Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4421 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 January 2010 - 02:11 PM

Игнорирам тона, с който говори- важно е да му се налее малко акъл в главата.
HaPySheH, ето ти стандарт на породата . Попрочети малко, ограмоти се. Срамота е да имаш куче от породата и да не знаеш нищо за нея. Да не говорим, че мислиш, че хъскитата са само със сини очи...
Ако не си помогнеш сам и ние няма да успеем!

#4422 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 22 January 2010 - 03:16 PM

QUOTE (Tali @ Jan 22 2010, 02:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Игнорирам тона, с който говори- важно е да му се налее малко акъл в главата.
HaPySheH, ето ти стандарт на породата . Попрочети малко, ограмоти се. Срамота е да имаш куче от породата и да не знаеш нищо за нея. Да не говорим, че мислиш, че хъскитата са само със сини очи...
Ако не си помогнеш сам и ние няма да успеем!

Ех, тези сини очи... Хъскитата не са само със сини очи... Ако се поразровиш в снимките от изложбите ще видиш и много хъскита с есенен поглед, например wub.gif Те са също много красиви - аз лично поисках да имам такова, след като го сънувах ab_041.gif Обожавам кучета с такива очи като на Джек ( вж. подписа и аватара на потребител xael) . В началото исках със сини, но ... Впоследствие като започнеш да се "ровиш" по сайтове на развъдчици, виждаш, че "есенният поглед" има безумно красив чар!
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4423 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 January 2010 - 03:26 PM

Цитат(HaPySheH @ Jan 22 2010, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Айде най-добре да малчите като незнаете как стоят нещата!Едно от 2-те кучета е заплодило тази каракачанка!Няма от каде другаде да е,защото тя е имала контакт само с тези 2 кучета!Неговорете празни прикаски като незнаете!

Не мога да разбера какво искаш да кажеш с този пост. Това, че е едно от тези две кучета, а не трето какво значение има, можеш ли да ми кажеш. Много ли е хубаво, че е точно едно от тях двете. Точно там е проблема, че е едно от тези две кучета, а защо не и двете (може не се съмнявай в това). Нещата стоят така, събрали сте се на куп трима безотговорни стопани. Това е. Тали не е само човека с каракачанката виновен и това, че тя се разгонва. Обезопасте си дворовете да не могат кучетата ви да си минават когато им скимне от единият в другият. Защо никой не влезе 15 години в моя двор да заплоди сетерката ми. Защото моето хъски не заплоди съседнската каракачанка. Няма какво да мълчим, защото знаем как стоят нещата. Лощото е, че ти незнаеш.

П.П. Ще се радвам да разбера, че кученцата не са изхвърлени и живеят щастливо и обичани от стопаните си.
User's Signature

Качена снимка

#4424 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 10:09 PM

Какво се чудите,човека пита кое на какво ще прилича за да знае за колко да го продадат, по-лошото е че ще има и кой да ги купи.А най-лошото е,че ще се ползват повечето кутрета пак за такава цел.Разплод и извличане на изгоди.На нашият Брандо бащата е с родословие,но майката не.Следователно и той няма родословие,но няма да го пусна никога за разплод макар,че имам постоянни предложения за "сватби"Точно за това взех куче без родословие,за да не попадне в подобен собственик.А на мен не ми пречи да се грижа толкова добре за него както и за кучето ми на което родителите са световни шампиони.Но тази тема е многооо дълга за разискване........
User's Signature

Качена снимка

#4425 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 11:04 PM

оф, що не земете да траете, като не знаете за кво иде реч... zz_217.gif
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4426 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 January 2010 - 11:46 PM

Защото в такива ситуаци се касае за човешко безхабери и безотговорност и не трябва да се трае. НЯМА ОПРАВДАНИЕ

П.П. Към долният пост. Препрочетох го няколко пъти и си викам, това го иронизира, после си викам ама дали е така, че затова реших да му обясня още веднъж на въпросният собственик на хъски, че подробностите в такива случаи не са от значение. Отговора ми беше по-скоро насочен към него.
User's Signature

Качена снимка

#4427 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2010 - 12:06 AM

Беше майтап, явно не го разбра. (ирозинирах начина на "комуникация" на потребителя)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4428 Потребителят е офлайн   toMislawchu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 09:21 AM

Здравейте на всички ;p ... имаме ново попълнение в къщи обаче кученцето лошичко излезе ;D
в смисъл ... даваме му храна всичко е ок.. когато започна да яде татко посегна да го помилва.. и то започна да ръмжи и да лай.. обаче не посегна :) преди това му дадах от раката си и нищо не направи.. обаче ако посегнеш да го милваш и полудява :X и се чудя.. дали има някакъв начин да са промени.. в смисъл то е малко те първа ще се обучава : ) но .. истрах ме е да не остане така защото нз.. дайте някакъв съвет.. какъв да ми е подхода в тая ситуация ..на вас случвало ли ви се е.. какво да правя ? dh_188.gif

#4429 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2010 - 09:45 AM

http://forum.dog.bg/-t2945.html ето тук най-вероятно ще намерите отговор на въпросите си smile.gif

#4430 Потребителят е офлайн   toMislawchu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 04:14 PM

оф прочетох всичко но.. пак не намерех точен отговор.. преди малко и мене започна да ме ръмжи ;X даже и посегна да ме хапе .. добре че бях с ръкавица (whew).. съвети някакви ??

#4431 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 05:25 PM

Цитат(toMislawchu @ Jan 24 2010, 09:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички ;p ... имаме ново попълнение в къщи обаче кученцето лошичко излезе ;D
в смисъл ... даваме му храна всичко е ок.. когато започна да яде татко посегна да го помилва.. и то започна да ръмжи и да лай.. обаче не посегна :) преди това му дадах от раката си и нищо не направи.. обаче ако посегнеш да го милваш и полудява :X и се чудя.. дали има някакъв начин да са промени.. в смисъл то е малко те първа ще се обучава : ) но .. истрах ме е да не остане така защото нз.. дайте някакъв съвет.. какъв да ми е подхода в тая ситуация ..на вас случвало ли ви се е.. какво да правя ? dh_188.gif

Доколкото разбирам от поста Ви, кучето започва да ръмжи когато някой го закача, докато се храни. Това е нормална реакция, едва ли на Вас би ви било приятно някой да Ви мачка и да Ви подръпва учишките, докато се храните.

Не се притеснявайте, че кучето е "лошичко" , но има много фактори, заради които би могло да проявява раздразнителност. Не казвате на каква възраст е и от кога е при вас, а не знам и от къде сте го взели, но е възможно да е стресирано от промяната, да не е получавало правилните грижи преди да го вземете и какво ли не.

Всяка животинка има нужда от внимание и топлота. Кученцето няма само да разбере кое е хубаво и кое не. Вие трябва да оформите тази граница. Ако Ви захапе - покажете му, че Ви е заболяло. Ако прави нещо, което Ви радва - поощрете го.

#4432 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2010 - 05:45 PM

toMislawchu, доколкото разбирам кучето ръмжи членове на семейството докато се храни, а някой се опита да го помилва?! Правилно ли съм разбрала?
Ако е така, то това е чисто и просто доминантно поведение! Няма нищо общо със поста, който е написала Нара и изобщо не е нормална реакция (ще ме извиняваш)! smile.gif
Нито ще се оправи с времето, нито има значение възрастта! Това, което трябва да правите; сложете му купата, погалете го. Ако започне да ръмжи вземете купата. Хубаво е преди да му поднесете храната да му зададете някоя команда- Седни, Легни, нещо, което знае и изпълнява на 100%. След 2 минути правите втори опит- отново слагате купата, започвате да го галите. Ако пак последва ръмжене и опити за хапане- отново вдигате храната. След 5 минути следващ опит. Така постепенно кучето ще разбере, че вие ДАВАТЕ храната и можете да си я ВЗЕМЕТЕ когато поискате.
Също така и други фактори от ежедневието на кучето трябва да се променат- това доминантно поведение не е възникнало от нищото- Спазваите простите правила- то да се храни винаги СЛЕД като вие сте се нахранили, не му позволяваите да заема любимото ви място на дивана, или където и да е! Не му позволяваите да спи в леглото ви, винаги вие прекрачваите прага на вратата, където минавате, след това минава и кучето, не му даваите храна от масата... галете го и го поощряваите само когато е спокойно или прави нещо, което ви харесва... започнете да възпитавате кучето си. Това са най- простите правила!

#4433 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 January 2010 - 07:48 PM

Напълно съм съгласна с Tali,точно за това ви дадох и линк към темата за доминантното поведение.Прочетете я пак,внимателно.Можете да отсеете най-важните правила,които трябва ВИНАГИ да спазвате (те лесно се виждат в темата),за да нямате проблеми в йерархията с вашето кученце :)

#4434 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 24 January 2010 - 08:49 PM

Мда, така е - в природата, първо доминиращият яде, а после, се допускат и останалите до плячката.
Затова и докато се храним на масата не е добре да се дава на кучето, както не трябва и преди ние да ядем... Ако часовете ви на хранене се разминават, взимаш паничката на кучето в една ръка, а някакво човешко ядене в друга - сандвич, ябълка, или нещо друго и го изяждаш демонстративно пред животното, като не му даваш да скача по теб - такова нещо НЕ СЕ допуска. След като го изядеш, даваш паничката...

Когато навигираш из къщи, минаваш винаги пръв, а кучето трябва да те следва... В природата, Лидерът на глутницата върви пръв, а останалите го следват... Ако кучето върви пред теб из стаите, избутваш го лекичко и не му позволяваш да е пред теб...

Диваните и леглата - това е мястото на лидера - и само той има правото да стои там.

Това, което пише в моят бележник с важни неща е също така корекцията (или както му казват - наказание). То се свърсзва с хващането на кученцето за врата и притискането му до земята, карайки се с нисък тон (но не крещене!). Държи се по този начин, докато не спре да се съпротивлява, или не изквичи. Не се пуска от тази поза, ако ръмжи по Вас.

(Научила съм си урока, нали ab_041.gif )
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4435 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 10:59 PM

toMislawchu, обяснете ситуацията още веднъж, защото постът ви не е много ясен. Това, което разбрах аз от него, е че давате храната, кучето започва да яде, и тогава някой започва да го закача (вероятно съвсем добронамерено).
Съгласна съм с това, което Тали казва за позицията на лидера, но "да си вземете храната когато поискате" ... Не. Явно аз имам по - различно отношение към кучето си и не смятам за редно да го разигравам, давайки и взимайки храната му. За мен възпитанието не включва подобно подвеждане,предпочитам върху друг тип отношения да изграждам авторитет.
Почти всеки използва храната за награда, когато обучава кучето си. То я възприема като такава. Ако кучето е сбъркало - даваме му 'награда', а после му я взимаме? Тяхната памет функционира по съвсем различен начин, не смятам, че кучето ще разбере нашата логика.

#4436 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 January 2010 - 11:37 PM

Ще се опитам да обясна, дано успея да го направа разбираемо.
В ситуацията, когато кучето си пази храната- цялата ситуация се счита за доминантно поведение. Опитваш се да погалиш кучето- то ръмжи, ами ако не си отдръпнеш ръката, ами продължиш да го галиш... предполагам ще последва захапване. Човек веднага си дърпа ръката, тъй като това е инстинкта му за самосъхранение... Да се върнем към самото начало- Семейството се приема за глутница, от кучето. Което значи, че както всяка глутница, така и човешката трябва да има Алфа, Бета... някаква йерархия. Кучето не търси логика, то няма чувства- не се унижава, засрамва, не се обижда...! То търси Алфата в "глутницата" и ако може то самото става Алфа. Което означава, че се ползва от закрилата на този алфа, а ако то самото е лидер на "глутницата"- Алфата, на него се предоставя правото да си пази храната, да не слуша хората, да се качва на дивана и дори да си пази мястото... Това са правата на Водача- всичко, което си хареса е за него. Разбира се ние, хората с логиката и всичкия този ум, който имаме даром не можем да оставим едно куче, което не разбира нищо освен ако ние не го научим, да ни действа, Нали? И тук започва борабата за мястото Алфа.
Просто не е нормално кучето да си пази храната от собсвените си хора, Нара, разбери! Не подлагаш кучето на мъчение като му всимаш и махаш храната.
Как по- точно би го поощрила? Интересно ми е...! Кучето се храни, не можеш да го погалиш, защото ще изръмжи или ще те захапе- това дори и да е поощрение е поощрение в НЕправилния момент! Да му дадеш храна за награда?!- та то вече се храни и ти не можеш да направиш нищо! Да го възнаградиш с игра/ играчка?!- мислиш ли, че ще остави храната, която пази с такъв хъс заради някаква си игра? То е лидера, то определя правилата. И защо изобщо ще го поощряваш? За да го поощриш трябва да ти даде повод, а повод няма да ти даде ако продължаваш да търпиш ръмженето и зъбенето и бездействаш.

toMislawchu, Повярвай ми, кучето няма да ти се разсърди ако процедираш така, както ти казах smile.gif Само ще си помогнете за по- приятно съжителстване заедно ;) Все пак ще се заедно в добро и зло цял живот... :)

#4437 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2010 - 12:55 AM

QUOTE (Tali @ Jan 24 2010, 11:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се опитам да обясна, дано успея да го направа разбираемо.
В ситуацията, когато кучето си пази храната- цялата ситуация се счита за доминантно поведение. Опитваш се да погалиш кучето- то ръмжи, ами ако не си отдръпнеш ръката, ами продължиш да го галиш... предполагам ще последва захапване. Човек веднага си дърпа ръката, тъй като това е инстинкта му за самосъхранение... Да се върнем към самото начало- Семейството се приема за глутница, от кучето. Което значи, че както всяка глутница, така и човешката трябва да има Алфа, Бета... някаква йерархия. Кучето не търси логика, то няма чувства- не се унижава, засрамва, не се обижда...! То търси Алфата в "глутницата" и ако може то самото става Алфа. Което означава, че се ползва от закрилата на този алфа, а ако то самото е лидер на "глутницата"- Алфата, на него се предоставя правото да си пази храната, да не слуша хората, да се качва на дивана и дори да си пази мястото... Това са правата на Водача- всичко, което си хареса е за него. Разбира се ние, хората с логиката и всичкия този ум, който имаме даром не можем да оставим едно куче, което не разбира нищо освен ако ние не го научим, да ни действа, Нали? И тук започва борабата за мястото Алфа.
Просто не е нормално кучето да си пази храната от собсвените си хора, Нара, разбери! Не подлагаш кучето на мъчение като му всимаш и махаш храната.
Как по- точно би го поощрила? Интересно ми е...! Кучето се храни, не можеш да го погалиш, защото ще изръмжи или ще те захапе- това дори и да е поощрение е поощрение в НЕправилния момент! Да му дадеш храна за награда?!- та то вече се храни и ти не можеш да направиш нищо! Да го възнаградиш с игра/ играчка?!- мислиш ли, че ще остави храната, която пази с такъв хъс заради някаква си игра? То е лидера, то определя правилата. И защо изобщо ще го поощряваш? За да го поощриш трябва да ти даде повод, а повод няма да ти даде ако продължаваш да търпиш ръмженето и зъбенето и бездействаш.

toMislawchu, Повярвай ми, кучето няма да ти се разсърди ако процедираш така, както ти казах smile.gif Само ще си помогнете за по- приятно съжителстване заедно ;) Все пак ще се заедно в добро и зло цял живот... :)

Тали, аз имам един друг въпрос в тази насока. При нас доминантното поведение разцъфтя от втория ден, но с няколко нощи четене във "възпитание, обучение, спорт", а и практика, разпира се, мисля, успях да коригирам това. Засега няма настойчиво хапане (уф, как го мразех), настъпване, скачане по мен, ръмжене за храната (никога не ми се е случвало, за разлика от предишното ми куче). Практикуваме и "очички". Кажа ли НЕ с равен тон и гледайки я, тя спира да прави нежеланото от мен нещо и ляга на земята. Дотук окей...

Отидохме в София за ден-два, където има пекинезче на същата възраст като нея - респективно 4-5 пъти по-малко на размер... И... С изключително доминантно поведение... Ериан отива да се просне на легълцето на пекинезчето, а то започва да ръмжи и да мяфка (нещо от рода на джафка). Ериан се дърпа и бяга от него ab_041.gif Щях да умра от срам... С храната е същото, с играчките - също... Тя дори и не спори с Лори (пекинезчето), а го оставя да я кълве по лапичките и да виси по нея. Ериан седи кротка и не и обръща никакво внимание... Е, от време на веме разнася пекинезчето от кухнята до стаята, дъвче си го както си иска, проска се да седи директно върху дребосъка... Но ако ли дребното реши да си пази - я храна, я играчка, започва да ръмжи и Ериан тръгва да бяга dry.gif Възможно ли е да съм превърнала възпитанието в свое го рода модел за отношенията с всички други същества или... Да не се тревожа wb_052.gif И, ако е така, може би трябва да променя начина на обучение- засега, използвам контрастния метод...

Мерси предварително за вниманието rc_036.gif
User's Signature

~Athanna

#4438 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 01:14 AM

И при нас се получава същото нещо, обаче във случая с Ери, пекинезчето поне е на своя територия и пази своето.

А при нас...въпреки че си има и значение, какво е кучето.
Женските и на своя територия ги пуска да доминират. И то става въпрос за явно отстъпване.
Когато Ники беше вкъщи, ПЪРВО тя минаваше през вратата. Когато се нахранеше отиваше да рови в купата на Джек, който пък ама въобще не му пречеше, че Ники му се вре в муцуната и отстъпваше. Завзе му дивана и любимата играчка. Мислех че поне за едно от двете ще се бори достойно, но уви, не познах. Да не говорим как си го клатеше всеки ден. И не става въпрос за поначало доминантно куче, Ники е кучето-мечта. Тихо, кротко, умно, навън не се държи като изкарана от гората мечка, а ако сгафеше, от раз се строяваше, обаче вкъщи определено много бързо се намести над Джек в йерархията.
Но мъжко куче, особено ако е на неговите години, а най-добре по-старо..съвсем друга история.
Веднага пъчи гърди, вдига опашката и почва да обикаля около него, да го дразни и да си проси боя.

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4439 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2010 - 01:33 AM

Дори много правилно си процедирала!
Смятам, че Ериан не приема на сериозно пекинезчето. В смисъл, че приема него и всичко, което прави за една Игра! Казвам го И от личен опит! И ние бяхме същите... като по- млади (не, че сега сме стари, просто сме улегнали). Много малки породи и като цяло кучета са се опитвали да ни хапят, зъбели са ни се... ами Райа не спираше да си мисли, че всичко е една игра и или започваше да бяга покрай тях или просто им удряше една лапа smile.gif И с по- големи отново е правила същото. Явно пекинезчето не е реална, или по- точно не е никаква заплаха за Ериан. Все пак тя си е още бебе! smile.gif Всичко и е на игра! Ще поотрасне и ще мине този период с "всичко, което хвърчи се яде"...
Тогава ще дойде проблема кога да поощриш на пръв поглед неприемливото и поведение и кога да го накажеш. Давам примери с нас- положителен и отрицателен- на скоро един НОК меко казано се скара на Райа заради една бутилка. От този момент започна да игнорира въпросния НОК, а всички други от породата ги посрещаше с ръмжене и наежена козина (познавам си кучето, това говори, че не отиват на добре нещата)... Ами почти потушихме този "пожар", така да се нарече. Само игнорирането към НОК-а, който я сдави си остана. - Не поощрих поведението.
Втория пример- Есента, една късна вечер, към 11 Райа поиска да пишка. Слязохме, пишка и започна да душка. Гледам, приближават се двама от... кварталните пияници. Започнаха да се заяждат първо на разстояние от около 3 метра, след това започнаха постепенно да намалят периметъра... Райа беше на къс, платнен повод. (Принципно се знае, че кучето ми е добро, защото всяко срещнато дете спокойно го гушка и като цяло, всеки човек, който изяви желание. В квартала се познаваме :). Когато вече се приближиха доста близо до мен... Райа явно усети, че ме дострашава (нали усещат всичко лисиците). И отново- като нададе един вой, едно ръмжене... и се наежи цялата. Застана плътно до мен и започна да им се зъби... Тръгнаха си на момента! Дори и аз се учудих, че успя да ги изплаши. Тогава поощрих поведението. Минали са няколко месеца и това и поведение не се е повторило.
Пак се отплеснах с приказки smile.gif Мисълта ми е... кучето постоянно се променя. С времето ще става по- игриво, на моменти по- мързеливо... Ще имате всякакви моменти и преживявания, то ще реагира по различни начини на всяка ситуация (да не разказвам за страха от паметници, който имаше ab_041.gif )... И отговорността е твоя, след всеки един от тези моменти ти "Създаваш" своето куче какво ще бъде от тук нататъка. Важното е да си имате доверие...! smile.gif
А за сега не смятам, че нямаш сериозна причина да се тревожиш: както казах от началото, за Ериан сега всичко е игра. Тя е просто едно Бебе, което има много енергия в себе си и му се играе!

#4440 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 01:50 AM

Мъжките кучета е нормално да се оставят на женските, ако са уравновесени психически де и ако са влюбени. Бък като се замисля, какво са го правели. Има една много груба женска в морската, леле как го е мачкала, а той милия се насира от кеф. Омитала е земята с него, като го хване за врата и го дърпа, от другата страна една друга негова любимка го дърпа, направо със си мсилила, че ще го разкъсат, а той лигня. Много рядко се е случвало да покаже, че не той е мъжът.

Напълно съм съгласна с Тали и това, което е неписала. Е единствено си мисля, че може да си награждаваш кучето с лакомства и ласки и без да си го е заслужило де, но както и да е. Изключително важно е да имаш контрол над кучето си, особено що се отнася до храна. Трябва да можеш във всеки един момент да бръкнеш в устата на кучето си без то да те изяде. Ще ти дам и един пример защо. На мой приятел на кучето се беше забила част от кост във венеца, много го дразнеше все се опитваше да го изкара, но не успяваше. Е познай дали приятелят ми успя да бръкне в устата и да го махне, не успя. Същото това куче си пази храната. Правиха грешката да го дразнят, че ще му откраднат храната, бутаха го, за да се мотивира да яде и така го накарах да я пази. Никога не оставай в паничката на кучето си храна, ако то няма да я яде. Ако в паничката има непрекъсното храна, кучето развива собственически инстинк, мисли си, че тя е негово, това е една от причините да си я пази. Има една команда остави и вземи, лесно се учи, която върши много хубава работа. С нея можеш да отнемеш не само храната, но и любима играчка и всичко. Не винаги ръмженето означава доминантно поведение, понякога то говори за несъгласие с това, което искаш да направиш, но ако правилно си възпитала кучето си, всичко ще свърши с това не съгласие и при задаване на команда кучето ще те послуша. Самота ръмжене също се различава, не е онова злобно оголване на венците, то е по скоро като говорене, имай на предвид, че хъскитата са доста приказливи. Давам ти приме с нас. На Бък по всяко време мога да му взема каквото и да е, храна играчка, изкопана дупка, всичко. Случва се да ми покаже не съгласието си. Лежи си да кажем на двора и си гушка някоя буца тор, когато ме види, че отивам къме него започва да си я гушка още повече, започва да ръмжи (говори) понякога като така ми показва, че не искам да му я отнема. Ако реша просто ще бръкна и ще я взема, няма да ме ухапе, но аз предпочитам да го правя с команда. Казвам му да я остави, после го викам при мен. Няма да ти кажа за какво говорене, какъв цирк започва. Остава въпроасната буца, като през цялото време ау ау ау, ама защо го правиш нали не ти трябва, и ме гледа едно такова. Предста ви си, че кучетото ти налапа нещо, което не трябва. То трябва да го изплюе или да излезе от остата му по някакъв начин. Друго важно при обучението е да зададеш командата (ако е забраняваща) още преди кучето да е започнало да върши някакво деяние, което не одобряваш, да му я зададеш още когато то я замисля. Ако познаваш добре кучетоси ще знаеш кога е това. Да кажем, че сте на разходка, кучето ти е пуснато, виждаш, че по алетя минава друго куче и твоето го поглежда, заглежда, е ако искаш да не ходи там е много важно да му кажеш стой и тук или каквато команда си използваш, още преди то да е тръгнало на горе. Научи се да познаваш сигналите на кучето, което то издава, за да ти е по лесно с обучението си. Опитай се да изградиш силна връзка с него.

Наказанието за неподченение, което ние използваме е хващане за врата, поваляне на земята и надвесване над кучето. Обездвижваш го и му показваш, кой командва, ако решиш дори може да му ръмжиш (доста хора ще те гледат странно), но това кучето ти ще разбере най-добре. Много важно е да се опиташ да контактуваш с кучето си на неговия език, то от бой няма да разбере много, само ще се стресира. В глутницата шамари не се раздват,непокорните се повалят на земята. Друго наказание, което използвам е наказване да седи мирно (както при хората). На поляната сме, ако не ме слуша или прави нещо, което не трябва, му казвам да легне и да не мърда известно време, така му отнемам удоволствието, така също разбират. Това с повалянето на земята за врата, можеш да го правиш когато е по-малък и без конкретна причина, просто решаваш да му покажеш, кой е шефа (естествено кученцето не се тръшва със сила, болка не трябва да изпитва). Хубвао е първоначално, обучението да се поеме само от един член от семейството. След месец, два може и другите да се включат.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема