Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 28 October 2009 - 07:54 PM

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!
Публикувано: 28 October 2009 - 08:00 PM
Няма как да стане това...

Аз пък си мислех, че зависи от цвета на лещите, които носи. И освен това хората нямат породи, а браковете между отделните раси са позволени и също така за хората няма написан официален стандарт.

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 October 2009 - 10:29 AM
Публикувано: 29 October 2009 - 11:08 AM
В темата за "вет.кабинет" четох по същия въпрос отговор на доктор (май беше), че до 9 месец трябва да паднат ако ли не май се махат оперативно.Но до тогава не било притеснително.Но пак трябва да се провери.
Публикувано: 29 October 2009 - 05:40 PM
Аз имам следния проблем . . . края на август, септември и този месец включително . . . около 24-26 Неро получава разстройство и понякога, както и този път, повръща! През целия месец е супер, нищичко му няма и в края на месеца нещо се случва и се разболява!Не искаше да пие вода, не искаше да яде . . . Храним го с готвена (специално за него) храна и гледаме да я объркваме с гранули, които той плюе! Сега го захранваме полека лека и почна да се подобрява! Лекарите не са сигурни точно какво е, казаха, че имало грип, защото не само ние имаме такъв проблем!Наблъскаха го с деган, киноселен, квамател и му пускаха система, за да му влеят течности и никой нищо не казва! Правихме рентгенови снимки и всичко е наред има добра проходимост на червата, не са запушени, само малко газове! Нищо обезпокояващо!
Ветеринаря казва, че е лошо да яде готвена храна, но той друго не иска, освен това смея да твърдя,че не го и засища! Но това е друг въпрос! Все пак се опитваме да му даваме и гранули, досега без успех!
Та въпросът ми е, някой може ли да ми каже на какво би могло да се дължи това, че всеки месец, само в края , по едно и също време, кучето се разболява!?!?!?!
Публикувано: 29 October 2009 - 10:11 PM

нов съм във форума и го намирам за страшно интересен,прочетох всичко свързано с най-сладката(поне за мен) порода,но имам въпрос отностно нашия мъник.Значи Майкъл е на два месеца и половина от около месец е при нас,купихме го от Стара загора(живеем в Пловдив 'да поясна само

Публикувано: 29 October 2009 - 10:23 PM

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!
Публикувано: 29 October 2009 - 10:46 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 10:50 PM
съжалявам,нов съм ако преча с въпроса си просто ми изтрийте темата...не очаквах такъв отговор готованци..какво готованци,нали за това е този форум,за споделяне на информация...това,че съм нов не означава,че трябва да ме нападаш така не мислиш ли

Публикувано: 29 October 2009 - 11:07 PM
Публикувано: 29 October 2009 - 11:07 PM
Училището - то не е толкова за кучето - то е за вас. Там ще ви научат как да се държите правилно с него. Поне аз не бих се доверила на училище, където да си дам кучето и да ми го върнат научено на кой знае какво и кой знае как. Обучението е правилни взаимоотношения между човек и куче и правилни реакции от страна на човека, така че да си "спечели" лидерството и уважението, което така или иначе се полага на него. Не може да се постигне, без връзка м/у вас.
Хапането е просто игра. То шах не може да играе и така се забавлява. Играйте с него много - така се изгражда връзката. Само че ползвайте играчки, защото ръцете не са за това. Има въжета, топки, кокали и всякави занимваки за кучета - нека хапе тях. Кожените кокали за дъвчене идеално заместват мебелите и удовлетворяват нуждата на кучо да и чеше и почиства зъбките... Още повече, че му предстои да ги сменя.
Мисля че е твърде рано да се мисли за доминантно поведение, а от контрол винаги има нужда - Не толкова строг, колкото ефективен. На тая възрат се набляга на поощренията, когато се държи добре - за да разбере какво се иска от него. Налучквайки желаното от вас и виждайки вашето одобрение, то разбира как трябва да се държи. Обратното с неодобрението, но внимателно с пошляпването - има време...
Не знам дали е много водата, но ако се храни с гранули пие повечко.
Публикувано: 29 October 2009 - 11:15 PM

Публикувано: 30 October 2009 - 12:00 AM
Училището - то не е толкова за кучето - то е за вас. Там ще ви научат как да се държите правилно с него. Поне аз не бих се доверила на училище, където да си дам кучето и да ми го върнат научено на кой знае какво и кой знае как. Обучението е правилни взаимоотношения между човек и куче и правилни реакции от страна на човека, така че да си "спечели" лидерството и уважението, което така или иначе се полага на него. Не може да се постигне, без връзка м/у вас.
Хапането е просто игра. То шах не може да играе и така се забавлява. Играйте с него много - така се изгражда връзката. Само че ползвайте играчки, защото ръцете не са за това. Има въжета, топки, кокали и всякави занимваки за кучета - нека хапе тях. Кожените кокали за дъвчене идеално заместват мебелите и удовлетворяват нуждата на кучо да и чеше и почиства зъбките... Още повече, че му предстои да ги сменя.
Мисля че е твърде рано да се мисли за доминантно поведение, а от контрол винаги има нужда - Не толкова строг, колкото ефективен. На тая възрат се набляга на поощренията, когато се държи добре - за да разбере какво се иска от него. Налучквайки желаното от вас и виждайки вашето одобрение, то разбира как трябва да се държи. Обратното с неодобрението, но внимателно с пошляпването - има време...
Не знам дали е много водата, но ако се храни с гранули пие повечко.
Лично аз изобщо не мисля, че е рано за доминантно поведение, а напротив. От така написаното описание на поведението на кучето мисля, че ще имат сериозни проблеми с него, ако не успеят да овладеят ситуацията сега! Хапането не е просто игра. Има една граница. Проблема не е толкова в хапането, а в агресията, която очевидно кучето проявява.
От друга страна също мисля, че кожените кокали изобщо не задоволяват нуждата от дъвчене на мебели и др. подобни неща. Поне не и за едно хъски. За повечето проблемни кучета обикновенно решението е в индивидуален подход, за това добър инструктор би свършил работа, хем могат да се избегнат нежелани грешки. В един момент може да се окаже, че опитите за корекция на поведението вече не са нито лесни, нито на време.
п.с. иначе споделям мнението на neznainata за това, че не е необходима нова тема за разискване на този въпрос и има отдавна създадени поне две подходящи за целта.

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 October 2009 - 07:50 AM
Аз искам само да уточня,защото явно се говори за различни неща.Хората,посъветвали те за училище имат предвид такова,което бива посещавано от собственик+любимец и с тях работи специалист - учи собственика какво е правилното отношение,какъв е правилният подход към животното и тн.И това определено е по-доброто решение за едно проблемно кученце(ако вашето се окаже такова),отколкото заради едното его и от инат да си го учите вие,да не се получава,но да си казвате "щом ние не можем,просто ще си стои така,няма друг да го учи,то си е наше".След време,живот и здраве като порасне,ще започне то да ви разхожда,самите разходки няма да са удоволствие,а неприятно задължение,което ще изпълнявате единствено и само защото трябва.И още много и много проблеми.
Не говоря толкова за конкретния случай,колкото по принцип.Ако аз видя,че не мога да се справя,бих опитала да намеря добър специалист,който да помогне.Но и за секунда не бих си поверила съкровището в чужди ръце (става дума за тези "училища",в които си давате любимчето и ви го връщат след време "научено"

Публикувано: 30 October 2009 - 10:16 AM
Публикувано: 01 November 2009 - 06:50 PM
П.С. Следващ въпрос. Какво правим като вали? Дъжд не дъжд разходка или го пишем дъждовно и си седим в къщи?

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 01 November 2009 - 07:08 PM
П.С. Следващ въпрос. Какво правим като вали? Дъжд не дъжд разходка или го пишем дъждовно и си седим в къщи?
Нашийкът се носи само по време на разходка.
Дъжд не дъжд, куч си иска движение и тоалетна. Като се приберете, лапичките се мият с парцал, а ако цулия е мръсен-баня.