Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6041 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2011 - 01:44 PM

Коя е най-добрата храна за 3 месечно хъски.. ? :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#6042 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 02:37 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 09 May 2011 - 01:44 PM, написа:

Коя е най-добрата храна за 3 месечно хъски.. ? :be_107:

Тази с която кученцето се развива и расте най-добре :ba_025:
Това е най-важното, а след това идват марките :)
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6043 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 02:57 PM

Да, но все пак няма как да пробвам всички .. и за това се допитвам до по запознатите от мен :) До сега храних с Goody,живея в малък град и ми препорачаха тази,като казаха че за подрастващи е най-добра.Струва ми се,че е малко дребничка и мисля за смяна на храната.
User's Signature

Качена снимка

#6044 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 03:06 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 09 May 2011 - 02:57 PM, написа:

Да, но все пак няма как да пробвам всички .. и за това се допитвам до по запознатите от мен :) До сега храних с Goody,живея в малък град и ми препорачаха тази,като казаха че за подрастващи е най-добра.Струва ми се,че е малко дребничка и мисля за смяна на храната.

Поръчвай по интернет. Излиза...същото като цената в зоомагазина и има по-голям избор ииии ти докарват храната до вкъщи без значение коя част на България си.
Има огромно разнообразие от храни, цени и качество. Аз лично съм много доволна от Юкануба(Eukanuba) - с нея отрасна Джек и от Дог Чоу(Dog Chow) и Чикопи(Chicopee) - с тях се хранеше Арвен до годинка.
User's Signature

#6045 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2011 - 11:47 AM

Пробвай го с нутра нъгетс за бебета.Моето кученце е на 44 дни и много му наресва.Яде също и пилешки бульончета с малко месце,обожава варени яйца :smile: На консервите се мръщи
User's Signature

Качена снимка

#6046 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 06:08 PM

Здравейте! Имам хъски на два месеца е почти. Въпросът ми е дали мога да го извеждам само на двора? Времето е много приятно и не ми се иска да е затворено по цял ден в стаята.

#6047 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 15 May 2011 - 06:58 PM

Ако няма всички ваксини не е желателно, виждала съм болно куче от парво и е неприятна гледка. И аз като Зина беше малка исках да я изкарвам след втората ваксина, но след това което видях с една приятелка и болното и куче предпочитам 3-4 месеца да си стои вътре. Вируса на парвото е много устойчив та може ако ви е бил заразен двора дори и след 6 месеца да има пак!!! Вие си решавате, но най-важно е здравето на кучето. Кучето на моята приятелка беше на 5 месеца когато заболя от болестта-нямаше ваксини. След като се излекува зарази и другото на година и половина - и то без никакви ваксини. Когато си го взе първото и казах сложете му ваксини - абе какви ваксини то е мелез те не хващат.... и аз сорях да обяснявам. Но след като се случи това и се разболяха кучетата и да видиш как ги ваксинира бързо бързо всичките.... На никого не пожелавам да се случи това.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6048 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 11:21 PM

Показване на мнениетоNero_, в 15 May 2011 - 06:08 PM, написа:

Здравейте! Имам хъски на два месеца е почти. Въпросът ми е дали мога да го извеждам само на двора? Времето е много приятно и не ми се иска да е затворено по цял ден в стаята.

Моето на 2 месеца и 1-2 седмици живееше изцяло на двора...
User's Signature

Качена снимка

#6049 Потребителят е офлайн   Nero_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 07:07 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 15 May 2011 - 06:58 PM, написа:

Ако няма всички ваксини не е желателно, виждала съм болно куче от парво и е неприятна гледка. И аз като Зина беше малка исках да я изкарвам след втората ваксина, но след това което видях с една приятелка и болното и куче предпочитам 3-4 месеца да си стои вътре. Вируса на парвото е много устойчив та може ако ви е бил заразен двора дори и след 6 месеца да има пак!!! Вие си решавате, но най-важно е здравето на кучето. Кучето на моята приятелка беше на 5 месеца когато заболя от болестта-нямаше ваксини. След като се излекува зарази и другото на година и половина - и то без никакви ваксини. Когато си го взе първото и казах сложете му ваксини - абе какви ваксини то е мелез те не хващат.... и аз сорях да обяснявам. Но след като се случи това и се разболяха кучетата и да видиш как ги ваксинира бързо бързо всичките.... На никого не пожелавам да се случи това.

Още ги няма всичките на 18-ти му е втората.Но като се позамисля ние имахме др куче което живееше на двора доста години и предполагам си умря от старост.Определено от тази история не смятам да рискувам и ще ви послушам.Благодаря ви много за съвета! :smile:

#6050 Потребителят е офлайн   helan Икона

Публикувано: 16 May 2011 - 03:31 PM

Имам хъски на 1 година.Когато го извеждам на разходка много се плаши от хората и започва да се дърпа като обезумяло....на какво се дължи това и как да преодолее страха???благодаря предварително :))

#6051 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 04:18 PM

Показване на мнениетоhelan, в 16 May 2011 - 03:31 PM, написа:

Имам хъски на 1 година.Когато го извеждам на разходка много се плаши от хората и започва да се дърпа като обезумяло....на какво се дължи това и как да преодолее страха???благодаря предварително :))

Вероятно на лоша социализация. Не го извеждайте известно време сред много хора. Уговорете се с познати предварително като им дадете вкусна храна и щом се приближите до тях, те да му я дадат внимателно като го похвалят. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не посягат рязко към кучето. Постепенно увеличете срещите докато кучето спре да се плаши и започне да се радва на хората.

Не е съвършен подход, тъй като кучето по принцип не трябва да се храни от други хора, но вашият случай е доста объркан вече, за да гоните този ефект. Избягвайте на първо време шумни улици и места с много хора. Социализацията трябва да става много бавно. Ако нещо се обърка, започвате пак отначало. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6052 Потребителят е офлайн   Promu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 10:08 PM

може ли някой да ме светне по въпроса за избор на развъдник?

#6053 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2011 - 10:55 PM

Показване на мнениетоPromu, в 16 May 2011 - 10:08 PM, написа:

може ли някой да ме светне по въпроса за избор на развъдник?

http://www.xnira.com/
http://dog.bg/husky/
http://northfest.dog.../work.htm#clips

#6054 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 16 May 2011 - 11:13 PM

m_stoilkov, знам,че без да искаш си пропуснал :ab_041: но все пак когато изброяваш българските развъдници е хубаво да изброяваш всички :md_064: а е добре да се уточни,че последния линк е към развъдник,който не издава родословия и не развъжда по правилата на БРФК & FCI.
:rc_036:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6055 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 07:04 AM

Страничка с развъдниците, които имат сайтове и са легитимни - признати от БРФК, FCI и издаващи родословия заверени от БРФК! My link

Не смятам, че човек, който позволява да се родят кученца между пълни брат и сестра може да се нарече отговорен развъдчик в днешно време, когато има предостатъчно добри представители на породата както в България, така и в близките страни ----> My link (Ако информацията тук е вярна, де.Въпреки че след като пише, че именно собственика на кучето я е добавил, на дали ще е грешно.)

Има още развъдници, които обаче нямат сайтове.

Няма да е лошо тук да се направи една тема и да се представят развъдници-не само в България, но и в околните страни.
User's Signature

#6056 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 17 May 2011 - 09:09 AM

Показване на мнениетоxael, в 17 May 2011 - 07:04 AM, написа:

Няма да е лошо тук да се направи една тема и да се представят развъдници-не само в България, но и в околните страни.

:ba_025: Да и то да е закачена като Важна тема. Доста хора до сега питаха за развъдници и винаги даваме инфо но то се загубва по страниците на темите.
П.С. И един въпрос относно развъдниците, хъскита които носят името Ва банк от легитимен развъдник ли са и от България ли е? Понеже в линка който Гери е пуснала липсва този развъдник а знам кучета с родословие които носят това име и ми беше интересно... Сигурна съм че нещо пропускам и за това питам запознатите
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6057 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 02:56 PM

Показване на мнениетоAron_Gb, в 16 May 2011 - 02:18 PM, написа:

Показване на мнениетоhelan, в 16 May 2011 - 03:31 PM, написа:

Вероятно на лоша социализация.
........

Едва ли, по-вероятно е кучето да е страхливо по рождение. За съжаление този сериозен проблем с темперамента се среща в нашата порода. Тези кучета са страхливи генетично и се адаптират бавно и постепенно с течение на времето.

Цитат

Не смятам, че човек, който позволява да се родят кученца между пълни брат и сестра може да се нарече отговорен развъдчик в днешно време, когато има предостатъчно добри представители на породата както в България,така и в близките страни

xael мисля, че не си достатъчно запозната със случая, за да пишеш по този начин за човек, който не познаваш.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6058 Потребителят е офлайн   Mayap Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2011 - 03:09 PM

всички регистрирани развъдници могат да се намерят на сайта на Клуба - http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
Northfest kennel не е един от тях, каквито и рекламни банери и връзки да си е накичил. освен ако няма отново някакви специални изключения.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6059 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 03:22 PM

Еййй, изядохте човека значи ...
User's Signature

Качена снимка

#6060 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2011 - 03:30 PM

Показване на мнениетоMayap, в 17 May 2011 - 01:09 PM, написа:

всички регистрирани развъдници могат да се намерят на сайта на Клуба - http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
Northfest kennel не е един от тях, каквито и рекламни банери и връзки да си е накичил. освен ако няма отново някакви специални изключения.

За съжаление списъкът не е актуализиран много отдавна и това не са всички развъдници. Има такива като Вабанк и Славена фон бранддорф, които отдавна не развъждат хъскита, както и такива, които развъждат, но не са споменати там. (напр.Nylabell)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема