Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 01 May 2011 - 07:47 PM
daydreaming, в 28 April 2011 - 12:09 PM, написа:

Имам едно запитване. Тъй като сутрин разхождам Идън около моя блок и съседните, отскоро започнах да чувам осъдителни подмятания от по-възрастните ми съседки, че кучето ми си вършело работите там..
Въпросът ми е, извършвам ли някакво нарушение, при положение, че: 1. В междублоковите пространства няма знак "забранено за кучета", 2. Събирам му фекалиите (опитах се да обясня това на една от въпросните дами), 3. Платила съм си данъка за кучето и го обезпаразитявам редовно, 4. Водя го на повод.
Само да вметна, че моето куче не е единственото, което се разхожда там, но явно е единственото с млад собственик - момиче. Понеже лично съм виждала, как по-възрастни хора и предимно мъже, разхождат кучета, пуснати от повода, на които милите ми съседки не смеят да кажат нищо...
Ако някой е запознат, ще се радвам да ми обясни как седат нещата.

Благодаря предварително!
Вземи и за запознай с наредба ном.1 на града ви .Почти всеки град я има и в него е записано къда и как е забранено да разхождаш кучето си .Едва ли са ви отредили много места в града за тази цел но ако не е забранено в между блоковото пространство не се притеснявай.Виинаги ше го има този "партиен електорат"дето все са недоволни от по младите.Просто или не им се връзвай или им раздай наредбата с дебело подчертан маркер различен от червения.Нема за какво и на кого да се оплачат .Просто не им се връзвай и ше престанат.Аз поне с такива вехти войводи си немам ядове в квартала, че чудно от къде тая любов към АКСЕЛ от почти всеки съсед не знам.Единствения път когато бех анатемосан от описания електорат беше в Стара загора в парка им в централната част на града.Беше скоро и бех по работа .Топличко си беше доста и след дълга разходка на Аксел му се допи вода и потърсихме в парка.Видях една чешмичка тип "фонтанче от незабравимия соц строй" НАведох се да пия и кучето пиеше с мен но водата която падаше под лицето ми .Никакъв допир до металния източник.На близката пейка беха седнали двама или трима не им обърнах внимание, вехти войводи с вратовръзки и бомбета като наградени кооператори.Единия се прозина със злоба:"не те ли е срам бе, да пие кучето от чешмата дето пият деца и майки"
Много ме засегна честно ви казвам.Използвах неколко фрази които не бих споменал тука .Една жена с малко детенце видимо се накефи от реакцията ми и се изцепи:Браво пич тия миризливи дъртаци цел ден седят тука и се чудят с кой да се заяждат ама си мамериха майстора.Браво.Станами някак смешно на реакцията и тръгнах бавно надолу въпреки че Аксел беше наобиколен от деца и му се радваха.Така че недоволни задници които не обичат животните винаги ше има но искат добър отпор и тва е .Обичайте си любимците и ги пазете да не им посегнат на живота и здравето.Иначе и аз ходя с по една две найлонови торбички в джоба за всеки случай на нежелано наторяване.

Публикувано: 02 May 2011 - 09:56 PM

Публикувано: 03 May 2011 - 11:11 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 May 2011 - 02:41 PM
m_stoilkov, ако ти стиска му отвържи синджира. Кучето само ще реши дали да остане при тези нехранимайковци. А щом е такъв хубавец, няма да остане на улицата.
Публикувано: 03 May 2011 - 03:58 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 03 May 2011 - 10:50 PM
Huskypower, в 03 May 2011 - 03:58 PM, написа:
Мисълта че ако го отвържа може да го блъсне кола ме спира иначе досега да съм го сторил.Минава ми идеа да им предложа да го откупя и да го осинови некой който ше го гледа кадърно.Миналата година мой приятел осинови един такъв хубавец малтретиран и сега живее щасливо.МНого бях щаслив че намерихме дом на АЙС и го отървахме от приюта, а моя приятел си има нов член на семейството. HAPPY END/
Публикувано: 04 May 2011 - 06:02 AM
Е, всичко зависи от двора и стопанина. Моят хлапак от вчера спи на двора, в оградени 100 квадрата с много трева, ябълки и бетонова плоча. В момента му сглобявам колибка с всички условия - изолация, подвижна врата и т.н.
Ами и аз мисля,че на такова место ще му е много по-добре от колкото в една стая от апартамента или на терасата. А и така есента ще имаш помощник при събиране на ябълките

Публикувано: 04 May 2011 - 06:09 AM

Сами решавайте дали му пука , че е навън или вътре.
Публикувано: 05 May 2011 - 02:54 PM
Публикувано: 05 May 2011 - 07:18 PM
Аз снощи видях агресивна женска лайка... сдавиха се с един БОК ..., а си мислих, че агресия при всички сибирски породи е.... невъзможна..., е явно тук влиза в сила поговорката "няма невъзможни неща" ..
Публикувано: 05 May 2011 - 07:29 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 May 2011 - 07:57 PM

Чарли си е душица милия, ама има ли женски и появи ли се друг мъжки освен него е готов на всичко да си пази харема. Надявам се ако го кастрирам да мине това... Та идеята ми е че има моменти в които някои кучетата са доста доминантни под влиянето на хормони.
Публикувано: 05 May 2011 - 08:16 PM