Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4061 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2009 - 07:54 PM

ушетата ще се оправят, а за очите Арес също е с едно синьо и едни кафяво със синьо петънце
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#4062 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2009 - 08:00 PM

Цитат
Неразгонено куче може ли да забременее ?

Няма как да стане това... ud_009.gif

Цитат
Ами като се замисля , и Елизабет Тейлър е с виолетови очи , но съм готов да се обзаложа , че вижда и е чистокръвен човек.

Аз пък си мислех, че зависи от цвета на лещите, които носи. И освен това хората нямат породи, а браковете между отделните раси са позволени и също така за хората няма написан официален стандарт.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4063 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 08:28 AM

Знаете ли как реагират кучетата на свинския грип , може ли да се заразят?
User's Signature

Качена снимка

#4064 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 10:29 AM

Интересувам се до колко месечна възраст е нормално да се сменят млечните зъбки? При нас почти всички паднаха, но кучешките за адски упорити. До тях излизат постоянните кучешки и почти са се оформили, но млечните въобще не се клатят. В една тема за смяната на зъбките прочетох, че помагат кокалите от телешка кожа и смятам да му купя няколко.
User's Signature

Качена снимка

#4065 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 29 October 2009 - 11:08 AM

Цитат(daydreaming @ Oct 29 2009, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Интересувам се до колко месечна възраст е нормално да се сменят млечните зъбки? При нас почти всички паднаха, но кучешките за адски упорити. До тях излизат постоянните кучешки и почти са се оформили, но млечните въобще не се клатят. В една тема за смяната на зъбките прочетох, че помагат кокалите от телешка кожа и смятам да му купя няколко.

В темата за "вет.кабинет" четох по същия въпрос отговор на доктор (май беше), че до 9 месец трябва да паднат ако ли не май се махат оперативно.Но до тогава не било притеснително.Но пак трябва да се провери.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4066 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 05:40 PM

Няма проблем, нормално е! Ние за 1 месец ги сменихме . . . кучешките зъби растат доста по-бавно!

Аз имам следния проблем . . . края на август, септември и този месец включително . . . около 24-26 Неро получава разстройство и понякога, както и този път, повръща! През целия месец е супер, нищичко му няма и в края на месеца нещо се случва и се разболява!Не искаше да пие вода, не искаше да яде . . . Храним го с готвена (специално за него) храна и гледаме да я объркваме с гранули, които той плюе! Сега го захранваме полека лека и почна да се подобрява! Лекарите не са сигурни точно какво е, казаха, че имало грип, защото не само ние имаме такъв проблем!Наблъскаха го с деган, киноселен, квамател и му пускаха система, за да му влеят течности и никой нищо не казва! Правихме рентгенови снимки и всичко е наред има добра проходимост на червата, не са запушени, само малко газове! Нищо обезпокояващо!
Ветеринаря казва, че е лошо да яде готвена храна, но той друго не иска, освен това смея да твърдя,че не го и засища! Но това е друг въпрос! Все пак се опитваме да му даваме и гранули, досега без успех!
Та въпросът ми е, някой може ли да ми каже на какво би могло да се дължи това, че всеки месец, само в края , по едно и също време, кучето се разболява!?!?!?!
User's Signature

Качена снимка

#4067 Потребителят е офлайн   partyshaker Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 10:11 PM

Здравейте, r_181.gif
нов съм във форума и го намирам за страшно интересен,прочетох всичко свързано с най-сладката(поне за мен) порода,но имам въпрос отностно нашия мъник.Значи Майкъл е на два месеца и половина от около месец е при нас,купихме го от Стара загора(живеем в Пловдив 'да поясна само ae_085.gif ) и общо взето намерих ви в интернет спазвам всичко свързано с възпитание,прегледи,храна,режим и т.н....но се появи един проблем.Значи при посещаването на ветеринар(не искам да казвам име)ме посъветваха нещо съвсем различно от написаното във форума.Израза беше именно('Бах 'твойта мама лигава,ако го лигавите така,направо да давам визитка за училище,иначе ще ви направи луди...")и ни посъветва да прилагаме по-строг контрол(шамарене пред задния крак)...та общо взето не съм в час...и така лошата част сега..значи кучо много хапе..ама много имам предвид ръцете.Взе да прекалява,особено когато става въпрос за леглото.Като си легнем с приятелката ми направо си е зор..ръмжи скача хапе ръцете...с добро с лошо все същото си остава..ето дори в момента,докато ви пиша качва се само да отида натам скача на земята аз се качвам на леглото казвам му не и го посочвам с пръст,а той се зъби и хапе...голям инат(същия,като мен ab_041.gif ),но определено това е проблем,доколкото прочетох става въпрос за доминантно поведение...но нещо немога да намеря решение,а не искам да прибягвам до училище защото искам да си го възпитаме ние,все пак ако го възпита друг изчезва удоволствието.Съжалявам,че написах цял ферман,ама съм си такъв(за съжаление rc_036.gif ).О и да не забравя,нормално ли е да пие по 2 литра вода на ден,защото направо се плаша r_181.gif .ПОЗДРАВИ tb_195.gif dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#4068 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 10:23 PM

трябва да си строг за да те слуша, но това не означава да не го лигавиш въобще. просто трябва да знае кога може да се лигави и кога да те слуша. а за хапането- просто не му давай. дай му някаква играчка която да си гризе, но тази играчка не трябва да са ръцете, краката или каквато и да е част от тялото ти. а ако продължава да те хапе- покажи му че когато теб те заболи, него ще го боли повече ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#4069 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 10:31 PM

Еми нормално е за такова малко кученце :) и Рафи като беше малък само хапеше и не ни оставяше намира ... не че сега не хапе въпреки че си смени зъбките  ab_041.gif а за водата спокойно и моя пие много ,само гледай ако го оставяте сам да има винаги вода  ae_085.gif

#4070 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 10:36 PM

Напоследък и Рафи отказва храната като му я сложа,не се нахвърля като изгладнял вълк .. и се притеснявам ,защото това е необичайно за него  dry.gif

#4071 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 10:46 PM

Шамар през муцунката няма проблем, стига да не е побой. Може с вестник, за да се стресне. Установила съм, че при Бела има по-голям ефект плясване с вестник, отколкото с ръка. Ако не му покажеш сега, че не трябва да хапе, ще стане като Рафи - на 6 месеца и още хапе... И не, няма да го "израсте", а ще му остане навик за цял живот. И м/у другото, да ти направи впечатление, че можеш да си пуснеш поста в темата за трудния характер и обучение на хъскито? Или пък в раздела за възпитание, има си тема за доминантното поведение? Егати готованците се навъдихте!!!
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4072 Потребителят е офлайн   partyshaker Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 10:50 PM

Благодаря за отговорите,
съжалявам,нов съм ако преча с въпроса си просто ми изтрийте темата...не очаквах такъв отговор готованци..какво готованци,нали за това е този форум,за споделяне на информация...това,че съм нов не означава,че трябва да ме нападаш така не мислиш ли dry.gif ....та ако може администратора да изтрие темата ми,защото явно не е за тук..
User's Signature

Качена снимка

#4073 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 11:07 PM

Втора нова тема за деня, вярно, другата не е от теб, но абсолютно идентична с една много полезна вече съществуваща тема. В която на всичкото отгоре е отговаряно на твоя въпрос около 10 пъти само за последните месеци. Ами... Не мислиш ли, че на някои вече е писнало да четат и пишат едно и също, защото новите ги мързи да прочетат? И не, не се нахвърлям на никого, просто се опитвам да те накарам да помислиш, преди да пишеш, ама уви.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4074 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 October 2009 - 11:07 PM

На 2,5 месеца, кучето е абсолютно бебе. Не знам при какъв ветеринар ходите, но съвети за бой - особено пък на тая възраст - са безкрайно малоумни! Ако искате стресирано, страхливо и лабилно куче - боя помага. Кучето се подчинява само и единствено от страх. Не че на мен не ми се е случвало, да нашамаря откачалката, но не е средство за възпитание, а чисто изпускане на нервите (това звучи по-скоро като мой проблем!).
Училището - то не е толкова за кучето - то е за вас. Там ще ви научат как да се държите правилно с него. Поне аз не бих се доверила на училище, където да си дам кучето и да ми го върнат научено на кой знае какво и кой знае как. Обучението е правилни взаимоотношения между човек и куче и правилни реакции от страна на човека, така че да си "спечели" лидерството и уважението, което така или иначе се полага на него. Не може да се постигне, без връзка м/у вас.
Хапането е просто игра. То шах не може да играе и така се забавлява. Играйте с него много - така се изгражда връзката. Само че ползвайте играчки, защото ръцете не са за това. Има въжета, топки, кокали и всякави занимваки за кучета - нека хапе тях. Кожените кокали за дъвчене идеално заместват мебелите и удовлетворяват нуждата на кучо да и чеше и почиства зъбките... Още повече, че му предстои да ги сменя.
Мисля че е твърде рано да се мисли за доминантно поведение, а от контрол винаги има нужда - Не толкова строг, колкото ефективен. На тая възрат се набляга на поощренията, когато се държи добре - за да разбере какво се иска от него. Налучквайки желаното от вас и виждайки вашето одобрение, то разбира как трябва да се държи. Обратното с неодобрението, но внимателно с пошляпването - има време...
Не знам дали е много водата, но ако се храни с гранули пие повечко.
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#4075 Потребителят е офлайн   partyshaker Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 October 2009 - 11:15 PM

Да,с гранули се храни и това е причината явно..колкото до училището засега сме твърдо против...да малко е но,правилното отношение явно се определя от възрастта,източниците сте ми вие..съвета на ветеринаря и една интересна и стара книжка ' Моето куче" както и чичко Google..мисля,че засега се справяме,колкото до 'як бой" и стрес,няма ветеринар които да ми каже,че като си мелиш от бой кучето ще стане твой верен другар...все едно баща ми да ме е смилал от бой и сега аз да го уважавам..невъзможно..аз просто споделих какво ми каза човека,но все пак се допитвам и до вас,защото общо взето ми е първо куче,и то е определено една изпълнена мечта wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif особено след като си го взехме с приятелката ми двамата smile.gif vb_024.gif va_010.gif
User's Signature

Качена снимка

#4076 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 12:00 AM

Цитат(sinioku4e @ Oct 29 2009, 09:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На 2,5 месеца, кучето е абсолютно бебе. Не знам при какъв ветеринар ходите, но съвети за бой - особено пък на тая възраст - са безкрайно малоумни! Ако искате стресирано, страхливо и лабилно куче - боя помага. Кучето се подчинява само и единствено от страх. Не че на мен не ми се е случвало, да нашамаря откачалката, но не е средство за възпитание, а чисто изпускане на нервите (това звучи по-скоро като мой проблем!).
Училището - то не е толкова за кучето - то е за вас. Там ще ви научат как да се държите правилно с него. Поне аз не бих се доверила на училище, където да си дам кучето и да ми го върнат научено на кой знае какво и кой знае как. Обучението е правилни взаимоотношения между човек и куче и правилни реакции от страна на човека, така че да си "спечели" лидерството и уважението, което така или иначе се полага на него. Не може да се постигне, без връзка м/у вас.
Хапането е просто игра. То шах не може да играе и така се забавлява. Играйте с него много - така се изгражда връзката. Само че ползвайте играчки, защото ръцете не са за това. Има въжета, топки, кокали и всякави занимваки за кучета - нека хапе тях. Кожените кокали за дъвчене идеално заместват мебелите и удовлетворяват нуждата на кучо да и чеше и почиства зъбките... Още повече, че му предстои да ги сменя.
Мисля че е твърде рано да се мисли за доминантно поведение, а от контрол винаги има нужда - Не толкова строг, колкото ефективен. На тая възрат се набляга на поощренията, когато се държи добре - за да разбере какво се иска от него. Налучквайки желаното от вас и виждайки вашето одобрение, то разбира как трябва да се държи. Обратното с неодобрението, но внимателно с пошляпването - има време...
Не знам дали е много водата, но ако се храни с гранули пие повечко.

Лично аз изобщо не мисля, че е рано за доминантно поведение, а напротив. От така написаното описание на поведението на кучето мисля, че ще имат сериозни проблеми с него, ако не успеят да овладеят ситуацията сега! Хапането не е просто игра. Има една граница. Проблема не е толкова в хапането, а в агресията, която очевидно кучето проявява.
От друга страна също мисля, че кожените кокали изобщо не задоволяват нуждата от дъвчене на мебели и др. подобни неща. Поне не и за едно хъски. За повечето проблемни кучета обикновенно решението е в индивидуален подход, за това добър инструктор би свършил работа, хем могат да се избегнат нежелани грешки. В един момент може да се окаже, че опитите за корекция на поведението вече не са нито лесни, нито на време.

п.с. иначе споделям мнението на neznainata за това, че не е необходима нова тема за разискване на този въпрос и има отдавна създадени поне две подходящи за целта.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4077 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 October 2009 - 07:50 AM

Цитат(partyshaker @ Oct 29 2009, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
колкото до училището засега сме твърдо против...

Аз искам само да уточня,защото явно се говори за различни неща.Хората,посъветвали те за училище имат предвид такова,което бива посещавано от собственик+любимец и с тях работи специалист - учи собственика какво е правилното отношение,какъв е правилният подход към животното и тн.И това определено е по-доброто решение за едно проблемно кученце(ако вашето се окаже такова),отколкото заради едното его и от инат да си го учите вие,да не се получава,но да си казвате "щом ние не можем,просто ще си стои така,няма друг да го учи,то си е наше".След време,живот и здраве като порасне,ще започне то да ви разхожда,самите разходки няма да са удоволствие,а неприятно задължение,което ще изпълнявате единствено и само защото трябва.И още много и много проблеми.
Не говоря толкова за конкретния случай,колкото по принцип.Ако аз видя,че не мога да се справя,бих опитала да намеря добър специалист,който да помогне.Но и за секунда не бих си поверила съкровището в чужди ръце (става дума за тези "училища",в които си давате любимчето и ви го връщат след време "научено" ea_103.gif )

#4078 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 30 October 2009 - 10:16 AM

Хайде и аз да кажа нащо, исках само да спомена че трябва от сега да му забраните тотално нещата и местата на който не искате да се пипат и да се качва.Например диван, легло, да ви закача на масата докато ядете.Мой личен опит е : забранихме на Зина да ни се качва на краката докато се храним и в кухнята беше място табу за игра(давахме и да си гризе кожен кокал под масата за да е спокойна).Но отида ли на дивана и седна там ми се качваше отгоре и не ме оставяше на мира да седна.Ако дойде някой гост и седне да вечеря с нас веднага се пробва дали ще мине номера ама когато инструктирам човека да я игнорира и избутва,го оставяше след няколко опита.Та идеята ми е ако не искаш да те тормози докато си гледаш ТВ просто от сега и забрани да се качва по дивана (със сртого НЕ или леко с вестник) и никога не и позволявай да го прави дори и да е послушна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4079 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 November 2009 - 06:50 PM

Привет, как решавате проблема с нашиника. Аз го махам след разходка в другото време седи без. Беше 3 дена с него и козината му на врата се сплеска. Да смениям нашийника или да продалжавам да го махам след разходка?

П.С. Следващ въпрос. Какво правим като вали? Дъжд не дъжд разходка или го пишем дъждовно и си седим в къщи?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4080 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 07:08 PM

Цитат(Meto @ Nov 1 2009, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет, как решавате проблема с нашиника. Аз го махам след разходка в другото време седи без. Беше 3 дена с него и козината му на врата се сплеска. Да смениям нашийника или да продалжавам да го махам след разходка?

П.С. Следващ въпрос. Какво правим като вали? Дъжд не дъжд разходка или го пишем дъждовно и си седим в къщи?

Нашийкът се носи само по време на разходка.
Дъжд не дъжд, куч си иска движение и тоалетна. Като се приберете, лапичките се мият с парцал, а ако цулия е мръсен-баня.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни