Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6001 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2011 - 12:09 PM

Здравейте! :smile:
Имам едно запитване. Тъй като сутрин разхождам Идън около моя блок и съседните, отскоро започнах да чувам осъдителни подмятания от по-възрастните ми съседки, че кучето ми си вършело работите там..
Въпросът ми е, извършвам ли някакво нарушение, при положение, че: 1. В междублоковите пространства няма знак "забранено за кучета", 2. Събирам му фекалиите (опитах се да обясня това на една от въпросните дами), 3. Платила съм си данъка за кучето и го обезпаразитявам редовно, 4. Водя го на повод.
Само да вметна, че моето куче не е единственото, което се разхожда там, но явно е единственото с млад собственик - момиче. Понеже лично съм виждала, как по-възрастни хора и предимно мъже, разхождат кучета, пуснати от повода, на които милите ми съседки не смеят да кажат нищо...
Ако някой е запознат, ще се радвам да ми обясни как седат нещата. :smile:
Благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

#6002 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 April 2011 - 12:19 PM

не трябва да се разхожда на територията на детски площадки или училищен двор.Иначе мисля е разрешено в междублоковите пространства по начина по който описвате на повод и с торбичка в ръка.И на мен се опитаха по този начин,но като им поднесох торбичката с парещата още торта втори път не са се пробвали.Чувам само зад гърба ми,но като се обърна и веднага млъкват и се правят на разсеяни. :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6003 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 01:22 PM

Показване на мнениетоdaydreaming, в 28 April 2011 - 12:09 PM, написа:

Здравейте! :smile:
Имам едно запитване. Тъй като сутрин разхождам Идън около моя блок и съседните, отскоро започнах да чувам осъдителни подмятания от по-възрастните ми съседки, че кучето ми си вършело работите там..
Въпросът ми е, извършвам ли някакво нарушение, при положение, че: 1. В междублоковите пространства няма знак "забранено за кучета", 2. Събирам му фекалиите (опитах се да обясня това на една от въпросните дами), 3. Платила съм си данъка за кучето и го обезпаразитявам редовно, 4. Водя го на повод.
Само да вметна, че моето куче не е единственото, което се разхожда там, но явно е единственото с млад собственик - момиче. Понеже лично съм виждала, как по-възрастни хора и предимно мъже, разхождат кучета, пуснати от повода, на които милите ми съседки не смеят да кажат нищо...
Ако някой е запознат, ще се радвам да ми обясни как седат нещата. :smile:
Благодаря предварително!

Щом кучето е вързано и почиствате след него и не го разхождате, както пише в горния пост, в детски площадки, училища и тн, не сте в нарушение! Не обръщайте внимание на съседите, гледайте да не се карате с тях, за да не го отнесе кучето, ако ме разбирате . . . .
User's Signature

Качена снимка

#6004 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 01:58 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 April 2011 - 01:22 PM, написа:

Щом кучето е вързано и почиствате след него и не го разхождате, както пише в горния пост, в детски площадки, училища и тн, не сте в нарушение! Не обръщайте внимание на съседите, гледайте да не се карате с тях, за да не го отнесе кучето, ако ме разбирате . . . .

Разбирам ви, но не мисля, че ще престанат, ако просто ги игнорирам. Дори ще ги амбицирам още повече, понеже ще се помислят за прави. Искам само да оточна. че говоря за хора, които по цял ден седят по пейките и клюкарят... Тази ситуация, ще бъде приета като идеалното разнообразие на скучния им живот.
Не смятам, че трябва да се примирявам с това тяхно отношение, особено при положение, че не съм виновна.
User's Signature

Качена снимка

#6005 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 April 2011 - 02:32 PM

Според мен ги игнорирайте, подминавайте ги с гордо вдигната глава без да обръщате внимание на хапливите им забележки.Ще говорят,ще говорят ще им омръзне и ще си намерят друга ''жертва'' за одумване.Влезете ли в пререкания няма отърване :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6006 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 03:20 PM

Може ли да обезпаразитявам вътрешно с Дронтал всеки месец? Няколко вет-а ми казват, че няма значение интервала м/у хапчетата, само да не е повече от 3 месеца. Пък на мен през 3 месеца ми се струва несигурно.... :dry:

Ааааа да ви се похваля, както виждате от галерията с Еди сме се преборили окончателно с крастата. има няма за месец и половина-два най- много. Ииии вече вдигаме крачеее :be_107:
Друг въпрос - кога трябва да му паднат тестисите в скротума?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6007 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 05:03 PM

Показване на мнениетоLetty, в 28 April 2011 - 03:20 PM, написа:

Може ли да обезпаразитявам вътрешно с Дронтал всеки месец? Няколко вет-а ми казват, че няма значение интервала м/у хапчетата, само да не е повече от 3 месеца. Пък на мен през 3 месеца ми се струва несигурно.... :dry:

Ааааа да ви се похваля, както виждате от галерията с Еди сме се преборили окончателно с крастата. има няма за месец и половина-два най- много. Ииии вече вдигаме крачеее :be_107:

Зададох на ветовете същия въпрос за Дронтал, защото един с хъски в парка ми каза , че 4 пъти годишно е достатъчно и той така щял да ги дава и аз се обадих и питах и ми казаха, че мога да ги давам през месец , както съм давала Цестал, без никакви притеснения!И, че било вярно, че може и по-рядко . . . Така че мисля, че можеш да му ги даваш всеки месец . . .
За другото мисля, че беше след четвъртия месец, но не гарантирам достоверност, защото го четох отдавна и може и да греша . . .Нека някой по-запознат да ти каже!
User's Signature

Качена снимка

#6008 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 07:00 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 April 2011 - 03:03 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 28 April 2011 - 03:20 PM, написа:

Зададох на ветовете същия въпрос за Дронтал, защото един с хъски в парка ми каза , че 4 пъти годишно е достатъчно и той така щял да ги дава и аз се обадих и питах и ми казаха, че мога да ги давам през месец , както съм давала Цестал, без никакви притеснения!И, че било вярно, че може и по-рядко . . . Така че мисля, че можеш да му ги даваш всеки месец . . .
За другото мисля, че беше след четвъртия месец, но не гарантирам достоверност, защото го четох отдавна и може и да греша . . .Нека някой по-запознат да ти каже!

Мерси за отговора. Мисля да го обезпаразитявам на 2 месеца, както до сега. А за другото- всичко си ни е наред, просто ми беше любопитно :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6009 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 07:20 PM

До сега обезпаразитявам само с Drontal plus на всеки 2 месеца.Да чукна на дърво не съм имал проблем.Да даваш всеки месец хапчета е малко пресилено освен,ако нямаш причина за това.И днес взех хапчета,малееее 4лв. струва едното за 10кг. :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#6010 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 08:02 PM

Здравейте, кученцето ми е на три месеца и явно има доста бърз метаболизъм ,а акото е малко рядко.Храня само с гранули,какво мога да направя по въпроса ? :dog:
User's Signature

Качена снимка

#6011 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 08:13 PM

Нашият ветеринар ми каза, че е необходимо да се дават хапчета за вътрешно обезпаразитяване всеки месец, докато кучето навърши 6 месеца.След навършване на 6 месеца се дават на всеки 3 месеца.Ако гледате кучето на двора може и през 2.Но каза, че просто няма смисъл да обезпаразитява всеки месец, а и все пак тези хапчета не са много безобидни и натоварват организма до някаква степен.За това не е хубаво да се прекалява.Дара я обезпаразитявам на всеки 3 месеца, при положение че я гледам на двора.За сега проблеми нямаме : )
Надявам се да съм бил полезен :)

#6012 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 08:32 PM

Много хубав сайт за нуждаещите се от вет. съвети www.animobg.com Не съм рекламен агент :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#6013 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 08:34 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 April 2011 - 05:03 PM, написа:

Ххахах, една думичка ти обърка цялото изречение :))
След четвъртият месец до кога? :ab_041: :ab_041:

До към края на 4тия месец вече трябва да ги е смъкнало кученцето. Имам смътни спомени, че на Джек топките от доста ранна възраст се забелязваха.
А дори и кученце да ги спусне по-късно към 7-8 и дори до 10-11 месец, не мисля че тестис, който е престоял прекалено дълго на топло в корема ще е функциониращ на пълни обороти.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6014 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 11:22 PM

Показване на мнениетоxael, в 28 April 2011 - 08:34 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 28 April 2011 - 05:03 PM, написа:

Ххахах, една думичка ти обърка цялото изречение :))
След четвъртият месец до кога? :ab_041: :ab_041:

До към края на 4тия месец вече трябва да ги е смъкнало кученцето. Имам смътни спомени, че на Джек топките от доста ранна възраст се забелязваха.
А дори и кученце да ги спусне по-късно към 7-8 и дори до 10-11 месец, не мисля че тестис, който е престоял прекалено дълго на топло в корема ще е функциониращ на пълни обороти.

Хахахах, да, имах предвид до четвъртия месец! Извинявам се за грешката . . .
User's Signature

Качена снимка

#6015 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 10:50 PM

Показване на мнениетоGanchev_, в 28 April 2011 - 08:13 PM, написа:

Нашият ветеринар ми каза, че е необходимо да се дават хапчета за вътрешно обезпаразитяване всеки месец, докато кучето навърши 6 месеца.След навършване на 6 месеца се дават на всеки 3 месеца.Ако гледате кучето на двора може и през 2.Но каза, че просто няма смисъл да обезпаразитява всеки месец, а и все пак тези хапчета не са много безобидни и натоварват организма до някаква степен.За това не е хубаво да се прекалява.Дара я обезпаразитявам на всеки 3 месеца, при положение че я гледам на двора.За сега проблеми нямаме : )
Надявам се да съм бил полезен :)

Внимавай със съветите, че аз като споменах за точно същото нещо ..., ако бяха до мен хората с ножици и вилици щяха да ме изядат...

На моята малката и аз сега и давам всеки месец ..., но тя е на 3 месеца и 20 дни ... като стане на 6-7 месеца... през 3 ...
User's Signature

Качена снимка

#6016 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 08:08 AM

Показване на мнениетоДизел, в 29 April 2011 - 10:50 PM, написа:

Внимавай със съветите, че аз като споменах за точно същото нещо ..., ако бяха до мен хората с ножици и вилици щяха да ме изядат...

На моята малката и аз сега и давам всеки месец ..., но тя е на 3 месеца и 20 дни ... като стане на 6-7 месеца... през 3 ...

Би ли престанал да обясняваш на хората как ще се възприеме всяка казана от тях дума? Ако някой има възражения срещу конкретно изказано мнение, би могъл сам да ги изрази.
Не е лошо да не знаеш нещо, тук все ще се намери кой да ти обясни, но нужно ли е да създаваш негативна нагласа у потребителите и напрежение?

#6017 Потребителят е офлайн   Nikita_Viva Икона

Публикувано: 01 May 2011 - 08:24 AM

Бях приятно изненадата с тъкова малко момиче!Щом го видях иии мигновенно нещо ми трепна(всички знаете,какво ебило чувството,когато видите мъниче-хъски и осъзнаете,че е твое!)Момиченце,родено на 14.03(бях в шок като видях колко рано са го откъснали от мама),кафяво-бяло с кристални очи-кукла тотално!(Малко нащо гардже си е най-хубаво :Д)Повече от послушна е,игрива,абе всичко е шест,НО от снощи се притеснявам акото и не е трърдо и всякаш има разтройство знам ли...какво мога да й дам(понеделник сме на ветеринар за 2-ра ваксина и за преглед,но има още 1 ден до тогава)...Майка ми предложи да й сварим ориз,но понеже знам,че кучетата не са като нас се притеснявам ...Някакви съвети?

#6018 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 08:36 AM

Показване на мнениетоNikita_Viva, в 01 May 2011 - 08:24 AM, написа:

Бях приятно изненадата с тъкова малко момиче!Щом го видях иии мигновенно нещо ми трепна(всички знаете,какво ебило чувството,когато видите мъниче-хъски и осъзнаете,че е твое!)Момиченце,родено на 14.03(бях в шок като видях колко рано са го откъснали от мама),кафяво-бяло с кристални очи-кукла тотално!(Малко нащо гардже си е най-хубаво :Д)Повече от послушна е,игрива,абе всичко е шест,НО от снощи се притеснявам акото и не е трърдо и всякаш има разтройство знам ли...какво мога да й дам(понеделник сме на ветеринар за 2-ра ваксина и за преглед,но има още 1 ден до тогава)...Майка ми предложи да й сварим ориз,но понеже знам,че кучетата не са като нас се притеснявам ...Някакви съвети?

Знаете ли с каква храна е било хранено кученцето преди да го вземете? А с каква храна я храните сега? Смяната на храната може да е причината, варения ориз няма да навреди, може само да помогне. Ако не иска да го яде, сварете го в пилешки бульон, но НЕ и давайте кокалите. Често се случва и не е нищо страшно, но все пак се консултирайте с ветеринар :md_064:

#6019 Потребителят е офлайн   Nikita_Viva Икона

Публикувано: 01 May 2011 - 08:39 AM

Попитахме ги-отговорът им беше ..."Ами гранули" ние-"какви?" "А сменями ги,всякакви..." .Може ли това да й навреди или бавно ще свикне

#6020 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 10:18 AM

Показване на мнениетоNikita_Viva, в 01 May 2011 - 08:39 AM, написа:

Попитахме ги-отговорът им беше ..."Ами гранули" ние-"какви?" "А сменями ги,всякакви..." .Може ли това да й навреди или бавно ще свикне

Трудно е за стомаха на едно бебе да преработва различни видове храна. Давайте и ориз, после постепено ще я захранвате с гранули, но за това ще ви обясни вета. Не се притеснявайте.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни