Geriii, в 24 December 2011 - 05:34 PM, написа:
Исках да ви попитам нещо относно игрите с хъскито..Не знам дали е само при нас.. но игрите на Рико са свързани или само със закачливо уж хапане или само с дарпане на въже или някаква играчка от устата му... Проблема е обаче,че това е единствения начин за игра, и повечето пъти малко прекалява и става силно хапането му(понякога имам и рани от тези игри).. започва едно виене.. лаене.. ръмжене.. незнам дали е нормално.Уж всичко започва с игра и накрая натам отива.. Няколко приятели които гледат кучета са ми казвали че за кучето каквото и да направи , което не е трябвало, трябва да се наказва един вид.. смисъл да се наплясква.. нещо такова.. Не съм фенка на това честно казано, не ми дава сърце да го удрям.. повече като ме ядоса и ме избива на викане.. Рико е на 5 месеца.. и ме притеснява че сега е още малък, а като порасне ако продължи така и може да стане (както и сега понякога става) от играчка плачка.. Някакви съвети ако имате и може да ми дадете относно това лаене ръжене и хапане..
Както и проблема относно когато му дадем някакви кокали или месо в купата му.. ако е от ръка да вземе няма проблеми,кротък,културен по команда си е всичко,но когато е в купата.. и само да се доближиш и направо осверипява.. камо ли да му взема от купата нещо, може да и да ме захапе..

И при нас беше така до към 5-6 месец... и сега понякога се улисва, но като и кажа НЕ и се сеща хайвана.. ръмжене и прочие мен лично не ме притеснява да си ръмжи... въпроса е да не се отпуска друго да прави!Иначе и ние на вашата възраст си мислихме, че имаме проблем с агресия... дори когато играеше с другите кучета винаги ги хапеше и им издаваше разни къркорещи и ръмжащи звуци ..., но нищо повече, до сега сериозни спречки не е имало, даже май и спречки не е имало, нямам спомен, освен онзи ден на стадиона когато имаше една глутница от улични песове едно я ръфна за бедрото, но не по нейна вина, тя си мисли още, че всичко което лети се яде...
Както и да е... повече време с кучето и покрай хората в къщата/апартамента и да научи командата НЕ..макар, че моята вече ме усеща и дори като и кажа "боли" си освобождава устата от ръката ми..
Внимавайте с дърпането на въже да не счупите някой зъб, че при нас преди време стана белята, добре, че беше още с млечните зъбки!
За да не е агресивно когато си около купата му го храни по-често от ръка, да се сети, че не си този дето ще му вземе храната, ами този дето му я дава... и още нещо .. сипваш му храната, казваш му да седне и няма да му даваш да започне яденето без да му кажеш команда... така най-лесно ще се научи на НЕ пък и да не ръмжи... гали го докато яде и свиква, поне при мен стана!
Мисля, че ще се справите за 2-3 дни в най-лошия случай 1 седмица, но не е нищо тревожно!