Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3621 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 08:22 AM

Natali-Ger Привет, незнам дали правилно си спомням но казахте,че това куче е купено от развъдник ако е така свържете се с развъдчика за да видите каква точно храна е давал на кучето. По принцип можете да изкарате един курс с лечебна храна на Роял Канин - Интестинал, аз правя и друго наскоро имах сериозен проблем с разтройстово на една от кучките ми се оказа с мн. нежен стомах и нито ориз, нито въглен, нито диарфорте нищо не и помогна. При някой кучета стрес от пътуването ги удря в стомаха, моята точно се беше върнала от изложба във Франция и след това пътувахме на море та доста и се събра. В началото я изчках три дни да се успокои така да се каже от пътя като я храних по помалко с храната и + ориз. После като видях,че нищо нестава ветеринаря ми препоръча едно човешко лекарство, казва се Трихомонацит на ден и давах по 2 хапчета и за още 2 дни се оправи. Но тук става дума за куче на 1г. незнам вашето ако е по малко каква ще бъде дозировката.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3622 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 August 2009 - 12:25 PM

Днес сложих на Айра каишка за да свиква по малко,и като сложих и повода и като тръгнах не иска да върви,ръфа си повода и сяда и не мърда изобщо.Някакви идеи как да и помогна да свикне с него?
User's Signature

Качена снимка

#3623 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 17 August 2009 - 12:44 PM

В никакъв случай не я дърпай на сила.
Пробвай с игра с лакомства с някаква любима играчка тип топка да я разиграеш докато е вързана. В никакъв случай не я влачи с повода.

#3624 Потребителят е офлайн   bolero Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 August 2009 - 12:45 PM

До преди месец имах този проблем :)
Сара в къщи правеше същото, но на третата разходка вече се отпусна и си вървеше нормално.
Най-лесно ще се научи ако първите ви разходки са заедно с друго куче (най-добре да е хъски).
Пробвай с наградка пред лицето да се раздвижи. Не я насилвай, когато е готова ще тръгне.
Не трябва да и даваш да ръфа повода, защото като порасне ще купуваш през ден поводи :)
User's Signature

Качена снимка

#3625 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 02:26 PM

Имаи търпение... Не я дърпай!!! Като седне чакай да стане, като тръгне я последвай и гледай да не дърпаш повода. Ще разбере, че каишката не е лошо нещо! След това като посвикне с повода започни полека да я въвеждаш в посока, която ти искаш със повикване или някакъв жест. Така като порасне няма да са нужни и много корекции... като свикне от сега на повикване примерно "Насам!" ще знае, че трябва да те последва, да дойде до теб и няма да стигате до неистово дърпане...
Ние научихме "Насам!"... знае, че трябва да дойде към мен, или да заобиколи някой предмет или нещо от мойта страна (понеже сме с ролова каишка 5 метра и искам да избегнеме оплитането и омотването), по- натам можеш да научиш кучето на команди "Вляво!", "Вдясно!"... не е невъзможно! Но имай търпение.
Но пак казвам, в никакъв случай не я дърпай или насилвай. Просто бъди по- търпелив/а!

#3626 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 17 August 2009 - 04:34 PM

Имам един въпрос за поводите.Зина още е малка и няма каишка но ще дойде и този ден.Искам да знам какъв повод ще е най-подходящ за нея?В къщи имам кожен повод (около 1 метър),но дали няма да е по-добре да и взема ролков?И за каишката - каишка или нагръдник,?Тук четох за душащ нашииник от въже, но този не е ли по-подходящ за по-пораснали кучета?Тези който са като синджири нали не претъркват козинката,и те подходящи ли са за малки кучета?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3627 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 09:01 PM

За малко кученце не е подходящ душача като порастне тогава иначе или нагръдник или обикновен нашийник а относно повода тва вече е личен избор :) може и флекс да вземеш ти си решаваш wb_052.gif

#3628 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 August 2009 - 09:22 PM

Моят съвет е да не взимаш на кучето нагръдник. Общо взето не съм фен на кучетата "вързопи", които странно защо хората решават, че трябва да омотават в каиши, без това да е теобходимо. Според мен най-добре е да вземеш нашийник от този тип примерно на ferlast
има ги в различни цветове и размери. Подходящи са и не развалят козината на кучето. Повода може да е от същата материя, макар че, аз лично предпочитам дългите кожени поводи, дълги поне метър и половина. Можеш да си вземеш и от ролковите поводи, те са удобни ако не пускаш кучето от повод. С тях контрола не е толкова добър и от тях препоръчвам лентовите ролки, защото пораженията по ръцетет ти ще са по-малки. С въжените такива понякога рискуваш да си претриеш собствената кожа до кокал, поне на мен това ми се е случвало и още имам белег. какъвто и нашийник и повод да вземеш, учи кученцето още от малко да не те тегли като ходите по улицата, за да не се налага след това да ползваш строг нашийник или душач.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3629 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 18 August 2009 - 08:32 AM

Цитат(Huskypower @ Aug 17 2009, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моят съвет е да не взимаш на кучето нагръдник. Общо взето не съм фен на кучетата "вързопи", които странно защо хората решават, че трябва да омотават в каиши, без това да е теобходимо. Според мен най-добре е да вземеш нашийник от този тип примерно на ferlast
има ги в различни цветове и размери. Подходящи са и не развалят козината на кучето. Повода може да е от същата материя, макар че, аз лично предпочитам дългите кожени поводи, дълги поне метър и половина. Можеш да си вземеш и от ролковите поводи, те са удобни ако не пускаш кучето от повод. С тях контрола не е толкова добър и от тях препоръчвам лентовите ролки, защото пораженията по ръцетет ти ще са по-малки. С въжените такива понякога рискуваш да си претриеш собствената кожа до кокал, поне на мен това ми се е случвало и още имам белег. какъвто и нашийник и повод да вземеш, учи кученцето още от малко да не те тегли като ходите по улицата, за да не се налага след това да ползваш строг нашийник или душач.

Благодаря полезно ми е :))))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3630 Потребителят е офлайн   Deqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 09:28 AM

Здравейте,туко що се регистрирах в ''dog.bg'' заради темите за хъскитата.Понеже съм още малък 6 клас :) и искам да си взема хъски,но не разполагам с парите (за което съжалявам) все пак мога да събера да си взема от развъдник,но до тогава ще съм пораснал и вече няма да уча тук в града...Искам да го взема за домашен любимец не за изложби или за други неща а просто защото много ми харесват самите кучета каквато и да е порода,но се спрях на хъскито :).Понеже майка ми в момента е съгласна (преди година не беше,а пък баща ми беше)но баща ми не е съгласен да си взема и казва,че е много скъпо,а аз не мисля така (макар,че не разполагам с парите)какво ще ме посъветвате?И искам да кажа за тези които си мислят,че съм твърде малък да гледам хъски не е така!!!Аз мога да гледам хъски,но баща ми не разбира това дайте някакъв съвет какъвто и да е! wb_052.gif

#3631 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 10:08 AM

Въпроса не е само в купуването на кученцето,а в това дали ще имаш времето и парите да се грижиш за него,защото хъскито има нужда от много грижи(от личен опит го знам) и месечно само за храна ще ти трябват доста пари , а да не говорим за играчки и други глезотийки които са им нужни.Така че аз ще те посъветвам изчакай докато цялото семейство имате готовността да си вземете и отгледате хъски,защото то ще бъде член на семейството ви за дълги години.
User's Signature

Качена снимка

#3632 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 August 2009 - 10:13 AM

Цитат(naskohit @ Aug 18 2009, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Въпроса не е само в купуването на кученцето,а в това дали ще имаш времето и парите да се грижиш за него,защото хъскито има нужда от много грижи(от личен опит го знам) и месечно само за храна ще ти трябват доста пари , а да не говорим за играчки и други глезотийки които са им нужни.Така че аз ще те посъветвам изчакай докато цялото семейство имате готовността да си вземете и отгледате хъски,защото то ще бъде член на семейството ви за дълги години.

И аз съм съгласна.
Извинявам се за въпроса малко не е по темата,но много ми харесват тези скали отдолу под всеки ваш пост със възрастта на кучето.Как и от къде мога да си сложа подобна :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3633 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 11:54 AM

А аз искам да попитам как се различават Хъскитата и Лайката,защото сега видях че наистина много си приличат...
User's Signature

Качена снимка

#3634 Потребителят е офлайн   Deqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 11:57 AM

За храната няма да е проблем,проблема е докато обедя баша ми да вземем...Преди година го бях обедил,но майка ми не беше съгласна сега е обратното dry.gif Ако може дай съвети още съвети.Както казах храната не е проблем ще му вземем и глезотийки,но цялата работа е да обедя баща ми и да събера парите те ще ми помогнат с парите също wb_052.gif

#3635 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 12:10 PM

На тая възраст...нямаш много шансове да накараш баща ти.
Пробвай с "Мамо, накарай тате да си вземем хъски".

Обаче трябва да си на ясно, че кучето не е нещо, което след 2-3 дни да оставиш някъде, защото не ти се занимава.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#3636 Потребителят е офлайн   Ивету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 02:16 PM

Макс изглежда адски тъжен от няколко дни и само вие :(
Преди 2-3дена в нас имаше женско хъски, дали не тъжи за нея?

#3637 Потребителят е офлайн   Vesi&Diablo Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 02:23 PM

http://lines.planetadruzey.ru/ Ето от тук можеш да си избереш скала за твоето куче nushcho! smile.gif

#3638 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 August 2009 - 03:19 PM

Цитат(Vesi&Diablo @ Aug 18 2009, 01:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://lines.planetadruzey.ru/ Ето от тук можеш да си избереш скала за твоето куче nushcho! smile.gif

танкию сега ще се пробвам :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3639 Потребителят е офлайн   Deqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 04:24 PM

xael На ясно съм със това колко са важни кучетата повярвай ми!Точно това искам да обесня и на тате колко са ценни кучетата колко са красиви добри и т.н. ама той не иска да го разбере незнам какво да правя...Съвети моля!

#3640 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 18 August 2009 - 04:27 PM

Цитат(Ивету @ Aug 18 2009, 03:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Макс изглежда адски тъжен от няколко дни и само вие :(
Преди 2-3дена в нас имаше женско хъски, дали не тъжи за нея?

Ела да видиш моя ... каквото и да прави дори най-интересното занимание на света, чуе ли "Къде е Чара", зарязва всичко и започва да търси Чара ококорен и с навирени уши във всички посоки. Ако сме в парка започва да тегли в посока от където обикновенно идва Чара а в нас я търси дори зад дивана.
А Чара е сладко женско хъски ab_041.gif .

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни