Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3841 Потребителят е офлайн   R.Peev Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 September 2009 - 04:59 PM

Искам да задам едни въпрос към по вещите в форума.Става дума за храненето и по специално за суровата риба (обезкостена ) дали е полезна или вредна ..понеже имаме малко семейни проблеми с това,аз съм против а баща ми му дава..моля някоий ако може да ми даде съвет.
User's Signature

Качена снимка

#3842 Потребителят е офлайн   unique96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2009 - 02:08 AM

Цитат(R.Peev @ Sep 13 2009, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да задам едни въпрос към по вещите в форума.Става дума за храненето и по специално за суровата риба (обезкостена ) дали е полезна или вредна ..понеже имаме малко семейни проблеми с това,аз съм против а баща ми му дава..моля някоий ако може да ми даде съвет.

Суровата храна по принцип е вредна за кучетата , защото се озлобяват . Баща ми е рибар и редовно му носи риба , майка ми я чисти и вари след , което му я даваме . Напоследък той отказа да я яде ... Според мен е вредно да се дава сурова .

#3843 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 10:15 AM

ud_009.gif За първи път чувам да се озлобява куче от сурова храна tb_195.gif smile.gif

#3844 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2009 - 10:54 AM

Кучетата не се озлобяват от вида на храната. Това зависи преди всичко от типа характер и от начина на гледане, възпитание и обучение.
За останалото - всеки сам си носи отговорност за произхода на месото/храната, която дава на кучето си.
Ако не е преминало термична обработка, принципно съществуват известни рискове.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3845 Потребителят е офлайн   Deqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 September 2009 - 07:02 PM

Huskypower за пореден път се уверявам,че разбираш доста от хъскита!Купих си книгата ''Сибирско хъски'' на ''Катлийн Канцлер'' и там е регистриран твоят развъдник JulyVell!На скоро обедих мама и тате да си взема кученце,но единствено паричките ме бъркат.На 12 съм и някой хора нямат вяра в мен,че мога да гледам хъски,но ми стигат дори и да са малко!Решил съм,че ще се боря докато не получа хъски,след това ще уча кинология и искам да създам развъдник заедно с ''Athanna''.Искам да те попитам,нали имате по 1 кучило на година,кога ще е следващото 2010 ?Може би ще съм събрал парички до тогава и да взема ;).И по колко парички са?

#3846 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 14 September 2009 - 09:46 PM

Цитат(Deqn @ Sep 14 2009, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Huskypower за пореден път се уверявам,че разбираш доста от хъскита!Купих си книгата ''Сибирско хъски'' на ''Катлийн Канцлер'' и там е регистриран твоят развъдник JulyVell!На скоро обедих мама и тате да си взема кученце,но единствено паричките ме бъркат.На 12 съм и някой хора нямат вяра в мен,че мога да гледам хъски,но ми стигат дори и да са малко!Решил съм,че ще се боря докато не получа хъски,след това ще уча кинология и искам да създам развъдник заедно с ''Athanna''.Искам да те попитам,нали имате по 1 кучило на година,кога ще е следващото 2010 ?Може би ще съм събрал парички до тогава и да взема ;).И по колко парички са?

Радвам се, че учиш, четеш и търсиш това, което обичаш и ти е интересно, мило дете. Така ще си изградиш отговорности и приоритети. Знаеш, че съм ти фенка и те подкрепям във всичко flagbg.gif Бъди постоянен. ae_085.gif Кинология или ветеринарна медицина, щом ти харесва - давай напред и гледай винаги това, което ти е интересно.

ПП. Според мен не е редно да питаш такива неща HushkyPower, защото тя е много етичен човек, по-добре говори с нея лично, сподели й мечтите си и се опитай да се учиш от нея.
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#3847 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 10:01 PM

Нови драми в нашето отдадено на хъскитата семейство! Моят шантав племенник, който върна първото хъски на стопанина му и ми купи моето за утеха (тази "утеха" ми коства доста безсънни нощи и много загубени килца, ама нейсе!), сега решил въпроса с отказа на родителите му да му купят хъски радикално. Просто си го купил сам и им го натресъл в къщи! ab_041.gif

Та освен за хапливата и безкрайно глезена Дейзи, се налага да рапортувам и за Съни вече. Разбира се, че му се накарахме здравата на безразсъдника, но не заради кучето, а заради възрастта, на която е взето (ужас, да не опера пешкира сега аз, не съм виновна! r_181.gif ). Та това Съни е само на 30 дни, ама нашият хубавец решил, че ще има хъски сега или никога и изнудил стопанката му да го продаде във възраст, когато по него има само две сини очи и почти нищо друго.

Моля, спасявайте кутрето от този изкрейзил студент! ea_103.gif Какво да направим, за да компенсираме ранното му отбиване от маминка?! Някакви витамини, специално мляко?! За тук знам всичко, но в България какво има и какво няма, просто не знам. То вече яде обща храна, но какво още да сторим, за да поправим тази нова лудория на бъдещия информационен елит на родината ни?

Ама пък е миличко това хайванче, няма да го оставим на произвола на съдбата, де!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3848 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 09:03 PM

Според мен не е проблем , че е толкова малко. Ние и Рекси го взехме на 30 дни и си е жив и здрав. Давай му мека храна и му се радвайте. af_089.gif

#3849 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 09:13 PM

Според мен е проблем. Нищо не може да замени отношенията на кученце с майка му и неговите братчета и сестричета. Социалните отношения в глутницата са важни за формирането на кученцето като такова. Животът с хора и каквато и да е храна, не могат да заменят това. Това е една от причините малките кученца да не трябва да се отделят рано от майка си и кучилото. Като друга причина се сещам и за имунитета, предаван от майката чрез кърмата. Не забравяйте, че едно кученце може да бъде ваксинирано не по-рано от 42 дневна възраст. За това както взимането, така и даването на такива малки кученца, аз го смятам за безотговорно и дори жестоко. Такива кученца са "осакатени" в етологично отношение.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3850 Потребителят е офлайн   Крум Икона

Публикувано: 15 September 2009 - 09:46 PM

Здравейте имам женско хъски което е на година и 2 месеца , от скоро(около седмица) ми се налага да е оставям сама вкъщи за по няколко часа и съседите започнаха да се оплакват...че много "плачела" ab_041.gif (живея в панелен блок). Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем и дали това виене отшумява с времето или си е за постоянно, ако някои има решение по въпроса моля да сподели опита си!
Благодаря!

#3851 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 15 September 2009 - 11:39 PM

Цитат(Крум @ Sep 15 2009, 09:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте имам женско хъски което е на година и 2 месеца , от скоро(около седмица) ми се налага да е оставям сама вкъщи за по няколко часа и съседите започнаха да се оплакват...че много "плачела" ab_041.gif (живея в панелен блок). Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем и дали това виене отшумява с времето или си е за постоянно, ако някои има решение по въпроса моля да сподели опита си!
Благодаря!

Може би, донякъде се свързва с това.. Погледни статийката, надявам се да помогне.
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#3852 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:58 AM

Приемам за съществени изказаните от Huskypower съображения, защото и аз мисля така. Кутретата се нуждаят от себеподобни, иначе не могат да разберат към човешкия или кучешкия вид принадлежат. Наблюдавам го по нашата Дейзи, и тя беше откъсната на два месеца от майка си и братчетата си. В началото мислеше, че хората са акцент в живота й и тя е някакъв странен на вид човек. И направо се напишкваше от страх пред други кучета. А аз, като виждах това, мислех, че е нормално да я пазя от тях. Горките други притежатели на кучета загубиха много сили и време, за да ме убедят, че въпреки това трябва да я оставя да общува със своя вид. Аз съм имала само котки досега и при котката е правило, като нещо я застрашава, да я пазиш от него. Добре, че имаше по-опитни хора от мен, та да ме вразумят, иначе Дейзи нямаше да може да се социализира навреме и да разбере към кой вид принадлежи. Щях да отгледам един аутсайдер.

Но злото със Съни и Дейзи вече е сторено, а нашият хубавец дори и на две да го разрежеш, няма да каже откъде е купил Съни, за да не я върнат обратно. Така че трябва да се опитаме да направим най-доброто от ситуацията и възможно най-малко да позволим мъникът да страда. Аз сега мисля повече за стомахчето й и за необходимите вещества, които ще й позволят да израсне физически здрава. Така или иначе тя още не е имунизирана и не може да контактува с други кучета, това няма как да се промени в момента поне до втората ваксина.

Но ще се разчета из интернет, за да науча нещо повече. Добре е, че има форуми и инфо, та човек не е съвсем сам в бедата си.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3853 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 16 September 2009 - 11:33 AM

Цитат(Natali-Ger @ Sep 16 2009, 10:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Приемам за съществени изказаните от Huskypower съображения, защото и аз мисля така. Кутретата се нуждаят от себеподобни, иначе не могат да разберат към човешкия или кучешкия вид принадлежат. Наблюдавам го по нашата Дейзи, и тя беше откъсната на два месеца от майка си и братчетата си. В началото мислеше, че хората са акцент в живота й и тя е някакъв странен на вид човек. И направо се напишкваше от страх пред други кучета. А аз, като виждах това, мислех, че е нормално да я пазя от тях. Горките други притежатели на кучета загубиха много сили и време, за да ме убедят, че въпреки това трябва да я оставя да общува със своя вид. Аз съм имала само котки досега и при котката е правило, като нещо я застрашава, да я пазиш от него. Добре, че имаше по-опитни хора от мен, та да ме вразумят, иначе Дейзи нямаше да може да се социализира навреме и да разбере към кой вид принадлежи. Щях да отгледам един аутсайдер.

Но злото със Съни и Дейзи вече е сторено, а нашият хубавец дори и на две да го разрежеш, няма да каже откъде е купил Съни, за да не я върнат обратно. Така че трябва да се опитаме да направим най-доброто от ситуацията и възможно най-малко да позволим мъникът да страда. Аз сега мисля повече за стомахчето й и за необходимите вещества, които ще й позволят да израсне физически здрава. Така или иначе тя още не е имунизирана и не може да контактува с други кучета, това няма как да се промени в момента поне до втората ваксина.

Но ще се разчета из интернет, за да науча нещо повече. Добре е, че има форуми и инфо, та човек не е съвсем сам в бедата си.

Стискам палци Съни да бъде добре и да няма проблеми с развитието на това малко същество :'(
Не е да нямат вина такива хора, които продават кучилата си още недосукали zz_020.gif Предполагам и, че племенникът Ви не е знаел... За този вид стопани /продавачи .
Тук има хора с много знания, сърдечни и винаги помагащи... Има и библиотека, както и ветеринарен кабинет, също източник на информация... Стискам ви палци за мъничето ae_085.gif
User's Signature

~Athanna

#3854 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 September 2009 - 11:35 AM

Иначе наистина е много сладко smile.gif
User's Signature

~Athanna

#3855 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 11:55 AM

Абе, това за двата месеца ми се струва странно.
Бела я взех на 2 месеца и 1 ден, пък никога не е имала проблеми с кучетата, котките или други животни.
Към хората винаги е била много лигава - скачаше по гостите, буташе се да ги ближе и т.н., към познатите, които срещаме на улицата - също. С непознати не е много резервирана, но не ходи сама при тях и никога не се опитва да ги ближе или да ги подуши, подминава ги. Който й обърне внимание, получава нейното в отговор.
С кучетата също не сме имали проблеми - винаги подхождаше с любопитство и интерес, завъртяна опашка, никога не я е било страх, не е проявявала агресия.
Така че според мен, два месеца е една напълно нормална възраст за взимане на едно кученце.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3856 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 12:57 PM

Аз нямам опит с този вид и още се уча. Но тук, по нашата куча пътека, има много опитни хора, някои са професионални дресьори, други са лекари или терапевти на кучета, или пък на хора чрез кучета. И за тях беше странно, че като някое куче се опитваше да приближи Дейзи, аз я грабвах на ръце, за да я защитя. Ами резултат от дългогодишен опит с котки, винаги така съм реагирала, като нещо застраши двата персийски кожуха у дома. Почти две седмици ме разубеждаваха да не го правя, докато разбрах, че са прави.

Сега Дейзи вече не реагира панически и не се напишква от страх пред други кучета. Само още не може да се концентрира да върви с мен и всичко я разсейва, но тя е само на три месеца и има много да учи. Та тези хора именно твърдят, че кученцата трябва да се вземат най-рано след третия месец, а най-добре след четвъртия, за да имат време да се социализират сред своя вид. Не знам, ние напролет ще ходим на кучешко училище и там ще ни научат на всичко, надявам се, защото засега се осланям само на инстинктите си, а те не винаги са верни.

Благодаря за добрите думи, ще опитаме да отгледаме и Съни с възможно най-малко поражения за нея. Тя не е купена от развъдник, а от частно лице и предполагам, че нашият човек доста е притиснал притежателя да му я даде така рано. Децата умеят да тероризират възрастните, големи специалисти са. ab_041.gif

Засега малката е добре, и освен че изцяло е опишкала ценния червен килим, който подарих на брат ми навремето, други поражения не са нанесени нито на собствеността ни, нито на самата нея. Явно трябва да се изживее стоически и това време. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3857 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2009 - 05:54 PM

Според мен си зависи от кучето , стопанина и как са протекли срещите с други кучета. Вярвайте ми , че кутре на 4 месеца което до последно е било с майка си и кучилото , ако му изръмжи някоя немска овчарка вероятността да се напишка е голяма. Нормално е след това да го е страх от другите кучета. Рекси го взехме на 1 месец ( стопаните бързаха да продадат кутретата ) и смея да твърдя, че няма страх нито от кучета нито от хора. Така че според мен всичко е индивидуално.

#3858 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2009 - 06:56 PM

ИМА ЛИ ФАЛШИВО РАЗГОНВАНЕ?
Чара не мога да я разбера разгонена ли е , не е ли разгонена... няма кръв , но вчера и днес сутринта 3 мъжки кучета тръгнаха да и се качват , освен това се изпика 3 пъти в нас , което не е ставало от 4 месеца нито 1 път...
Как мога да разбера дали е разгонена?
User's Signature

Качена снимка

#3859 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 September 2009 - 09:02 PM

Има кучки,които много се ближат +че и кървят по слабо и затова понякога по трудно се разбира по видими признаци като кръв. Пази я ако я качват мъжкарите или имат по особен интерес значи или е разгнена но е вече след 9 - ти ден тогава и кръв почти няма или е пред разгонване. Също така и половият и орган се оголемява.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3860 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:18 PM

За съжаление нямам много опит с кучешкото поведение. Може и нашата да е по-разглезена, нали германците са луди по кучета и всеки я разхайтва както му падне. Но знам, че кучетата не й ръмжаха, повечето също бяха невръстни на години, но просто по-едри от нашата. Във всеки случай аз се страхувах някое да не я ухапе и нарани, но ми казаха, че големите кучета не нападали малки и наистина се оказа така, те бяха дружелюбни към нея.

Сигурно ще ми се смеете, но много треперя и да не простине в реката. Това е планинска река и водата й е хладна, а тя се хвърля като луда в нея от първия си ден тук и я преминава цялата до отсрещния бряг. Знам, че е хъски и трябва да издържа на студ, но пак е рефлекс, изработен от общуването ми с персийски котки, които се разкихват само като видят да духа вятър по телевизора. Много трудно се освобождавам от тези навици и ми трябва време.

Засега, повече за мое успокоение, я суша с кърпа като се приберем. Поне да не се мокреше толкова често, но десет пъти да излезем на разходка, и десетте е в реката. Просто полудява от вида на вода и е неудържима. Как ли не се опитвам да заобикаляме реката, пусна ли я от повода, първата й работа е да хукне към водата и да се топне в нея. Ами през зимата какво ще правим, тук планинските зими са снежни. Май трябва да излизам с юрган в ръка?! Вие давате ли на вашите да се мокрят и след това сушите ли ги?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема