Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 23 March 2010 - 03:24 PM
Намерих поста. От форума nalov.com:
.......
Като не препоръчвам Фронтлайн (фронтова линия) поради основна съставка фипронил вещество което е забранено в доста държави предстои и забрана в ЕС.
Ето и някои от причините поради които не го препоръчвам
веществото е "токсичен нервнопаралитичен инсектицид който прониква през кожата" и при контакт трябва да се потърси помощ в болница до 15 минути
1 Доказана токсичност
2 Висока цена
3 Ежемесечна третиране
4 Ефективност около 80-90%
5 Опасен при прилагане и манипулиране
6 Съмнения за канцерогенност при хора
7 Опасност при контакт на куче с дете
8 Разпространение из цялата кожа чрез жлези.......
9 И др.
Най-мощния препарат е той, но и най -вредният.
В близкото минало е използван за обработка на тревни площи.
Публикувано: 23 March 2010 - 03:40 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 23 March 2010 - 04:45 PM
http://zoomagazin.eu...&...03&start=10
А моля някой да даде мнение за това http://zoomagazin.eu...&...89&start=20 понеже е на доста сносна цена в сравнение а Адвантикс.
Въобще в този онлайн магазин има доста голям избор, а смятам да пусна поръчка скоро и ако някой ми даде мнение за който и да е от противопаразитни препарати (пипети) много ще съм благодарна.До сега само Фронтлайн съм ползвала и резулатата е на 100% , но след като прочетох че е токсичен се замислих дали да взема пак.То не се знае дали и другите не са ама щом пише само за Фронтлайн...
А това е ново за мен сега го виждам... http://zoomagazin.eu...&...55&start=30
Сори че толкова много линкове давам, но е време вече да се обезпаразитяваме преди да са ни нападнали бълхите.
Публикувано: 23 March 2010 - 06:41 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 23 March 2010 - 08:48 PM
А който е чел листовката и има практика в употребата на Фронтлайн, знае, че не предпазва от забиване на кърлежи, (което мисля че е така и за Адвантикса) Кърлежите се забиват, но след това се пускат уж преди да заразят кучето, ако са болни. Поне така са ми обяснявали на мен.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 March 2010 - 09:14 PM

Публикувано: 23 March 2010 - 09:33 PM
Публикувано: 23 March 2010 - 09:41 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 23 March 2010 - 10:23 PM
При нас например Фронтлайна имаше ефект само първия път като го поставих, след второто третиране не помогна- имаше бълхи, не само кърлежи от уличните ни приятелчета. От адвантикса бях по- доволна, но последния път и той нямаше особен ефект срещу бълхите, но кърлежи нямаше- чудно! Пудра също съм опитвала... остави, че докато я напудра се бора с нея да стои на едно място, ами и няма ефект- вероятно неможе да достигне кожата (то с този косъм). Сега сме на нашийник... някакъв немски, не помня, но съм много доволна- има трайност 5 месеца и поне при нас засега има най- добър ефект!
Публикувано: 23 March 2010 - 10:56 PM

Публикувано: 23 March 2010 - 11:01 PM

Публикувано: 23 March 2010 - 11:26 PM
Преди няколко дни Неро глътна найлонов, дамски 3\4 чорап, нали се сещате (поне момичетата), от тези тънките . . . И още не го е изкарал, в смисъл ака си нормално и както винаги по много, има апетит, жизнен е . . . всичко му е ок.
Трябва ли да се обадя на ветеринар, възможно ли е чорапът да се е . . . как да кажа . . . разтворил или нещо такова . . . защото го наблюдавахме, но все пак не сме забелязали да го е изходил . . . Какво да направя?
Публикувано: 24 March 2010 - 12:08 AM
Преди няколко дни Неро глътна найлонов, дамски 3\4 чорап, нали се сещате (поне момичетата), от тези тънките . . . И още не го е изкарал, в смисъл ака си нормално и както винаги по много, има апетит, жизнен е . . . всичко му е ок.
Трябва ли да се обадя на ветеринар, възможно ли е чорапът да се е . . . как да кажа . . . разтворил или нещо такова . . . защото го наблюдавахме, но все пак не сме забелязали да го е изходил . . . Какво да направя?
Най-вероятно ще го повърне.Не се притеснявай и следи дали не почва да се дави,опипвай корема му да не стане твърд.И ако започне затруднено да диша.Голдънът на приятеля ми глътна такъв чорап и го върна през устата след три-четири дена цял-целиничък без проблемно.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 March 2010 - 12:19 AM
Публикувано: 24 March 2010 - 07:45 AM
Не го приемай като заяждане,но не е нужно да се вторачваш в този ръст.Хъскито ти не е чисто,както разбирам,а гониш мерките за този стадарт.Рано е да се каже какви ще са габаритите му след 1.5 година.Храниш го пълноценно и се радвай на здраво и щастливо същество-другото е на заден план.Арес е над стандарта си-63 см,но да знаеш колко не ми пука,защото е здрав,весел и с прекрасен слънчев характер.

Публикувано: 24 March 2010 - 10:41 AM
Най-вероятно ще го повърне.Не се притеснявай и следи дали не почва да се дави,опипвай корема му да не стане твърд.И ако започне затруднено да диша.Голдънът на приятеля ми глътна такъв чорап и го върна през устата след три-четири дена цял-целиничък без проблемно.
Благодаря за отговора!
Надявам се да излезе, но понеже вече минаха 3-4 дни и няма и следа от чорапа и направо не знам . . .
Публикувано: 24 March 2010 - 02:39 PM
Публикувано: 25 March 2010 - 11:29 AM
Колко време да изчакам преди да се обадя на ветеринар . . . Както казах и преди ака нормално, храни се, мнооого е жизнен всичко му е ок . . .
На колко години е кучето?Ако има поне 6 месеца,за твое успокоение го заведи да му направят снимка,за да видят има ли проблем.Или го правокирай да повърне с активен въглен или нещо подобно.Наскоро един възрастен ретривър ми набара кожената ръкавица и сладко-сладко си погълна последователно и петте и пръста.Три дена го наблюдаваха как ще ги изкара,после прежаднял препил със студена вода,това предизвикало позивни за повръщане и ги върнал през устата цели.През този период нищо в поведението му не подсказвало за физически дискомфорт.Та те поглъщат и клечки,които предимно после повръщат.

Публикувано: 25 March 2010 - 07:42 PM

Flawless, досега бих завела НЕРО на доктор... Все пак нито аз съм вет., нито Ариел за да се изказваме по въпроса... Ако например Ариел говори от личен опит, че кучето ще изкара чорапа, то не е задължително и твоето да направи същото... Може да е с по- чувствителен стомах, може да е всичко... Заведи кучето на доктор за да си спокойна, не слушай празните съвети тук, що се отнася до здравето му!