Здравейте,
Неро вече е на 10 месеца, и както може би се сещате, почва да проявява чувство за собственост, особено към женски и кучета, който са му приятели(без значени е от пола им), освен това сме много чувствителни на ръмжене от други кучета (като изключим тези, с които си играе и, които си ги знае, че си ръмжат) . . .Той не е агресивен и няма да почне пръв бой, само предупреждава, но все пак трябва ли да преустановим игрите и ходенето по местата в парка където се събират кучета . . . И ако "да", то как качествено да изразходваме енергия . . .
Според мен ако го ограничите да се среща със други кучета само би станало по-лошо, според мен лишаването от игри и закачки (социализация) не е вариант и решение на проблема.Може би трябва да сте по - внимателни и да го контролирате по някакъв начин когато има други кучета с които е възможен конфликт.Вашето отношение към другото куче също може да влияе на Неро и неговото поведение.Ако вие сте спокойни и уравновесени малко или много ще предадете от това спокойствие и на кучето си. Но това е мое лично мнение и наблюдение, нека някой с дългогодишен опит се изкаже

Не съм от стопаните, които си зарязват кучето "Ама то си играе" и да нямам представа какво и къде прави . . . въпреки, че съм сигурна в него! Неро е следен изкъсо, така да се каже, винаги се усеща когато е резервиран и се съобразявам с това, в смисъл ако не хареса някое куче, казвам "Неро, да тръгваме" или нещо от сорта и Неро се завърта и си тръгва и точка . . . но ако кучето реши, че няма да стане така и почне да му се качва и да показва надмощие . . . е, понякога се налага и аз да се намесвам. . .Повечето пъти е достатъчно да му кажа "Не" , но има и изключения! А за отношението ми към кучето, може и това да оказва влияние, но никога не го насърчавам към лошо отношение!