехограф! Няма проблеми с пикочния мехур и матката, но се съмняват за истинка или начало на цистит! Вече 4 ден и бият инжекции бусколизин и енрофлоксацин от 5 ден обаче и така още 6 дни ще пие таблетки Биофлоксавед Д по 2 и половина на 24 часа сутрин след ядене! Иначе си яде и пие водичка но по малко вода, но е много тъжна , не ни посреща на вратата не скача, не лае, гледа ме тъжно и само когато става въпрос за излизане тя е първа на вратата! Моля ви дайте ми съвет това й поведение нормално ли е? Колко време се предполага че ще е така? Моля ви помогнете ни със съвет! Благодаря на всички!

#3602 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 12:59 PM

buneto тези въпроси следва да отнесеш към ветеринарния си лекар. Никой тук не може да ти даде реален отговор и да прецени състоянието на твоето куче. Така е трудно да се даде съвет. Безсмислено е да отваряш нови теми за всеки въпрос, след като вече съществуват достатъчно такива. Модераторът ще ги изтрие, понеже това е форум, а не чат и да пишеш едно и също в няколко теми си е спам. Дано кучето ти се оправи скоро и нямаш повече проблеми.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3603 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 August 2009 - 04:19 PM

Мъж ми дава зор да си купим хъски.Задължително ли трябва да го гледаме в къщи.или може да тича свободно по двора и да спи навън??Няма ли да навреди на Чафи като започне да расте?В смисъл да го удари по някакъв начин.След като Чафи е момче,хъскито какво трябва да е като пол,за да се погаждат?

#3604 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 04:34 PM

Да може да гледате Хъскито навън гледам че вие нямата кой знае кво желание да си взимате като си имате Чафи но ще слушате мъжа си.А относно пола най добре е да е женско Чафи няма как да направи пакост :).Мисля че няма да е проблем и да е мъжко даже ще има респект от Чафи smile.gif

#3605 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 04:50 PM

Според мен ако ще си взимат хъски, по -добре е то да е мъжко, защото периодите на разгонване определено ще са неприятни ... с мъжко куче у дома пък не ми се мисли. От друга страна, добре е да се информират за характеристиките, темперамента и нуждите на едно хъски куче преди да го вземат.
Не е задължително да се гледа вътре, но ще е по-добре поне според мен. Може да живее и на вън и да спи на вън, стига да няма от къде да излезе и да има някой с достатъчно време да го разхожда.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3606 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2009 - 11:27 PM

Скъпи приятели, съдбата реши друго с нашата Дейзи. Племенникът ми прочел някаква обява за загубено хъски и се обадил по телефона. След малко пристигнал един развълнуван човек и кучето веднага се хвърлило в ръцете му. С една дума, стопанинът се намерил. От една страна - радост за него, за нас - и радост, и малко мъка, че се разделихме с нея. Слава Богу, че поне не е била изхвърлена, а избягала по време на ремонта на апартамента на собственика. Хич не понасяла звука на машините и решила да се поразходи малко. dry.gif

Като компенсация ми купиха хъски от развъдник. В неделя чакам красавицата на аерогарата в Мюнхен. Стискайте палци всичко да мине благополучно! smile.gif

А от понеделник приемам всякакви мъдри съвети, и особено как да се пази диването от 40 броя персийски ноктенца, които ще поискат да го драскат и възпитават. ab_041.gif

Това е малката Дейзи, кръстихме я на другата, дето си я взеха.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3607 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2009 - 08:33 AM

Здравейте!Забелязах,че има хора от форума които вече са сложили каишки на кученцата си,а до колкото знам това трябва да стане на 3 месец.Може ли по-рано да се сложи каишка или не е препоръчително?
User's Signature

Качена снимка

#3608 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 14 August 2009 - 12:31 PM

Цитат(naskohit @ Aug 14 2009, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Забелязах,че има хора от форума които вече са сложили каишки на кученцата си,а до колкото знам това трябва да стане на 3 месец.Може ли по-рано да се сложи каишка или не е препоръчително?

Според мен няма никакъв проблем да свикна от рано с нашийника. Но го проверявай често да не да е тесен и го отпускай. Малките порсват бързо.

#3609 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 14 August 2009 - 04:13 PM

Цитат(naskohit @ Aug 14 2009, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Тогава нашииника му го слойихме пробно да го видим как му стои защото беше нов когато сме вкъщи няма нищо на вратът си! Слагаме му го само като се разхождаме!
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3610 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2009 - 08:28 AM

Ама вече ходите ли на разходки?Защото аз знам че и те са на 3 месец,макар че аз искам вече да я разхождам много обичам да се разхождам някъде ,а пък ако сам с нея ще ми е още по приятно.Мога ли вече да я разхождам?
User's Signature

Качена снимка

#3611 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 09:02 AM

Някои ветове казват 2 седмици след втора ваксина, други седмица след трета ваксина.

Джек го изведох след третата.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3612 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2009 - 03:45 PM

Ние извеждахме Рафи още преди третата ваксина,макар че знаех,че не е много хубаво да се извежда.Не сме го водели в паркове,където е пълно с хора и кучета,а из околията на софийските полета smile.gif
След това го оперираха и нямаше как да го извеждаме ,а като се оправи му биха и третата ваксина изчакахме 10-тина дни и го изведохме wb_052.gif Вече излизаме редовно на разходки,и с голям кеф протича всяка една от тях :) Разучва всичко,души навсякъде и като го пуснем тича като ненормален dog.gif
Докато сме на разходка се опитвам да го уча на разни команди,но не ме слуша всеки път dry.gif

#3613 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2009 - 04:59 PM

от какво са го оперирали? ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#3614 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2009 - 05:18 PM

Беше ми глътнал чорапите ..

Аз искам да попитам дали е нормално по това време на годината да му пада толкова много от козинката zz_219.gif направо се скубе като котка ud_009.gif

#3615 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 05:23 PM

Нормално е, сменя бебешкия пух с козинка.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3616 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2009 - 06:25 PM

А може ли да и купя сега каишка и от време на време така да и я слагам да свиква по малко,и да я разходя един път някъде навън за около половин час , а останалото на двора или трябва да почакам?А защо всъщност трябва чак след 3 месец/ваксина да се разхожда?
User's Signature

Качена снимка

#3617 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 06:40 PM

Може да купиш нашийник и повод и да ги слагаш на кучето, за да свиква, даже е желателно да го направиш. Разходки на повод също може да почнеш - в къщата, в двора. Навън не е препоръчително да излиза преди трета ваксина, защото все още няма стабилно изграден имунитет. Все пак може да попиташ ветеринаря кога може да изведеш кучинка.
И естествено, ти решаваш как да се грижиш за кучето си, можеш да го изведеш още веднага, след като го вземеш, но това си е игра на руска рулетка - я хване нещо, я не...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3618 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2009 - 06:57 PM

Мерси много!
User's Signature

Качена снимка

#3619 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2009 - 11:01 PM

Скъпи приятели, Дейзи пристигна днес. Няма смисъл да казвам колко е красива, както и че снимките не могат да предадат и един процент от красотата й. Дойде със силно разстройство, не са помогнали нито специалната храна, нито инжекциите, нито въгленът. Но е здрава, просто сухата българска храна е с изключително лошо качество и не ми е за първи път да имам подобен проблем. Преди девет години първият ми персиец също получи подобен тежък проблем, та ходихме по доктори, за да може да понесе пътуването.

Дейзи се е държала изключително добре в самолета, с една дума - геройски е проспала целия път. ab_041.gif По пътя спряхме на сянка, за да я нахраним и напом с водица, иначе се държа добре и в колата, и не направи беля. Куче-герой, освен че е най-красива на света. smile.gif

Двата котака никак не са очаровани, разбира се. Днес само ги запознахме, от което те здравата се депримираха. Сега тя спи на задната тераса, там има чудесен навес, направен като стая за лятото. Пътят й към градината е отворен, но градинската врата е заключена, за да не излезе на улицата. Постепенно ще започна да ги привиквам един към друг, но ни чака дълъг път, защото котаците са стари и досега са били пълновластни господари на къщата и градината. Дано пътят на сприятеляването им не е прекалено дълъг.

Аз, разбира се, не спя, надничам често-често през прозореца да видя какво прави съкровището. То спи непробудно, доста е изморено горкото. Много му дойде наистина! От утре искам да почне да опознава малко по малко и къщата, и околностите. Отсега й личи, че е много умна и схваща бързо всичко. А е само на два месеца. Истинско съкровище. Дано стомахчето му се оправи, засега е само на суха храна, това при котките винаги е помагало.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3620 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2009 - 11:27 PM

За разстройството може да се опита и с ориз и оризова вода - на Бела/и не само на нея/ това й действа :)
Да ви е честита девойката :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »