Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3641 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 18 August 2009 - 04:32 PM

Цитат(Deqn @ Aug 18 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
xael На ясно съм със това колко са важни кучетата повярвай ми!Точно това искам да обесня и на тате колко са ценни кучетата колко са красиви добри и т.н. ама той не иска да го разбере незнам какво да правя...Съвети моля!

Като по-възрастен (бях 6-ти клас преди 20 години) и наблюдателен забелязвам, че деца под 18 годишна възраст .... много ама много искат кучета и когато получат това, което искат губят интерес и спират да се грижат за любимеца си точно след 20 дни. Не се опитвай да убедиш родителското тяло, че ще поемеш грижите за кучето ... те не са балами и знаят, че няма да го направиш. Опитай се да ги убедиш, че няма да им е трудно да се грижат за кучето ти, защото те знаят, че това ще е тяхно задължение ea_103.gif

П.П.
Имай едно наум! Сибирско Хъски е една от породите, които се гледат най-трудно.

#3642 Потребителят е офлайн   Ивету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 05:13 PM

Цитат(runtime_error @ Aug 18 2009, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Ивету @ Aug 18 2009, 03:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Макс изглежда адски тъжен от няколко дни и само вие :(
Преди 2-3дена в нас имаше женско хъски, дали не тъжи за нея?

Ела да видиш моя ... каквото и да прави дори най-интересното занимание на света, чуе ли "Къде е Чара", зарязва всичко и започва да търси Чара ококорен и с навирени уши във всички посоки. Ако сме в парка започва да тегли в посока от където обикновенно идва Чара а в нас я търси дори зад дивана.
А Чара е сладко женско хъски ab_041.gif .

И при нас е горе долу същата ситуация...само като чуе името Рита и започва да я търси..
А как го успокояваш, че при нас е един рев;/

#3643 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 18 August 2009 - 07:50 PM

Цитат(Ивету @ Aug 18 2009, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А как го успокояваш, че при нас е един рев;/

Никак ... dry.gif
Но веднага след това следва въпроса ... "А къде са извънземните ...? Къде е кацнал кораба?" И целенасоченото търсене на Чара преминава в просто лутане в търсене на нещо ... кораба предполагам zz_020.gif

#3644 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 12:30 AM

Цитат(North face @ Aug 17 2009, 08:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Natali-Ger Привет, незнам дали правилно си спомням но казахте,че това куче е купено от развъдник ако е така свържете се с развъдчика за да видите каква точно храна е давал на кучето. По принцип можете да изкарате един курс с лечебна храна на Роял Канин - Интестинал, аз правя и друго наскоро имах сериозен проблем с разтройстово на една от кучките ми се оказа с мн. нежен стомах и нито ориз, нито въглен, нито диарфорте нищо не и помогна. При някой кучета стрес от пътуването ги удря в стомаха, моята точно се беше върнала от изложба във Франция и след това пътувахме на море та доста и се събра. В началото я изчках три дни да се успокои така да се каже от пътя като я храних по помалко с храната и + ориз. После като видях,че нищо нестава ветеринаря ми препоръча едно човешко лекарство, казва се Трихомонацит на ден и давах по 2 хапчета и за още 2 дни се оправи. Но тук става дума за куче на 1г. незнам вашето ако е по малко каква ще бъде дозировката.

С голяма благодарност приемам всякакви съвети, защото отдавна не съм гледала куче и съм забравила почти всичко. Например на два пъти щях да го пусна отвисоко, както правя с котките, и едва в последния момент се досетих, че това не върви при този животински вид. Така че още се уча. ab_041.gif

Вчера бях в специализиран магазин и ми препоръчаха храната на фирмата Medica. На нея пише, че е изработена от лекари специално за малки кученца с разстройство. Но засега няма особен ефект, може би е и рано да го очаквам, ама ми се иска Дейзи най-после да се успокои. Много съм притеснена, защото ме е страх бебокът да не се обезводни. Тя е изключително здрава и силна на пръв поглед, изглежда добре, все играе, дори ме смайва с километрите, които изминава с нас, и то в жегите, които са ни налегнали тази седмица. Стремя се да я поя непрекъснато, за да не губи вода, вървим предимно покрай реката, за да пие вода от планинските поточета, която е бистра, чиста и близо до природната вода.

Давам й въглен, също и оризова водичка, дано помогнат. Двете инжекции на лекаря не помогнаха особено. Работата е там, че Дейзи е само на два месеца и е отбита направо от майка си. Просто са избързали, защото брат ми тръгваше за Германия и непременно искаше да я донесе още сега. От развъдника в Пазарджик е дошла здрава и без разстройство, нещо в Бургас са я объркали, дали са й гранули, които явно не са подходящи.

Моля, дайте ми съвет, трябва ли да я нося с нас в жегите, да я карам да върви толкова?! Тя не се оплаква, геройски върви, страхотно куче е. Нежно, добро, всеотдайно, направо да се влюбиш в него. Но дали не й идва стресът в повече. Брат ми си търси кола и ходим много из града, а като я оставим у дома, плаче за нас, затова я вземаме и тя е предоволна. Няма да се оплаче, дори ако целия ден върви, но дали не правя някаква грешка?! Дали да не я нося повече на ръце, ами тя е малка, само пет килограма, няма да е проблем. Обаче тя геройски крачи до нас и ме изпълва с възхищение, само че дали не я претоварвам още отсега с прекалено тежки задачи?! Знам, че в природата тя върви километри след майка си, за да търсят храна, но може би не в такива жестоки жеги. Понякога тук е 32-35 градуса. Пазим я да върви по сянката, но тя е толкова всеотдайна, че не показва никакви капризи и това ме плаши. Та тя е малко бебе, не искаме ли прекалено много от нея?! Как мислите, не е ли по-добре да я оставяме на сянка у дома, нищо че ще хленчи и тревожи съседите?!

Ще питам за хапчетата, дано ги има и в Германия. Работата е, че сме в Предалпите и слънцето тук прежуря както никъде другаде. 35 градуса край морето не са същите 35 градуса в планината, където няма мараня и слънцето пече жестоко, сякаш те удря с чук по главата. Ще бъда благодарна за всякакви съвети.

Засега двата ми персиеца са приели тактиката да не й обръщат никакво внимание. Но сърцето ми се свива, като знам, че нощем е сама навън, макар и само на крачка от спалнята ми. Терасата я преградихме, за да не слиза по стълбата в тъмното и да не се нарани, покривът на терасата е голям и наполовина покрит със специален мокет, а отгоре е с прозрачен покрив, така че няма да мръзне и да я вали. Оставям й храна и вода за цялата нощ. И много ми се иска това разстройство най-после да спре, за да може да влиза и у дома, да не се чувства като изгонена и онеправдана. Може би тревогите ми са преувеличени, но котките си не сме ги делили нито миг от нас и сега ми се струва, че постъпвам несправедливо с кучето си, а не знам как да ги събера заедно с другине животински видове, без да си извадят взаимно очите. Лошото е, че Дейзи с нищо не показва, че й е зле, жизнена и игрива е, само аз може би изпитвам някакви прекалено силни угризения.

Добре, утре ще позвъня в развъдника на лекаря, който я е довел, да видим какво ще каже и той. Но дали тази храна ще я има и тук, е втори въпрос. Дейзи е удивително същество и заслужава всичко най-добро на този свят. Как мислите, да спрем ли и пръчиците сухо месо, което й даваме за награда, когато ни слуша, и да останем само на тази суха лекарска храна, докато има подобрение на състоянието й? И кажете, моля, за разходките и дали не прекаляваме?! Те са през гората, но дали не са прекалено дълги за толкова малко бебе? И защо тя не се оплаква, ако й е много тежко, ами се стреми да даде максимума на възможностите си? Всяко бебе би се проснало в праха изтощено и би накарало стопаните си да го носят, а това е някакво дете-чудо, върви и не гъква да се оплаче. Това нормално ли е за тази порода? Аз имам опит предимно с котки, които настояват да бъдат всеотдайно обичани и обслужвани. Навярно кучетата са просто други същества или на мен ми се е паднал някакъв синеок ангел на добротата и търпението?! С какво ли толкова пък съм го заслужила?! he_001.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3645 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 12:41 AM

Малко са ви метнали,че в Пазарджик има развъдник за Сибирско хъски.Там е една ферма за кучета,което целогодишно има такива ,направо е ужас.И от там всички кучета са болни,кое с растройство, глисти и какви ли не по-лоши болести.
И да според мен претоварвате животинката ,тя е още малка и не трябва да варви с часове, може би 15 минутки или 30 и стигат да се разходи,все пак имате двор там може да си играете с нея.И не доумявам защо е даржите на терасата?Хъскито не е за двора да го вържиш на синджир или да го затвориш на терасата да стои?! ea_103.gif dry.gif dry.gif . Мисля ,че нямате и трите ваксини,за да излизате на толкова дълги разходки,рисковано е за малката,но все пак вие решавате.

#3646 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 12:53 AM

Цитат(Natali-Ger @ Aug 19 2009, 01:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как мислите, да спрем ли и пръчиците сухо месо, което й даваме за награда, когато ни слуша, и да останем само на тази суха лекарска храна, докато има подобрение на състоянието й?

Определено спрете тези наградки. Кучето на една приятелка от тях получава жестоко разстройство! Опитайте да елиминирате нещата, които могат да удължават разстройството на кучето, и давайте само препоръчаната от лекаря храна + ориз и оризова вода. И да, по-добре оставете Дейзи самичка вкъщи поне за 1 ден/не целия ден сама де/, хем ще свикне сама, хем няма да се притеснявате, че се претоварва.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3647 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 19 August 2009 - 07:27 AM

Аз също съм против плодовете( грозде особено )
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3648 Потребителят е офлайн   Deqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 August 2009 - 08:12 AM

Цитат(runtime_error @ Aug 18 2009, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Deqn @ Aug 18 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
xael На ясно съм със това колко са важни кучетата повярвай ми!Точно това искам да обесня и на тате колко са ценни кучетата колко са красиви добри и т.н. ама той не иска да го разбере незнам какво да правя...Съвети моля!

Като по-възрастен (бях 6-ти клас преди 20 години) и наблюдателен забелязвам, че деца под 18 годишна възраст .... много ама много искат кучета и когато получат това, което искат губят интерес и спират да се грижат за любимеца си точно след 20 дни. Не се опитвай да убедиш родителското тяло, че ще поемеш грижите за кучето ... те не са балами и знаят, че няма да го направиш. Опитай се да ги убедиш, че няма да им е трудно да се грижат за кучето ти, защото те знаят, че това ще е тяхно задължение ea_103.gif

П.П.
Имай едно наум! Сибирско Хъски е една от породите, които се гледат най-трудно.

Разбирам те,но защо мислиш,че след като другите деца не се грижат за кучетата и аз ще го направя?Аз обичам кучетата!И знам как се гледа куче гледал съм,но тогава бях много малък и не го гледах добре и от тогава все ме съдят че не мога да гледам куче...Братовчетка ми има куче и много често аз я карам да се грижа аз от време на време за него като съм там.Половин ден да кажем.И да,знам че хъскито е породата която най-трудно се гледа чел съм какви ли не теми във форуми за хъскито и мисля,че знам всичко което ми е нужно за отглеждането на едно хъски.

#3649 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 19 August 2009 - 09:45 AM

Цитат(runtime_error @ Aug 18 2009, 02:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Ивету @ Aug 18 2009, 03:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Макс изглежда адски тъжен от няколко дни и само вие :(
Преди 2-3дена в нас имаше женско хъски, дали не тъжи за нея?

Ела да видиш моя ... каквото и да прави дори най-интересното занимание на света, чуе ли "Къде е Чара", зарязва всичко и започва да търси Чара ококорен и с навирени уши във всички посоки. Ако сме в парка започва да тегли в посока от където обикновенно идва Чара а в нас я търси дори зад дивана.
А Чара е сладко женско хъски ab_041.gif .

Ох че сладко :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3650 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 19 August 2009 - 10:01 AM

Цитат(Itsko_EliNka_ @ Aug 18 2009, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко са ви метнали,че в Пазарджик има развъдник за Сибирско хъски.Там е една ферма за кучета,което целогодишно има такива ,направо е ужас.И от там всички кучета са болни,кое с растройство, глисти и какви ли не по-лоши болести.
И да според мен претоварвате животинката ,тя е още малка и не трябва да варви с часове, може би 15 минутки или 30 и стигат да се разходи,все пак имате двор там може да си играете с нея.И не доумявам защо е даржите на терасата?Хъскито не е за двора да го вържиш на синджир или да го затвориш на терасата да стои?! ea_103.gif dry.gif dry.gif . Мисля ,че нямате и трите ваксини,за да излизате на толкова дълги разходки,рисковано е за малката,но все пак вие решавате.

Аз исках да попитам същото, не е ли малка да излиза?Моята зина няма 2 месеца и горката само вътре стои,изкарвам я за по 10 мин да я пече малко слънце сутрин ама на ръця я държа, и вече почна много да се мята - иска да я пусна на земята.Ние живеем в къща с голям двор , няма други кучета само 3 котки.Ветеринаря ми каза че няма проблем да е с контакт с котки,но не и с кучета.
Какво ще ме посъветвате - да я пускам ли из двора да се разхожда или е опасно докато няма 3 ваксини????Много ми е жал като я видя да ме гледа през прозореца , а ние да сме навън да чист въздух и си пием доволно кафето.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3651 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 10:03 AM

Благодаря и на двама ви за съветите. Добре, прекратяваме дългите разходки, особено в жегата. Имаме голям двор, ще играе там, а надвечер ще я разхождам малко в гората, колкото да се поумори и да спи през нощта.

Прекратяваме и всякакви лакомства, ще даваме само сухата храна на Medical, въглена и оризовата вода. Не й давам друга вода, само такава. Като бях малко дете, майка ми винаги ми слагаше капка йод във водата, когато имах проблеми с корема, но дали това би помогнало при куче, и то толкова малко, не знам и не искам да рискувам. Следобед ще ходя да питам в аптеката за лекарствата, дано ги има. Ако не, ще ходим пак на лекар.

Да, нямаме още ваксината за бяс, но това не е толкова страшно, бяс в Германия не е имало от десетилетия. Другите ваксини ги имаме, а и тук всички животни са имунизирани. Не ме е страх от контактите й с други кучета, защото я водим само на повод или на ръце, повече се притеснявам да не я преуморя, защото тя с нищо не показва, че прекаляваме, и това ме безпокои.

Извинявайте, че пиша дълго, но съм малко разтревожена да не сбъркам с нещо. Не знам какво има в Пазарджик, всъщност брат ми се е обадил на частен телефон в Бургас по обява в интернет, а са му донесли кучето от Велико Търново, пък развъдникът май че бил в Пазарджик. Далече съм и нямам информация за каквото и да е. Но са я донесли с всички възможни документи, ваксини, нямала е разстройство и е била здрава и жизнена. Сложили са й чип и втората ваксина в Бургас, или е от нея, или от храната. Сега само разстройството й е проблем, другото е наред.

Не, не се безпокойте, не е вързана. Терасата ни е над 20 квадратни метра, половината е покрита с прозрачен лексан и е с мокет на пода. От нея се излиза по стълба в задния ни двор, който е към 500 кв. м. Тя спи в покритата част на терасата, само й затваряме достъпа до градината нощем, защото не знам вижда ли в тъмното и се боя да не си счупи някое краче. Иначе денем припка по стълбата и из двора заедно с нас. Освен това от прага ни започва гора, която се вклинява почти до центъра на града и има дълги пътеки за разходки с много други кучета. Държим я максимално свободна и не я ограничаваме в нищо. Гледаме я като собствено детенце, не като нещо чуждо. Дори котаците ревнуват, защото имаме по-малко време за тях сега.

Сърдечно ви благодаря за отзивчивостта и ще последвам всичките ви съвети, за да е здрава на 10 септември, когато е следващата ваксина. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3652 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 11:07 AM

Няма проблем да капнеш какпа йод в оризовата вода, само че наистина гледай да е капчица. И по-добре отидете пак на ветеринар, щом разстройството продължава. Много е опасно за малки кученца. А за въглена на мен ветеринар ми е казвал, че повече от 3 пъти не бива да се дава (подред), но не си спомням защо.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3653 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 12:07 PM

Цитат(neznainata @ Aug 19 2009, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма проблем да капнеш какпа йод в оризовата вода, само че наистина гледай да е капчица. И по-добре отидете пак на ветеринар, щом разстройството продължава. Много е опасно за малки кученца. А за въглена на мен ветеринар ми е казвал, че повече от 3 пъти не бива да се дава (подред), но не си спомням защо.

Вече не ходи толкова често, само два пъти за цялата нощ, намаля и като че ли се посгъсти. Сухата медицинска храна подейства навярно. Първата вечер беше над десет пъти, цяла нощ дежурих с кофата и парцала. ab_041.gif

Обадих се в България и попаднах на ветеринарния лекар на развъдника. Той ми обясни, че е със сигурност един паразит и ме прати до аптеката за някакво човешко лекарство, което се давало и на малки кутрета. Каза, че колегите му в Бургас навярно не са догледали нещата, защото това разстройство протичало без температура и всякакви други болестни признаци. И че сигурно го е пипнала от храната или водата. И също ми препоръча да минем на медицинска храна, евентуално на royal canine, която била основната за развъдника.

Да, ако и това не помогне, веднага ще тичаме и тук на ветиринар. Но лекарят гарантира, че ще се оправи от тези хапчета. Спирам и въглена тогава, а с капчицата йод ще опитам и наистина ще е само капчица, обещано!

Пак ще се обадя, като има новости. Благодаря ви сърдечно за помощта. tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3654 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2009 - 08:33 PM

Зачетох се ,че говорите за разстройството ... та и ние нещо имаме този проблем.Преди 3 дни Рафи получи разстройство и му дадох Ентерол,спряхме храната и нещата се оправиха.Сега пак гледам,че има разтройство и се притеснявам от какво става :( Някой да има този проблем ?

#3655 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 09:01 PM

С Джек имах проблеми като беше малък.
Но бързо разбрах къде е проблема.
При нас беше количеството храна-ако се опитах да предозирам яденето, после получаваше разстройство.
И до сега е така, ако му сложа повече от достатъчното(и го изяде) веднага го изкарва на разстройство.

А отделно, че оставам с впечатлението, че хъскитата са с доста нежни стомаси и се дразнят от почти всичко...особено докато са по-малки.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3656 Потребителят е офлайн   6umenskiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интересувам се от много неща!!!

Публикувано: 19 August 2009 - 10:18 PM

Цитат(Itsko_EliNka_ @ Aug 19 2009, 01:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Прави сте моето е от там!!!! Но за щастие вече нищо му няма!!! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Не е важно какво говорят хората зад гърба ти, важното е като се обърнеш да замълчат!!!

#3657 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 August 2009 - 08:19 AM

Цитат(Itsko_EliNka_ @ Aug 18 2009, 11:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз исках да попитам същото, не е ли малка да излиза?Моята зина няма 2 месеца и горката само вътре стои,изкарвам я за по 10 мин да я пече малко слънце сутрин ама на ръця я държа, и вече почна много да се мята - иска да я пусна на земята.Ние живеем в къща с голям двор , няма други кучета само 3 котки.Ветеринаря ми каза че няма проблем да е с контакт с котки,но не и с кучета.

Какво ще ме посъветвате - да я пускам ли из двора да се разхожда или е опасно докато няма 3 ваксини????

Вчера и взех нова храна - на Friskes и сипах от старата и малко от новата.Хитрушата изяде само гранулките фрискес защото явно са и по-вкусни.По-късно видях че е обърнала кофата за боклук(за 1 път го прави),в нея нямаше друго освен хартийки и малко клечки дето е натрушавала преди.И беше разнесла хартиите насам натам (олигавени).И само като ме видя да влизам в стаята стана от леглото и повърна храната която беше яла... Много ме притесни,но след това все едно нищо не беше станало.И за сега е добре.Дали е от храната или от вестника който е дъвкала?!?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3658 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 August 2009 - 08:43 AM

Имам един въпрос.Искам да взема на Зина Метален нашийник http://zoomagazin.eu...m...7&cat1=6106 но не съм сигурна какъв размер да е - 50см ще е достатъчен ли? Или за хъски трябва по-широк (когато стане голяма).От магазина ми казаха да я доведа като порасне и да мерим,но ще ми е трудно да я контролирам(когато поотрасне малко)без нашииник :))))).
Горе долу колко голям става врата на женско хъски?Итрябва ли да и взема някакъв временен нашииник и по- късно да мина на по-голям ?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3659 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 August 2009 - 09:45 AM

"Ние живеем в къща с голям двор , няма други кучета само 3 котки.Ветеринаря ми каза че няма проблем да е с контакт с котки,но не и с кучета.

Какво ще ме посъветвате - да я пускам ли из двора да се разхожда или е опасно докато няма 3 ваксини????

Вчера и взех нова храна - на Friskes и сипах от старата и малко от новата.Хитрушата изяде само гранулките фрискес защото явно са и по-вкусни."

Надявам се и някой с повече опит да ти отговори, но относно котките, мисля че има болести, които се предават от котките на кучетата, още повече, че това са дворни котки. Моето куче беше в контакт с котарака ми преди 2рата и 3тата ваксина, но той е само в апартамент и ваксиниран и обезпаразитен. Така че според мен е по-добре да изчакаш. А Friskies доколкото четох различните теми във форума и се посъветвах с ветеринарката на Кайа, не е добра храна. Като цяло нито една от предлаганите в супермаркетите храни не е добра, просто рекламата е повече. Всички съветват да се храни с висок клас храна: Royal canin, eukanuba, hill`s и още ред други, с търсачката на форума може да разгледаш темите за храненето. Иначе среден клас, мился се води, и е на горе-долу същата цена като Фрискис, Педигри и т.н е Нутрам (канадска). Като малка само тази храна й понасяше на мойта гад. А е нормално да й хареса Фрискиес, защото има много овкусители. За повръщането - следи я дали ще продължи да повръща или е било еднократно, дали е омърлушена, храни ли се и т.н. И ако се притесняваш, най-добре да я види лекар.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#3660 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 August 2009 - 10:00 AM

Цитат(my_kaya @ Aug 20 2009, 10:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
"Ние живеем в къща с голям двор , няма други кучета само 3 котки.Ветеринаря ми каза че няма проблем да е с контакт с котки,но не и с кучета.

Вчера и взех нова храна - на Friskes и сипах от старата и малко от новата.Хитрушата изяде само гранулките фрискес защото явно са и по-вкусни."

Надявам се и някой с повече опит да ти отговори, но относно котките, мисля че има болести, които се предават от котките на кучетата, още повече, че това са дворни котки. Моето куче беше в контакт с котарака ми преди 2рата и 3тата ваксина, но той е само в апартамент и ваксиниран и обезпаразитен. Така че според мен е по-добре да изчакаш. А Friskies доколкото четох различните теми във форума и се посъветвах с ветеринарката на Кайа, не е добра храна. Като цяло нито една от предлаганите в супермаркетите храни не е добра, просто рекламата е повече. Всички съветват да се храни с висок клас храна: Royal canin, eukanuba, hill`s и още ред други, с търсачката на форума може да разгледаш темите за храненето. Иначе среден клас, мился се води, и е на горе-долу същата цена като Фрискис, Педигри и т.н е Нутрам (канадска). Като малка само тази храна й понасяше на мойта гад. А е нормално да й хареса Фрискиес, защото има много овкусители. За повръщането - следи я дали ще продължи да повръща или е било еднократно, дали е омърлушена, храни ли се и т.н. И ако се притесняваш, най-добре да я види лекар.

Тази сутрин нямаше проблеми хапваше си добре,но този път аз се изхитрих:дадох и първо малко от старата храна,после от новата.
Тази Нутрам намира ли се в повечето зоомагазини?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема