Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4641 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2010 - 05:57 PM

Цитат(Tali @ Mar 1 2010, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Остави пуснат телевизор или радио... да чува гласове...

Сега съм оставила вратата на хола отворена и мъча да я науча да не влиза, защото съквартирантаката ми е против да е в хола докато не се научи да ходи до тоалетна вънка. Горе долу се справя, но от време на време нахлува и почва да ми мята опашката доволна, че е при мен. Не знам как да й покажа, че не е правилно. Казвали са ми, че трябва с вестник да се удря eg_033.gif , но на мен сърце не ми дава да я ударя само защото тя иска да е край мен wub.gif .
User's Signature

Качена снимка

#4642 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 06:06 PM

Никога не удряй куче,което е дошло при теб,ще започне да не идва,а това е голям проблем,ще загубиш доверието му.Оставяй го само за малко докато си в къщи и когато е постояло послушно и тихо,го награждавай.Постепено го оставяй за по- дълго време,докато свикне да стои само.Ако харесва кожените кокали,които са за дъвкане,пробвай и с тях.Играчките им омръзват - прибирай част от тях и й ги давай след наколко дни и прибирай другата част.Така винаги има "нови" играчки.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#4643 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 08:45 PM

В момента, в който я оставя на затворена врата и почва едно скимтене. Не знам утре как ще отида на работа, като знам, че ще скимти цял ден и ми се къса сърцето. А не сам си и помислила да я ударя, трябва да направи нещо наистина лошо за да я тупна с вестник.
User's Signature

Качена снимка

#4644 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 08:56 PM

Цитат(Pupped87 @ Mar 1 2010, 08:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В момента, в който я оставя на затворена врата и почва едно скимтене. Не знам утре как ще отида на работа, като знам, че ще скимти цял ден и ми се къса сърцето. А не сам си и помислила да я ударя, трябва да направи нещо наистина лошо за да я тупна с вестник.

Моето куче скимти, когато е само в стая само ако знае, че в друга стая има хора. Когато остане сам няма проблеми. Може да опиташ да му оставиш включен телевизора или да му пуснеш лека музика, при Андимар помагаше, когато беше малък. Успех! ae_085.gif

#4645 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 09:49 PM

Цитат(Pupped87 @ Mar 1 2010, 08:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Преди да си вземе куче човек , мисли дали ще има време за него.
А не просто да си го земеш , защото хъскитата са най-готините кучета...

User's Signature

Качена снимка

#4646 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2010 - 11:04 PM

О, не започвай с това...! По тази логика никой няма да има куче, защото почти всеки пълнолете ходи на работа, някои учат висше, а непълнолетните пък учат... Безработните отново ще минат без куче, просто защото нямат да имат възможност да гледат такова... По твойта логика... просто ud_009.gif
Проблема на човека е, че кученцето вдига шум когато остане само, не е тръгнал да го изхвърля, я! Тогава вече можеш да го съдиш!!! Но виж- сегашния проблем си е доста често срещан и си е съвсем нормален от гледна точка възрастта на кучето!
Държа да отбележа- не нападам и не се заяждам!!! ae_085.gif

#4647 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 06:55 AM

Преди да излезеш за дълго време,се погрижи кучето добре да е разходено(наиграно)после и нахранено.Тогава ги обзема дневната сънливост и се кротват да спят.Не че ще е през цялото време,докато те няма.Не показвай с нищо,че тръгваш-не отивай да му говориш успокоителни неща,че се налага и че съжаляваш,че го оставяш само.Дори не му хвърляй поглед за довиждане.Все едно си отишъл(ла) за малко в другата стая и няма да се бавиш в нея.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4648 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 09:32 AM

Цитат(Ариел @ Mar 2 2010, 05:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди да излезеш за дълго време,се погрижи кучето добре да е разходено(наиграно)после и нахранено.Тогава ги обзема дневната сънливост и се кротват да спят.Не че ще е през цялото време,докато те няма.Не показвай с нищо,че тръгваш-не отивай да му говориш успокоителни неща,че се налага и че съжаляваш,че го оставяш само.Дори не му хвърляй поглед за довиждане.Все едно си отишъл(ла) за малко в другата стая и няма да се бавиш в нея.

При нас това не действа - от малка при излизане и казвам "чао" и я целувам, тя също ме близва. При казването на "чао" тя знае, че ще се върна и ме чака до вратата гледайки из балкона. Като я видя, че ме чака знам, че в къщи всичко е наред. Но, ако се е скрила в "бърлогата" си започвам да оглеждам каква беля е направила...... ab_041.gif
Добре, че не се е случвало от много време....

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4649 Потребителят е офлайн   Natali-Ger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 06:46 PM

Цитат(Tali @ Mar 1 2010, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Natali-Ger, ще се радвам ако споделиш как се справя треньора, какви методи ползва, има ли резултат... smile.gif
Много бих искала да науча повече!
Успех md_064.gif

Разбира се, на всяка цена ще споделя впечатления. Само малко да се позатопли времето, че училищата са на края на града, където има полянки, и не ми се ще да припкаме двете в снега.

Тя вече беше на училище, но при частен треньор. Предадоха й първите пет урока и я научиха на основните команди. Но беше малка за друго обучение, а ни хвана и зимата. Напролет ще продължим в група за напреднали кучета.

А стопанката й ще остане в групата за изостанали кучешки притежатели май. Защото палаво куче Дейзи си спи на ушите при някои нейни команди. ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4650 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 March 2010 - 06:50 PM

Затова е хубаво треньора да учи стопанина, а стопанина кучето си... защото ако е иначе обучението има обратен ефект... в повечето случаи. Но не е нужно да прекъсваш изцяло възпитанието на малката, още по- добре; имате време да градите много здрава връзка помежду си и да се доказваш пред нея с доверие и т.н. smile.gif Виждам, че е на 6 месеца...? Точното време, когато трябва да покажеш на кучето, че ТИ можеш да владееш положението, а не то! Обикновено това е възрастта когато са най- палави и се нуждаят от повечко контрол.
Успехи и ще чакам с нетърпение новините md_064.gif

#4651 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:01 PM

plamenko мисля, че съм достатъчно голямо момиче да преценя дали имам време да си гледам кучето,за съжаление не мога да се лиша и от времето си за къпане ab_041.gif за да я отгледам толкова добре, колкото ми се иска.

Благодаря на всички за съветите, явно е трябвало да види, че няма нищо страшно. Вече си седи кротка.. всъшност не до толкова ab_041.gif ... но важното е, че не плаче.

Имам и още един въпрос след 21 трябва да правим и трета ваксина, колко време след нея можем да излизаме вън?
User's Signature

Качена снимка

#4652 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 March 2010 - 08:06 PM

10- на дена smile.gif

#4653 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 02 March 2010 - 08:22 PM

Цитат(Pupped87 @ Mar 2 2010, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам и още един въпрос след 21 трябва да правим и трета ваксина, колко време след нея можем да излизаме вън?

Доктора ще каже най-добре.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4654 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 09:32 PM

Цитат(nushcho @ Mar 2 2010, 08:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Pupped87 @ Mar 2 2010, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Доктора ще каже най-добре.

До сега съм я водила при един лекар, но за него не сам чувала добри неща. Можете ли да ми препоръчате кадърен ветеринар. Знам, че има доста, но си има някои които разбират повече от една или друга порода. Та вие при кого ходите? В един друг форум майчински има черен списък на генеколози, тук има ли такъв за ветеринари, все пак доста истории съм слушала и не ми се ще да попадна на някой перко... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#4655 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 02 March 2010 - 09:34 PM

Pupped87 Извън раздела за сибирско хъски, има специализиран подфорум " Ветеринарен кабинет " там може да откритете много отгвори.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4656 Потребителят е офлайн   headshot2312 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:49 AM

ми хъскито ми е на 5 месеца сега и преди няколко дни спря да яде и не въобще не се движеше и повръщаше водата която пие и го заведох на ветеринар казва че има запек и му би няколко инжекции и ни даде ампули да спре повръщането и каза му даваме англиска сол.....но нищо не подейства на следващия ден отидохме при друг ветеринар сложи тернометър да премери температурата и когато го извади имаше кръв понего след това бръкна с ръка и изтече сигурно 250 мл .и той ни каза да му даваме само чай от лайка и чисто месо или пастет .но днес пак така излезна кръв това добре ли е че се прочиства или е по зле.също темературата му беше нормална всички ваксини са бити и му давам хапчета за вътрешни паразити.

#4657 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:01 AM

Лелее, милото животно!! Какво не му се случи ohmy.gif ohmy.gif
Дано се оправи!!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4658 Потребителят е офлайн   headshot2312 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:07 AM

другия ветеринар каза че е това с англиската сол е било много грешно и даже англиската сол нее за кучета а за по голями животни крави прасета .

#4659 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:53 AM

С подобни симптоми са и други заболявания и поставянето на точната диагноза е животоспасяваща.
Направихте ли му кръвна картина, снимка за поглъщане на чуждо тяло и тестове за паравироза ?
Пишете !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4660 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 09:54 AM

здравейте отдавна не съм писала тук, но все не ми остава реме , само от време на време влизам да чета , за да не изоставам, но сега бих искала да ви попитам дали това е истински легитимен развъдник, защото по това , което пише аз така го разбирам, случайно попаднах на тази обява, е не съвсем случайно , едни приятел , ме убеждавеше , че е съвсем легетимен и има много кучета и да си взема от там др. кученце, затова пиша тек , да ми кажете дали всичко е наред http://www.bezplatno..._razvudnik.html
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема