Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6021 Потребителят е офлайн   Nikita_Viva Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2011 - 11:06 AM

Благодаря ти много!В момента го яде :)

#6022 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 07:47 PM

Показване на мнениетоdaydreaming, в 28 April 2011 - 12:09 PM, написа:

Здравейте! Качена снимка
Имам едно запитване. Тъй като сутрин разхождам Идън около моя блок и съседните, отскоро започнах да чувам осъдителни подмятания от по-възрастните ми съседки, че кучето ми си вършело работите там..
Въпросът ми е, извършвам ли някакво нарушение, при положение, че: 1. В междублоковите пространства няма знак "забранено за кучета", 2. Събирам му фекалиите (опитах се да обясня това на една от въпросните дами), 3. Платила съм си данъка за кучето и го обезпаразитявам редовно, 4. Водя го на повод.
Само да вметна, че моето куче не е единственото, което се разхожда там, но явно е единственото с млад собственик - момиче. Понеже лично съм виждала, как по-възрастни хора и предимно мъже, разхождат кучета, пуснати от повода, на които милите ми съседки не смеят да кажат нищо...
Ако някой е запознат, ще се радвам да ми обясни как седат нещата. Качена снимка
Благодаря предварително!

Вземи и за запознай с наредба ном.1 на града ви .Почти всеки град я има и в него е записано къда и как е забранено да разхождаш кучето си .Едва ли са ви отредили много места в града за тази цел но ако не е забранено в между блоковото пространство не се притеснявай.Виинаги ше го има този "партиен електорат"дето все са недоволни от по младите.Просто или не им се връзвай или им раздай наредбата с дебело подчертан маркер различен от червения.Нема за какво и на кого да се оплачат .Просто не им се връзвай и ше престанат.Аз поне с такива вехти войводи си немам ядове в квартала, че чудно от къде тая любов към АКСЕЛ от почти всеки съсед не знам.Единствения път когато бех анатемосан от описания електорат беше в Стара загора в парка им в централната част на града.Беше скоро и бех по работа .Топличко си беше доста и след дълга разходка на Аксел му се допи вода и потърсихме в парка.Видях една чешмичка тип "фонтанче от незабравимия соц строй" НАведох се да пия и кучето пиеше с мен но водата която падаше под лицето ми .Никакъв допир до металния източник.На близката пейка беха седнали двама или трима не им обърнах внимание, вехти войводи с вратовръзки и бомбета като наградени кооператори.Единия се прозина със злоба:"не те ли е срам бе, да пие кучето от чешмата дето пият деца и майки"

Много ме засегна честно ви казвам.Използвах неколко фрази които не бих споменал тука .Една жена с малко детенце видимо се накефи от реакцията ми и се изцепи:Браво пич тия миризливи дъртаци цел ден седят тука и се чудят с кой да се заяждат ама си мамериха майстора.Браво.Станами някак смешно на реакцията и тръгнах бавно надолу въпреки че Аксел беше наобиколен от деца и му се радваха.Така че недоволни задници които не обичат животните винаги ше има но искат добър отпор и тва е .Обичайте си любимците и ги пазете да не им посегнат на живота и здравето.Иначе и аз ходя с по една две найлонови торбички в джоба за всеки случай на нежелано наторяване.Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#6023 Потребителят е офлайн   Nikita_Viva Икона

Публикувано: 01 May 2011 - 10:13 PM

Утре сме на 2-ра ваксина и въпросът ми е колко горе-доло струва,за да знам минимално колко да взема

#6024 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 09:18 AM

Показване на мнениетоNikita_Viva, в 01 May 2011 - 10:13 PM, написа:

Утре сме на 2-ра ваксина и въпросът ми е колко горе-доло струва,за да знам минимално колко да взема

Всичко зависи от града в който живееш и клиниката която посещаваш.Средно между 15 и 30 лв.

#6025 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2011 - 09:56 PM

Хора искам да сподела нещо което ме мъчи от седмица две че да не е и от повече.Всеки ден като разхождам Аксел и минавам покрай една къща с двор като на цигани мръсен и неподреден.Лошото е че в тая къща живеят нормални бели хора .До колко са нормални вие преценете.Та в този мърляв двор сред прахоляка е вързано едно красиво и добро хъскиКачена снимка .Красавец и половиина.Това куче според мен е абсолютна жертва на олигофрени.Никога не съм го видел некой да го разходи или да си играе с него.Храни се в една мърлява тенджера от която стърчат цели филии хляб накиснати бог знае с каква помия.Мисълта ми е нема ли организация която да защитава истински правата на тия малтретирани животинки.Тия дни си е доста топличко а то милото на синджир вързано и скрито под импровизирана ламаринена колиба на сред прашния мърляв двор.Питам се как ли ше се чуства след месец като се почнат жегите .Как да помогнеме на животинчето ако някой има идеи да сподели.Жал ми е за този синеок красавец и ако нема как да му помогна ше ми падне пердето и някоя сутрин ше му отвържа синджира и дето му видят очите и молитви за намиране на по добър стопанин.Едва ли тази крайна мярка ше му помогне но много ме е яд на тия стопани.Утре ше ви пусна снимки да видите сиромаха на какъв хал е .Качена снимка Качена снимка

#6026 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 09:34 AM

В какви граници варира обиколката на врата на вече пораснало мъжко и женско хъски?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6027 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 11:11 AM

m_stoilkov за съжаление толкова много кучета живеят така вързани по дворовете. За това , когато ми кажат, че ще гледат кучето в къща с двор някак си не изпадам във възторг ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6028 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 02:41 PM

Е, всичко зависи от двора и стопанина. Моят хлапак от вчера спи на двора, в оградени 100 квадрата с много трева, ябълки и бетонова плоча. В момента му сглобявам колибка с всички условия - изолация, подвижна врата и т.н.

m_stoilkov, ако ти стиска му отвържи синджира. Кучето само ще реши дали да остане при тези нехранимайковци. А щом е такъв хубавец, няма да остане на улицата.
User's Signature

Качена снимка

#6029 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 03:58 PM

Той вероятно ще реши да остане там, защото няма друг дом. А просто да се отвърже, мисля, че не е разумно, защото може да го блъсне кола .... например...
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6030 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2011 - 10:50 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 03 May 2011 - 03:58 PM, написа:

Той вероятно ще реши да остане там, защото няма друг дом. А просто да се отвърже, мисля, че не е разумно, защото може да го блъсне кола .... например...

Мисълта че ако го отвържа може да го блъсне кола ме спира иначе досега да съм го сторил.Минава ми идеа да им предложа да го откупя и да го осинови некой който ше го гледа кадърно.Миналата година мой приятел осинови един такъв хубавец малтретиран и сега живее щасливо.МНого бях щаслив че намерихме дом на АЙС и го отървахме от приюта, а моя приятел си има нов член на семейството. HAPPY END/

#6031 Потребителят е офлайн   excalibur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 06:02 AM

[quote name='Aron_Gb' date='03 May 2011 - 12:41 PM' timestamp='1304426481' post='944180']
Е, всичко зависи от двора и стопанина. Моят хлапак от вчера спи на двора, в оградени 100 квадрата с много трева, ябълки и бетонова плоча. В момента му сглобявам колибка с всички условия - изолация, подвижна врата и т.н.

Ами и аз мисля,че на такова место ще му е много по-добре от колкото в една стая от апартамента или на терасата. А и така есента ще имаш помощник при събиране на ябълките :af_089: а на другите да им гризат мебелите в хола :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#6032 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 06:09 AM

Винаги ще си давам примера как моя миналата година пред това да стои в една гадна, топла стая с мен през август, вместо навън на двор да си спи на прохладно избра да се намърдва при мен. След като не го пуснах през вратата, скочи и влезе през прозореца като разби комарника :ab_041:
Сами решавайте дали му пука , че е навън или вътре.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6033 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 02:00 PM

Здравейте имам хъски на 3 месеца много е своенравна .. да не я погали човек,опитва се веднага да го ухапе изобщо не слуша.Казаха ми.че това с хапането ще го израсте вярно ли е ? и какво мога да направя по този въпрос.. :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#6034 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 02:54 PM

Ще го израсне... виждал/а ли си дете когато му растат зъбките... как иска всичко да гризе и да яде... е представи си ... същото е като при децата когато им растат зъби... по този въпрос... може да му забраняваш да го прави ... и да го научиш на командата "НЕ" ...
User's Signature

Качена снимка

#6035 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 05:56 PM

Да разбирам, дано да е така ..Едни саседи ,които имат хъски мисля, че вече е на около година и половина и хапе на поразия .. но с него никой не се занимава.Често съм виждал да го удрят .. и мисля,че това негово хапане се дължи именно на това.. :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#6036 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 07:18 PM

Хъ... причини много ..., но това с хапането е в следствие от това, че с кучето никой не се е занимавал ...

Аз снощи видях агресивна женска лайка... сдавиха се с един БОК ..., а си мислих, че агресия при всички сибирски породи е.... невъзможна..., е явно тук влиза в сила поговорката "няма невъзможни неща" ..
User's Signature

Качена снимка

#6037 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 07:29 PM

Характерът е преди всичко генетика. Включително и агресията. Едни я имат по рождение, други не. Чак след това е до занимаване или не с кучето ...
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6038 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 May 2011 - 07:57 PM

В нас редовно някой се скарва с друг и се джавкат. Отстрани може да изглежда направо че се бият, но това си е техен начин да си играят и да се раберат и подчинят. Играта им не винаги прилича на игра, но всъщност се е невинно крякане. В момента в който извикам все едно до сега са се гушкали и всички се обичат. Зина не е агресивна, винаги е готова за игра и подканя другарчето не винаги по най-подходящия начин да не кажа нахален :ab_041: . Когато се беше разгонила за 1 път същия ден имахме на гости един много мил и добър женски лабрадор. В момента в мойто влезе в двора и Зина го напардна с идеята да го смъмри и да си излее женската злоба. Милия лаб се сгуши на кълбенце и чуди как по ниско да легне че да покаже подчинение, а е с 10-15 кг по тежък от Зина....
Чарли си е душица милия, ама има ли женски и появи ли се друг мъжки освен него е готов на всичко да си пази харема. Надявам се ако го кастрирам да мине това... Та идеята ми е че има моменти в които някои кучетата са доста доминантни под влиянето на хормони.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6039 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 08:16 PM

Това с кастрирането надали ще промени отношението към другия мъжки.. Преди време намерих мъжко хъски и го приютих докато намеря стопаните му.. което уви не стана.Реших да го подаря на хора, които ще го обичат и затова го кастрирах,но в момента в който имаше женска при него и друг мъжки пробваше да се намърда ставаше лошоо.Иначе както казваш много дружелюбен.. но стане ли въпрос за женска винаги демонстрираше злоба .. :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#6040 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 05 May 2011 - 08:32 PM

Знам че не отшумява веднага това "любовно" поведение, а за няколко месеца... но винаги има вариант да си остане с неприязън към други мъжкари.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема