Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6601 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2011 - 05:51 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 24 December 2011 - 05:34 PM, написа:

Здравейте :) И Весели Празници от мен.. :)
Исках да ви попитам нещо относно игрите с хъскито..Не знам дали е само при нас.. но игрите на Рико са свързани или само със закачливо уж хапане или само с дарпане на въже или някаква играчка от устата му... Проблема е обаче,че това е единствения начин за игра, и повечето пъти малко прекалява и става силно хапането му(понякога имам и рани от тези игри).. започва едно виене.. лаене.. ръмжене.. незнам дали е нормално.Уж всичко започва с игра и накрая натам отива.. Няколко приятели които гледат кучета са ми казвали че за кучето каквото и да направи , което не е трябвало, трябва да се наказва един вид.. смисъл да се наплясква.. нещо такова.. Не съм фенка на това честно казано, не ми дава сърце да го удрям.. повече като ме ядоса и ме избива на викане.. Рико е на 5 месеца.. и ме притеснява че сега е още малък, а като порасне ако продължи така и може да стане (както и сега понякога става) от играчка плачка.. Някакви съвети ако имате и може да ми дадете относно това лаене ръжене и хапане..
Както и проблема относно когато му дадем някакви кокали или месо в купата му.. ако е от ръка да вземе няма проблеми,кротък,културен по команда си е всичко,но когато е в купата.. и само да се доближиш и направо осверипява.. камо ли да му взема от купата нещо, може да и да ме захапе.. :dry:

И при нас беше така до към 5-6 месец... и сега понякога се улисва, но като и кажа НЕ и се сеща хайвана.. ръмжене и прочие мен лично не ме притеснява да си ръмжи... въпроса е да не се отпуска друго да прави!Иначе и ние на вашата възраст си мислихме, че имаме проблем с агресия... дори когато играеше с другите кучета винаги ги хапеше и им издаваше разни къркорещи и ръмжащи звуци ..., но нищо повече, до сега сериозни спречки не е имало, даже май и спречки не е имало, нямам спомен, освен онзи ден на стадиона когато имаше една глутница от улични песове едно я ръфна за бедрото, но не по нейна вина, тя си мисли още, че всичко което лети се яде...

Както и да е... повече време с кучето и покрай хората в къщата/апартамента и да научи командата НЕ..макар, че моята вече ме усеща и дори като и кажа "боли" си освобождава устата от ръката ми..

Внимавайте с дърпането на въже да не счупите някой зъб, че при нас преди време стана белята, добре, че беше още с млечните зъбки!

За да не е агресивно когато си около купата му го храни по-често от ръка, да се сети, че не си този дето ще му вземе храната, ами този дето му я дава... и още нещо .. сипваш му храната, казваш му да седне и няма да му даваш да започне яденето без да му кажеш команда... така най-лесно ще се научи на НЕ пък и да не ръмжи... гали го докато яде и свиква, поне при мен стана!

Мисля, че ще се справите за 2-3 дни в най-лошия случай 1 седмица, но не е нищо тревожно!
User's Signature

Качена снимка

#6602 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 06:02 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 24 December 2011 - 05:34 PM, написа:

Здравейте :) И Весели Празници от мен.. :)
Исках да ви попитам нещо относно игрите с хъскито..Не знам дали е само при нас.. но игрите на Рико са свързани или само със закачливо уж хапане или само с дарпане на въже или някаква играчка от устата му... Проблема е обаче,че това е единствения начин за игра, и повечето пъти малко прекалява и става силно хапането му(понякога имам и рани от тези игри).. започва едно виене.. лаене.. ръмжене.. незнам дали е нормално.Уж всичко започва с игра и накрая натам отива.. Няколко приятели които гледат кучета са ми казвали че за кучето каквото и да направи , което не е трябвало, трябва да се наказва един вид.. смисъл да се наплясква.. нещо такова.. Не съм фенка на това честно казано, не ми дава сърце да го удрям.. повече като ме ядоса и ме избива на викане.. Рико е на 5 месеца.. и ме притеснява че сега е още малък, а като порасне ако продължи така и може да стане (както и сега понякога става) от играчка плачка.. Някакви съвети ако имате и може да ми дадете относно това лаене ръжене и хапане..
Както и проблема относно когато му дадем някакви кокали или месо в купата му.. ако е от ръка да вземе няма проблеми,кротък,културен по команда си е всичко,но когато е в купата.. и само да се доближиш и направо осверипява.. камо ли да му взема от купата нещо, може да и да ме захапе.. :dry:

Почвам отзад напред, защото ми се струва важно да уточня, че кокали НЕ се дават на кучетата, защото дори и сега да му няма нищо, в един момент може да доведе до много сериозни проблеми със стомаха и при някой и до по-тежки неща! Месо му давайте, но какали -не! Няма да те захапе, ако му бръкнеш в купата, но щом вижда, че с ръмжене може да те контролира, понеже се плашиш, така ще прави! Има едно хъски, което не дава да го решат и понеже все ръмжи, стопаните не го решат, а той е с доста сълга козина и е станал на фандъци, даже аз щях да предложа да го среша, защото на мен не ми противоречи, а хъскито е на 10 години! Представи си десет години да не могат да му се наложат, два пъти съм им го връщала, защото си ходи където иска, но това е друга тема . . . Нормално е на тази възраст да се прави на голям, и точно сега трябва да му покажеш, че някой неща са забранени! Единия вариант е да го храниш известно време от ръка, тоест взимаш купата и му даваш от ръка или само я държиш! Другия вариант е преди да дойде да яде ти си пъхаш ръката в купата и той да яде докато ръката ти е там! Ако това не помогне, ставаш по настоятелна, приближаваш се до него докато яде, като почне да ръмжи, го буташ с крак настрани и взимаш купата, като се успокои я даваш пак и така повтаряш няколко пъти! Аз с храната не съм имала такъв проблем , но с кокал за гризане имах и не даваше и ръмжеше мноого страшно! Но си казах моето куче няма да ме захапе и хващах кокала от едната страна и казвах пусни, като постепенно взимах все по-голяма част от кокала, става доста бавно, щото са гадове, но като пусне кокала казваш браво и пак го даваш! В един момент като вземеше нещо, което очевидно не трябва, само да ме види , че се приближавам и го пуска! Търпение!
За играта, нормално е да хапе, сърбят го зъбите, имам белези и до ден днешен по ръцете, заради Неро, в един момент от играта почваше да ръмжи, тогава играта спира! За да знае, че не може да ръмжи и да озверява! И няма да го биеш, а просто пълен игнор, като почне да злобее!

По другата тема, Неро също от малък спи навън, ветеринарите казаха да не го оставям навън, но той не искаше вътре и сега само в жегите спи вътре, иначе зимата е навън, като уточнявам, че винаги когато поиска може да влезе вътре . . .!
User's Signature

Качена снимка

#6603 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 06:08 PM

Егати псевдо ветеринарите... не мога да проследя логиката, защо кучето да не спи вън ... това да не е котка.., макар, че моята котка си спи вън и няма проблеми.. после що боледували толкова кучетата... те ги изнежват до неузнаваемост и после проблеми... Това си е моя логика де.. моето спи на бетона в клетката си .. има колиба чудо дето аз мога да живея в нея и няма да ми е студено, ама то си знае неговото...Даже сега зимно време се трогнах да не му изстине я яйчници я бъбреци и му сложих един палет в клетката да спи не него... гадта обаче започна да го ръфа и в момента има доста дрески в клетката и не знам точно как обаче всяка вечер като го храня му го нагласям там където спи, на сутринта си го е изместило и си спи на кравайче в единия ъгъл на клетката на бетона и те тфа е... да прави каквото си иска, щом такава е неговата воля..
User's Signature

Качена снимка

#6604 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 07:04 PM

Благодаря много за съветите,определено ще ги имам в предвид.. Ще гледам да не се стига да бой един вид.. защото понякога много страшно е осверипявал и моя приятел го е удрял малко по-силно защото е нямало друг начин или му се е карал като се изпикае все едно напук върху килима. Мерси пак и Весели Празници :)

#6605 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 07:37 PM

Показване на мнениетоДизел, в 24 December 2011 - 06:08 PM, написа:

Егати псевдо ветеринарите... не мога да проследя логиката, защо кучето да не спи вън ... това да не е котка.., макар, че моята котка си спи вън и няма проблеми.. после що боледували толкова кучетата... те ги изнежват до неузнаваемост и после проблеми... Това си е моя логика де.. моето спи на бетона в клетката си .. има колиба чудо дето аз мога да живея в нея и няма да ми е студено, ама то си знае неговото...Даже сега зимно време се трогнах да не му изстине я яйчници я бъбреци и му сложих един палет в клетката да спи не него... гадта обаче започна да го ръфа и в момента има доста дрески в клетката и не знам точно как обаче всяка вечер като го храня му го нагласям там където спи, на сутринта си го е изместило и си спи на кравайче в единия ъгъл на клетката на бетона и те тфа е... да прави каквото си иска, щом такава е неговата воля..

На цимента не го оставям да спи, постилам му одеала- има си граници, дори и бездомните кучета не спят на цимент и плочки, а си търсят пръст или някаква подложка, на която да легнат, мисля, че не е случайно!
User's Signature

Качена снимка

#6606 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 07:50 PM

И аз не случайно още преди да се намерим с моето куче му направих колиба невероятна... е какво да направя?Палета си го маха и пак си спи на бетона... освен паркет да му сложа, някакви предложения?Или подово отопление?
User's Signature

Качена снимка

#6607 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 07:53 PM

Показване на мнениетоДизел, в 24 December 2011 - 07:50 PM, написа:

И аз не случайно още преди да се намерим с моето куче му направих колиба невероятна... е какво да направя?Палета си го маха и пак си спи на бетона... освен паркет да му сложа, някакви предложения?Или подово отопление?

Да й постелеш одеало, например?
User's Signature

Качена снимка

#6608 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 07:55 PM

Ще пробвам ама, ама не виждам, защо няма да спи на дървения палет, а ще спи на одеалото, а отделно съм сигурен, че одеалото няма да вирее :Д ще бъде разкъсано и зависи от глада може би изядено .. :ab_041:

Другия вариант е да се научи да си влиза в колибата...
User's Signature

Качена снимка

#6609 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 08:09 PM

Показване на мнениетоДизел, в 24 December 2011 - 07:55 PM, написа:

Ще пробвам ама, ама не виждам, защо няма да спи на дървения палет, а ще спи на одеалото, а отделно съм сигурен, че одеалото няма да вирее :Д ще бъде разкъсано и зависи от глада може би изядено .. :ab_041:

Другия вариант е да се научи да си влиза в колибата...

Тя не влиза ли в колибата? Замислял ли си се, че може да не й е уютно . . . Сложи й одеалото в колибата или нещо, на което е спала като бебе и така ще почне да влиза, на Неро му смених къщичката с по-голяма и му сложих одеалата, на които е спал като бебе и не ги пипна да ги ръфа или да ги маха . . .
User's Signature

Качена снимка

#6610 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 08:30 PM

Не влиза в колибата, тя ако влизаше няма проблем ... ама не влиза... иначе не виждам причина да не и е уютно, доста е просторна, смея да кажа, че няма проблем и мъжки Ротвайлер да спи в нея!Това с одеалото ще го пробвам... като малка пак спеше на теракота в хола... и като малка и слагахме разни черги и одеала... не... хваща си го дърпа си го и си ляга на теракота... диване от класа!
User's Signature

Качена снимка

#6611 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 07:48 PM

Добре...... не става и това е... в колибата не влиза..... бях му направил една дървена скара (като палет ама по-малък) ... Днес съм се занимавал да прекрепя, закова, залепя и кфо ли още не естествена кожа агнешка...ми неще да легне на нея.. откова, разкова, разлепи и в момента усърдо се мъчи да изяде кожата...

Освен това е започнало да си яде праговете на покрива на колибата... някой път докато си върши голямата работа направо вади паркет...не става, неще и толкова...аман, диване... повече Хъски..., НИКОГА!

Готов съм за алтернативи, ако ви идва нещо на ум... споделете!

От началото на зимата си спи на бетона, не ме е страх, че ще настине, ами да не си повреди нещо бъбреци, яйчници.... :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033: :dry:
User's Signature

Качена снимка

#6612 Потребителят е офлайн   LOST Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 07:56 PM

Ако може някой да каже как да отуча моето хъски да се облекчава вкъщи, а да го прави само навън? На една годинка е. :ab_041: :smile:

#6613 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 09:04 PM

Смешно ли е?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6614 Потребителят е офлайн   Alesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 09:10 PM

Показване на мнениетоLOST, в 05 January 2012 - 07:56 PM, написа:

Ако може някой да каже как да отуча моето хъски да се облекчава вкъщи, а да го прави само навън? На една годинка е. :ab_041: :smile:

И аз имам тоя проблем ... :ea_103: :dry:
User's Signature

Качена снимка

Вълци бяхме,кучета станахме.

Качена снимка

#6615 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 09:27 PM

Извеждай го по-често!По 10 пъти на ден,ако трябва! Обикновено искат до тоалетна след хранене или като станат от сън! Води го на едно и също мясно, или поне на място където ходят и други кучета, за да му мирише на урина и фекалий. Попий в нещо нейната урина и я сложи на мястото навън или пък може с ако,ако искаш :) Аз лично с предишното ми куче съм пикала дори, за да я накарам да ходи и тя до тоалетна. Не забравяй да и даваш всеки път нещо за награда и да я милваш, а ако пикае във вас и се карай , бутай и муцунката в акото или пикнята, те не обичат.Лично моята предишна, дори стоеше гладна докато не се научи.Ама имам един въпрос ...Как я държа до година и нещо да ти пикае вкъщи??? Това се прави като е малко и от малко се учи, сега малко изтървана работа!
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6616 Потребителят е офлайн   LOST Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 09:33 PM

Нещо се научи да го прави на терасата...или понякога след разходка и вече си е свършила работата го прави и в къщи.Пробвала съм метода с скарването и бутането на муцуната в акото, но просто се инати.Разходките и иначе винаги са дълги.

#6617 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 08:00 PM

Показване на мнениетоSaika, в 05 January 2012 - 07:27 PM, написа:

....... бутай и муцунката в акото или пикнята, те не обичат.

Ужас! Наистина ли препоръчваш това?????? :ud_009: :ud_009: :ud_009:
Не е истина бе хора .... акъл имате ли?
:azz_020:

А сега и моето мнение - никога не правете написаното по-горе! Освен, че не е правилно като метод....... по дяволите, кой ли го обича това?! :eg_033: (дали ще го приложите на собствените си деца защото ... го правят в гащите! Пфу!)
Търпение и постоянство му е майката. Изисква и известно време - да, като всяко нещо!
Извеждане, изхождане на подходящо място, поощрение. Дебнене и предотвратяване на изхождане на нежелано място, но ако се случи - непременно се карате и давате да се разбере, че това е нещо, което не се поощрява или игнорира! Успех!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6618 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 08:29 PM

Оххх, нямам предвид да го навира в самото ако, а да го приближава много близо до него и да го 'чуква' по муцунката! всеки знае какво значи да и набута муцунката там,аma не буквално в пикнята и акото,ок!Ти казваш, че не е правилен метода, обаче моето куче пикае вкъщи, нали!!!!Еееее, като едни са прави ,а други криви,тогава всеки сам да си реши!
p.p помогна на моите 2 кучета и лабрадора на брат ми, значи все пак за нашите 3 е далo резултат
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6619 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 08:46 PM

Не се притеснявай и моите кучета са пикали в къщи! Останалото го казах вече ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6620 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 08:52 PM

В интерес на истината и аз съм чувал, че метода работи..., не съм го пробвал..., но само, защото гледах кучето си вътре само 3 седмици и реших, че ще чистя и пера вместо да натоварвам палето от малко с нещо което 3 седмици по късно ще му е излишно ... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема