Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5301 Потребителят е офлайн   aljaska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2010 - 10:42 AM

Наблюдавала съм не един случай на съжителство на хъски и коте,Рекс примерно предспокойно без никакви колебания го оставях сам с едно съвсем малко бебе коте,а той се беше вживялв ролята на майка,свикна даже да не закача и декортивните зайчета които се разхождат из двора,макар че в началото бях много нащтрек,наблюдавайки поведението му.И с още няколко хъскита беше същото.Обаче...хъскито наистина има много силно развити ловни инстинкти,нашата Ера например около година живя безпроблемно с котката на най добрата ми приятелка,а после и с двете и малки котета,пазеше ги,топлеше ги,не ги закачаше,един ден обаче когато се върна у дома завари и двете котета разкъсани,предполагам че определено поведение у малките котета е отключила точно тези инстинкти,може би ги е уплашила по някакъв начин и те са започнали да реагират като жертва ,тя вероятно в този момент е погледнала на тях по друг начин и се е случила белата.Забелязвала съм,че при малки ,несигурни котета кучетата ми са реагирали по често така,отколкото при голяма ,уверена котка или коте което се държи спокойно.За това,ако решиш да ги отглеждаш заедно наблюдавай и бъди готов да реагираш за всеки случай,предполагам че след време,когато котето свикне с кучето и кучето разбере че котето е на стопанина и не трябва да се закача ще е по безопасно.Все пак-имай едно на ум

На снимката Ая и Тошко

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5302 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2010 - 08:14 PM

Преди години имах булонка и се наложи година две да съжителства с котето на балдъзта докато беше в чужбина.Не съм има никакъв проблем може би защото растяха заедно.Буквално котето си завираше малката главица в устата на булонката но нищо друго освен игра не произлизаше.Вечер спяха гушнати заедно в китеника и си цареше мир и любов както казват хората .Сега ситуацията е различна Акси е големичък а котето показвам на снимка по долу.Мился че не е на повече от 40-50 дни(не съм сигурен) и е доста наплашено не знам от каво ,но като доближи Акксел до него и започва да се ежи и да издава звука х-х-х-х-х-х-х-х-х-х-х-х.сещате се как .Умира от страх милото и трепери а Аксел не проявява агресивност а любопитство .Виждам го че не иска да го нарани а само да си играе ама не среща същите чуства отсреща.Даже като хъ-сссне котенцето и се дръпва на зад . Като взема дребосъка в ръце и му го сваля до лицето не посяга да го хапе а само го подушва и се отдръпва назад.Съвестно ми е че се плаши толкова и все се скатава зад дивана и си мисля че по този начин не му осигурявам комфорт а тормоз .Днес си мислех дали да не го гледам в гаража там е топло в едно като сандъче с една стара пухена възглавница .Ше му сложа сандъче за тоалетна .Поне токато израсте малко че на улицата толкова мъничко е опасно за него.И ше вида как ше се спогаждат със сибиреца.Благодаря ви за исказаните мнения и съвети. :ns22:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5303 Потребителят е офлайн   lebedka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:muzika, priroda, istoriq :)))
Публикувано: 18 October 2010 - 09:44 PM

zdraveite i ot mene:)ku4eto mi e na 5 meseca, no mnogo 4esto boleduva:)normalno li e tova?:) predi dve sedmici imashe virusna infekciq s povru6tane i razstroistvo i dneska pak mi izkara akula s silno razstroistvo be6e sutrinta,posle povurna kato bqla pqna, zavedah go suotvetno na lekar biha mu 2 ingekcii analgin i buskolizin su6to kakto i predniq put no dali tova e na4inat da go izlekuvat, za6toto i ot o4ite mu izliza sekret::)molq daite mi suvet:)davah mu i vitamini za6toto spored mene qvno ima slaba imunna sistema:)ako nqkoi e imal moqt problem neka mi pi6e:)))

#5304 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 11:04 PM

Моля,ползвайте кирилица,че излиза все едно"ви е изкарало акула"?!Задайте този въпрос в сектор "ветеринари" тук.Хъски като цяло има добра имунна система,рядко боледува и....мисля,че трябва да го заведете на по-сериозен ветеринар.Поискайте второ мнение,най-малкото.Успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5305 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 11:38 AM

Това ми прилича на лечение на човек с тези лекарства :dry: Не съм компетентна, но ми се струва, че кучето ви се нужда е от изследвания и то по-сериозни.Много е важна и храната, която му давате, защото тази порода имат слаби стомахчета.Хубаво е известен период от време да му давате от специализираните храни на Роял Канин и вижте дали ще има промяна.Поне при моя дивак помогна.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5306 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 07:36 PM

Показване на мнениетоlebedka, в 18 October 2010 - 09:49 PM, написа:

zdraveite i ot mene:)ku4eto mi e na 5 meseca, no mnogo 4esto boleduva:)normalno li e tova?:) predi dve sedmici imashe virusna infekciq s povru6tane i razstroistvo i dneska pak mi izkara akula s silno razstroistvo be6e sutrinta,posle povurna kato bqla pqna, zavedah go suotvetno na lekar biha mu 2 ingekcii analgin i buskolizin su6to kakto i predniq put no dali tova e na4inat da go izlekuvat, za6toto i ot o4ite mu izliza sekret::)molq daite mi suvet:)davah mu i vitamini za6toto spored mene qvno ima slaba imunna sistema:)ako nqkoi e imal moqt problem neka mi pi6e:)))

Няма нищо нормално в това кучето да боледува! Щов не се е подобрило състоянието му от лечението сменете ветеринарят . . . моят така щяха да го уморят . . .в клая на уж лечението се влоши драстично, сменихме вета и е жив, здрав и щастлив! Сменете ветеринаря!
User's Signature

Качена снимка

#5307 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 07:37 PM

Показване на мнениетоlebedka, в 18 October 2010 - 09:49 PM, написа:

Няма нищо нормално в това кучето да боледува! Щом не се е подобрило състоянието му от лечението сменете ветеринарят . . . моят така щяха да го уморят . . .в края на уж лечението се влоши драстично, сменихме вета и е жив, здрав и щастлив! Сменете ветеринаря!
User's Signature

Качена снимка

#5308 Потребителят е офлайн   lebedka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 October 2010 - 08:33 PM

Благодаря на всички за изчерпателните отговори:)))

#5309 Потребителят е офлайн   lebedka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2010 - 09:08 PM

Здравейте на всички отнво:)))кучето ми вече е по добре има си апетит както си трябва и разстройството му почти спря но сега го тормозят очите червени са му доста имаше сектрет, сектрета изчезна остана червенината.Ветеринарната лекарка ми даде капки и му слагам едни такива бели като млеко и отделно му правя промивки с лайка ама засега няма голям ефект, моля ви нека някой да си каже мнението или да сподели ако е имал моят проблем какви капки трябват или каквото знае:))))
Благодаря ви предварително!

#5310 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2010 - 09:22 PM

За такива работи няма как да ти се помогне в форум. Дори да е най големият вет пак не може! Не ме разбирай погрешно. Тук можем да дадем съвети или споделим нашия опит със други неща. Например за обучението на кучето и т.н. Ако мислиш, че диагнозата и лечението, което се прилага от Вашия ветеринар е недостатъчна. Потърси второ мнение. Това е най добрия във твоя случай. Поздравявам ви успешно оздравяване час по рано.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5311 Потребителят е офлайн   рекса Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 10:51 AM

здравеите на всички...имам един проблем с моето рекси...вчера когато ходихме на новият ни апартамент ни се случи случка .рекса както винаги си играеше по терасите,... те са едни такива големи раи за нея...обаче по едно време някакво насекомо маи я ужили по окото или около окото...така в момента нищо нито се поду нищо...но днеска окото сьлзи и то здравата .но тя си е супер както обикновенно...имам един гел за вьспалени очи и и сложих малко...искам да знам за такива ужилвания от насекоми какво става минават ли от самосебеси или трябва да се вземат мерки.

#5312 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 25 October 2010 - 12:20 PM

Нира я беше ужилило нещо (предполагам де) докато не съм си в нас, муцуната и се беше подула като балон, но и мина за няколко часа, не сме я водили на доктор - прецених че няма нужда ( нямаше странно държание освен, че беше подута ).
Станоло е вчера казвате...ако е имало нещо да става да е станало до сега според мен. Щом не е подуто кучето или няма странно държание...Но ако искате да сте сигурни се обадете по тел. на ветеринаря.Но според мен ако беше алергично до сега да е станало нещо.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5313 Потребителят е офлайн   irincheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 03:15 PM

Моето мъниче е на месец и половина, но много хапе. До кога ще е така, да си чеше зъбките?:)

#5314 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 25 October 2010 - 03:45 PM

До около година ще си хапе нормално е, даже ще е ненормално ако не хапе :ab_041: Но сега като е съвсем бебе това му е най-голямото забавление, така че вземайте му много играчки и кожени кокали за да няма поражение по мебелите.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5315 Потребителят е офлайн   irincheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 05:24 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 25 October 2010 - 03:50 PM, написа:

До около година ще си хапе нормално е, даже ще е ненормално ако не хапе :ab_041: Но сега като е съвсем бебе това му е най-голямото забавление, така че вземайте му много играчки и кожени кокали за да няма поражение по мебелите.

Леле, ще имам още белези, хехе. Той има поне 10 играчки, но любими са му ръце и крака :D

п.с. ако не нахалствам, мога ли да попитам кога трябва да се къпе? Все още не е къпан, знам, че трябва да е рядко и да не влиза вода в ушите докато е малък? :D

#5316 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениетоirincheto, в 25 October 2010 - 05:29 PM, написа:

Леле, ще имам още белези, хехе. Той има поне 10 играчки, но любими са му ръце и крака :D

п.с. ако не нахалствам, мога ли да попитам кога трябва да се къпе? Все още не е къпан, знам, че трябва да е рядко и да не влиза вода в ушите докато е малък? :D

Доколкото знам, след 5-тия месец се къпе, защото до тогава няма собствена имунна система, така че колкото по-късно толкова по-добре . . .
User's Signature

Качена снимка

#5317 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 06:28 PM

Показване на мнениеторекса, в 25 October 2010 - 10:56 AM, написа:

здравеите на всички...имам един проблем с моето рекси...вчера когато ходихме на новият ни апартамент ни се случи случка .рекса както винаги си играеше по терасите,... те са едни такива големи раи за нея...обаче по едно време някакво насекомо маи я ужили по окото или около окото...така в момента нищо нито се поду нищо...но днеска окото сьлзи и то здравата .но тя си е супер както обикновенно...имам един гел за вьспалени очи и и сложих малко...искам да знам за такива ужилвания от насекоми какво става минават ли от самосебеси или трябва да се вземат мерки.

Аз мисля, обаче, че трябва да се обади на вет. да го питаш, ей така една телефонна консултация!
User's Signature

Качена снимка

#5318 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 06:32 PM

Попринцип е добре изобщо да не му влиза вода в ушите :md_064:
Писали сте, че го гледате в апартамент, а през този сезон няма как да се спасите от калта, така че няма проблем да го измиете, в случай че е мръсен, може и с влажна кърпа например, стига да е подсушен и да не го изкарате на студа... Но 'голямото къпане' с шампоан и цялостно мокрене е добре да е поне през няколко месеца. Няма смисъл да бързате.

#5319 Потребителят е офлайн   irincheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2010 - 06:50 PM

Мерси, Flawless & Hapa :)

#5320 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 October 2010 - 09:38 AM

В никакъв случай не му позволявай да ти хапе ръцете и краката, караш му се с НЕ ако нахалства много аз потупвах Зина с вестник (не боли, а много шушка и плаши). Иначе няма оправия.Вземи му много играчки ако искаш да си играете заедно и нека хапе тях, но не и твоите ръце и крака.От малко трябва да свикне кое може и кое не.
А за къпането аз Зина я окъпах за 1 първи път пролетта, а е родена 22 юни.Това са около 5-6 месеца.Но все пак тя живее на вън.За разлика от другите кучета хъскито не мирише въобще, защото имам 3, сетера е най миризлив от мойте :ab_041: Не знам на какво се дължи това но Зина е много чистичка. :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема