Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6641 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2012 - 09:20 PM

Най-добрите са тези калций... на опаковката пише как се дават... давай по половинка на тоя етап...
User's Signature

Качена снимка

#6642 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 09:33 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 07 January 2012 - 09:07 PM, написа:

Сайка,браво-браво,добре мислиш..Качена снимкаОт една порода смеКачена снимка Относно калция-Алтай е на 9 месеца и досега съм му провеждал 3 курса по около 2 седмици с калций, и 2 с витамини...Не знам каква означава "спряла съм с калция",кога си спряла и колко си давала,но на тази възраст поне още въднъж -2 пъти кученцето си се нуждае от качественна витаминно-калциева атакаКачена снимкаКачена снимка

Ами май от месец ,че и повече не съм и давала. Още утре отивам и ще и взема повечко, за да и направя още 1,2 курса, както казваш ти! Ами,защото Лондон и огромен и като ми свърши нещо и всяко излизане е свързано с време, пари, почивен ден... Ще и взема аз, за да се запася и още утре почваме,че да изкараме един 2 седмичен курс и после малко понататък пак :) Ама то щом нивото на калций в кръвта е нормално,другите показатели също са си наред, значи не съм я ощетила, нали??? Обещавам да и взема, тя утре рожден ден има и тъкмо ,
ето ти подарък :mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6643 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2012 - 09:50 PM

Извинявам се, че се меся в темата. В раздел хранене видях, че храните кучето с храна висок клас. Защо си още искате да тъпчете хайвана със допълнително? Казвате, че резултатите са на ниво? Тогава не виждам причина защо трябва да му се дава допълнително калций!

П.С. "Всичко е полезно. Ако е в умерени количества"

Избор ваш!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6644 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 10:05 PM

Хах,Лондон е необятен,това ми е ясно,не от лични впечатлени,за съжаление,а от мои близки,които живеят или са били тамКачена снимкаЩом е само месец,няма повод за тревоги.Я ми кажи за лисиците и специфичния мирис там..Усетили ли сте го и виеКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6645 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоMeto, в 07 January 2012 - 09:50 PM, написа:

Извинявам се, че се меся в темата. В раздел хранене видях, че храните кучето с храна висок клас. Защо си още искате да тъпчете хайвана със допълнително? Казвате, че резултатите са на ниво? Тогава не виждам причина защо трябва да му се дава допълнително калций!

П.С. "Всичко е полезно. Ако е в умерени количества"

Избор ваш!

В момента се храним с Hill's ,която скоро и свършва чувалчето и сменяме на не знам и аз :) Орижен, Акана, Тасте of the Wild... :ud_009: 1000 марки,ама ще се посъветваме пак де, преди да купим, а за калция, не знам, то колко може да прекаля с още 2,3 курса, докато навършим годинка, ама не споря и не знам. Знам че е хубаво да се даве няколко пъти, докато не се навърши една година, но и ти може да си прав,ако храната е хубава и има достатъчно калций.....Не знам, тези храни от висок клас, направени ли са така, че хранеийки с тях, да не се налага да даваш допълнително витамини, калций,минерали и изобщо всякакви такива добавки ...
Много е скъпо тук обаче по клиниките-един кръвен тест е 130? и това не вкл.такса преглед или пък преглед след 5, който е по-скъп= на 200? нe ти мърдат...
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6646 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 10:12 PM

1 курс може да направиш :Д Поне аз бих направил щом съм хранил с хилс и съм давал калций и всичко е било в норма... то значи калция в хилс не стига?

Или аз нещо не разбрах ?
User's Signature

Качена снимка

#6647 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 10:19 PM

Лисиците са като бездомните кучето у нас, но с разликата че хората ги обичат и не ги приемат за нещо страшно!Лисиците им са по 20 кила от ядене на огризки и отпадъци от кофите! А пък те нали събират боклука разделно и имат по 15 кофи,а от кофата с храната мога да ям и аз, да не говорим,че и ние хвърляме на поразия всеки ден.... Нашата гони лисици като луда, ама знам от някои собственици в парка,че техните кучета са си играли с лисици , смятай хахахаха Има много катерички също и гълъби, които са много безстрашни и идват даже в ръцете ти! Кучета по улиците не могат да се видят-безпризорни, нито котки, но лисички виждам поне по 10 пъти на денонощие!
Тя скоро ще си смени храната, така че предполагам още по-хубавата, ще е и по-добра! Ще преценим какво е съдърванието на кaлция в новата храна и от там вече ще съдим трябва ли и или не, но 2курса още, преди годинката за следващите няколко месеца ще има! Ще питаме вета как е най-добре,че той и вижда нагледно показателите човека!
User's Signature

Качена снимка

#6648 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 12:41 PM

Saika, аз не бих давала калции, при положение, че храня с висок клас гранули и при положение, че всички показатели са й в норма. На Еди съм му давала само 2 пъти калции и то до момента, в който навърши 5 месеца, а и бяхме на висок клас гранули. На Аляска съм й давала калции до 8 месечна възраст, но тя се хранеше натурално. Ти си прецени де, но аз не бих правила повече курсове. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6649 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 January 2012 - 12:58 PM

Аз също не бих давала калций без лекарско предписание.Направете и изследвания за калций-фосфор.Щом се храни с висок клас гранула и според мен е излишно.Тук във форума има тема колкото полезен,толкова и вреден може да бъде калция. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6650 Потребителят е офлайн   LOST Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 07:57 PM

Имам въпрос-какво трябва да давам на моето хъски за подобрение на козината и костната структура и с какво храните вашето хъски ? Благодаря предварително.

#6651 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 08:14 PM

Е, то и аз не искам да я тъпча излишно, още повече направихме пълен тест-кръвна картина и сме в нормата, обаче ние я купихме от друго семейство и аз съм давала калций само 1 тур и сега не знам пък да не се окаже малко! Има ли вариант в който сега да сме в нормите, но после да даде отражение това, че не и е давам достатъчно! Вета ме посъветва да и давам Акана сега и като мине годинката да я сменя с Орижен! В Аканата има 1,2% калций , Орижен 1,6%, досега е хранена с Хилс-0,98% и пак сме си ок!
Тя се храни смесено- 2 пъти на ден суха храна, която дажбата и е 360 на ден, но и се гава по 280, за сметка на 1 път домашна храна ,която с момента е сварен ориз с пол.кг риба-сардина без кости, 2 моркова, 2 яйца и 2 лъжици зехтин! Сменям рибата с месо пил и телешка кайма, но ще и взема понататък и агнешко или свинско, както и сърца. На магазина до нас има само свински и пилешки дроб? Хубаво ли е да и се дава и кой е за предпочитане? Според вас колко грама от сготвената така храна(както казах , че я правя) трябва да и се дава на ден, за да не се прехранва? :smile: :smile:
User's Signature

Качена снимка

#6652 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 January 2012 - 08:30 PM

Saika
В Англия има много хубава храна на рибна основа,пробвайте я Fish for dogs

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6653 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 09:46 PM

Еми аз се колебая за Орижен ,Акана или Taste of the wild? Ама то толкова неща изчетох и всички са на различни мнения... :dh_188:
и то защо 1-вата прекалено висок протеин, 2- протеина супер, но нямата без зърнени храни за малки кученца, само +граин, последната grain free, ама по-нисък протеин и по мнения в английските сайтове Акана била с много по-висок клас, пък Орижен била с висок протеин, ма не високо-калорична и била перфектна за кученцата.,,,
E...... :z_174:
User's Signature

Качена снимка

#6654 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 09:56 PM

Aз съм ЗА по-ниския протеин! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6655 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 10:21 PM

Сега прочетох за тази храна с рибата и се оказва, че е изключително добра като качество, препоръчва се за хъски и има 30% протеин, за сметка на кaлция,фосфора, омегата и другите съставки, които са същите като при Орижен, но е grain free, за разлика от Аканата и мисля, NORHT FACE :rc_036: :af_089: че най-сетне открих нещо наистина мног, МНОГО, подходящо за малката дивачка! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6656 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:28 PM

Имам един въпрос.Вашите хъски до колко месечни ви хапеха в играта си?Нашето е нещо ужасно.Непрекъснато хапе и то зверската.Колкото и да и се караме не помага,а става по зле.Искам поне веднъж да е помилвам,погаля и зарадвам,а тя веднага ме захапва.Имам чувството,че колкото и голяма да стане ще е някакъв звяр и няма да спре да хапе :(
User's Signature

Качена снимка

#6657 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:29 PM

Спи спокойно... докато смени всички зъби, така ще е...
User's Signature

Качена снимка

#6658 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 11:36 PM

Здравей, Зебричке!
Ами то това е нещо напълно нормално за тях :) Предишното ми хапеше до към 8-9 месечна възраст, а сегашното ми, което на 6 от днес , все още продължава! Много е важно да я спираш, за да не се стане по-сложно след време! Причината е, че 1 кучетата използват устите си, както бебетата ръцете и устите, за да изследват света около тях и 2 защото ще сменя бебшките зъбки-млечните-с постоянни и я сърбят венците! Аз лично давам намоята определени играчки щом се разхапе и и ги слагам в устата, за да знае, че може да хапе тях,а не мен, повтарям и 'НЕ'' или 'ПУСНИ'' и като спре да ме хапе започвам да я милвам, ако се успокои и давам бисквитка, а ако продължи, продължавам с НЕ-то докато не се успокои и не спре. Също така, ако ме хапе или лае я игнорирам и не я поглеждам дори, така тя се отказва лесно, защото няма кой да и играе по свирката!
User's Signature

Качена снимка

#6659 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 12:11 AM

Има много играчки.Дори когато не и обръщам внимание ми хапе краката.Сега ми изръба и пердето и един много ценен сувенир.Поне тия неща не ръбаше.Сега махам и покривката от масата.Изръба ми и телефона.Голям бесурек е ххииихих.Аз не се ядасвам толкова много,дори,че надърпа новия ми килим,но поне мен да не хапе хихихи.Надявам се,че като порасне това ще е само спомен.А за нея думата "не" означава "давай,ръбай и полудявай"
User's Signature

Качена снимка

#6660 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 12:27 AM

Е от теб зависи ..., но ще се научи хайвана, споко,дай му време...
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема