офф: Честит празник на дамите
Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 08 March 2010 - 08:54 PM
офф: Честит празник на дамите
Публикувано: 09 March 2010 - 08:37 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 05:39 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 07:33 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 11 March 2010 - 10:27 PM
Кучето ти е твое, в твоята СОБСТВЕНОСТ, следователно никой нищо не може да ти каже. Ако живееше в жилищен блок нещата щяха да са малко по-различни. Но от това, което чета разбирам, че живееш в къща, а кучето се гледа на двора, следователно изобщо не се притеснявай! :) И още нещо. Това, че вие е нормално, както сигурен съм знаеш. Не мисля, че е добър подход да спираш инстиктите му заради съседите. Не е приятно да си в лоши отношения със съседите си, така че моят съвет е все пак да се поговори с тях, дано стигнете до решение, което да е от полза за Айра! Но ако все пак не искат да се откажат от идеята с жалбата, пак казвам, 100% съм сигурен, че няма да имаш проблеми! Поздрави и успех!
Публикувано: 12 March 2010 - 01:15 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 12 March 2010 - 03:55 PM
Той не остава сам вкъщи, но през деня може да се каже, че той гледа баба, а не тя него. Тя си стои в нейната стая по-голямата част от времето, той си спи в коридора ТИХО и СПОКОЙНО(или поне така ги оставям и не чувам оплаквания като докато не изляза от входа, нито като се връщам, а живеем на последен етаж и двамата имат време да се прояват докато сляза до първия).
Майка ми твърди, че когато звъни да говори с нея, не се чувало нищо друго освен кучето. Това е последната 1 седмица.
В началото на седмицата тя отново ни беше сервирала неприятна изненада, и се беше изсулила, в "царството" на Джек(освен дивана, той се разполага шефски и в коридора). Баба разправяла, че Джек не спрял да лае и да я бута и дърпа да става. Заради него дошли съседите да питат какво става и така двамата бяха събрали пред вратата цяла армия от 80-90 годишни старци, които са по-откачени и нестабилни от нея, но са тръгнали да се притичват на помощ. Както и да е...от тогава когато майка ми разговаря с баба по телефона Джек се скъсва от обяснения.
От което за мен следват два извода:
1. Лае, когато телефона звънне
2.Лае, когато баба стане
За жалост няма начин да проверя кое от двете е, защото когато аз съм си вкъщи той кърти като пън. На звъненето на телефона не показва никаква реакция. Евентуално ако бабето се разшава се размърдва и той, но не лае, не е неспокоен или превъзбуден-няма никакви признаци че ще тръгне да се разправя словестно с нея.
Но от минималната реакция, която показва все пак си правя заключението, че тя го провокира по някакъв начин да й се обяснява. Естествено, става въпрос за стар, леко изперкал човек, който отгоре на всичко се държи като дете и опитите ми да се изкопчи точна информация за дневните им препирни ще бъдат увенчани с по-голям неуспех, от опитите ми да изкопча достоверна информация от Джек.
Майка ми и баба ми са стигнали до въпроса "Какво да го правим това куче?"
(Аз съм на малко по-друго мнение, което явно го споделя и Джек:"Какво да ги правим тия двете?")
По какъв начин мога да разреша дневните им вербални двубои без аз да съм там и без да знам какво наистина се случва между тях?
Публикувано: 12 March 2010 - 05:09 PM
И аз ама никак не съм съгласна с това! Няма значение чие е кучето и в чия собственост се намира, когато вие или лае. Мен лично не ме интересува дали ще вие сутрин в 8 или преди 7, нито ако лае събота и неделя ако не съм се събудила още. Ако кучето лае или вие е редно да се вземат мерки това да спре. Не е редно да се окуражават хората, да не се притесняват, че било в тяхната собственост и прочее оправдания. Лая и воя са извън собствеността им и няма какво да ги чувам в нас ... не е ли така?!
Щом ми пречат ще взема вчички необходими мерки това куче или да спре или да се махне, независимо от това, че принципно обичам кучета. Спокойствието и съня ми са по-важни от някой съседски пес!!!
Да не говорим, че има доста неприятни начини за "решаване на проблема" като гръмване на куче, пускане на кучето на улицата, подхвърляне на отрова и т.н.
Знам, че е много неприятно, защото никой човек не иска кучето му да вие, лае или изобщо пречи, но когато това е факт, ситуацията става твърде деликатна и отговорен е собственика на кучето!

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 March 2010 - 07:48 PM
Щом ми пречат ще взема вчички необходими мерки това куче или да спре или да се махне, независимо от това, че принципно обичам кучета. Спокойствието и съня ми са по-важни от някой съседски пес!!!
Да не говорим, че има доста неприятни начини за "решаване на проблема" като гръмване на куче, пускане на кучето на улицата, подхвърляне на отрова и т.н.
Знам, че е много неприятно, защото никой човек не иска кучето му да вие, лае или изобщо пречи, но когато това е факт, ситуацията става твърде деликатна и отговорен е собственика на кучето!
Много тежко си се изразила.. но това си така.

Публикувано: 12 March 2010 - 08:02 PM
Публикувано: 12 March 2010 - 11:01 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 March 2010 - 06:02 PM
Публикувано: 13 March 2010 - 07:02 PM
Публикувано: 13 March 2010 - 07:49 PM
и си изцапа лапите.
Измил съм и ги лапите,но черното още си личи и си понамирисва.
Има ли опасност ако се ближе да и стане нещо.Или да проникне през кожата на лапичките (т.е. възглавничките) ?

Вход

Горе
Цитиране +