Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4721 Потребителят е офлайн   MARDIK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 March 2010 - 03:24 PM

За Фронтлайн четох в друг форум,сега не мога да открия поста, че съдържа отровни вещества. Поради тази причина било забранено в доста страни.

Намерих поста. От форума nalov.com:

.......
Като не препоръчвам Фронтлайн (фронтова линия) поради основна съставка фипронил вещество което е забранено в доста държави предстои и забрана в ЕС.
Ето и някои от причините поради които не го препоръчвам
веществото е "токсичен нервнопаралитичен инсектицид който прониква през кожата" и при контакт трябва да се потърси помощ в болница до 15 минути

1 Доказана токсичност
2 Висока цена
3 Ежемесечна третиране
4 Ефективност около 80-90%
5 Опасен при прилагане и манипулиране
6 Съмнения за канцерогенност при хора
7 Опасност при контакт на куче с дете
8 Разпространение из цялата кожа чрез жлези.......
9 И др.

Най-мощния препарат е той, но и най -вредният.
В близкото минало е използван за обработка на тревни площи.
User's Signature

Качена снимка

#4722 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 03:40 PM

Не знам колко е силен Фронтлайн,но аз определено не мога да кажа нищо хубаво за него,защото когато го ползвахме за Лара й намерих забит кърлеж.Може би е индивидуално за всяко куче,но при нас не подейства въобще.Пробвахме още няколко марки,но единственото,което има ефект при нас е Адвантикс на Байер.Върши ни чудесна работа.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#4723 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 March 2010 - 04:45 PM

По въпроса който повдигна Мардик, вижте какво намерих.Пише не токсично, някой ползвал ли го е?
http://zoomagazin.eu...&...03&start=10

А моля някой да даде мнение за това http://zoomagazin.eu...&...89&start=20 понеже е на доста сносна цена в сравнение а Адвантикс.
Въобще в този онлайн магазин има доста голям избор, а смятам да пусна поръчка скоро и ако някой ми даде мнение за който и да е от противопаразитни препарати (пипети) много ще съм благодарна.До сега само Фронтлайн съм ползвала и резулатата е на 100% , но след като прочетох че е токсичен се замислих дали да взема пак.То не се знае дали и другите не са ама щом пише само за Фронтлайн...
А това е ново за мен сега го виждам... http://zoomagazin.eu...&...55&start=30

Сори че толкова много линкове давам, но е време вече да се обезпаразитяваме преди да са ни нападнали бълхите.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4724 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 06:41 PM

и на мен ми трябва същата информация :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4725 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 08:48 PM

Според мен за Фронтлайна са пресилени нещата. Този продукт е ако не се лъжа вече повече от 10 години на пазара, някога беше най-доброто, сега е нормално да има и други много добри препарати. И в сравнение с това, което един кърлеж може да ви докара, Фронтлайна е за предпочитане като алтернатива. До сега аз лично не съм чула за някакви странични ефекти, още повече, че го дават и за кученца бебета и не изисква ежемесечно третиране. Има си и своите предимства пред някои други препарати, има си и недостатъци, но в крайна сметка, разбира се има с какво да се замени ако някой го притеснява. Аз също в последно време по-често използвам Адвантикс, понякога и пудра ползвам.
А който е чел листовката и има практика в употребата на Фронтлайн, знае, че не предпазва от забиване на кърлежи, (което мисля че е така и за Адвантикса) Кърлежите се забиват, но след това се пускат уж преди да заразят кучето, ако са болни. Поне така са ми обяснявали на мен.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4726 Потребителят е офлайн   rossaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 09:14 PM

Ариел мерси за идеята.Не се бях сетила за ръкавица,ще пробвам.Дано има ефект при нас.Само че Рита хапе не само по ръцете ами и по краката,изобщо не и пука от нищо където свари там захапва.Редовно си ни захапва всички най вече синът ми и няма отърване,не признава нитоНЕ нито ФУ.Добре че поне оставя дъщеря ми на мира,а тя толкова иска да си играе с нея. dog.gif Живеем в къща но дворът ни е малък и като я пуснем на вън редовно овършава градинката.

#4727 Потребителят е офлайн   rossaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 09:33 PM

Athanna при нас не става с НЕ и с ФУ.Не знам явно бъркаме някъде.Рита ни е първото куче.Най интересното е че когато се доближи до дъщеря ми, готова да я захапе докато и кажа НЕ веднага спира.Незнам може би разбира че е по специална(дъщеря ми е дете със СОП)и може би за това я оставя веднага.Но ако докапа някой друг леле мале става страшно.Има играчки но с тях си играе когато си реши.Заинати ли се става лошо.

#4728 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 09:41 PM

В краяна сметка, Фронтлайна ли идва като добър избор за качество/цена?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4729 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 10:23 PM

Според мен и тук нещата са индивидуални, както се оказва при повечето неща, Meto.
При нас например Фронтлайна имаше ефект само първия път като го поставих, след второто третиране не помогна- имаше бълхи, не само кърлежи от уличните ни приятелчета. От адвантикса бях по- доволна, но последния път и той нямаше особен ефект срещу бълхите, но кърлежи нямаше- чудно! Пудра също съм опитвала... остави, че докато я напудра се бора с нея да стои на едно място, ами и няма ефект- вероятно неможе да достигне кожата (то с този косъм). Сега сме на нашийник... някакъв немски, не помня, но съм много доволна- има трайност 5 месеца и поне при нас засега има най- добър ефект!

#4730 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 10:56 PM

При мен нашийника няма да е ефектен поради това, че са двама. Максимум 2 дена да издаржи :). Ако ме разбираш какво искам да кажа.
User's Signature

#4731 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2010 - 11:01 PM

О, перфектно разбирам ab_041.gif Този в момента е страшно деформиран... поради честата игра с дивите другарчета, но няма начин

#4732 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 11:26 PM

Здравейте, имам проблем!
Преди няколко дни Неро глътна найлонов, дамски 3\4 чорап, нали се сещате (поне момичетата), от тези тънките . . . И още не го е изкарал, в смисъл ака си нормално и както винаги по много, има апетит, жизнен е . . . всичко му е ок.
Трябва ли да се обадя на ветеринар, възможно ли е чорапът да се е . . . как да кажа . . . разтворил или нещо такова . . . защото го наблюдавахме, но все пак не сме забелязали да го е изходил . . . Какво да направя?
User's Signature

Качена снимка

#4733 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:08 AM

Цитат(Flawless @ Mar 23 2010, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам проблем!
Преди няколко дни Неро глътна найлонов, дамски 3\4 чорап, нали се сещате (поне момичетата), от тези тънките . . . И още не го е изкарал, в смисъл ака си нормално и както винаги по много, има апетит, жизнен е . . . всичко му е ок.
Трябва ли да се обадя на ветеринар, възможно ли е чорапът да се е . . . как да кажа . . . разтворил или нещо такова . . . защото го наблюдавахме, но все пак не сме забелязали да го е изходил . . . Какво да направя?

Най-вероятно ще го повърне.Не се притеснявай и следи дали не почва да се дави,опипвай корема му да не стане твърд.И ако започне затруднено да диша.Голдънът на приятеля ми глътна такъв чорап и го върна през устата след три-четири дена цял-целиничък без проблемно.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4734 Потребителят е офлайн   Loca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:19 AM

Малко се притеснявам за растежа на моето хъски.Имам женска на 4 месеца и 9 дни, а прилича на 3 месечно куче.Висока е 40-41 см.(по-скоро 41см.) при холката и тежи около 10 кг.Храня я по 4 пъти на ден с гранули, варен ориз, варени овесени ядки, извара, типов хляб, консерви, заешко или пилешко месо.Редовно и давам калций- 10 дни пие, 10 почива.Родителите и са високи, дори бащата е микс от хъски и маламут, но тя не расте много.Виждала съм из града и други женски на 4 месеца, но разликата е голяма.За мен тя сякаш върви с един месец назад,а и всеки ми казва, че прилича на 3 месечно хъски.Някой може ли да ми каже приблизителните размери на женските в 4-тия месец!?!?На снимката е на 4 месеца без 10 дни и е с около 1кг. по-слаба от сега.

#4735 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 07:45 AM

Цитат(Loca @ Mar 23 2010, 11:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко се притеснявам за растежа на моето хъски.Имам женска на 4 месеца и 9 дни, а прилича на 3 месечно куче.Висока е 40-41 см.(по-скоро 41см.) при холката и тежи около 10 кг.Храня я по 4 пъти на ден с гранули, варен ориз, варени овесени ядки, извара, типов хляб, консерви, заешко или пилешко месо.Редовно и давам калций- 10 дни пие, 10 почива.Родителите и са високи, дори бащата е микс от хъски и маламут, но тя не расте много.Виждала съм из града и други женски на 4 месеца, но разликата е голяма.За мен тя сякаш върви с един месец назад,а и всеки ми казва, че прилича на 3 месечно хъски.Някой може ли да ми каже приблизителните размери на женските в 4-тия месец!?!?На снимката е на 4 месеца без 10 дни и е с около 1кг. по-слаба от сега.

Не го приемай като заяждане,но не е нужно да се вторачваш в този ръст.Хъскито ти не е чисто,както разбирам,а гониш мерките за този стадарт.Рано е да се каже какви ще са габаритите му след 1.5 година.Храниш го пълноценно и се радвай на здраво и щастливо същество-другото е на заден план.Арес е над стандарта си-63 см,но да знаеш колко не ми пука,защото е здрав,весел и с прекрасен слънчев характер.
User's Signature

#4736 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 10:41 AM

Цитат(Ариел @ Mar 23 2010, 11:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Flawless @ Mar 23 2010, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам проблем!

Най-вероятно ще го повърне.Не се притеснявай и следи дали не почва да се дави,опипвай корема му да не стане твърд.И ако започне затруднено да диша.Голдънът на приятеля ми глътна такъв чорап и го върна през устата след три-четири дена цял-целиничък без проблемно.

Благодаря за отговора!
Надявам се да излезе, но понеже вече минаха 3-4 дни и няма и следа от чорапа и направо не знам . . .
User's Signature

Качена снимка

#4737 Потребителят е офлайн   Loca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 02:39 PM

Ами има малък примес от маламут, но доколкото съм виждала другите от котилото тя не е взела нито козината на маламут, нито височината.Аз не държа да е точно по стандартите, но ми е малко кофти и не искам да остава дребна.Не съм виждала как се развиват сега другите, но ще поискам снимки.Майка и така се е развивала малко дребна, но това не и е попречило да стане 54см., което си е вече към горната граница.

#4738 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 09:37 AM

Аз все пак се безпокоя, минаха около 5-6 дни и още не е изплюл или изакал найлоновия чорап . . .
Колко време да изчакам преди да се обадя на ветеринар . . . Както казах и преди ака нормално, храни се, мнооого е жизнен всичко му е ок . . .
User's Signature

Качена снимка

#4739 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 11:29 AM

Цитат(Flawless @ Mar 25 2010, 08:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз все пак се безпокоя, минаха около 5-6 дни и още не е изплюл или изакал найлоновия чорап . . .
Колко време да изчакам преди да се обадя на ветеринар . . . Както казах и преди ака нормално, храни се, мнооого е жизнен всичко му е ок . . .

На колко години е кучето?Ако има поне 6 месеца,за твое успокоение го заведи да му направят снимка,за да видят има ли проблем.Или го правокирай да повърне с активен въглен или нещо подобно.Наскоро един възрастен ретривър ми набара кожената ръкавица и сладко-сладко си погълна последователно и петте и пръста.Три дена го наблюдаваха как ще ги изкара,после прежаднял препил със студена вода,това предизвикало позивни за повръщане и ги върнал през устата цели.През този период нищо в поведението му не подсказвало за физически дискомфорт.Та те поглъщат и клечки,които предимно после повръщат.
User's Signature

#4740 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 March 2010 - 07:42 PM

Loca, не задължително нито едно кученце от кучилото да прилича на маламут, ако има смеска, но е прекалено възможно в следващите и по- следващите поколения... да се появи я по- едро, я с по- дълъг косъм, я направо оприличено на маламут. Разбираш ли какво искам да ти кажа? Щом в рода на кучето ти има маламут, не очаквай да е в стандарта на породата... обичай си го такова, каквото е md_064.gif

Flawless, досега бих завела НЕРО на доктор... Все пак нито аз съм вет., нито Ариел за да се изказваме по въпроса... Ако например Ариел говори от личен опит, че кучето ще изкара чорапа, то не е задължително и твоето да направи същото... Може да е с по- чувствителен стомах, може да е всичко... Заведи кучето на доктор за да си спокойна, не слушай празните съвети тук, що се отнася до здравето му! md_064.gif

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни