Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4681 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2010 - 08:54 PM

ох сигурно върпоса ми е много глупав, нооо вашите кучета хълцат ли? Значи Рая след всяко ядене се разцепва да хълца, не яде като заклана, хапва си на няколко пъти и като почне едно хълцане.... не знам нормално ли zz_219.gif не ми се смейте само, ама се притеснявам...

офф: Честит празник на дамите
User's Signature

Качена снимка

#4682 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 09:09 PM

Чара като малка много хълцаше , вече хълца само ако е яла много лакомо , иначе не хълца.
User's Signature

Качена снимка

#4683 Потребителят е офлайн   VaLk0v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 11:22 AM

Като се разхълца я карай да пие вода, моя така винаги му минава
User's Signature

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner

#4684 Потребителят е офлайн   naskohit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2010 - 08:37 PM

Здравейте на всички форумци!Пиша ви,защото имам един въпрос.Както знаете Айра е дворно куче.Сутрин вие заедно с другите кучета и ние правим всичко по силите си за да не го прави.Но ето,че днес разбрах че някои от съседите искат да подадат жалба срещу нас.Което наистина малко ме притесни.Искам да попитам по запознатите имали ли са подобни случки,и какво мога да направя по въпроса срещу това,защото няма да се дам и няма да си дам Айра!!!
User's Signature

Качена снимка

#4685 Потребителят е офлайн   rayon Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 05:39 PM

Здравейте фенове на хъскитата.Преди време писах защото имам проблем с малкия Алекс че много хапеше уж на игра ама в последсвтие стана лошо.Сега сме почти на 3 месеца и се борим с пишкането.Значи научи се той да пика пред моята стая точно пред вратата и на не мога да го отуча.На разходката седи седи седи стиска се влезе вкъщи дори на двора не прави нищо и накрая пред вратата ми шурррррррррррррррррррррр.И белята стана.Въпроса ми е как да го отуча пробвах почти вс.С добро нали приказвам му показвам му там попивах пиш-то и в банята го слагам не става.Даже 1 път го ударих леко но пак не. Помощ! ud_009.gif

#4686 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 March 2010 - 07:33 PM

Пробва ли стария трик с вестници? В твоя случай сложи вестник там където пишка в момента (по добре 2 весника един върху друг) и после примерно след няколко дена почни да местиш весника към банята и така. Гордо мога да кажа, че моите мъници си вършат големите работи само върху весника и 95% от чишканията върху весника 5% до тях (не могат да ги уцелят af_089.gif ). Успех! ;)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4687 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 10:27 PM

Цитат(naskohit @ Mar 9 2010, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички форумци!Пиша ви,защото имам един въпрос.Както знаете Айра е дворно куче.Сутрин вие заедно с другите кучета и ние правим всичко по силите си за да не го прави.Но ето,че днес разбрах че някои от съседите искат да подадат жалба срещу нас.Което наистина малко ме притесни.Искам да попитам по запознатите имали ли са подобни случки,и какво мога да направя по въпроса срещу това,защото няма да се дам и няма да си дам Айра!!!

Кучето ти е твое, в твоята СОБСТВЕНОСТ, следователно никой нищо не може да ти каже. Ако живееше в жилищен блок нещата щяха да са малко по-различни. Но от това, което чета разбирам, че живееш в къща, а кучето се гледа на двора, следователно изобщо не се притеснявай! :) И още нещо. Това, че вие е нормално, както сигурен съм знаеш. Не мисля, че е добър подход да спираш инстиктите му заради съседите. Не е приятно да си в лоши отношения със съседите си, така че моят съвет е все пак да се поговори с тях, дано стигнете до решение, което да е от полза за Айра! Но ако все пак не искат да се откажат от идеята с жалбата, пак казвам, 100% съм сигурен, че няма да имаш проблеми! Поздрави и успех! ae_085.gif

#4688 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 March 2010 - 01:15 AM

Не съм съгласен. Детайлите играят роля в тези неща. Ако кучето лае при пикови часове след 21:00 и преди 7 сутринта и го прави систематично то тогава съседа е с право на жалбата си. Все пак човешките права са с предимство. Принципно ти можеш да подадеш жалба на комшия ако той систематично си надува музиката след 21:00 или много рано рано сутрин. Мой съвет е да поговорите с тях и да им кажете, че ще предприемете мерки. На кучето няма да му навреди да му преместите мястото не е толкова фатално ако това ще помогне да не се стигне до жалба. Другото за което се сещам е да ставате раничко преди виенето да е почнало и да го искарате на разходката - заменете един навик с друг.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4689 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 09:46 AM

Опитай се да откриеш причината за лаенето и виенето и съответно-да я отстраниш.Съседите имат законно право да се оплачат от шума,когато е в рамките на период на денонощието,отреден за почивка.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4690 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 01:52 PM

Въпросният период по закон е в часовата рамка 22:00 - 6:00, така че ако кучето не създава проблеми в това време, няма основание за жалба. ae_085.gif

#4691 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 03:55 PM

При нас също от скоро се появи отново проблема с лаенето, виенето и обясненията на Джек.
Той не остава сам вкъщи, но през деня може да се каже, че той гледа баба, а не тя него. Тя си стои в нейната стая по-голямата част от времето, той си спи в коридора ТИХО и СПОКОЙНО(или поне така ги оставям и не чувам оплаквания като докато не изляза от входа, нито като се връщам, а живеем на последен етаж и двамата имат време да се прояват докато сляза до първия).
Майка ми твърди, че когато звъни да говори с нея, не се чувало нищо друго освен кучето. Това е последната 1 седмица.
В началото на седмицата тя отново ни беше сервирала неприятна изненада, и се беше изсулила, в "царството" на Джек(освен дивана, той се разполага шефски и в коридора). Баба разправяла, че Джек не спрял да лае и да я бута и дърпа да става. Заради него дошли съседите да питат какво става и така двамата бяха събрали пред вратата цяла армия от 80-90 годишни старци, които са по-откачени и нестабилни от нея, но са тръгнали да се притичват на помощ. Както и да е...от тогава когато майка ми разговаря с баба по телефона Джек се скъсва от обяснения.
От което за мен следват два извода:
1. Лае, когато телефона звънне
2.Лае, когато баба стане
За жалост няма начин да проверя кое от двете е, защото когато аз съм си вкъщи той кърти като пън. На звъненето на телефона не показва никаква реакция. Евентуално ако бабето се разшава се размърдва и той, но не лае, не е неспокоен или превъзбуден-няма никакви признаци че ще тръгне да се разправя словестно с нея.
Но от минималната реакция, която показва все пак си правя заключението, че тя го провокира по някакъв начин да й се обяснява. Естествено, става въпрос за стар, леко изперкал човек, който отгоре на всичко се държи като дете и опитите ми да се изкопчи точна информация за дневните им препирни ще бъдат увенчани с по-голям неуспех, от опитите ми да изкопча достоверна информация от Джек.
Майка ми и баба ми са стигнали до въпроса "Какво да го правим това куче?"
(Аз съм на малко по-друго мнение, което явно го споделя и Джек:"Какво да ги правим тия двете?")

По какъв начин мога да разреша дневните им вербални двубои без аз да съм там и без да знам какво наистина се случва между тях?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4692 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 05:09 PM

Цитат
Кучето ти е твое, в твоята СОБСТВЕНОСТ, следователно никой нищо не може да ти каже. Ако живееше в жилищен блок нещата щяха да са малко по-различни. Но от това, което чета разбирам, че живееш в къща, а кучето се гледа на двора, следователно изобщо не се притеснявай! :) И още нещо. Това, че вие е нормално, както сигурен съм знаеш. Не мисля, че е добър подход да спираш инстиктите му заради съседите. Не е приятно да си в лоши отношения със съседите си, така че моят съвет е все пак да се поговори с тях, дано стигнете до решение, което да е от полза за Айра! Но ако все пак не искат да се откажат от идеята с жалбата, пак казвам, 100% съм сигурен, че няма да имаш проблеми! Поздрави и успех

И аз ама никак не съм съгласна с това! Няма значение чие е кучето и в чия собственост се намира, когато вие или лае. Мен лично не ме интересува дали ще вие сутрин в 8 или преди 7, нито ако лае събота и неделя ако не съм се събудила още. Ако кучето лае или вие е редно да се вземат мерки това да спре. Не е редно да се окуражават хората, да не се притесняват, че било в тяхната собственост и прочее оправдания. Лая и воя са извън собствеността им и няма какво да ги чувам в нас ... не е ли така?!
Щом ми пречат ще взема вчички необходими мерки това куче или да спре или да се махне, независимо от това, че принципно обичам кучета. Спокойствието и съня ми са по-важни от някой съседски пес!!!
Да не говорим, че има доста неприятни начини за "решаване на проблема" като гръмване на куче, пускане на кучето на улицата, подхвърляне на отрова и т.н.
Знам, че е много неприятно, защото никой човек не иска кучето му да вие, лае или изобщо пречи, но когато това е факт, ситуацията става твърде деликатна и отговорен е собственика на кучето!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4693 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 March 2010 - 07:48 PM

Цитат(Huskypower @ Mar 12 2010, 05:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз ама никак не съм съгласна с това! Няма значение чие е кучето и в чия собственост се намира, когато вие или лае. Мен лично не ме интересува дали ще вие сутрин в 8 или преди 7, нито ако лае събота и неделя ако не съм се събудила още. Ако кучето лае или вие е редно да се вземат мерки това да спре. Не е редно да се окуражават хората, да не се притесняват, че било в тяхната собственост и прочее оправдания. Лая и воя са извън собствеността им и няма какво да ги чувам в нас ... не е ли така?!
Щом ми пречат ще взема вчички необходими мерки това куче или да спре или да се махне, независимо от това, че принципно обичам кучета. Спокойствието и съня ми са по-важни от някой съседски пес!!!
Да не говорим, че има доста неприятни начини за "решаване на проблема" като гръмване на куче, пускане на кучето на улицата, подхвърляне на отрова и т.н.
Знам, че е много неприятно, защото никой човек не иска кучето му да вие, лае или изобщо пречи, но когато това е факт, ситуацията става твърде деликатна и отговорен е собственика на кучето!

Много тежко си се изразила.. но това си така.

User's Signature

#4694 Потребителят е офлайн   FRM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 08:02 PM

Аз не съм окуражавал никого. Просто написах, че е излишно да се заплашва с въпросната жалба, защото няма закон, който да забранява лаенето на кучета. Какво ще стане като я подадат тази жалба, ще дойдат от ХЕИ и ще чакат кучето да почне да лае/вие за да измерят колко децибела над допустимото е шумът ли? Написах вече, че трябва да се вземе най-доброто решение и за хората и за кучето, което е да се намери начин кучето да спре да лае и всички да са доволни. ae_085.gif

#4695 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 11:01 PM

Добре, изразих се грешно. Исках да кажа не окуражават, а успокояват или нещо от този сорт, защото поста ти е в такъв дух. Има всякакви хора и всякакви съседи. Наслушала съм се на ужасни истории и не само наслушала ... не веднъж по случайно стечение на обстоятелствата пред мен са стреляли и застрелвали улични кучета. И знам още случаи не само за улични. За съжаление виенето е проблем. Преди време заради това че виеше, се наложи да търсим на едно хъски нов дом.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4696 Потребителят е офлайн   Александърр Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 06:02 PM

Тара явно се е разгонила.Миналата неделя майка ми е забелязала че е оцапала с кръв но само тогава от тогава не видяхме някъде да има нацапано и не я заведох на ветеринар защото той каза че ще започне да цапа доста и помислихме че това дето е видяла майка ми може да е от нещо друго.Днес няколко кучета са се опитали да я окачат въпроса ми е възможно ли е за някакви секунди да стане белята ?

#4697 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 07:02 PM

Зависи,какво разбираш под-няколко секунди ! Ако имате съмнения и сте сигурни,че се е разгонила,най добре си дръже на повод за да не стане жагара-жугара ! ae_085.gif

#4698 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 07:49 PM

С Чара преди малко минахме през една локва моторно масло.
и си изцапа лапите.
Измил съм и ги лапите,но черното още си личи и си понамирисва.
Има ли опасност ако се ближе да и стане нещо.Или да проникне през кожата на лапичките (т.е. възглавничките) ?
User's Signature

Качена снимка

#4699 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 09:52 PM

Имам въпрос за разгонените кучета, които , както се сещате, предизвикват небивал интерес у Неро, та въпросът ми е как да внуша на Неро, че аз съм . . . по-важна от разгонена женска, колкото и сладичка да е тя . . .
User's Signature

Качена снимка

#4700 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 13 March 2010 - 11:42 PM

Аз мисля че няма начин, природата си е природа, иснтинктите са много силни.Но знам ли, ако успееш ще е интересно да разберем как. smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема