Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6441 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2011 - 06:14 PM

Показване на мнениетоLetty, в 25 October 2011 - 11:02 AM, написа:

какви нагръдници използвате? От кой тип? Предстои да взема на Еди , но незнам от кой модел? Помагайте....Flawless :r_181: модел 1
модел 2
модел 3 - малко скъпичък
модел 4
модел 5

П>С> Може да предложите и други модели, изпробвани, изпитани, снимки на вашите :ae_085:

Ние сме сууупер доволни от Rogz и по-точно този модел с лапичките

Прикачена снимка
Препоръчала съм го и в темата "с нагръдник или нашийник" в друг подфорум!
Доволна съм, защото не е гол найлон, а е с плат отгоре! Преди бях купила един найлонов син, най обикновен и много се протриваше в дъждовно време и му беше голо на гърдите и под мишниците, откакто сме с този модел нямаме такива проблеми! Другото, което е важно е, че е супер издържлив, на дърпане, на дъжд , сняг, мокрене! Пере се или поне аз го пера! :af_089: Нищо не го къса, може да му се олющи картинката , но остава здрав и качествен. Другото, което е хубаво да знаеш, че в началото може да е малко широк на гърдите. Неро се опитваше да си пъха муцуната и да го хапе, но и на това издържа! Еди ми изглежда достатъчно голям и може и да няма този проблем, защото ние още бяхме сравнително малки като му взех първия.
Ще си позволя също така да изкажа някои съображения относто нагръдниците, за които си дала линк . . .Дано нямаш нищо против!
Първия не е добър избор, защото се пъхат и двата крака и се закопчава отгоре на гърба, и не мога да се отърва от усещането, че ще се изхлузи от кучето като гащи :ab_041: ! Освен това е обикновен неподплатен найлон, който протрива. Този модел, който ти предлагам се пъха главата и единия крак и няма начин кучето да излезе.
Вторият нагръдник е хубав, на принципа на Rogz, но пак е гол найлон.
Третия нагръдник, изглежда много добре и удобен! Едно наум имам за закопчалките и дали при дърпане няма да му убива като са пластмасови и от двете страни на ребрата . . . Но изглежда удобен и добре уплътнен!
За У-образния нагръдник не мога да кажа нищо! Пише в описанието, че е за кучета, който не могат да носят обикновен нагръдник, но не разбирам , кои са тези кучета и защо не могат да носят другите! Някой, ако знае да каже!
И последния на Трикси, пак се пъхат двата крака и не смятам, че е добър избор, щях да направя грешката да взема такъв модел, но на друга марка, всъщност го взех и като го пробвах на Неро и той се давеше, защото една от лентите- горната, притиска гърлото, за щастие успях да го върна!
Това е от мен, дано съм била полезна!
User's Signature

Качена снимка

#6442 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 09:17 PM

Да ви кажа честно, аз отивам "да се гръмна", защото така и не разбрах, защо сума ти народ "си умира" да си пъха хъскитата в подобни неща. :fa_067: :zz_217: :zz_020: :ua_028:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6443 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 09:18 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 25 October 2011 - 09:17 PM, написа:

Да ви кажа честно, аз отивам "да се гръмна", защото така и не разбрах, защо сума ти народ "си умира" да си пъха хъскитата в подобни неща. :zz_217: :zz_020:

За нагръдниците ли говориш? Защо си против?
User's Signature

Качена снимка

#6444 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 09:23 PM

Да, за тях говоря. Не виждам абсолютно никаква полза от тях. Да не говорим, че това не са пекинези или пинчери, които можеш да си вдигаш във въздуха с нагръдник :ab_041: Да не говорим, че ако ти потрябва контрол над кучето - липсва ... абе да не говорим... не и за тази порода.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6445 Потребителят е офлайн   tarja Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 10:24 PM

от първия модел нагръдници, съм забелязал, че по малко се усеща дърпането и тегленето на кучето :)
опитах се да си го обясня и видях, че се дължи на това, че когато бяхме с нашийник и кучето не е научено да ходи до стопанина, прикляка към земята с предните лапи и започва да тегли с все сила, има опора като се сниши към земята... докато с този нагръдник просто не може да се сниши и ако започне да се дърпа с все сила няма опора, защото предните лапи му се вдигат във въздуха и почва да подскача на задни хахах :)
това е мойто наблюдение за първият модел от нагръдниците :)

#6446 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 08:42 AM

Показване на мнениетоLetty, в 25 October 2011 - 09:02 AM, написа:

какви нагръдници използвате? От кой тип? Предстои да взема на Еди , но незнам от кой модел? Помагайте....Flawless :r_181: модел 1
модел 2
модел 3 - малко скъпичък
модел 4
модел 5

П>С> Може да предложите и други модели, изпробвани, изпитани, снимки на вашите :ae_085:

Погледни и нашите нагръдници - различни видове и издържлива материя. Пускам ти няколко снимки, а останалите модели ги виж в сайта.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#6447 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:31 AM

Показване на мнениетоhrisi14, в 26 October 2011 - 08:42 AM, написа:

модел 2
модел 3 - малко скъпичък
модел 4
модел 5

Погледни и нашите нагръдници - различни видове и издържлива материя. Пускам ти няколко снимки, а останалите модели ги виж в сайта.

На тези светолотразителните какъв им е принципа, тоест, пъха се главата и единия крак ли? Защото много си мисля за в бъдеще за един светлоотразителен!
User's Signature

Качена снимка

#6448 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2011 - 09:35 AM

Ааааа много информация, много нещо. :ab_041: Засега май се спрях на Rogz, такъв като на Flawless. Вие с кой размер сте точно? Как се води? На см. ли е или на small, medium, large?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6449 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 09:42 AM

Показване на мнениетоLetty, в 26 October 2011 - 09:35 AM, написа:

Ааааа много информация, много нещо. :ab_041: Засега май се спрях на Rogz, такъв като на Flawless. Вие с кой размер сте точно? Как се води? На см. ли е или на small, medium, large?

Ами да ти кажа не знам как се води или е medium или large, ако го купуваш от магазин, защото ги има почти на всякъде, можеш да помолиш до ти го разтегнат на макс, за да видиш горе -долу колко е голям! Може и да сме с най-големия като се замисля, защото има бая още да се разтяга неговия, пък аз му го държа хлабав! Аз така го избрах , на око!
User's Signature

Качена снимка

#6450 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 10:19 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 26 October 2011 - 07:31 AM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 26 October 2011 - 08:42 AM, написа:

модел 2
модел 3 - малко скъпичък
модел 4
модел 5

На тези светолотразителните какъв им е принципа, тоест, пъха се главата и единия крак ли? Защото много си мисля за в бъдеще за един светлоотразителен!

Да и се регулира!

#6451 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 25 October 2011 - 07:17 PM, написа:

Да ви кажа честно, аз отивам "да се гръмна", защото така и не разбрах, защо сума ти народ "си умира" да си пъха хъскитата в подобни неща. :fa_067: :zz_217: :zz_020: :ua_028:

А защо не? Не виждам какъв е проблема? Еди си ходи прекалено спокойно с нашийник, знае прекрасно командата редом и я изпълнява безотказно. Просто съм решила да пробваме с нагръдник, точно поради причината, че ми харесва как изглежда кучето с него. Сигурна съм, че няма да имам проблем с дърпането, но и да имам ще е нещо от сорта на изнервеност поради новата придобивка. Ще го овладее, пък ако не....най-лесно да го махна. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6452 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 01:55 PM

Показване на мнениетоLetty, в 26 October 2011 - 10:46 AM, написа:

А защо не? Не виждам какъв е проблема? Еди си ходи прекалено спокойно с нашийник, знае прекрасно командата редом и я изпълнява безотказно. Просто съм решила да пробваме с нагръдник, точно поради причината, че ми харесва как изглежда кучето с него. Сигурна съм, че няма да имам проблем с дърпането, но и да имам ще е нещо от сорта на изнервеност поради новата придобивка. Ще го овладее, пък ако не....най-лесно да го махна. :ba_025:

Според мен няма да имате проблем с нагръдника!
User's Signature

Качена снимка

#6453 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2011 - 10:46 PM

Показване на мнениетоLetty, в 26 October 2011 - 08:46 AM, написа:

Споделям лично мнение и опит. Когато взимам нещо за кучето си, и това нещо е за водене (разбирай най-важното действие, което извършваме, водейки хъскито на повод сред хора и животни, по булевард, в трамвай или в гората ) последното, за което ще си помисля, е дали ще ми харесва как изглежда с него докато го носи ... особено през това време, 'щото после идва и един друг момент :ab_041:
За мен е най-важно да имам удобен контрол, (въпреки това, колко е послушно, знае и не знае моето хъски, колко е бързо или бавно, или колко други мърдащи хора и живи твари има наоколо) да не пречи на кучето ми, да не му похабява козината и да е практично, да ми върши работата, за която съм го взела, а не как ще му седи. Последното, дори аз не го приемам сериозно, за да може да ми е причина или просто плюс. :dog: Не оспорвам по никакъв начин, твоите предпочитания и мнение. Но каква е ползата (или предимството) от този тип нагръдник, точно за тази порода - моля някой да ми обясни!? Защото аз за толкова години видях само негативите. За мен в много ситуации такъв нагръдник не може да осъществи навременен и достатъчно бърз контрол, който за даден момент е важен, да не казвам понякога и много важен или просто предпочитан.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6454 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 09:36 AM

На мен лично нагръдникът ми е крайно неудобен като начин на слагане. Губим излишно време вкъщи за слагане, а Джек се скъсва от емоция и движения и докато го нахлузим, 15 пъти ще се е увъргалял по мокета, ще ми пълзи нагоре-надору с дупето нагоре и разни такива маймунджулъци, които прави от кеф, че излиза и ако бързам и съм си направила някакъв график само ще си ядем време така.
Иначе вкъщи имам найлонов нагръдник, който купих да слагам, докато ни се пооправи врата, но нямам нерви да го слагам и си караме с нашийници.
Отделно, че от август до края на септември счупихме два. Една халка на душач и една халка на обикновен нашийник....не знам как го постигнахме, вероятно със съвместни усилия и много много труд. Джек не се дърпа толкова по принцип, но като се дръпне го прави здраво и силно и все пак е мистерия как две халки си отидоха!!
За момента сме с такъв душач: My link

и държи, но е пресен още :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6455 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 01:53 PM

Показване на мнениетоxael, в 27 October 2011 - 07:36 AM, написа:

За момента сме с такъв душач: My link

и държи, но е пресен още :ab_041:

Ще издържи :ab_041: Изпробван е от диванета, които ги познаваш и знаеш как се дърпат!!! :ab_041:
Единият го ползваме вече 4 години, а другия 3 и няма отворена халка :ae_085:

#6456 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 07:04 PM

Huskypower, аз ще се опитам да обясня гледната си точка, без да я налагам, но все пак да стане ясно, защо предпочитам нагръдник!
Няколко пъти вече съм споменавала, че ми е много удобно, първо като вървим в навалица от хора и животни Неро върви до мен на Редом, дори без да казвам командата, просто някак си усеща и не се дърпа в лудницата и гледа само напред, не се закача с хората, не ги гледа, не ги бута с муцуна , не се спира да ги души, ако има куче едно Остави и понякога подръпване е напълно достатъчно в навалицата, за да остави кучето и да си продължи по пътя! Докато сме в парка, той е непрекъснато пуснат и там контролът ми е от разстояние, корекциите и забраните са от разстояние и на практика няма значение с какво е!
Ако се случи да се сбие, което в интерес на истината , когато сме в парка и се разхождаме е трудно, в смисъл минава , подушват се, извиквам го и тръгва, но ако случайно се сбие ми е много по-лесно, в зависимост от ситуацията, да го дръпна за нагръдника и да ги разделя, вместо да го хващам за врата или да търся каишката в козината му, а и така шансовете да ми влезе ръката в нечия уста са доста големи, което просто не е оферта!
Относно козината, не мисля, че се разваля, даже напротив, например неговата зимна козина се сплъстява от нашийник, въпреки, че го слагам само за разходки, а и освен нашийника има и противопаразитна каишка, която не прави положението по-леко! Преди нагръдника ни оставяше като линия отдолу по гръдния кош, там, където се търка, но смених шампоана с по-качествен и това ни реши проблемите! Така че и с козината нямаме проблеми!
Освен това кучето не се дави като е с нагръдник, а като е с нашийник и се дръпне по-рязко после се дави, не мисля, че при условие, че нямам проблеми с нагръдника, трябва да му причинявам това!
При мен естетиката не е движеща сила, защото например много повече ми харесва да го гледам като е с нашийник и няма нищо по тялото и да се любувам на плавните му движения, на бързото му тичане и на блестящата му козина, въобще колкото по-малко неща и колкото по-див ми изглежда, толкова по-добре, ама нагръдникът си струва! Туй то, както се казва!
User's Signature

Качена снимка

#6457 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 07:58 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 27 October 2011 - 07:04 PM, написа:

Huskypower, аз ще се опитам да обясня гледната си точка, без да я налагам, но все пак да стане ясно, защо предпочитам нагръдник!
Няколко пъти вече съм споменавала, че ми е много удобно, първо като вървим в навалица от хора и животни Неро върви до мен на Редом, дори без да казвам командата, просто някак си усеща и не се дърпа в лудницата и гледа само напред, не се закача с хората, не ги гледа, не ги бута с муцуна , не се спира да ги души, ако има куче едно Остави и понякога подръпване е напълно достатъчно в навалицата, за да остави кучето и да си продължи по пътя! Докато сме в парка, той е непрекъснато пуснат и там контролът ми е от разстояние, корекциите и забраните са от разстояние и на практика няма значение с какво е!
Ако се случи да се сбие, което в интерес на истината , когато сме в парка и се разхождаме е трудно, в смисъл минава , подушват се, извиквам го и тръгва, но ако случайно се сбие ми е много по-лесно, в зависимост от ситуацията, да го дръпна за нагръдника и да ги разделя, вместо да го хващам за врата или да търся каишката в козината му, а и така шансовете да ми влезе ръката в нечия уста са доста големи, което просто не е оферта!
Относно козината, не мисля, че се разваля, даже напротив, например неговата зимна козина се сплъстява от нашийник, въпреки, че го слагам само за разходки, а и освен нашийника има и противопаразитна каишка, която не прави положението по-леко! Преди нагръдника ни оставяше като линия отдолу по гръдния кош, там, където се търка, но смених шампоана с по-качествен и това ни реши проблемите! Така че и с козината нямаме проблеми!
Освен това кучето не се дави като е с нагръдник, а като е с нашийник и се дръпне по-рязко после се дави, не мисля, че при условие, че нямам проблеми с нагръдника, трябва да му причинявам това!
При мен естетиката не е движеща сила, защото например много повече ми харесва да го гледам като е с нашийник и няма нищо по тялото и да се любувам на плавните му движения, на бързото му тичане и на блестящата му козина, въобще колкото по-малко неща и колкото по-див ми изглежда, толкова по-добре, ама нагръдникът си струва! Туй то, както се казва!

Качена снимка Качена снимка За мен нагръдника,от гледна точка на моето куче,е 3 в 1- естетика,удобство,практичност. В крайна сметка обаче,ако мога да перефразирам,не нашийника или нагръдника правят кучето, а то тях,и начина по който ги носи и се чуства. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6458 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2011 - 11:08 PM

Flawless благодаря ти, че ми отговори на въпроса, адмирации за добре изказаното мнение! :rc_036:

Цитат

До тук обаче според мен няма нищо, от което да се разбира, че с нагръдник е по-добре или по-удобно. Нашийникът ще свърши същата работа.

Цитат

За това си права, да, така е. Напълно съм съгласна в този аспект.
Чанта с дръжка :ab_041: ... шегичка :db_046:

Цитат

Относно това, моите лични наблюдения показват точно обратното. Виждала съм толкова много хъскита с похабена от нагръдник козина, че не се сещам да съм виждаля някое, което да е останало с читава козина. И като се свали нагръдника, повечето са направо като стригани на тези места, и след свалянето на нагръдника, често трябва да мине повече от една година, за да се възстанови нормалната козина.

И още малко бла бла, че ми е дошла музата (изчервявам се) ... ако има някой със слаби нерви - да не чете :md_064:
Корекцията като такава е важна да става на време и от към главата, което с нагръдника не може да се постигне. Сама го видя при тренировките на аджилити, когато Неро беше с нагръдник в началото. А за мен корекциите са важни, както т тяхната ефективност, така и по време, да могат да стават на точната секунда. Кучето ми може да знае команди и да ги изпълнява, но въпреки това реакцията му да не е задоволителна в даден момент. Ако се наведе да хапне/ближе някаква гнусотия от земята, ако се разминаваш с друго куче и две глави се въртят във всички посоки, без възможност да коригираш в дадената секунда, когато някой се кани да се сбие или провокира (при нагръдника се коригира позицията на цялото тяло, изисква повече сила, повече място, а главата може да хапе през тва време на посоки, и за да го предотвратиш ти трябва да задържиш или обърнеш точно главата.
Да не говорим за случаите, в които аз например водя повече от едно куче. Ако са с нагръдници ще трябва да съм като Шива и бързо ще ме направят луда.
Днес пътувах с трамвай и се качиха младежи с питбул с нагръдник. Кучето се въртеше на посоки и те не можеха да го удържат, защото се бореха с цялото тяло на кучето, а то любопитно се завираше да души насам-натам идаже на някаква жена под полата :smile: ... и им трябваше място за опъване и дърпане, за да преместят кучето от местата където то се вреше проточило врат. За това даже не харесвам да гледам как кучета, които не могат да ги контролират, нито са ги учили някога на нещо, ... ги повели с нагръдници.
Забелязала съм и това, че хора, които са на ясно с породата и са в някаква степен достатъчно запознати, опитни и/или специалисти и/или развъдчици, имали са повече кучета от тази порода и т.н., не ползват този тип нагръдници за хъскита. А едно 90 процента от хората, които хабер си нямат, ни от куче, ни от порода, ни от възпитание и обучение, като си вземат хъски, първата им работа е да му купят точно такъв нагръдник. Лични наблюдения. Огледай се и ти, и ще го забележиш не след дълго. За това винаги съм се чудила, какво кара хората да си купят нагръдник, а не нашийник.
Иначе и аз обичам да гледам и да се любувам на "голи" хъскита, както майка ги е родила :md_064: без нагръдник, без нашийник, но за съжаление това много рядко си го позволявам.

И да ви разкажа един "виц", в кавички е, защото е действителен случай. :smile:
Един мой познат полицай си взе кученце. Идва в парка да го разхожда и като стигне до мястото, където всички пускаме кучетата си от повод, той не откопчава повода, ами го сваля заедно с нашийника. По едно време това ми направи впечатление и го попитах, защо сваля и каишката заедно с повода. Той съвсем сериозно ми отговори - "ами това, така цялото го купих от магазина" :ab_041: :ab_041: :ab_041: Не можах са повярвам на очите и ушите си, но ... какво да се прави, полицай, така стават вицовете за тях. След този разговор, обаче той се светна, че може би има начин да се откопчае само повода и започна да го практикува, хахаха!!!
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#6459 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 11:53 PM

Huskypower, винаги е удоволствие да ти чета коментарите, особено по-дългите!
Относно първата част , права си, че няма нищо, от което да се разбира, че е по-добре с нагръдник отколкото с нашийник, докато се разминаваш в тълпата, а по-скоро показва, че не е по-лош от нашийника!
За втората част, наистина принципа е "чанта с дръжка" и това е едно от нещата, които много ми харесват! :ab_041: Иначе трябва да го сграбча за козината на гърба, миличкия, хахах!
За хората, които "безразборно" слагат нагръдници и дават допълнителна сила на теглене на кучетата си, няма да говоря, защото е много интересна гледка! По този повод, вчера се прибираме с Неро от разходка и една жена идва при мен и ми каза "Седя и ви гледам и ви се възхищавам, че водите така спокойно кучето с нагръдник! Аз имам мъжки аляски маламут и като му сложих такова нещо и ме събори наколко пъти, затова е с нашийник"
Напълно съм съгласна, че контролираш ли главата, контролираш цялото куче и е по-лесно дори! Примерът с аджилитито е много точен и уместен, първия път подцених нещата и наистина е много трудно с нагръдник, истината е, че дори когато съм възпитавала Неро докато растеше винаги съм му слагала нашийник, точно поради факта, че ако го дръпна с нагръдник нищо не отчита като корекция и се прави на ударен, бълха го ухапала! :ab_041: Смея обаче да твърдя, че не съм севсем незапозната с породата и с възпитанието й !
Относно козината, мисля, че неровата е много добре, но ще се радвам да чуя мнението ти по този въпрос, тъй като си го виждала и на живо!
За случката с пита в градския транспорт, няма какво да кажа! За полицая с "така го купих от магазина" :r_181: :af_089: :af_089: :af_089:
Надявам се, че адмирациите в началото на поста ти, не са били иронични! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#6460 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2011 - 12:20 AM

Не, не :ea_103: няма грам ирония! Не съм искала да прозвучи така, иначе, щеше да го разбереш със сигурност. :ab_041:
И още едно уточнение, не съм искала да кажа, че ти си не достатъчно запозната с породата. Казах го в общ план. Дори мисля напротив, че си от хората, които могат, схващат, преценяват и се учат бързо. Не на всеки се отдава да си възпита кучето и да може да се справя с его. Има хора, които не успяват цял живот.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема