Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6701 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2012 - 11:03 AM

Показване на мнениетоLetty, в 17 January 2012 - 11:14 PM, написа:

Ооо, Ариел, моля те....Защо се заяде сега? Ти сигурна ли си, че жената не чете? Че не се занимава с малката? Стига с това негативно отношение, бе хора.....Направо понякога не мога да повярвам как се хващате за една дума даже...

Чета,даже вече наизустих всичко.И снощи от 19 до 21 часа бяхме пред къщи,под уличните лампи и се учихме да вървим "Редом",но от веднъж не става,а и тя все иска да си скача като зайче и да играе.Иска се търпение и човек да не се отказва от първия опит с оправдание,че кучето е глупаво.Глупави кучета няма,а мързеливи стопани,които нямат желание да си научат любимците на послушание!Елементарното обучение за послушание продължава 60 дни!Вълшебна пръчица нямам за да я науча толкова бързо!
Благодаря за подкрепата.Нормално е да бъда нападната.Това е вечното дерби,между стари и нови потребители по форумите.Винаги се намира някой да се направи на най-велик!Еми ще дерзайм,щом трябва.
User's Signature

Качена снимка

#6702 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 07:59 AM

:ba_025:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6703 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 02:10 PM

Някой има ли идея колко вода трябва да изпива Криста на нейната възраст?Имам чувството,че пие страшно много вода.Утре ще напълня една бутилка и ще и сипвам от нея за да разбера какво количество изпива точно.
User's Signature

Качена снимка

#6704 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 02:52 PM

Моята изпиваше по литър и половина на твоята възраст....

Извинявай, ама от какво точно се притесняваш ? ? ?

Да не се удави ли ? :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#6705 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 02:57 PM

Показване на мнениетоДизел, в 20 January 2012 - 02:52 PM, написа:

Моята изпиваше по литър и половина на твоята възраст....

Извинявай, ама от какво точно се притесняваш ? ? ?

Да не се удави ли ? :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Успокоих се :)
Ами и аз не знам точно какво ме притеснява,но все ми се струва,че е не е нормално да пие толкова много вода.Но явно няма от какво да се притеснявам.
User's Signature

Качена снимка

#6706 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 06:55 PM

Щом е жадна, нека пие! Важното е да не тича с пълен стомах . . .
User's Signature

Качена снимка

#6707 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 07:00 PM

Еди пък напоследък хич не пие вода. Горе долу изпива една купа /среден размер/ за ден и половина, ама нищо му няма - весел, игрив, луд като за 3-ма. И аз по едно време се бях замислила за това, но като че ли не му отделям толкова много внимание...знам ли...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6708 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:09 PM

Показване на мнениетоLetty, в 20 January 2012 - 07:00 PM, написа:

Еди пък напоследък хич не пие вода. Горе долу изпива една купа /среден размер/ за ден и половина, ама нищо му няма - весел, игрив, луд като за 3-ма. И аз по едно време се бях замислила за това, но като че ли не му отделям толкова много внимание...знам ли...

и при нас е така... мн малко взе да пие сега...
User's Signature

Качена снимка

#6709 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 08:10 AM

Подрастващите хабят повече енергия и имат по-голяма нужда от течности.Важи не само за животните.
User's Signature

#6710 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2012 - 10:51 AM

Наистина,голяма енергия голямо чудо.За секунда не спира.Спи и се,очите и се зачервяват,но до последно не се предава.Като ракета е :dog:
User's Signature

Качена снимка

#6711 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2012 - 11:00 PM

Имам въпрос - на Еди от около 4-5 дни дъхът му мирише адски гадно. Като казвам адски - имам предвид наистина многоооо лошо. Като беше малък докато не бихме третата ваксина пак по същия начин му миришеше, ходихме на 2-ма вет и ми казаха :"А ти на какво искаш да мирише - на теменужки ли?" или пък: "съвсем нормално си мирише!" Аз ли си въобразявах тогава, че мирише наистина лошо или.....? И сега пак....? На какво може да се дължи? Нужно ли е да ходим до вет-а? Само да кажа, че не сме сменяли храната, но напоследък му давам доста мандарини и портокали да си похапва, въпреки, че не вярвам да е от това, но да си кажа. Някакви идеи?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6712 Потребителят е офлайн   northie Икона

Публикувано: 28 January 2012 - 02:43 AM

Здравейте,
Аз съм горд стопанин на сибирско хъски на име Норт.Той е на 11 месеца.Преди 2 седмици го водихме на контролен преглед,защото не му бяха паднали тестисите (те падат на 10я ден или до 6месец като могат да се движат).Ветеринарят установи диагноза крипторхизмът ( генетично заболяване което се изразява при мъжките кучета с липсата на един или два тестиса).Тестисите които остават в коремната кухина са проблемни, защото могат да се развият като туморни образования, заради по високата температура на която са изложени.Опитът на лекарите сочи че ако не паднат до 12 месец не падат.Тъй като е наследствено предаван признак, засегнатите кучета не трябва да се развъждат и трябва да бъдат кастрирани.Бих искала да ви помоля за менение относно проблема,и съвет.Също така никъде не пише кога е най-подходящо да се прави кастрация (аз не открих) в кой сезон на годината,според породата,разгонването на кучето и др.условия.Някой ако знае,моля помогнете.Ветеринарна клиника или отделен ветеринарен кабинет да се използва за такава процедура.Да ми препоръчате лекар,защото не съм особенно одоволетворена от сегащния избран.
С риск да обидя някой ще споделя откъде е взет моя красавецMy link
Норт е 2ят от дясно наляво.Бих искала да предопредя всички,който са имали допир с въпросната жена да бъдат предпазливи.
Благодаря предварително за отделеното внимание!

#6713 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 28 January 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоnorthie, в 28 January 2012 - 12:43 AM, написа:

Здравейте,
Аз съм горд стопанин на сибирско хъски на име Норт.Той е на 11 месеца.Преди 2 седмици го водихме на контролен преглед,защото не му бяха паднали тестисите (те падат на 10я ден или до 6месец като могат да се движат).Ветеринарят установи диагноза крипторхизмът ( генетично заболяване което се изразява при мъжките кучета с липсата на един или два тестиса).Тестисите които остават в коремната кухина са проблемни, защото могат да се развият като туморни образования, заради по високата температура на която са изложени.Опитът на лекарите сочи че ако не паднат до 12 месец не падат.Тъй като е наследствено предаван признак, засегнатите кучета не трябва да се развъждат и трябва да бъдат кастрирани.Бих искала да ви помоля за менение относно проблема,и съвет.Също така никъде не пише кога е най-подходящо да се прави кастрация (аз не открих) в кой сезон на годината,според породата,разгонването на кучето и др.условия.Някой ако знае,моля помогнете.Ветеринарна клиника или отделен ветеринарен кабинет да се използва за такава процедура.Да ми препоръчате лекар,защото не съм особенно одоволетворена от сегащния избран.
Норт е 2ят от дясно наляво.Бих искала да предопредя всички,който са имали допир с въпросната жена да бъдат предпазливи.

Мнението на ветеринаря ви е на 100% вярно!!! Кастрацията е неизбежна. А за съжаление обяви от "базар.бг " или тем подобни естествено не можете да очаквате повече. Аз работя с клиники " Син кръст " и " Бест вет " София и тях мога да препоръчам.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#6714 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 03:12 PM

Показване на мнениетоnorthie, в 28 January 2012 - 12:43 AM, написа:

Здравейте,

Крипторхизмът доколкото съм чела причинява туморни образования и 90% от случаите те са доброкачествени! Така, че не е спешно, но трябва да го кастрираш! Консултирай се с лекарите от посочените клиники по-горе кога да го направиш - освен тях препоръчвам и "Централна ветеринарна клиника". Не се притеснявай не е нещо фатално, от което кучето ти ще страда - напротив ще стане по-спокойно след кастрацията!
Успех и пиши как е минало всичко!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6715 Потребителят е офлайн   northie Икона

Публикувано: 28 January 2012 - 07:25 PM

Благодаря за бързия отговор.Относно кастрацията не ме притеснява резултатът след това защото "притеснителните неща за кастрацията" за мен са само митове.Притеснява ме лекарската намеса и отношението.Затова идва колебанието,а Норт е мн активно и жизнерадостно куче и ще е доста трудно възстановяването.

#6716 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 08:57 AM

Показване на мнениетоnorthie, в 28 January 2012 - 07:25 PM, написа:

Благодаря за бързия отговор.Относно кастрацията не ме притеснява резултатът след това защото "притеснителните неща за кастрацията" за мен са само митове.Притеснява ме лекарската намеса и отношението.Затова идва колебанието,а Норт е мн активно и жизнерадостно куче и ще е доста трудно възстановяването.

Всъщност доста бързо се възтановяват след кастрация. И активността не им намалява.
Но наистина внимавайте кой ще прави операцията.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6717 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 09:42 AM

Показване на мнениетоLetty, в 26 January 2012 - 11:00 PM, написа:

Имам въпрос - на Еди от около 4-5 дни дъхът му мирише адски гадно. Като казвам адски - имам предвид наистина многоооо лошо. Като беше малък докато не бихме третата ваксина пак по същия начин му миришеше, ходихме на 2-ма вет и ми казаха :"А ти на какво искаш да мирише - на теменужки ли?" или пък: "съвсем нормално си мирише!" Аз ли си въобразявах тогава, че мирише наистина лошо или.....? И сега пак....? На какво може да се дължи? Нужно ли е да ходим до вет-а? Само да кажа, че не сме сменяли храната, но напоследък му давам доста мандарини и портокали да си похапва, въпреки, че не вярвам да е от това, но да си кажа. Някакви идеи?

Едва ли цитрусите има връзка с дъха на Еди, но цитрусовата киселина изобщо не е подходяща за стомаха на едно хъски.
User's Signature

#6718 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 12:14 PM

Счупи зъбче. Горен десен кучешки. Половината зъб падна, другото си е на място. Появи се малко кръв по зъбчето като се счупи.
Напразно ли се стресирам, или е сериозно? ;(;(;(
Моля Ви,дайте съвет ;(

#6719 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 01:09 PM

Показване на мнениетоJessymm, в 29 January 2012 - 12:14 PM, написа:

Счупи зъбче. Горен десен кучешки. Половината зъб падна, другото си е на място. Появи се малко кръв по зъбчето като се счупи.
Моля Ви,дайте съвет ;(

Това млечен зъб ли е или постоянен? Ако е млечен другото ще си падне като почне да пробива постоянния, просто бъдете по-внимателни в игрите и в това какво гризе кучето! Ако е постоянен вече е притеснително и трябва да го заведете на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#6720 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 02:04 PM

Показване на мнениетоJessymm, в 29 January 2012 - 12:14 PM, написа:

Моля Ви,дайте съвет ;(

И ние строшихме горен десен кучешки когато беше с млечните... зъбите в устата и умаляха на фона на главата и венците... и след 1 месец ги смени всичките...
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема