Цитат
Кучето ти е твое, в твоята СОБСТВЕНОСТ, следователно никой нищо не може да ти каже. Ако живееше в жилищен блок нещата щяха да са малко по-различни. Но от това, което чета разбирам, че живееш в къща, а кучето се гледа на двора, следователно изобщо не се притеснявай! :) И още нещо. Това, че вие е нормално, както сигурен съм знаеш. Не мисля, че е добър подход да спираш инстиктите му заради съседите. Не е приятно да си в лоши отношения със съседите си, така че моят съвет е все пак да се поговори с тях, дано стигнете до решение, което да е от полза за Айра! Но ако все пак не искат да се откажат от идеята с жалбата, пак казвам, 100% съм сигурен, че няма да имаш проблеми! Поздрави и успех
И аз ама никак не съм съгласна с това! Няма значение чие е кучето и в чия собственост се намира, когато вие или лае. Мен лично не ме интересува дали ще вие сутрин в 8 или преди 7, нито ако лае събота и неделя ако не съм се събудила още. Ако кучето лае или вие е редно да се вземат мерки това да спре. Не е редно да се окуражават хората, да не се притесняват, че било в тяхната собственост и прочее оправдания. Лая и воя са извън собствеността им и няма какво да ги чувам в нас ... не е ли така?!
Щом ми пречат ще взема вчички необходими мерки това куче или да спре или да се махне, независимо от това, че принципно обичам кучета. Спокойствието и съня ми са по-важни от някой съседски пес!!!
Да не говорим, че има доста неприятни начини за "решаване на проблема" като гръмване на куче, пускане на кучето на улицата, подхвърляне на отрова и т.н.
Знам, че е много неприятно, защото никой човек не иска кучето му да вие, лае или изобщо пречи, но когато това е факт, ситуацията става твърде деликатна и отговорен е собственика на кучето!