Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 17 August 2009 - 08:22 AM
Публикувано: 17 August 2009 - 12:45 PM
Сара в къщи правеше същото, но на третата разходка вече се отпусна и си вървеше нормално.
Най-лесно ще се научи ако първите ви разходки са заедно с друго куче (най-добре да е хъски).
Пробвай с наградка пред лицето да се раздвижи. Не я насилвай, когато е готова ще тръгне.
Не трябва да и даваш да ръфа повода, защото като порасне ще купуваш през ден поводи :)

Публикувано: 17 August 2009 - 02:26 PM
Ние научихме "Насам!"... знае, че трябва да дойде към мен, или да заобиколи някой предмет или нещо от мойта страна (понеже сме с ролова каишка 5 метра и искам да избегнеме оплитането и омотването), по- натам можеш да научиш кучето на команди "Вляво!", "Вдясно!"... не е невъзможно! Но имай търпение.
Но пак казвам, в никакъв случай не я дърпай или насилвай. Просто бъди по- търпелив/а!
Публикувано: 17 August 2009 - 04:34 PM
Публикувано: 17 August 2009 - 09:01 PM
Публикувано: 17 August 2009 - 09:22 PM
има ги в различни цветове и размери. Подходящи са и не развалят козината на кучето. Повода може да е от същата материя, макар че, аз лично предпочитам дългите кожени поводи, дълги поне метър и половина. Можеш да си вземеш и от ролковите поводи, те са удобни ако не пускаш кучето от повод. С тях контрола не е толкова добър и от тях препоръчвам лентовите ролки, защото пораженията по ръцетет ти ще са по-малки. С въжените такива понякога рискуваш да си претриеш собствената кожа до кокал, поне на мен това ми се е случвало и още имам белег. какъвто и нашийник и повод да вземеш, учи кученцето още от малко да не те тегли като ходите по улицата, за да не се налага след това да ползваш строг нашийник или душач.

JulyVell Siberians
Публикувано: 18 August 2009 - 08:32 AM
има ги в различни цветове и размери. Подходящи са и не развалят козината на кучето. Повода може да е от същата материя, макар че, аз лично предпочитам дългите кожени поводи, дълги поне метър и половина. Можеш да си вземеш и от ролковите поводи, те са удобни ако не пускаш кучето от повод. С тях контрола не е толкова добър и от тях препоръчвам лентовите ролки, защото пораженията по ръцетет ти ще са по-малки. С въжените такива понякога рискуваш да си претриеш собствената кожа до кокал, поне на мен това ми се е случвало и още имам белег. какъвто и нашийник и повод да вземеш, учи кученцето още от малко да не те тегли като ходите по улицата, за да не се налага след това да ползваш строг нашийник или душач.Благодаря полезно ми е :))))
Публикувано: 18 August 2009 - 09:28 AM
Публикувано: 18 August 2009 - 10:08 AM
Публикувано: 18 August 2009 - 10:13 AM
И аз съм съгласна.
Извинявам се за въпроса малко не е по темата,но много ми харесват тези скали отдолу под всеки ваш пост със възрастта на кучето.Как и от къде мога да си сложа подобна :)
Публикувано: 18 August 2009 - 11:57 AM
Публикувано: 18 August 2009 - 12:10 PM
Пробвай с "Мамо, накарай тате да си вземем хъски".
Обаче трябва да си на ясно, че кучето не е нещо, което след 2-3 дни да оставиш някъде, защото не ти се занимава.
Публикувано: 18 August 2009 - 02:23 PM
Публикувано: 18 August 2009 - 03:19 PM
Публикувано: 18 August 2009 - 04:27 PM
Преди 2-3дена в нас имаше женско хъски, дали не тъжи за нея?
Ела да видиш моя ... каквото и да прави дори най-интересното занимание на света, чуе ли "Къде е Чара", зарязва всичко и започва да търси Чара ококорен и с навирени уши във всички посоки. Ако сме в парка започва да тегли в посока от където обикновенно идва Чара а в нас я търси дори зад дивана.
А Чара е сладко женско хъски

Вход

Горе
Цитиране +